Proč milování bolí

Proč milování bolí

“O sexu se nemluví, sex se dělá,” prohlásila jedna z hrdinek kultovního seriálu pro ženy. I když to zní sofistikovaně, žensky a koketně, pokud milování neplní vaše představy nebo se z něj stává nepříjemná povinnost, mluvit se o něm musí. Se sebou samou, s partnerem, kamarádkou nebo s odborníky.

Důvodů, proč vás sex bolí, může být několik. Důležité je nalít si čistého vína, uvědomit si, kde je problém, a přejít k řešení, které z vás udělá spokojenou, sebejistou a šťastnou milenku, partnerku i manželku. Milování je krásné, ať už mluvíme o splynutí duší nebo čistě jen o fyzickém uvolnění zakončeným pořádným Ááááách!

Na bolestivý sex si stěžují více ženy než muži. Zkrátka proto, že náš klín je komplikovanější a vyžaduje více péče a pozornosti. Pokud patříte mezi ty, pro které je pohlavní styk náročným aktem provázeným bolestí a nepohodlím, už bylo dávno na čase s tím něco udělat!

Nejčastější důvody bolesti při pohlavním styku

1. Na suchu

Žena stojí u kuchyňské linky a chystá večeři pro sebe a svého milovaného. Ten se z ničeho nic objeví přímo za jejími zády, popadne ji za boky, jediným pohybem ji sundá kalhoty i s kalhotkami, vysadí ji na linku a už oba vzrušeně oddechují v záchvatu zvířecí vášně.

Klasická scéna z filmu, kdy jsou oba neustále připraveni “na to hupsnout”. Realita bývá dost často jinde. Jen málokterá žena je natolik vlhká, že ji rychlovka už v první chvíli ponoří do slastného opojení.

Vaginální sekrece přeci jen potřebuje trochu času a atmosféry. Proto jsme my ženy vymyslely termín “předehra”, který mnoho mužů stále nechápe.

Pokud ani předehra nepomáhá, na vině může být chronická suchost v důsledku stresu, kdy se nedokážete dostatečně uvolnit, hormonální změny provázející těhotenství, onemocnění štítné žlázy nebo přechod a také nedostatečné vzrušení.

Řešení

Vysvětlete partnerovi, k čemu jsme “předehru” vymyslely a nezapomeňte zdůraznit, že po ní bude milování o tolik lepší. Používejte lubrikační gel. Nemusíte ho používat jen při sexu, ale kdykoliv během dne. Pomůže vám udržet uvolněnou atmosféru, kdy vás žádná “přepadovka” nepřekvapí. Pokud máte se suchostí problémy dlouhodobě, řekněte to svému gynekologovi. Vaše vagína nemusí správně fungovat.

2. Hračky k nehraní

Vybrali jste si s partnerem sexuální hračky, abyste okořenili milování a probudili netušenou rozkoš? Ale nějak to není ono? Jste po hraní bolavá, podrážděná, cítíte pálení, svědění a už si hrát nechcete? Na vině může být materiál sexuálních hraček, ale i kondomů a složení lubrikačního gelu.

Alergie na latex je běžná věc, která vás může přepadnou až po několikátém použití. Proto si řada žen tuto alergii neuvědomí. Latex, kondomy a lubrikanty s vysokým obsahem chemických látek a parfemací vysušují poševní prostření a mění přirozené pH.

Řešení

Pokud se nechcete vzdát drahých hraček, oblečte je do přírodního kondomu a vyberte lubrikační gel s přírodním složením. Prostudujte si také kombinaci materiálu hračky a lubrikačního gelu. Mohou se vzájemně naleptávat. Mezi nejbezpečnější materiály patří silikon (certifikovaný), ABS plast a sklo.

vzrušení ženský orgasmus

3. Nevhodná kosmetika

Kilometry regálů v drogeriích nabízejí intimní a sprchové gely, vložky, tampony a vlhčené ubrousky v lákavých obalech vzbuzujících důvěru a spolehlivost. Z průzkumů ale vyplývá, že ženskému klínu svým složením vyhovuje jen zlomek z nich (i když mají na etiketě slova jako BIO, šetrný a sensitive).

