Probuzená žena bez umělých hormonů

krásná žena

Žijeme ve zvláštní době, ve které je převaha mužské energie. Mnoho žen ale i mužů je nuceno vzdát se svých ženských vloh, darů, talentů a rozvíjet spíše mužské dovednosti, pokud chtějí uspět například finančně. Když jsme se podřídili tomuto “vzoru společnosti”, přišli jsme o mnohé. Ztratili jsme mnoho darů pravé ženské geniality a přirozenosti.

Žena v dnešní společnosti

Doba od ženy v dnešní době vyžaduje proplouvání tuctem úkolů současně – být hodnou dcerou, okouzlující milenkou, milující partnerkou, dobrou manželkou, pečující matkou, výkonnou manažerkou nebo skvělou kuchařkou.

To vše nejlépe bez emocí, jakýchkoliv výkyv nálad, pocitů únavy či vyčerpání, třicet dní v měsíci… Jenže právě tato proměnlivost je tím pravým ženským géniem, který přináší neuvěřitelné dary, schopnosti a možnosti.

Bohužel je však naší společností brána spíše na obtíž a samy ženy ji nepřijímají jako svou součást a snaží se jí ze svého života vypudit. Například užíváním hormonální antikoncepce, která tuto naší přirozenost omezuje. Jako jedna z výhod umělých hormonů je uváděno to, že žena pak nebude menstruovat, ovulovat, nebude trpět premenstruačním syndromem, zlepší se jí pleť, zkrátka že konečně uvede ženské tělo do řádu a harmonie. Žena sice neotěhotní, zvládne všechny úkoly někdy až jako stroj bez emocí, ale čím vším za to zaplatí?

O co všechno nás umělé hormony okrádají

První věc, o kterou nás hormonální antikoncepce připraví, bude ovulace. Jako ten nejpřitažlivější parfém na světě. Když má žena svou plodnou fázi, je plodná na všech úrovních svého života. Má nové nápady, tvoří nové projekty, celá září, připadá si krásná, neodolatelná a smyslná. Je plná nadšení a chuti, všemilující, všeobjímající a i muži to z ní cítí. Cítí, že mohou spolu s ní zachovat svůj rod. Pokud ovšem muž narazí na ženu bez ovulace, musí být trochu zmaten a zklamán.

Další, o co nás hormonální antikoncepce oloupí, je tzv. premenstruační období, které mnoho žen vnímá tak, jako že s nimi není něco v pořádku. Pokud žena v plodném období neotěhotní, zůstává v ní nashromážděná energie, která se projevuje jako hněv Bohyně. Může si v tomto období sjednat pořádek, vyjádřit potlačené emoce a potřeby, které se v ní nashromáždily.

Má úžasnou tvořivou energii, kterou může využít k tanci, zpěvu, malování, vaření, milování. Přestože to není proces často harmonický, pro její duši i tělo je velmi potřebný a očistný.

Velmi zásadní věcí, o kterou nás hormonální antikoncepce okrádá, je menstruace. Ženy, které užívají umělé hormony sice menstruují, ale nejedná se o menstruaci v pravém slova smyslu. Jedná se o tzv. pseudomenstruaci, při které tělo nedostane svou dávku hormonů a pro ženské tělo je tato pseudomenstruace naprosto bezvýznamná.

Na rozdíl od skutečné menstruace při ní totiž nedochází k očistě fyzické, natož mentální. Při skutečné menstruaci žena může zároveň s neoplodněným vajíčkem nechat odejít všechny své obavy, úzkosti, strachy a nejistoty. Všechen hněv a negativní emoce, co se v ní za celý měsíc nashromáždily. Není divu, že je žena v tomto období unavená a má méně energie.

Můj příběh hodné holky

Od malička jsem trpěla syndromem “dnešních hodných holek” – být ve všem nejlepší. Chtěla jsem být výbornou žačkou – jako můj o šest let starší bratr, který měl vždy samé jedničky a já se mu chtěla vyrovnat. Chtěla jsem umět výborně běhat, plavat, bruslit, jezdit na kole. Chtěla jsem být výbornou gymnastkou, baletkou, cvičitelkou, partnerkou a milenkou, pravděpodobně ze strachu, aby mě muž neopustil a mohl být na mě pyšný, jakou má dobrou ženu a kvalitní milenku.

