Začala jsem mít strach, že mi hrábne…

jak být v životě spokojená

Všude se mluvilo o „FLOW“. Všichni na mě působili, že je to jejich přirozený stav. Já jsem však velice silně cítila, že jsem „fucking far from flow“. Proč? No, jak bych to jen… Zkrátka jsem se „najednou“ ocitla v područí svých sebedestruktivních stavů nezvladatelné žárlivosti a srovnávání se.

K tomu za nitky začala tahat neustále stoupající agresivita a to celé v prima kombinaci ostře bodajících myšlenek:

  • nejsi dost dobrá,
  • hezká,
  • dost přirozená,
  • dost usměvavá,
  • dost hubená,
  • dost něžná,
  • křehká,
  • dost ženská…

Moje temná hluboká jáma

Můj psychický stav se pomaloučku, zato zcela nekompromisně, zhoršoval. Hodně podobné, jako nenápadné ukládání špeků pod kůži s tou prima ulhanou větou:

„Ještě to není tak strašný.“

Měla jsem za sebou tisíce přednášek a workshopů. No, tisíce asi ne, ale připadalo mi to tak. Každopádně jsem měla pocit, že bych klíďo mohla přednášet osobní růst na Oxfordu.

Zkusila jsem i individuální sezení, konstelace a o tom všem jsem měla na poličce víc knih než celá státní knihovna. Nadšení mi však vydrželo vždy jen několik dní, někdy dokonce jen pár hodin. No za ty prachy, no neber to.

deprese a jak na ně

V čem jsem se však naopak začala bravurně kotvit bylo přesvědčení, že můj „psycho stav“ je jasným a nekompromisním důsledkem mé nespravedlivé minulosti (fňuk), mého dětství (fňuk na druhou), nevyřešeného vztahu s tátou (úplné bééé) a všech úhybných manévrů partnera (ten za to všechno mohl nejvíc!).

Cítila jsem, že se řítím do hluboké temné jámy. Začala jsem být opravdu zoufalá. Ke všemu mě pravidelně začaly navštěvovat i nelibé fyzické projevy:

  • celkový třes,
  • bolesti zad,
  • časté pocity nevolnosti
  • a přejídání se.

Toužila jsem lusknout prsty a cítit úlevu. V uších mi najednou začalo stále častěji tepat opakující se slovo:

„Prášky, prášky, prášky.“

Jenže do tohoto zmatku a ztracenosti jsem najednou někde hluboko sebe slyšela jakýsi záchvěv vnitřního hlásku, který mi zcela vyčerpán, zato s tou největší láskou, vytrvale šeptal:

„Život tě má bavit!!! Jsi tu proto, aby sis to tady užívala!“

Ocitla jsem se na křižovatce

Byla sobota, na psychiatrii měli zavřeno, takže jsem prášky brát nezačala. Ocitla jsem se však na velice zajímavé křižovatce…

Na jedné straně byla highway oběti dlážděná křivdou, nespravedlností, nesnesitelným chováním ostatních lidí, ublížeností, komplikovaným narozením, fyzickou bolestí, alkoholismem a smrtí mého táty, nekomunikací partnera, karmickou zátěží, rodovou linií, nesnesitelnou žárlivostí, nedůvěrou a tím nekonečným srovnáváním se.

křižovatka života

Vrabci na střeše si cvrdlikali, že tohle všechno plus asi milion dalších věcí prý stačí jen vyčistit, odpustit, projít si jimi a hned se člověku uleví. Matika mi nikdy moc nešla, ale tohle jsem si u sebe spočítala nejméně na 3 životy práce…

Na této křižovatce jsem ale vnímala i pidi cestičku spíš pro mravenečky než pro kohokoliv jiného. A na té jsem najednou zahlédla podstatu svého života…

Viděla jsem tam RADOST.

A tenkrát jsem celá usmrkaná a flekatá od zoufalého pláče bouchla do stolu a rozhodla jsem se!!!

Totiž síla lidského rozhodnutí je prý fyzikálně nepopsatelná. Je to síla, která dokáže všechno.

Síla, která nás rychlostí světla vrátí na svou vlastní cestu. Zkrátka síla lidského rozhodnutí je fakt síla!!!