Parfemace a chemické složení sprchových a intim gelů mohou narušit přirozené prostředí vagíny, zbavit ji prospěšných bakterií a způsobovat suchost a podrážděnost. Také řada vložek a tamponů mohou za podráždění a obávaný “toxický šok”. Aby byly hygienické pomůcky krásně bílé, bělí se v chlóru, parfemují se a používají se nešetrná lepidla.

Řešení

Vybírejte intim a sprchové gely respektující přirozené pH vagíny, které by mělo být v hodnotách 3,8 až 4,5 pH. Během menstruace používejte vložky a tampony bez parfemace a s co největším podílem nebělené bavlny. Nebo přejděte na menstruační kalíšek, který nabízí pohodlí, čistotu a hypoalergenní certifikovaný lékařský materiál.

4. Pupínky a chloupky

I taková banalita jako zarostlé chloupky tam dole dokážou sex proměnit v bolestivou hru. Zapařená pokožka s pupínky na pohodlí také nepřidá. Připočítejte pot váš i partnerův a milování se rázem změní v odpočítávání času doprovázeným štípáním, svěděním a nakonec frustrací.

Řešení

Vezměte si zrcátko a podívejte se, jak tam dole vypadáte. Kde všude jsou chloupky, jsou zarostlé? A co pupínky? Nepřerostly ve vyrážku nebo ekzém? Pokud nosíváte syntetické prádlo, mějte při ruce bavlněné intim vložky, které zachytí nejen sekret, ale i pot a používejte vlhčené ubrousky.

Při holení si dávejte obzvláště pozor! Čistá a ostrá žiletka je základ stejně jako holící pěna nebo sprchový gel a krém po holení. Nepoužíváte? To byste měla! Pokožku zklidní a vyčistí případné ranky.

5. Kámasútra není pro všechny

Nebo alespoň ne všechny polohy. Krkolomné polohy možná vypadají zajímavě na obrázku, ale v praxi nejsou nic moc a existují epopeje lékařských zpráv s úrazy v důsledku napodobování kreslených indických milenců. Každá jsme jedinečná, a to i svou stavbou těla.

Poloha, ze které slastí šílí vaše kamarádka, u vás může vyvolat nanejvýš zdvořilostní “hmmm, celkem ujde”. Je třeba brát v úvahu postavení pochvy, různé výčnělky a hrbolky, které při přírazech nebo delším dráždění můžou být nepříjemně citlivé. Partner vás tak může nechtěně zranit a způsobit ranky a pohmožděniny.

citlivost při milování

“Měla bych dostat Oscara. S manželem sexuálně žijeme už 10 let. On byl starší a zkušenější a já do něj byla blázen. Chtěla jsem, aby náš první sex byl dokonalý, a tak jsem si nachystala doslova sexuální sestavu. Přesné polohy, ze kterých jsou chlapi pryč. Povedlo se, byl v sedmém nebi a pokaždé se těší na nové číslo. Ale v tom seriálu jeho splněných snů jsem zapomněla na sebe a neukázala mu, co se líbí mě. A tak už 10 let předstírám orgasmus.”

~Pavlína S.

Řešení

Důležité je sebepoznání, poslouchejte své tělo a vysvětlete partnerovi, proč vám tato poloha nevyhovuje. A rovnou mu nabídněte jinou, při které budete vzdychat oba. Trénujte a zkoušejte nové cesty ke slasti, když jste sama doma. Na pomoc si vezměte erotickou hračku a objevujte nové možnosti, které pak partnerovi ukážete. Pokud máte pocit, že “nepohodlných” poloh je podezřele hodně, prodiskutujte to se svým gynekologem. Možná uvnitř není vše tak, jak má.

