Sexualita jako cesta osobního rozvoje

sexualita

Zjistila jsem, že v sexualitě je pro mě nejvíc „diskomfortních“ zón. Že je zde pohromadě nejvíc výzev v jedné oblasti. Zároveň jsem zjistila, že o ní mám snad nejméně informací.

O všech oblastech souvisejících s mých tělem jsem něco věděla. Jak pečovat o pleť, jak zdravě jíst a spousty filozofií o jídle, jaké cviky používat na zpevnění bříška a zad, jak být krásná, zdravá a v kondici.

Dokonce na jaké matraci se mi dobře spí a kolik mám ráda pod hlavou, abych ráno neměla zatuhlý krk. A co udělat, když to na některé frontě haprovalo.

O sexualitě jsem toho ale věděla žalostně málo. Tedy, myslela jsem si, že vím. Ale to byla právě ta chyba – nevěděla jsem, že nevím.

Stadium 1 – Nevíš, že nevíš

sebevědomí v posteliKdyž nevíš, že nevíš, nevíš, o co přicházíš. Prožíváš svůj milostný život tak, jak je, a nenapadne tě žádat víc.

Mnohdy si myslíš, že i bolest přece patří k sexu (vždyť jsem to takhle měla odjakživa), že orgasmus můžou prožívat jen „některé“ ženy a že sex je hlavně „zásun“ a penetrace (a to je především důležité pro muže!).

Nerozumíš svým náladám a vůbec tě nenapadne, že by tvůj náhlý smutek, pocit prázdnoty nebo nespokojenosti mohla způsobovat právě ta nevědomost ohledně své vlastní sexuality.

Stadium 2 – Víš, že nevíš

Pomalu začneš zjišťovat, že to může být i jinak. Přečteš si nějaký článek, podíváš se na video, zajdeš na přednášku a dochází ti, že jsi vlastně pro ten svůj milostný život nic neudělala.

Že jsi tak nějak očekávala, že to přijde samo (možná, že je to hlavně na tom muži, aby se ti to líbilo). A hlavně, že jsi vlastně vůbec nevěděla, že BYS S TÍM MOHLA NĚCO DĚLAT TY SAMA!

A začneš se pídit.

Stadium 3 – Víš

Tohle stadium je nejhezčí. Rozkryje se ti nový obzor. Nikdy v životě jsi nenahlížela na svou sexualitu tak jako teď. Nikdy tě ani ve snu nenapadlo, kolik citu, prožitků, hloubky a radosti skrývá.

Nemyslela sis vůbec, že by se ještě mohla někam posunout a že tvé tělo je tak moc schopné! Začínáš objevovat, jaké jsou tvoje možnosti. Jak to máš s hranicemi a jak si říct o to, co se ti líbí.

Vlastně to teprve sama zjišťuješ! Jsi v úžasu z toho, že sexualita vůbec není špinavá a sprostá a hlavně pro muže. Že se týká především tebe samotné! Že je to tvoje vlastní sexuální životní síla!

A ty sama můžeš ovlivňovat, jestli proudí, nebo stojí. Jestli je aktivní a živá, jiskřivá, nebo zamrzlá, spící a pasivní. A zároveň s tím, jak zjišťuješ, co se v tobě všechno skrývá, čeho jsi schopná a hlavně, jakou ti to dělá obrovskou radost, se vše začíná promítat i do tvého běžného života.

Stadium 4 – Žiješ TO!

Jsi úplně jiná žena! Bylo to rychlé. Jak ses začala víc dozvídat o tom, co ti tvé tělo všechno může nabídnout, začala jsi to i zkoušet. Především sama se sebou.

Najednou ses jakoby víc znala. Zjistila jsi, co chceš, co nechceš, co a kde se ti líbí, jak toho docílit. Seznámila ses se svojí vnitřní erotickou bytostí. Začala sis uvědomovat sama sebe. A proto jsi teď SEBE-VĚDOMÁ.

intimní vztahy

Nové informace přinášely nové otázky a ty jsi chtěla odpověď. Začala jsi ji hledat ve svém těle. Jak známo, přes tělo jde všechno rychle. Proto ta velká změna. Díky tomu, že jsi poznala sebe sama, své tělo, porozuměla jsi své touze, přiznala si svoji erotickou bytost a začala jí víc naslouchat, změnilo se i mnoho jiných oblastí ve tvém životě.