Mé rozhodnutí:

  1. Začnu se TRÉNOVAT v pozornosti na věci, které mi dělají dobře.
  2. Začnu se TRÉNOVAT v „NEpozornosti“ až v totální ignoraci na věci, lidičky, akce, slova a grimasy, po kterých se dobře necítím (teď mluvím hodně slušně).
  3. A začnu pozorovat svou vnitřní vibraci, a tedy i to všechno, co k sobě přitahuji.
  4. Za každou stížnost si udělám 10 dřepů s výskokem.
  5. Každý den si napíši 13 vděčností.

radost ze životaPřipadala jsem si najednou jako Eistain. Začalo mi totiž docházet, že je opravdu jen a jen na mně, jakou cestu si každý den zvolím. A nebo jak říká paní Eva Kozderková, se kterou jsem měla tu čest natočit jeden z audio-rozhovorů:

„Každý den si mohu zvolit, zda se na svět budu smát a nebo se na něj budu mračit.“

No a tím se spustilo nejkrásnější krupobití AHA momentů:

  • AHA, takže náladu mi nemůže zkazit počasí, fronta na poště, výsledky voleb ani daněéé.
  • AHA, takže už nemusím nechat mlátit do svého emocionálního knoflíčku svou „kamarádku“ s debilníma kecama, ani svou tchýni, dluh a ani fyzickou bolest.
  • AHA, s větou: „Neber to tak vážně,“ si mohu klidně utřít to hov… z podrážky a kráčet si radostně dál.
  • AHA, pokud budu mít chuť být naštvaná, bude to moje, moje, moje volba!!! A nééé, že sebou začnu hned nechat smýkat, dmýchat, až se celá zamyšlená a obalená chmýřím nachomýtnu s hlemýžděm u Litomyšle.
  • AHA, to jáááááááá se rozhodnu, co mi dělá a nedělá dobře. Jáááá se teď podívám, po které cestě to sakra, hergot, laundon element celou dobu jdu.

A tak jsem ze své „emotional skříně“ začala pomaloučku vyhazovat všechny železné košile zvyků, návyků, vzlyků a povyků, neboť když jsem se v nich podívala do zrcadla, vypadala jsem naprosto příšerně. Vlastně jsem se v nich cítila vždycky strašně!!! No mazéééc, co vám budu povídat.

A tak došlo na mé další obrovské a nezlomné ROZHODNUTÍ.

Já jsem se, dámy, rozhodla, že

ŽIVOT MĚ BUDE BAVIT.

Dámy, já jsem si tím polepila i své auto. Opravdu, nekecám!

jak být v životě šťastná

Všechny věci, které se chceme naučit a zdokonalovat se v nich, jsou o TRÉNINKU. :)

Naučit se cizí jazyk? AHA! Je potřeba se učit.

Vymakané břišáky? AHA! Je potřeba posilovat.

Spokojenost jako má frekvence? AHA! Je potřeba se co nejčastěji na tuto frekvenci ladit…

A to je vlastně všechno. :)

Přeji vám všem co nejúžasnější ladění se.

Edita Berková
Jsem milovnicí humoru, radosti, akce, modré indulony, hor a praskajícího dřeva v krbu. S blížící se čtyřicítkou mi na vrata začala bušit silná potřeba změny. Podívala jsem se tedy svým strachům a lpění zpříma do očí a ukázala těm pacholkům cestu ven. Prodala jsem svou značku Strollering a založila ÚŽASNÝ STAV aneb vysílání na frekvenci ŽIVOT NÁS MÁ BAVIT, jehož součástí je oblíbený audio blog a trénink spokojenosti.
Komentáře
  1. it’s great post.i learn something new.i’ll try it my own.

  2. clouds napsal:

    Treci printr-o criză la mijlocul vieții
    de exemplu un divorț, un avort spontan, cancer sau HIV, doriți să renunțați la medicamente, tulburare briană având diabet sau orice altă boală, nu puteți găsi dragoste fără să vă faceți griji, contactați legământul dr la adresa de e-mail covenantsolutiontemple@gmail.com sau adăugați-l pe watsapp +2349057353987 vă poate ajuta cu orice nevoie personală. Mulți oameni vor încerca să înveli zahărul adevărul și să-ți dea speranță falsă, dar nu Dr.covenant el îți va spune adevărul și nimic altceva decât adevărul și să-ți țină speranțele înalte și vii asa, te rog sa nu pierzi timpul si sa speram pe cineva care nu merita ..