6. Máte to v genech

Před chvílí jsem to nakousla, je možné, že vaše postavení vagíny je jiné než u ostatních žen, proto je pro vás pohlavní styk náročný a možná i bolestivý. Nemusí jít jen o vrozenou vadu, ale ke změnám může dojít i při porodu, zranění nebo špatným držením těla.

Problémem také bývá silná panenská blána, která se ani po několikátém pohlavním styku neprotrhne. Některé polohy, které jsou pro ostatní příjemné, pro vás mohou být bolestivé. A protože máte v hlavě, že jste “jako ostatní”, nejspíš se to snažíte překousnout s obličejem zabořeným do polštáře, aby milenec neviděl, jak vás to bolí. A on si chudák myslí, že tlumíte výkřiky slasti.

Řešení

Tady pomůže jedině lékař. Pokud je ten váš laxní a nechce vaši situaci řešit, najděte si jiného.

7. Víkendoví milenci

Je váš a partnerův harmonogram náročný a k milování se dostanete jen o víkendu, jednou měsíčně nebo jen na dovolené, kdy se dobu půstu snažíte dohnat maratony? Je jasné, že taková milovací opera je náročná pro celé tělo, obzvláště pro váš lotosový květ. I partner pak může skučet bolestí. Víkend plný náročné erotiky může mít za následek ranky a zranění srovnatelné ty s těmi po znásilnění.

“S přítelem jsme se dali dohromady na dovolené, ale už jsme tam nestihli svoje první milování. Uběhlo čtvrt roku, než jsme se v Česku konečně setkali a mohli spolu spát. Během těch tří měsíců jsme si neustále psali o sexu a o tom, jak se na to těšíme. V den D jsme se snažili splnit očekávání toho druhého, až to skončilo šestihodinovým maratonem. A co říkáme dnes? – Pamatuješ náš první sex? – Jo, bylo to hrozný, nemohla jsem pak dojít domů. – Bože, bolel mě ještě tři dny potom”.

~Markéta N.

Řešení

Všeho s mírou! Nesnažte se dohnat sexuální abstinenci do posledního puntíku. Jestli už jste unavená, nabídněte partnerovi jiné hrátky.

sex

8. Když je cit silnější než tělo

Vaginismus. Zní to jako sprosté slovo, ale jde o nemoc, kdy se vagína křečovitě stahuje tak, že nemůže dojít k penetraci. Na vině jsou obavy a strach, například ze samotného styku, z otěhotnění nebo z nedůvěry v partnera.

Je to psychický problém, který se projevuje fyzicky a postihuje zejména mladé nezkušené ženy. Ale objevit se může i u dospělých žen, které prožily nějaké trauma nebo těžké partnerské období.

Vaginismus neznamená, že si neuděláte radost sama. Jde o situaci, kdy do sebe podvědomě nechcete pustit někoho jiného.

Řešení

Tady vám pomůže jedině odborník psycholog. A v první fázi vy sama, když si uvědomíte, že problém je ve vaší hlavě. Ne mezi vašima nohama nebo mezi partnerovýma.

9. Neléčené nemoci

Kvasinky, infekce, mykózy, ekzémy, chlamýdie, herpes… Výčet nemocí, které mohou postihnout váš klín je nespočet a bohužel řada žen si je nechce přiznat.

Přeci mám jednoho stálého partnera, který je mi věrný! Ano, obojí může být pravda, ale chytnout vir nebo bakterii můžete kdekoliv, nejen pohlavním stykem. Některé jsou tak nenápadné, že si jich nevšimnete. Nebo jim v zápalu hektického života nepřipíšete větší význam.

Řešení

Nechejte si udělat testy. A pokud se vrátí, pošlete i partnera. Může jít o drobnost nebo naopak o velký problém končící operací.