Tvé vztahy jen kvetou, tvá práce tě baví (možná jsi dokonce začala dělat něco úplně nového, po čem jsi vždy toužila), jsi v životě rozhodnější, pevnější, jistější. Strachy zmizely, nálady jsou vyrovnané, a i když ne, už jim rozumíš. Pomáhá ti to, jsi mnohem šťastnější a spokojenější než dřív.

A jak se to všechno stalo?

Začala ses zajímat. Zašla jsi na přednášku, nechala doma děti a manžela, udělala si čas jen pro sebe a vyjela na seminář.

Překonala jsi své strachy a obavy a podstoupila vaginální mapování nebo třeba tantra masáž. Začala jsi o sexualitě více mluvit, s více lidmi. Začala sis ji uvědomovat. Začalo ti na ní záležet.

A pochopila jsi, že „samo“ se nestane nic. Že je vždycky třeba něco udělat. Ale rozhodně nelituješ!

Byla to ta nejbáječnější cesta plná dobrodružství, překvapení a krásných objevů. Zábava, radost a naplnění. A co je na tom nejlepší? Tato cesta nikdy nekončí!

Vždy přijde něco, co tě zaujme, nadchne, co jsi o sobě ještě nevěděla a co ti udělá ještě líp.

Vím to, protože jsem tohle všechno zažila.

A stále zažívám.☺

Jana Mašková Zimolová
Latest posts by Jana Mašková Zimolová (see all)
lektorka Klubu ženy ženám Jana je lektorka v oblasti sexuality a intimních vztahů. Na základě kalifornského profesionálního sebezkušenostního výcviku sexuologické práce s tělem pod Evropskou akademií somatického vzdělání (EASE) rozšiřuje a doplňuje služby, které nabízí sexuologové, psychologové a lékaři. Jako certifikovaný sexological bodyworker (CSB) nabízí poradenství v oblasti intimity a sexuality. Pracuje s klienty nejen na základě teoretických znalostí, ale díky rezidenčnímu sebezkušenostnímu výcviku, který je součástí studia, také čerpá ze svých vlastních prožitků. Pořádá přednášky, semináře a workshopy. Je spoluorganizátorkou Konference o sexuologické práci s tělem 2016 a zakladatelkou studia Terapie dotykem.
Komentáře
  1. Stanislav napsal:

    „zásun“ a penetrace (a to je především důležité pro muže!),
    Je zajímavé, jak lidé dokáží šířit předsudky . Třeba autorka článku uvádí, že dobře ví, co je důležité pro muže (člověk, pokud touží po poznání introspekcí pátrá po tom, co je pro něj důležité, zde však dáma rovnou s jistotou nahlíží do niter miliard lidí) . Sice by se jí nejspíš nelíbilo pokud by si přečetla článek nějakého podobně „znalého“ muže, jenž dobře ví, co je důležité pro ženy, nicméně jí to nebrání v šíření podobných krutých stereotypních fantazií.

    Nebezpečnost předsudků je obrovská, důvody jejich produkce od“ znalců “ leží v nitru těchto tvorů. Osobně si nechávám radit od těch, kteří k druhým přistupují s pokorou, neboť co rozumného se dovíte od člověka, který šíří podobné představy ?

  2. Elena napsal:

    Jsem velmi šťastný, chci se podělit o svá svědectví s širokou veřejností o tom, co pro mě tento muž jménem Dr. PADMAN právě pro mě udělal, jsem ženatý 4 roky a mám rozchod s manželem před 4 měsíci a byl jsem strach a tak zmatený, protože ho tak moc miluji. Opravdu jsem byl příliš depresivní a kamarád mě nasměroval k tomuto kouzelníkovi, doktoru PADMANOVI, a oznámil jsem mu všechny své problémy a řekl mi, abych se nebál toho, že se přinutí, aby se můj manžel vrátil ke mně a za pouhých 48 hodin Dostal jsem hovor od mého manžela a on se líbil, že bych se měl vrátit do domu. Nikdy v mém životě nevěří v kouzlo a teď mi to jen pomohlo a jsem nyní tak šťastný. Vše mu děkujeme a pokud si také chcete nechat svého manžela vrátit pro sebe zde !! jeho e-mailovou adresu (padmanlovespell@yahoo.com), jsem tak rád, že svědčím o vaší práci a laskavosti DR PADMAN,,,,,,,