  3. .i learn something new.i’ll try it my own.

  4. rupass napsal:

    Hi, this post is really helping me in clearning my doubt but also helping others also.

  5. Bohumila Králová napsal:

    Tenhle pocit jsem také měla. Objevilo se to při 1. Lockdownu. Manžel je policista, takže byl v práci pořád, ale já pracuji jako servírka v restauraci, takže jsem zůstala doma s dětmi. Nejmladší syn je teprve ve školce, takže bylo náročné skloubit jeho energii s přípravou na přijímačky na střední školu mého staršího syna. Nakonec jsem syna přihlásila do tohohle kurzu: https://www.to-das.cz/. To mi strašně usnadnilo práci a já si konečně našla trošku času pro sebe!

  6. Evelyn Imler napsal:

    Website perusahaan kontraktor kolam renang berpengalaman dan terpercaya. Terbaik dalam pembuatan, instalasi, renovasi, koreksi, perawatan …. lihat https://hargaperawatankolam.blogspot.com/2019/06/jasa-perawatan-kolam-renang-magelang.html untuk selengkapnya

  7. Maryalice Eidschun napsal:

    Harga Beton Cor Murah Per Kubik – Jual Beton Ready Mix. Supplier dengan Harga Beton Ready Mix Batching Plant Berikut Harga Beton Cor Readymix dari … segera kunjungi https://boxculvert.jabodetabek.my.id/2020/08/harga-box-culvert-pracetak-megacon-di_72.html

  8. Eugenio Malpica napsal:

    Partisi kamar mandi kubikal ialah salah satu desain kamar mandi yaitu ini yang ketika dimanfaatkan untuk bisa bangunan minimalis. Ia termasuk pembatas kamar … kunjungi https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2019/03/cubicle-toilet-phenolic-jambi-murah.html for detail information.

  9. Doretha Griblin napsal:

    Besi beton adalah salah satu bahan material penting untuk membangun rumah, bahan ini umumnya dipakai untuk mengikat coran … silahkan kunjungi https://tiangpancangmegacon.kedungsepur.my.id/2020/10/harga-tiang-pancang-megacon-tembalang.html

  10. Eugena Delariva napsal:

    Beli Kaca Tempered 12mm Online berkwalitas dengan harga murah terupdate 2020 di KacaTempered.co.id! Pembayaran mudah, pengiriman cepat, untuk detail silahkan kunjungi https://etalase-tempered.blogspot.com/2019/07/jual-kaca-tempered-etalase-1_3.html

  11. nelson napsal:

    Je čas podělit se o své svědectví, jsem Nelson a jsem šťastný, když zde sdílím své svědectví, představila mě Baba Ogbogo moje matka, když zjistila, že po 3 letech manželství nemohu otěhotnět. To mi tedy přineslo tolik problémů do manželství a vedlo k rozvodu. řekla, že je vysoce duchovní a může přimět mou ženu, aby se ke mně vrátila v radosti a mohli bychom mít spolu děti. Nejprve jsem pochyboval, dokud jsem se s ním nekontaktoval, a poté na mě seslal mocná kouzla a nedovolil mé ženě, aby se ke mně vrátila poté, co jsem udělal potřebné. A teď jsme šťastní s milými dětmi. Ode dne, kdy pro mě Great BaBa Ogbogo pracoval a vyřešil mé problémy. Složil jsem silný slib, že dokud budu žít, budu i nadále svědčit o dobrotě jeho velkých děl a těm, kteří se potýkají se vztahem a manželskými obtížemi, by se měli rychle spojit a stát se šťastným svědkem jako já. Přeruším zde jeho kontakt, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com nebo se k němu spojím prostřednictvím jeho čísla WhatsApp. +2349020168697

    Donutil moji bývalou manželku, aby se ke mně vrátila v radosti

    Vyléčil mě z impotentního muže na skutečného muže.

  12. Hugo Cuda napsal:

    Do you really need the specialized door for the house? Stunning glass windows may transform just about any space. But when you cannot find the things you want, click https://foldinggategaransi.blogspot.com/2019/12/jual-folding-gate-produk-terbaik-palopo.html for detail.