Milování je důležité

Sex je často hranicí mezi přáteli a partnery. Když dvojici chybí esence vášně, jde o přátele neboli “když spolu nespíte, jste jen kamarádi”, i když velmi blízcí. Hledat smysl života v milování také není správná cesta, ale najít v něm koření, bez kterého je vztah nemastný neslaný, bývá onou třešničkou na dortu vašeho vztahu.

Chcete vědět více o tom, jak mít nebolestivý sex? Jak změřit pH vagíny a vybrat správnou kosmetiku vracející přirozené pH? Jaké lubrikační gely jsou nejšetrnější a jak z vás olej na milování udělá dračici, i když obecně nebýváte při chuti? A jak udělat partnerovi radost, když vy se na to necítíte? Klikněte na pokračování tady >>>

Niki Pavlíková
Latest posts by Niki Pavlíková (see all)
Žena, partnerka, matka, snílek, cestovatelka, optimistka, čtenářka, laická kritička, copywriterka, neúspěšná, ale nadšená zahradnice… Kolik rolí může mít obyčejná žena? Tak přesně to jsem já. Dělám, co mě baví, co mě nebaví, se snažím dělat správně. U toho všeho poznávám sama sebe, své limity, sebeklamy a pracuji na upřímnosti k sobě samé a ostatním. Je to těžký boj, ale věřím, že jedině tak prožiji život upřímně a naplno. Další články nejen od Niki a nejen o přírodní kosmetice najdete na Ladybio blogu tady >>>
Komentáře
  1. Elena napsal:

    Jsem velmi šťastný, chci se podělit o svá svědectví s širokou veřejností o tom, co pro mě tento muž jménem Dr. PADMAN právě pro mě udělal, jsem ženatý 4 roky a mám rozchod s manželem před 4 měsíci a byl jsem strach a tak zmatený, protože ho tak moc miluji. Opravdu jsem byl příliš depresivní a kamarád mě nasměroval k tomuto kouzelníkovi, doktoru PADMANOVI, a oznámil jsem mu všechny své problémy a řekl mi, abych se nebál toho, že se přinutí, aby se můj manžel vrátil ke mně a za pouhých 48 hodin Dostal jsem hovor od mého manžela a on se líbil, že bych se měl vrátit do domu. Nikdy v mém životě nevěří v kouzlo a teď mi to jen pomohlo a jsem nyní tak šťastný. Vše mu děkujeme a pokud si také chcete nechat svého manžela vrátit pro sebe zde !! jeho e-mailovou adresu (padmanlovespell@yahoo.com), jsem tak rád, že svědčím o vaší práci a laskavosti DR PADMAN….

  2. The content of this article page, I find the content quite interesting and useful to me, thank you for sharing

  3. Samuel Torset napsal:

    Pakar kontraktor pembuatan, renovasi dan perawatan kolam renang di Indonesia. Pelayanan pesat dan … tap https://treatment-air-kolam-renang.netlify.app/perawatan-air-kolam-renang-bukit-tinggi.html untuk lebih lengkap

  4. Filiberto Colley napsal:

    Secara lazim dalam ragam beton ready mix ini tak ada perbedaannya, cuma brand dan pengambilan beton dari batching plantnya saja yang berbeda, secara … info lebih lanjut https://pipadrainasemegacon.edublogs.org/

  5. Marci Giacalone napsal:

    Laman legal supplier Beton Cor Pracetak memasarkan bermacam ragam keperluan beton dan isu terkait dengan Beton Cor Pracetak serta produk … kunjungi https://harga-tiang-pancang-megaconperkasa.blogspot.com/2019/06/harga-tiang-pancang-1-singkawang-0852.html

  6. Jonell Mccary napsal:

    Toilet phenolic WC ini juga banyak kini untuk gedung komersial seperti sekolah. Mengaplikasikan WC phenolic kamar mandi hal yang … kunjungi https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2018/09/cubicle-toilet-phenolic-nganjuk-murah.html for detail information.