  3. David Lipsie napsal:

    Jasa Kontraktor Kolam Renang, Perawatan dan Renovasi. Banyak Opsi Desain. Progres Relatif Kencang. Material Bermutu. Melayani Segala Indonesia … kunjungi https://perawatan-kolamrenang.netlify.app/perawatan-kolam-renang-batam.html untuk ketahui info selengkapnya

  4. Mason Gregg napsal:

    Jual Beton Cor lazimnya dicari oleh para pekerja dalam bidang bangunan. Beton cor ialah salah satu bahan bangunan yang mempunyai… segera kunjungi http://boxculvertmegacon.kedungsepur.my.id/2020/08/harga-box-culvert-megacon-di-grobogan.html

  5. Fidelia Dayrit napsal:

    Perusahaan industri yang memproduksi Beton Cor (Pracetak) yang berkembang di Indonesia … segera kunjungi https://fiturbeton.blogspot.com/2017/08/jual-u-ditch-precast-di-palangkaraya_22.html

  6. Rudolf Sorotzkin napsal:

    Phenolic Board kamar mandi high pressure laminate. Ada merupakan bahan yang beberapa kerap kali sebagai bahan partisi … kunjungi https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2018/12/cubicle-toilet-phenolic-cilegon-murah.html to go further.

  7. Otha Tolley napsal:

    Beli Produk Harga Beton Cor Murah Beton Berkwalitas Dengan Harga Murah dari Berjenis-jenis Pelapak di Indonesia. Tersedia ✓ Cuma-cuma Kirim ✓ Pengiriman … kunjungi https://roadbarriermegacon.jabodetabek.my.id/2020/09/jual-road-barrier-megacon-1-di-karawaci.html

  8. Fermin Snellings napsal:

    Salah satu metode pengiriman kendaraan beroda empat yang menarik perhatian merupakan car towing. Car towing atau towing kendaraan beroda empat merupakan opsi pengiriman mobil dengan … lebih detailnya https://carcarrier.netlify.app/car-carrier-pekanbaru-batam.html

  9. Merle Howsare napsal:

    Kaca tempered harga murah untuk dinding, pintu, partisi, canopy produk dari KacaTempered.co.id tersedia disini dengan jasa pasangnya.Kaca Tempered yaitu … info lebih detail https://kontraktorpartisikaca.blogspot.com/2019/12/jasa-pembuatan-partisi-kaca-1-di_20.html

  10. nelson napsal:

    Je čas podělit se o své svědectví, jsem Nelson a jsem šťastný, když zde sdílím své svědectví, představila mě Baba Ogbogo moje matka, když zjistila, že po 3 letech manželství nemohu otěhotnět. To mi tedy přineslo tolik problémů do manželství a vedlo k rozvodu. řekla, že je vysoce duchovní a může přimět mou ženu, aby se ke mně vrátila v radosti a mohli bychom mít spolu děti. Nejprve jsem pochyboval, dokud jsem se s ním nekontaktoval, a poté na mě seslal mocná kouzla a nedovolil mé ženě, aby se ke mně vrátila poté, co jsem udělal potřebné. A teď jsme šťastní s milými dětmi. Ode dne, kdy pro mě Great BaBa Ogbogo pracoval a vyřešil mé problémy. Složil jsem silný slib, že dokud budu žít, budu i nadále svědčit o dobrotě jeho velkých děl a těm, kteří se potýkají se vztahem a manželskými obtížemi, by se měli rychle spojit a stát se šťastným svědkem jako já. Přeruším zde jeho kontakt, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com nebo se k němu spojím prostřednictvím jeho čísla WhatsApp. +2349020168697

    Donutil moji bývalou manželku, aby se ke mně vrátila v radosti

    Vyléčil mě z impotentního muže na skutečného muže.

  11. Theola Bopp napsal:

    Composite door along with PVCu panel manufacturer giving you swap shoppers nationwide. Improve the home having a brilliantly constructed PabrikPintu.co.id, click https://jualpintulipatgeser.blogspot.com/2019/08/jual-pintu-lipat-geser-1-boyolali-0813.html for more detail.

  12. Magda H napsal:

    Sex jsem začala vnímat úplně jinak po prvním dítěti. Ze začátku tam nebyla vůbec chuť, ale snažili jsme se tu cestu projít s manželem společně a tak jsme vyzkoušeli nejrůznější přípravky jako třeba ty z https://www.kamagris.com/ nebo nějaké pomůcky a podobně. Jakmile jsme si našli to svoje, manželova výdrž se prodlužovala a tím pádem i naše touha.