  13. Valounek napsal:

    Podobnými pocity jsem si prošla za poslední rok dvakrát, samozřejmě vždycky během karantény a uzavření doma. Nakonec mi velmi pomohlo nakoupit turistické vybavení a začít chodit do přírody. Vyčistím si tím vždycky hlavu. Ale není to tak, že chodím na procházky na hodinu, ale vypadnu třeba na celou sobotu. Případně chodíme i s manželem, když má chuť. Jen chodíme, mlčíme… Sedneme, najíme se… :)

  14. KETINA BARLEY napsal:

    Ahoj všichni, jsem tak nadšený, že můj manžel je zpět poté, co mě opustil pro jinou ženu. Můj manžel měl poměr se spolupracovníkem a já miluji svého manžela tak moc, ale podváděl mě se svým spolupracovníkem a touto dívkou, myslím, že používá čarodějnictví nebo černou magii na mého manžela, aby mě nenáviděl a tohle bylo tak kritické a nepožadované, protože celý den a noc brečím, aby mi Bůh poslal pomocníka, který mi přivede zpět mého manžela! Byl jsem opravdu rozrušený a potřeboval jsem pomoc, takže jsem hledal pomoc online a narazil jsem na web, který navrhl, že Dr.Wealthy může pomoci rychle získat bývalého přítele. Cítil jsem tedy, že bych ho měl zkusit. Kontaktoval jsem ho a on mi řekl, co mám dělat, a udělal jsem to, pak pro mě udělal kouzlo lásky. O 22 hodin později mi můj manžel opravdu zavolal a řekl mi, že mi tolik chyběl, Bože můj! Byl jsem tak šťastný a dnes jsem opět šťastný se svým mužem a radostně žijeme společně a děkuji mocnému kouzelníkovi Dr.Wealthymu, je tak silný a rozhodl jsem se zde sdílet svůj příběh. pokud jste zde a váš milenec vás odmítá, nebo se váš manžel přestěhoval k jiné ženě, už neplačte, kontaktujte Dr.Wealthy o pomoc hned teď … Zde je jeho e-mail, wealthylovespell@gmail.com
    Udělá také následující kouzlo
    Těhotenské kouzlo
    Kouzlo lásky
    Kouzlo zvětšení penisu
    opar
    Vítězné kouzlo
    Jeho WhatsApp +2348105150446
    Blog: wealthylovespell.blogspot.com

  15. interesting , great job and much obliged for sharing such a decent blog.

  16. nelson napsal:

    Je čas podělit se o své svědectví, jsem Nelson a jsem šťastný, když zde svědčím, že mě matka představila Babě Ogbogo, když zjistila, že po 3 letech manželství nemohu otěhotnět. To mi tedy přineslo tolik problémů do manželství a vedlo k rozvodu. řekla, že je vysoce duchovní a může přimět mou ženu, aby se ke mně vrátila v radosti, a můžeme mít spolu děti. Nejprve jsem pochyboval, dokud jsem se s ním nekontaktoval, a poté na mě seslal mocná kouzla a nedovolil mé ženě, aby se ke mně vrátila poté, co udělala to potřebné. Nyní jsme šťastní s milými dětmi. Ode dne, kdy pro mě Great BaBa Ogbogo pracoval a vyřešil mé problémy. Složil jsem silný slib, že dokud budu žít, budu i nadále svědčit o dobrotě jeho velkých děl a těm, kteří tam čelí vztahovým a manželským obtížím, by se měli rychle spojit a stát se šťastným svědkem jako já. Přerušil jsem jeho kontakt zde, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com nebo se k němu dostal přes jeho číslo WhatsApp. +2349020168697
    Donutil moji bývalou manželku, aby se ke mně vrátila v radosti
    Vyléčil mě z impotentního muže na skutečného muže.

  17. Martha Peterson napsal:

    WOW!! Toto je ta nejúžasnější věc, jakou jsem kdy zažil, a potřebuji se podělit o toto skvělé svědectví .. Navštívil jsem fórum zde na internetu 10. ZÁPASU 2021 a viděl jsem úžasné svědectví tohoto mocného a skvělého sesilatele kouzel zvaného Dr. Bohatý na fóru … Nikdy jsem tomu nevěřil, protože jsem nikdy předtím neslyšel nic nenaučeného o magii .. Žádné tělo by mě nedokázalo přesvědčit o kouzelných kouzlech, dokud mi Dr. manželství na 6 let zpět ke mně a přivedlo mého manžela zpět ke mně za stejných 48 hodin, jak jsem četl na internetu .. byl jsem opravdu nadšený a šokovaný, když můj manžel poklekl a prosil o odpuštění a abych ho přijal zpět. „Opravdu mi chybí slova a radost, a nevím, jak moc bych vám chtěl vyjádřit své uznání, doktore Bohatý, vy jste Bůh poslaný mně a celé mé rodině .. A teď jsem znovu radostná žena. . zde jeho e -mail wealthylovespell@gmail.com. Jeho telefonní číslo +234 810 515 0446

  18. joe napsal:

    Bigo Live Mod APK is a great live streaming application that ultimately gives you a chance to take your online social life and your online influence to a whole new level.