Tady přišel ten “skvělý” nápad začít užívat hormonální antikoncepci. To vlastně jen z důvodu, abych byla pro potencionálního sexuálního partnera připravená a on se nemusel zabývat nějakou ochranou před početím. V naprosté vlastní nevědomosti, co všechno si tímto rozhodnutím způsobuji prostě jen proto, že jsem přece ta hodná holka, co se snaží, aby všichni okolo byli spokojeni. Hormonální antikoncepci jsem nakonec brala v kuse asi čtrnáct let a přinesla mi akorát úzkostné stavy a vzala mnohé…

Možná to znáte… Neustálý vnitřní pohon k tomu, abyste se samy sobě a všem zavděčily a všichni na světě vás obdivovali a měli rádi.

žena bez hormonů

Všechny tyto skutečnosti (a vím, že také užívání umělých hormonů) mě dovedly až k pocitu vlastní nedokonalosti a nespokojenosti sama se sebou. Vyvrcholením bylo nastartování již zmiňovaných úzkostných stavů, které jsem bohužel musela řešit medikamentózní léčbou.

Nyní si uvědomuji, že všechny tyto skutečnosti měly přijít, aby mě naučily přijímat věci v životě tak, jak jsou, a nesnažit se je stále měnit a ovlivňovat.

Až poslední dva roky jsem si toto vše, čím jsem si ubližovala, začala plně uvědomovat. Postupně jsem začala objevovat své nitro, otevírala staré bolavé rány, uvědomovala si důsledky svých činů a kousek po kousku se začala měnit.

Vykročila jsem na cestu sebelásky – proces sebeobjevování a přijímání, ve kterém se především učím znát sebe samu a mít se ráda taková, jaká jsem. Ne takovou, jakou by mě chtěli mít moji rodiče, přátelé, známí, nebo vzor společnosti…

Občas je to tato cesta trnitá, ale vím, že správná a vede k vytouženému cíli. K lásce bez podmínek.

Jak nalézt ztracenou rovnováhu

Obnovení hormonální rovnováhy od ženy vyžaduje, aby zharmonizovala a lépe propojila všechny stránky svého života. Nejde jen o to, že začne cvičit, užívat substituční lék nebo podstoupí nějakou terapii, byť by byla sebevíc přírodní.

Ženské tělo nám v každém okamžiku vyjadřuje jeho nejniternější potřeby a pocity. Ve schopnosti reagovat a vyjadřovat se odráží jeho celková tělesná, emoční a duševní pohoda. Někdy se stává, že se obelháváme, nepřipouštíme si věci, které nám jsou nepříjemné, a děláme, že je nevidíme, že nejsou. Jindy obelháváme druhé. Své tělo však nikdy neobelžeme. Je to nejcitlivější barometr a ukazatel našeho vnitřního světa.

Existuje mnoho způsobů, jak dosáhnout životní rovnováhy a každá žena si musí najít ten, který jí nejvíc vyhovuje. Zpomalte, učte se naslouchat svému vnitřnímu já, abyste našla cestu a nebojte se po ní vydat. Vnímejte svou intuici a vaše cesta, kterou si zvolíte, bude jistě ta pravá.

Probuzená žena

Skutečného uzdravení lze docílit pouze návratem k vnitřní rovnováze. Návratem dovnitř. Převážná většina žen na této zemi si už po řadu generací neuvědomuje, nakolik se vzdálily samy sobě. Přestaly poslouchat svou intuici. Hodně jsme toho zapomněly o své vnitřní moudrosti a léčivých schopnostech. Zato jsme se však naučily, jak se nemít rády, nemít čas samy na sebe, věnovat veškerou svou pozornost rodině a zaměstnání, opovrhovat sebou a vlastním tělem.

Nyní je čas na změnu, rozpomenutí, probuzení! Život nás volá, abychom se navrátily k rovnováze kvůli sobě samým. Pokud nelezneme rovnováhu samy v sobě, pozitivně se odrazí i v našem partnerství, rodině, zdraví, zaměstnání, ve všech stránkách našeho života. 

 

Pavla Rožumberská

Autorka eBooků 15 pravidel pro vyrovnanější hladinu hormonů a eBooku Strava a pohyb je lék
Autorka on-linového programu Akademie pro vyrovnanou ženu
Certifikovaná lektorka Hormonální jógové terapie
Ve svém životě se věnuji hledání sebe sama, svého vnitřního zdroje síly, pozitivní energie a vlastní sebelásky a sebehodnoty. Na této své spirituální cestě jsem si uvědomila, že je to i mým životním posláním. Že jsem schopná vlastní načerpané informace předávat ostatním ženám a pomáhat jim tak na jejich cestě ke šťastnějšímu a především plnohodnotně prožitému životu v jejich ženské síle a kráse.