  7. Anderson Vasudevan napsal:

    Harga Beton Precast 2020 atau beton pracetak untuk keperluan konstruksi, … dan berikut ini yaitu berberapa produk beton precast yang bisa kami jual. segera kunjungi https://tiangpancangmegacon.kedungsepur.my.id/

  8. Matthew Salois napsal:

    Jasa towing merupakan layanan pengangkutan barang/kendaraan biasanya menerapkan kendaraan derek yang umum disebut derek gendok … lebih detailnya https://carcarrier.netlify.app/car-carrier-makassar-surabaya.html

  9. Keith Cepas napsal:

    Kaca tempered harga murah untuk dinding, pintu, partisi, canopy produk dari KacaTempered.co.id tersedia disini dengan jasa pasangnya.Kaca Tempered yakni … selengkapnya https://kontraktorpartisikaca.blogspot.com/2019/12/jasa-pembuatan-partisi-kaca-1-di-banjar.html

  10. Gus Wiese napsal:

    Epoxy flooring installation in Indonesia and bordering cities. KontraktorEpoxy.co.id appropriately puts epoxy films for garages, houses and organizations click https://jasawaterproofingcoating.blogspot.com/2019/12/jasa-waterproofing-coating-jayapura.html for detail.

  11. Johnny Feikles napsal:

    PabrikPintu.co.id may well be an Indonesian door development supplier who seem to offer you wide range of high quality doors produced in Indonesia, click https://suppliersmartlockdoor.blogspot.com/2019/04/distributor-supplier-smartlock-door-1_27.html for detail.

  12. KETINA BARLEY napsal:

    Ahoj všichni, jsem tak nadšený, že můj manžel je zpět poté, co mě opustil pro jinou ženu. Můj manžel měl poměr se spolupracovníkem a já miluji svého manžela tak moc, ale podváděl mě se svým spolupracovníkem a touto dívkou, myslím, že používá čarodějnictví nebo černou magii na mého manžela, aby mě nenáviděl a tohle bylo tak kritické a nepožadované, protože celý den a noc brečím, aby mi Bůh poslal pomocníka, který mi přivede zpět mého manžela! Byl jsem opravdu rozrušený a potřeboval jsem pomoc, takže jsem hledal pomoc online a narazil jsem na web, který navrhl, že Dr.Wealthy může pomoci rychle získat bývalého přítele. Cítil jsem tedy, že bych ho měl zkusit. Kontaktoval jsem ho a on mi řekl, co mám dělat, a udělal jsem to, pak pro mě udělal kouzlo lásky. O 22 hodin později mi můj manžel opravdu zavolal a řekl mi, že mi tolik chyběl, Bože můj! Byl jsem tak šťastný a dnes jsem opět šťastný se svým mužem a radostně žijeme společně a děkuji mocnému kouzelníkovi Dr.Wealthymu, je tak silný a rozhodl jsem se zde sdílet svůj příběh. pokud jste zde a váš milenec vás odmítá, nebo se váš manžel přestěhoval k jiné ženě, už neplačte, kontaktujte Dr.Wealthy o pomoc hned teď … Zde je jeho e-mail, wealthylovespell@gmail.com
    Udělá také následující kouzlo
    Těhotenské kouzlo
    Kouzlo lásky
    Kouzlo zvětšení penisu
    opar
    Vítězné kouzlo
    Jeho WhatsApp +2348105150446
    Blog: wealthylovespell.blogspot.com

  13. xxx napsal:

    Moc hezký článek a děkuji za něj. Tohle téma je takové stydlivé a úplně se vám nechce o tom s někým mluvit, navíc pokud ještě máte nějaký problém. Přiznám se, že mě trápila suchost a sex byl tak velmi bolestivý. S partnerem jsme proto začali využívat lubrikační gel, dlouho jsme hledali nějaký pro nás vyhovující. Tady https://zivotavyziva.cz/lubrikaci-gely/ mají přehledné srovnání a výběr těch nejoblíbenějších, kde jsme nakonec nějaký vybrali.