  19. HomerAllen napsal:

    Velmi zajímavý příspěvek na blog pro sdílení, který si každý může přečíst na Whatsapp plus

  20. Nospera napsal:

    HTML ve CSS notlarım için kişisel internet adresimi ziyaret edin – Cevdet Buğra Şahin

  21. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  22. Robyn Meyer napsal:

    Bu paylaşım için teşekkürler, ModCombo da daha fazla mod apk download oyunu ve uygulamasını ücretsiz olarak görebilirsiniz.

  23. Elena napsal:

    This is a testimony that I will tell everyone to hear. i have been married for 4 years and on the fifth year of my marriage, another woman had a spell to take my lover away from me and my husband left me and the kids and we have suffered for 2 years until i meant a post where this man Dr.Wealthy have helped someone and i decided to give him a try to help me bring my love Husband home and believe me i just send my picture to him and that of my husband and after 48 hours as he have told me, i saw a car drove into the house and behold it was my husband and he have come to me and the kids and that is why i am happy to make everyone of you in similar issues to meet with this man and have your lover back to your self His email: wealthylovespell@gmail.com or you can also contact him or whatsapp him on this +2348105150446….. thank so much Dr.Wealthy. …

  24. HUTytK napsal:

    evolution casino
    889HUTytK/“,

  25. Modsall napsal:

    Dragon City Mod Apk is free to download and free to play. Train them to your will, feed and evolve them into stunning monsters and prove your might to be the top Dragon Master in the world!

  26. Modsgo napsal:

    Roblox Mod Apk is the ultimate virtual universe that lets you create, share experiences with friends, and be anything you can imagine. Join millions of people and discover an infinite variety of immersive experiences created by a global community!

  27. victoria napsal:

    You can both enjoy top-notch games while alone guiding a professional team by attending the game retro games. You can choose your favorite team when you first become a coach. However, you do not have to be the coach of the team. This forces you to choose a team that is more passionate about the game.

  28. Mesh Tarp napsal:

    I really like your blog post very much.

  29. justintoodo napsal:

    I really support your wonderful post
    Gdtot Movies

  30. justintoodo napsal:

    How to write your excellence work ?
    Miui Global 12.0.20

  31. justintoodo napsal:

    truly posted an alternate sort of work posting, and extremely supportive and valuable

    App Vault Keeps Stopping

  32. justintoodo napsal:

    I right now bookmarked these affiliations considering affirmed for sharing it.
    Miui 12.0.4.0 Security Patch

  33. justintoodo napsal:

    It’s nice to see that some people still understand how to write a quality post.
    Expert Insider

  34. justintoodo napsal:

    I love the way you write and share your niche! Very interesting and different!
    Technology News

  35. Easter napsal:

    Hey my lovers, my name is Easter Christopher lives in Italy. Love for me was already erased from my heart and soul the moment my wife divorced me for another man,I was devastated and confuse until I came in contact with a powerful man called Dr Imafidon. I was introduced to him by a friend of mine who was barren without a child for 5 years, she told me Dr Imafidon helped her to conceived and gave birth to a child after 5 years of barrenness. At first the story was unbelieving to me, but I decided to give a try to see if he can help me bring back my husband because i was really desperate,I did all the consultation and instructions he gave to me, and he promised my husband will come back to me in the next 72 hours, but to my greatest surprise my husband called and came back in less than 48 hours and now i’m happy with my family, if you have any problem you are facing right now you can contact Dr Imafidon on Whats App or Email or his Facebook page for any of your problem like
    *divorce
    *ex back(wife, husband, girlfriend, boyfriend
    *healing of all kind of sickness and disease
    *anxiety, depression, sadness
    *pregnancy
    *financial help,
    *Marital problem and more..
    \\//\\//\\//\\//\\//\\// +2349150329738
    \\//\\//\\//\\//\\//Doctorimafidon@gmail.com
    \\//\\//\\//\\//\\//\\\//\\\ https://www.facebook.com/Dr-Imafidon-solution-home-101073045099142/

  36. ApkappALL napsal:

    Blockman Go Mod Apk is a multiplayer game that can be played on smartphones. In the game, you are able to create your own character and explore different worlds with other players.