  13. Magda napsal:

    Já jsem měla se sexualitou delší dobu problémy, a to především kvůli mojí výchově, kdy rodiče k tomu nebyli zrovna nakloněni. Nakonec jsem si k tomu ale došla, a to i za podpory různých afrodiziak. Hodně mi pomohla například maca, která má blahodárné účinky i v jiných oblastech a skvěle působí na zdraví.

  14. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  15. Jitka napsal:

    Já jsem svůj sexuální život dlouho zanedbávala, což mě dovedlo až k psychickým problémům a také problémům v posteli. Ve výsledku jsem tak nebyla schopná navázat pořádný vztah. Velkou překážkou pro mě bylo moje nízké sebevědomý. Nakonec jsem se rozhodla vyzkoušet erotické masáže, které mi v tomto ohledu opravdu změnily život.

    • Hana napsal:

      Tyjo, tak to jsem docela ráda, že jsem narazila na vaši zkušenost. Já přesně toto téma nedávno řešila s kamarádkou a právě ta mi doporučila erotické masáže Praha ať si tam zkusím zajít. Nikdy jsem na žádné takové masáži nebyla. Co od toho můžu očekávat? Díky za odpověď. :)

  16. Karin napsal:

    Toto je velmi radostný den mého života díky pomoci, kterou mi doktor WEALTHY poskytl tím, že mi pomohl dostat mého bývalého zpět pomocí jeho mocného kouzla, a práci v těhotenství, kterou udělal, jsem mu tak vděčný. skvělá práce, kterou jsi udělal. Nyní mohu směle říci, že jsem byl povolán zpět na své místo v práci, moje dcera je zpět doma a já jsem byla dnes ráno testována jako těhotná po lékařském textu, který jsem dnes ráno prošla v mém zaměstnání. Byla naposledy těhotná před 14 lety a nyní jsem pozitivně testována. Chci použít toto médium, abych vám moc poděkoval a osobně vám přijdu poděkovat. Můžete mu poslat e-mail a on pro vás může udělat víc, protože vím, že jsou lidé, kteří potřebují jeho pomoc jako já. Jeho e-mailová adresa je ( wealthylovespell@gmail.com ) Jeho buňka: +2348105150446 Jste tak mocní. To je pro skutečné lidi v nouzi. DĚKUJI, DR BOHATÝ.

  17. xXCnpr napsal:

    evolution casino
    303xXCnpr,[„

  18. cSlqBk napsal:

    evolution korea
    023cSlqBk-}:

  19. Michal Rocher napsal:

    Executive-Education.id is a private teacher provider site in Jabodetabek that is ready to help parents to uncover tutors for their kids in line with their wishes… go to https://privat-sbmptn.vercel.app/les-privat-sbmptn-bsd-city.html for more details

  20. Sharri Lozaya napsal:

    Very best as well as Most affordable Jabodetabek Exclusive Instructions, our own personnel plus tutors occur to your dwelling, collection your very own examine agenda which enable it to decide on just about any arena of analyze … click https://kursus-akuntansi.netlify.app/kursus-akuntansi-palmerah.html for further

  21. Retta Windom napsal:

    Private lessons are around for TK/PAUD, SD, SMP, SMA, universities and the general public. International curriculum is available too, you know! Less tuition fees. Save about 40% more… for more information https://biologi-exed.blogspot.com/

  22. Tony Martin napsal:

    Discover the art of mastering a different language for the first time with the innovative program at Executive-Education.id. Through the mixture of cutting-edge technology, engaging multimedia resources, and dynamic group discussions, you’ll embark on a transformative language learning journey. Unlock your true communicative abilities and embrace quantity of cross-cultural connections. Click https://kursus-spanyol.github.io/kursus-bahasa-spanyol-jakarta-timur.html for latest information.

  23. Kamagra Oral Jelly tablet is used to treat impotence in men. It is a very popular medicine due to its fast and long-lasting effects.

  24. Hey… Great information thanks for sharing such a piece of valuable information.

  25. Great informational post thanks for sharing….keep it up…

  26. NuNadeau napsal:

    What if you were to design your phone some interesting games. There are many good game versions here https://techloky.com/

  27. Order online medicine safely with assured next-day delivery in the UK from the UK’s top pharmacy store. Buy Now!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.