Průvodkyně pro ženy, které hledají samy sebe
www.pavlarozumberska.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Roxie Mundorf napsal:

    Mempunyai kolam renang yang cantik dengan air kolam renang yang biru jernih dan berkilau ialah Hasrat Anda….kami siap membantu Anda membuat kolam … tap https://kolamrenang-villa.netlify.app/kontraktor-kolam-renang-villa-bukit-tinggi.html untuk dapatkan penawaran menarik

  2. Miles Pelcher napsal:

    Secara biasa dalam variasi beton ready mix ini tak ada perbedaannya, cuma brand dan pengambilan beton dari batching plantnya saja yang berbeda, secara … info lebih detail https://roadbarriermegacon.kedungsepur.my.id/2020/09/harga-road-barrier-megacon-1-di_78.html

  3. Addie Heidt napsal:

    Towing, atau menarik, atau derek, yaitu sebuah kesibukan memindahkan kendaraan dari satu … selengkapnya https://derek-angkut-mobil.blogspot.com/2020/10/jasa-derek-mobil-bandung-bekasi.html

  4. Kelley Irizzary napsal:

    Tegangan tekan pada permukaan kaca temper mengandung kekurangan, sehingga mencegah perambatan atau pemuaiannya, silahkan kunjungi https://kontraktorpartisikaca.blogspot.com/2020/01/jasa-pembuatan-partisi-kaca-1-di_11.html

  5. Frieda Favolise napsal:

    DistributorPintu.com can be described as metallic security doors manufacturer which includes additionally engineered & created industry-leading natural security measures resolutions, click https://distributorrollingdoor.blogspot.com/2020/03/distributor-rolling-door-terpercaya-1_5.html for more information.

  6. Gerald Tims napsal:

    Kamar phenolic toilet ini juga banyak kini untuk gedung komersial seperti sekolah. Mengaplikasikan kamar kecil phenolic kamar kecil hal yang … klik https://partisitoilet.jabodetabek.my.id/2020/08/jasa-partisi-toilet-panggilan-1-kelapa.html for detail information.

  7. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  8. ucHYPN napsal:

    에볼루션롤렛
    233ucHYPN‘:;

  9. fqCsFS napsal:

    evolution korea
    156fqCsFS+`^

  10. cnGqjG napsal:

    evolution korea
    585cnGqjG“$‘

  11. Alice napsal:

    Já jsem měla ohledně své ženskosti krizi po šestinedělí. Absolutně jsem na sebe neměla čas. Kolikrát jsem es přes den ani nestihla učesat. Dřív jsem byla zvyklá, že jsem chodila pěkně učesaná a nalíčená a teď nic. Naštěstí už je to ale pryč. S malým jsme se sžili, už je hodnější a já vstávám každý den o chvilku dřív, abych se stihla učesat, nalíčit, objednala jsem si taky pěkný parfém z https://www.esensino.cz/ , tak se i na voním a je mi jedno, jestli jsme celý doma. prostě se chci cítit dobře i tady.

  12. Eugenia Vanderroest napsal:

    Executive-Education.id is a person teacher provider site in Jabodetabek that is getting ready to help parents to locate tutors for their children in line with their wishes… click https://kursus-jerman.vercel.app/kursus-bahasa-jerman-pasar-rebo.html for more details

  13. Timmy Casasola napsal:

    Ideal in addition to Most economical Jabodetabek Private Classes, our own workers plus tutors can come to your home, arranged your own examine schedule and might decide on any kind of area of research … click https://bimbel-calistung.netlify.app/les-privat-calistung-jagakarsa.html for further

  14. Mandie Demont napsal:

    Maybe you will discover a cheaper fee versus the table above, be sure again with regards to the qualifications of your teacher / Kindergarten teacher recommended to you … for more information https://kimia-exed.blogspot.com/2022/04/les-privat-kimia-di-bekasi-terdekat_14.html

  15. Charis Mendoza napsal:

    Join our esteemed language of choice course at Executive-Education.id and begin a linguistic adventure of a lifetime. Immerse yourself within the richness of your target language, guided by expert instructors who view the nuances and intricacies of effective language acquisition. Whether you’re a newbie or a complicated learner, our tailored curriculum will empower anyone to navigate diverse cultures with finesse and flair. Visit https://kursus-rusia.github.io/kursus-bahasa-rusia-palmerah.html for more.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.