  37. Wodtik Seo napsal:

    As an Islamic Wall Art, clock, and calligraphy art maker, we are working hard to meet the European High Standards for our customers. Laser-cut metal, laser-cut wood, and acrylic wall decors are specialty products we manufacture. We were able to present the first high-quality electro-coated dazzling gold, silver, and copper metal wall clock and artworks with the help of our qualified design and research. These works of art are one-of-a-kind pieces that bring high quality and long life to living spaces at a low cost.
    Wall Art Calligraphy

  38. Modsroom napsal:

    Roblox Mod is an app that you can download and use on your account to change the way your game looks and plays. You can find mods for games like Minecraft, Fortnite, and PUBG, so there’s definitely a lot of variety when it comes to what you can do with them. Mods can add new items, features, or even completely change the game in some ways.

  39. EbTech123 napsal:

    EliteBlue Technologies is a group of driven engineers and strategists dedicated to perfecting mission-critical software solutions. We thrive on delivering state-of-the-art, bespoke apps that improve your business operations from multiple angles to outsmart your competition, thanks to our business-focused approach.Eliteblue Technologies considers its clients to be the pillars of its success and goes above and beyond in assessing business operations and processes to recommend the best software solutions for long-term success. We create and implement cost-effective management solutions with a human touch to help employees improve their performance, productivity, and profitability.
    Google Website Maker

  40. junmi napsal:

    Thank you for assisting me here run 3 I have gained a lot of knowledge from reading your writings. I’m new to this site, and it’s great to meet everyone. Please contact me here if at all possible.

  41. princemodapk napsal:

    Thanks for sharing, quite an amazing write up I must commend, also don’t forget to play some Modded games today for easier play and stress relieved.

  42. coloring pages napsal:

    Thanks for sharing this amazing recipe with us. The dishes you prepare are delicious and full of nutrients.

  43. Thank you for sharing. Thousands of completely free classic games have come together at

  44. ApkappTech napsal:

    Dynamons World Mod Apk is an online RPG game that allows players to create their own hero and traverse a vast world full of monsters, magic and adventure. The game is free-to-play, with in-game items available for purchase with real money.

  45. myra kapoor napsal:

    Continuously so fascinating to visit your site. Escorts in Bangalore What extraordinary data, thank you for sharing.

  46. Wiyls napsal:

    It can be defined as the creation of mechanized industry and the increase in Important Details About Industrial Revolution? Europe’s capital by making new inventions and producing new machines in the 18th and 19th centuries in Europe.

  47. foodle napsal:

    Everyone ought to read what you’ve written because it contains a wealth of knowledge that can help them become more open-minded. I am extremely appreciative of that.

  48. cory coru day napsal:

    Thank you for sharing you can download Minecraft APK completely free here: https://apkcima.com/es/minecraft-apk/

  49. Shivaniroy napsal:

    Excellent post. I was always checking this Mumbai call girls blog, and I’m impressed! Extremely useful info specially the last part,

  50. Ehtel Farley napsal:

    this seems like a very good idea, you can go to https://techloky.com/ to experience more

  51. EileenKelly napsal:

    modded apk getmodnow, the ultimate destination for all your Android modding needs. Here, you’ll find a wide range of APK mods for various popular apps, allowing you to customize and enhance your mobile experience like never before. From unlocking hidden features to bypassing restrictions, our mods will take your device to the next level. Our team of experts handpicks and tests every mod to ensure maximum stability and compatibility, so you can enjoy the latest and greatest without any worries. So, sit back, relax, and dive into the world of APK mods with us.

