Nebojte se meditace

Věda a stále nové technologie přeměnily významně vnější lidský život. Mnoho věci děláme v životě automaticky a někdy už ani nevnímáme, co vlastně děláme. Stále o něco usilujeme, hektická doba nás žene dopředu, za větším výkonem, více penězi, větším úspěchem, uspokojováním někoho jiného. Najednou ale zjistíme, že se sice máme relativně dobře, ale nějak si neumíme užívat drobné radosti všedního dne.

 

Staňte se kosmounauty do vlastního nitra

Meditation OmMeditace nám dává možnost na chvíli se zastavit, dovolit si prostě jen tak být přítomni teď a tady a podívat se, co se to v nás děje. Jako baterka nám pomáhá ozářit náš vnitřní svět a zjistit, kdo vlastně jsme a jaký je ten náš úkol tady na zemi.

Odpovědi na tyto a další podobné otázky, které nacházíme intuitivně v sobě, nám pomohou dostat se k vlastní podstatě a vnímat náš vnitřní i vnější svět s větší lehkostí a radostí.

Tím, že se zklidníme, posílíme se zevnitř a daří se nám setrvávat v klidu i v náročnějších situacích, které ostatní rozčilují a vyvádějí z míry.

Pro ty, kdo se umí uvolnit, meditovat, se svět stává bezpečným a příjemným místem.

 

Slovo meditace samo o sobě může někoho odradit, ale není se čeho bát. Správná meditace je vlastně vědomou činností, kterou má meditující pod vlastní kontrolou. Meditovat můžeme při chůzi, vaření, čtení, sportu a mnoha dalších činnostech, které ovšem děláme na vědomé úrovni, ne automaticky.

Řízená meditace nás vede do větší hloubky, pomáhá uvolnění a nalezení odpovědí na otázky, honící se nám hlavou.

 

Styly řízených meditací

  • dechové – různá dechová cvičení pod vedením kouče, která vedou ke zklidnění těla a mysli, vytváření obrazů a vizí
  • pohybové – různé pohybové aktivní meditace, které vedou k propojení tělesné a duševní části člověka. Meditovat se nemusí jen v klidu, meditaci si lze i velmi aktivně užít. I tyto meditace jsou v závěru zakončovány klidovou fází

 

Vliv meditace

Pozitivních vlivů na lidský organismus je mnoho – zklidnění mysli, vytěsnění strachů, harmonizace čaker. Ten nejdůležitější efekt z mého pohledu ale je, že se naše slova dostávají konečně do prožitků. Méně mluvíme a více prožíváme to, co děláme a co říkáme, což v důsledku ovlivňuje nejen nás samotné, ale i naše okolí a vztahy.

Při meditacích vycházím ze zdrojů:

  • OSHO kundalíní meditace, Aeoliah aktivace čaker, Hathajogové relaxační a meditační techniky, Doreen Virtue, Don Miguel Ruiz (4 dohody) a dalších
  • Z vlastní tvorby na základě nacítění energie konkrétní skupiny a vnímání vlastní intuice. Meditace se pak stává s každou skupinou zcela originální a neopakovatelnou

 

Mé meditace jsou podpořeny použitím výkladových karet a možností sdílení prožitků v bezpečném prostoru.

 

Helena Futerová

www.helenafuterova.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. Jana napsal:

    Meditace mi opravdu otevřela oči a já mohla začít znovu žít podle sebe a zjistila jsem jaké to je být opravdu otevřená. Důležité je především najít si opravdu klidné a bezpečné místo, kdy se nemusíte bát uvolnit. Miluji designové krby, takže u nás doma je to hlavně krb, kde se pouštím do hlubokých meditací.

  3. SCxQZK napsal:

    evolution korea
    645SCxQZK{%;

  4. Lenka napsal:

    A co třeba tantra? Zájímá se o to některá z vás? Mně právě nedávno říkala jedna moje kamarádka, že chodí na takové ty tantra masáže. Podle toho, co říkala, tak to může být super. Taky bych to zkusila. Já zatím zkoušela akorát erotické masáže Praha. S tantra masážemi ale zkušenost nemám.

  5. Nela napsal:

    Meditace je skvělá. Já se ji věnuju něco přes rok a u ničeho jiného si tak neodpočinu a nezapomenu na okolní svět. Dnešní doba je strašně rychlá, samá technologie, člověk nemá čas sám na sebe, tak jsem vděčná za meditaci, která mi ten čas dá. Taky mám samozřejmě mobil, není to tak dlouho, co jsem si koupila nový z https://www.f-mobil.cz/mobilni-telefony , ale snažím se ho nemít 24/7 v ruce a dělat i něco jiného…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.