  14. Domča12345 napsal:

    Já jsem neměla problémy s tím, že by mě sex bolel, ale spíš jsem se necítila dobře, když se na mě někdo díval. Už odjakživa jsem měla trochu odpor k tomu, jak dole vypadám a ani mi moc nepomáhaly komentáře a názory o tom, jak by to vypadat mělo. Proto jsem si nechala udělat labioplastiku na klinice https://www.labioplastika-praha.cz/ a od té doby se cítím mnohem lépe.

  15. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  16. Mirka napsal:

    Já jsem s bolestí při sexu měla také problémy. Nedříve jsem se bála, že by za tím mohla stát nějaká vážná nemoc, a tak jsem raději navštívila lékaře. Ten mi řekl, že je to spíše psychické, a tak jsem se snažila hledat cesty, jak bych se mohla lépe uvolnit. Nejvíce mi osobně pomohly erotické masáže.

  17. Karin napsal:

    Toto je velmi radostný den mého života díky pomoci, kterou mi doktor WEALTHY poskytl tím, že mi pomohl dostat mého bývalého zpět pomocí jeho mocného kouzla, a práci v těhotenství, kterou udělal, jsem mu tak vděčný. skvělá práce, kterou jsi udělal. Nyní mohu směle říci, že jsem byl povolán zpět na své místo v práci, moje dcera je zpět doma a já jsem byla dnes ráno testována jako těhotná po lékařském textu, který jsem dnes ráno prošla v mém zaměstnání. Byla naposledy těhotná před 14 lety a nyní jsem pozitivně testována. Chci použít toto médium, abych vám moc poděkoval a osobně vám přijdu poděkovat. Můžete mu poslat e-mail a on pro vás může udělat víc, protože vím, že jsou lidé, kteří potřebují jeho pomoc jako já. Jeho e-mailová adresa je ( wealthylovespell@gmail.com ) Jeho buňka: +2348105150446 Jste tak mocní. To je pro skutečné lidi v nouzi. DĚKUJI, DR BOHATÝ.

  18. fHnmXj napsal:

    evolution korea
    438fHnmXj]>.

  19. Idell Geddes napsal:

    Are you needing tutoring services or private lessons inside Greater Jakarta area as well as its surroundings? Do you need private tutoring services… go to https://kursus-jerman.vercel.app/kursus-bahasa-jerman-kelapa-gading.html for more information

  20. Ollie Shieh napsal:

    Very best along with Lowest priced Jabodetabek Individual Instructions, the staff members along with educators are available to your residence, arranged your analyze schedule and can pick almost any discipline with analyze … go to https://bimbel-calistung.netlify.app/les-privat-calistung-pejaten.html for further

  21. Hildred Kindregan napsal:

    Private lessons are for sale to TK/PAUD, SD, SMP, SMA, universities and the typical public. International curriculum is made available, you realize! Less tuition fees. Save approximately 40% more… click for more information https://lesprivat-exed.blogspot.com/2022/05/les-privat-pesanggrahan-1-terbaik.html

  22. Lisnis napsal:

    I have been paying close attention to the advice you provide and have enjoyed playing the game trap the mouse as a diversion.

  23. Phillip Mcdowell napsal:

    Are you prepared to begin a transformative language learning experience? Look no further than Executive-Education.id’s language course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers an alternative approach to language acquisition. Explore the nice thing about a whole new language, broaden your horizons, and obtain a competitive edge in today’s interconnected world. Visit https://kursus-arab.github.io/kursus-bahasa-arab-senen.html for more.

  24. I learned a lot from your blog, and you can learn more about older video games to have more engaging experiences. I look forward to playing with you in the past!

  25. stacywilley napsal:

    Hello, dear readers! I’m Stacy Willey, a wordsmith on a journey to unravel the magic of language and share it with the world. smok solus 2 17w pod kit, I find inspiration in the everyday moments that often go unnoticed. Whether it’s the gentle rustle of leaves or the symphony of city sounds, I believe there’s poetry in every corner of life.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.