  52. Tomas Swestka napsal:

    Jabodetabek private tutoring services with teachers going to the house. Over a huge selection of active tutors will be ready to teach various skills and lessons for kids to adults … click https://privat-matematika.vercel.app/les-privat-matematika-cakung.html for further

  53. Aisha Teet napsal:

    Best and Most inexpensive Jabodetabek Exclusive Instructions, our staff members plus trainers appear to your home, set your own analyze plan and will decide on every field regarding review … visit https://kursus-akuntansi.netlify.app/kursus-akuntansi-kramat-jati.html for further

  54. Antione Wingo napsal:

    Our company offers private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With a built-in and accelerated method, it truly is hoped who’s should be able to foster a generation of those with good morals… for detail https://kimia-exed.blogspot.com/2022/06/les-privat-kimia-di-sawah-besar_26.html

  55. Karin napsal:

    Toto je velmi radostný den mého života díky pomoci, kterou mi doktor WEALTHY poskytl tím, že mi pomohl dostat mého bývalého zpět pomocí jeho mocného kouzla, a práci v těhotenství, kterou udělal, jsem mu tak vděčný. skvělá práce, kterou jsi udělal. Nyní mohu směle říci, že jsem byl povolán zpět na své místo v práci, moje dcera je zpět doma a já jsem byla dnes ráno testována jako těhotná po lékařském textu, který jsem dnes ráno prošla v mém zaměstnání. Byla naposledy těhotná před 14 lety a nyní jsem pozitivně testována. Chci použít toto médium, abych vám moc poděkoval a osobně vám přijdu poděkovat. Můžete mu poslat e-mail a on pro vás může udělat víc, protože vím, že jsou lidé, kteří potřebují jeho pomoc jako já. Jeho e-mailová adresa je ( wealthylovespell@gmail.com ) Jeho buňka: +2348105150446 Jste tak mocní. To je pro skutečné lidi v nouzi. DĚKUJI, DR.

  56. Karin napsal:

    Toto je velmi radostný den mého života díky pomoci, kterou mi doktor WEALTHY poskytl tím, že mi pomohl dostat mého bývalého zpět pomocí jeho mocného kouzla, a práci v těhotenství, kterou udělal, jsem mu tak vděčný. skvělá práce, kterou jsi udělal. Nyní mohu směle říci, že jsem byl povolán zpět na své místo v práci, moje dcera je zpět doma a já jsem byla dnes ráno testována jako těhotná po lékařském textu, který jsem dnes ráno prošla v mém zaměstnání. Byla naposledy těhotná před 14 lety a nyní jsem pozitivně testována. Chci použít toto médium, abych vám moc poděkoval a osobně vám přijdu poděkovat. Můžete mu poslat e-mail a on pro vás může udělat víc, protože vím, že jsou lidé, kteří potřebují jeho pomoc jako já. Jeho e-mailová adresa je ( wealthylovespell@gmail.com ) Jeho buňka: +2348105150446 Jste tak mocní. To je pro skutečné lidi v nouzi. DĚKUJI, DR.

  57. An Editing App napsal:

    Best and Most inexpensive Jabodetabek Exclusive Instructions, our staff members plus trainers appear at your home, set your own analysis plan and will decide on every field regarding review.

  58. Smiano Zib napsal:

    Nice article it gives us a lot of information that we need. thanks for sharing.

  59. nkl napsal:

    Nice Article Bro

    Visit Asphalt Nitro Mod Apk for the best content

  60. That I am also facing.

  61. Lottie Giles napsal:

    Are you ready to start on a transformative language learning experience? Look no further than Executive-Education.id’s language course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers an all-natural way of language acquisition. Explore the beauty of a whole new language, broaden your horizons, and achieve edge against your competitors in today’s interconnected world. Tap https://kursus-turki.github.io/kursus-bahasa-turki-jakarta-timur.html for latest details.

  62. joypatel napsal:

    QuickBooks offers integration with Square, allowing you to sync your Square transactions and sales data directly into QuickBooks. This integration can help streamline your accounting processes and keep your financial records up to date. Here are some key points about quickbooks integration with square

  63. slimcrystal napsal:

    I am happy to find this post Very useful for me, as it contains lot of information. slimcrystal

  64. rajpatel napsal:

    good exercises for 12 (kids) year olds at home. workout for 12 year olds at home

  65. thank you for sharing gb whatsapp,https://gbws.pk

  66. kampus terbaik napsal:

    Thanks i get a lot information from this site

  67. wudier napsal:

    Thank you for sharing your wonderfully written article.

  68. TreeCore napsal:

    Do you love being healthy and fit? Probably yes everyone wants to be that! So I'll recommend you to check out TreeCore.in where you'll find alot of tips for your personal growth! 

  69. Libretto napsal:

    libretto.in is your passport to wanderlust! Dive into a treasure trove of travel experiences, guides, and hidden gems. Let your wanderlust guide you through this captivating travel universe. Explore now!

  70. Sarkari Naukri napsal:

    If you are an aspirant of govt jobs then I'll recommend you to check this blog : sarkari result khabar

  71. Looking for a refreshing dose of reality and truth in your life? Look no further than 'Movements Exposed' on YouTube! Dive into a world of eye-opening insights, uncover hidden truths, and gain a deeper understanding of life's complexities. Join the 'Movements Exposed' community today and embark on a journey towards enlightenment and self-discovery. Subscribe now to never miss a moment of truth!

  72. věra napsal:

    Můj syn se teď připravuje na testy a přijímačky a také mně přijde že ten stres vlastně přenáší na mě, což se mi teda zásadně nelíbí. Já jsem bývala vždy vyrovnaná a nikdy jsem se nedostala do nějakého velkého časového a vlastně i stresového úpatí. Ale v posledním týdnu to na sobě pozoruji čím dál častěji.

  73. Virtual Zone napsal:

    Thank you for sharing. It was a really nice article. I agree with all your points and perspective. Please check out Virtual Zone.

  74. Bhajan Sagar napsal:

    Thank you for sharing. It was a really nice article. I agree with all your points and perspective. Please check out Bhajan Sagar.

  75. Teresa Wright napsal:

    Nếu bạn là một người đam mê chơi những trò chơi online thì tôi tin chắc rằng bạn không thể bỏ qua những game casino trực tuyến.

  76. Coloring Pages napsal:

    This personal blog post describes the author’s struggles with anxiety and fear of aging. She candidly shares her feelings of inadequacy despite external signs of success. The author’s vulnerability provides comfort to readers with similar worries. However, dwelling on distressing thoughts often exacerbates them. She might find relaxation techniques like mindful Coloring Pages and positive affirmations empower her to gain perspective and recognize her inherent worth. Expressing herself through writing appears therapeutic; additional self-care strategies could also help alleviate her fears.

  77. Sara Havran napsal:

    MOŽNOST ZÍSKAT ZPĚT SVÉHO EX PARTNERA ZARUČUJE DR ISIKOLO. KONTAKTUJTE HO HNED
    Jmenuji se Sára Havranová. Nikdy jsem netušila, že mám velkou šanci, že budu mít svého muže zpátky, dokud jsem nepotkala DR ISIKOLO. Bylo to pro mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem zničený a nemohl jsem se dostat zpět. Jeho přátelé a rodina dělali vše, co mohli, aby nás znovu spojili, ale ukázalo se, že to bylo neúspěšné. Byl jsem několik měsíců sám a neviděl jsem, že miluji někoho jiného. Takže jsem musel vyhledat pomoc u DR ISIKOLO, který mi dal privilegium zajistit, aby moje touhy srdce byly splněny. Znovu nás sjednotil a láska a štěstí byly obnoveny. Jeho slova jsou jeho závazná a nikdy nezklame, když komukoli slíbí 48 hodin, kdy dostane výsledek, což mě ohromilo, když se můj vlastní výsledek projevil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde. Kontaktujte ho hned. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

  78. 7mcnmacao napsal:

    Tôi đã xem những trận bóng đá tại 7m, nơi cung cấp những trận cầu hấp dẫn và hoàn toàn miễn phí.

    • ShirleyHoward napsal:

      Do you think the 7msport 7msport site is okay? I think this site also provides very good sports news. There is a lot of content for viewers.

  79. Georgina Allertová napsal:

    Jmenuji se Georgina Allertová. Láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl uvědomit si, že můžete získat zpět to, co vám dělá život krásným, právě když jsem ztratila naději v získání svého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a všem, kteří o něm mluvili pochvalně, o něm nikdy nelhali, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

  80. Thank you, very good blog and very helpful

  81. 7msport napsal:

    7M advises you to live positively for a happier life. Do what you like

  82. This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.

  83. Positive site, where did u come up with the information on this posting? I’m pleased I discovered it though, ill be checking back soon to find out what additional posts you include

  84. Pune Call Girls napsal:

    I can recommend primarily decent and even responsible tips, as a result view it:

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.