Masáž prsou, dekoltu a podpaží

masáž dekoltu a prsou

Ženská prsa jsou symbolem mateřství, symbolem ženství a také symbolem sexuálním

Muži se většinou žen dotýkají na prsou jen v sexuálním kontextu, často v momentech, kdy na to žena není připravena, a způsobem, který jí může být nepříjemný.

Paměť těla si tento dotyk zapamatuje jako negativní (nežádoucí) a vytvoří si podvědomou obrannou reakci. Díky těmto vzorcům může docházet k větší sevřenosti v oblasti hrudníku, k potížím s uvolněním při sexu nebo ztrátě prožívání rozkoše z dotýkání na těchto intimních místech.

Masáž prsou, dekoltu a podpaží

Zároveň také v oblasti dekoltu, tedy srdce, sídlí centrum našich emocí, lásky a bolesti.

V ženském podpaží se shromažďují uzliny lymfatického systému a různá nervová zakončení. Lymfa odvádí z těla škodliviny a přivádí do těla živiny.

Jemnou masáží této oblasti dochází k prokrvení a odblokování mízních uzlin. Ty se postupně otevírají, vyplavují škodliviny a míza může poté volně proudit.

Masáž dekoltu, prsou a podpaží je uvolňující, citlivá a velmi příjemná.

Napomáhá zlepšovat zdraví tkáně prsu a přispívá ke zlepšení napnutí kůže.

Zvyšuje cirkulaci v prsech a snižuje symptomy premenstruačního syndromu, menopauzy a menstruačních křečí.

Obvykle působí také jako léčivá terapie. Pomáhá ženám znovu nalézt vnitřní rovnováhu v rovině emocí, spojit se s podstatou svého ženství a znovu se otevřít potěšení.

Působí blahodárně na celou ženskou psychiku

Navozuje stavy odevzdání i harmonie.

Masáž prsou si můžeme provádět samy, můžeme požádat partnera – s trochou instrukcí by to určitě zvládl – anebo můžeme navštívit některé studio, kde ji nabízejí.

Stačí se jen trošku uvolnit, důvěřovat a pak už vnímat a pozorovat, co se děje v našem těle a v našem nitru při této blahodárné dotykové terapii.

Jana Mašková Zimolová
www.terapiedotykem.cz

Inspirováno a částečně čerpáno ze zdroje www.slunickovicka.cz, Ing.Silvia Kuráková

Jana Mašková Zimolová
Latest posts by Jana Mašková Zimolová (see all)
lektorka Klubu ženy ženám Jana je lektorka v oblasti sexuality a intimních vztahů. Na základě kalifornského profesionálního sebezkušenostního výcviku sexuologické práce s tělem pod Evropskou akademií somatického vzdělání (EASE) rozšiřuje a doplňuje služby, které nabízí sexuologové, psychologové a lékaři. Jako certifikovaný sexological bodyworker (CSB) nabízí poradenství v oblasti intimity a sexuality. Pracuje s klienty nejen na základě teoretických znalostí, ale díky rezidenčnímu sebezkušenostnímu výcviku, který je součástí studia, také čerpá ze svých vlastních prožitků. Pořádá přednášky, semináře a workshopy. Je spoluorganizátorkou Konference o sexuologické práci s tělem 2016 a zakladatelkou studia Terapie dotykem.
Komentáře
  1. Alice Kirš napsal:

    Nádherný článek, děkuji :*

  2. Marie Burdová napsal:

    Dobrý den,mám velký problém.Moje manželka (partnerka) se necítí být ženou.cgtěla bych jí pomoci, protože jí strašně miluji.Máme velké problémy s mojí matkou a z toho všeho máme nervy.moje manželka, kvůli nervám ztratila prsa na kterých jí záleželo.Ted nemá skoro nic a má z toho velké psychické problémy.Stašně moc si přeje aby se zase cítila být ženou.Peníze nemám na plastickou operaci, jedině na splátky.Vím že kdyby se povedlo jí zařídit tuto operaci prsou, tak by byla zase moc štastná.Prosím Vás tímto o nějakou radu kam se obrátit v případě tuto operaci provést.Děkuji a s pozdravem Marie Burdová

    • Jana napsal:

      Dobrý den,
      Marie, pošlete mi, prosím, emailovou adresu. Odpovím Vám na Váš dotaz.
      Děkuji a hezký den
      Jana Mašková Zimolová

  3. Kleo napsal:

    „Muži se většinou žen dotýkají na prsou jen v sexuálním kontextu“ … óóó Bóže už budu! Tyto generalizace jsou úplně liché … máte nějaké podklady, jak se chlapi chovají k prsům ? Dělala jste průzkum ? Jsem přesvědčen, že plno chlapů vnímá prsíčka jako něco nadpozemsky smyslného co je přitahuje a nedokážou odolat. Ale neznamená to, že chtějí vždy šu*at. Myslím, že hodně chlapů se něžně a s citem dotýká prsou své ženy před spaním a po ránu, stejně jako dochází častému masírování bez účelu následné kopulace.
    Tento nesmyslný reklamní článek je smutný prostě a jednoduše smutný. Při pohledu na vaše ceny za služby a vlastně celkově co děláte, tak milým ženám nabízím poloviční cenu a to když mi bude ještě slečna sympatická nebo se mi její prsa budou jednoduše líbit, tak to udělám Z D A R M A !!! ;) (posílejte e-maily – toť moje malá skrytá reklama ;) )

  4. FREKVENCE LASKA napsal:

    Pripojuji se ke KLEOvi :) i kdyz autorka,muze mit taky pravdu···
    Jako ANDROGYN~tj.mentalne NAPUL CHLAP,NAPUL ZENA,
    kterehozto ZADOUCIHO Stavu,jsem dosahl TANTROU,
    to musim VEDET :-)
    Jinak receno jde o REALIZACI BOHA.
    MASAZE PRSU,TANTRAMASAZE a cokoli dalsiho,
    napr.KOUCOVANI Dokonaleho ZDRAVI,VZTAHU,BEZPECI,KRASY,OMLAZENI aj.poskytnu Zenam podle moznosti.
    ikivokliment1 ZAVINAC gmail TECKA com

  5. FREKVENCE LASKA napsal:

    Takze boj o zenska tela :)
    n.spis SRDCE?
    ikivokliment1@gmail.com

  6. mirka napsal:

    Nedá mi to a musím připsat svůj názor jako odpověď Kleovi. Obvykle se hrubě o nikom nevyjadřuji, ale dle toho, co napsal, je to blb!
    Pochopil z celého článku Jany Maškové snad jen to slovo dotýkání a ani u toho si nejsem úplně jistá. Brání sebe a podobnou mužskou populaci, že oni ženská !!!PRSÍČKA!!! milují tak něžně, že jim nedokážou odolat – z tohoto vyjádření sexuální chtíč přímo cáká! – a zároveň se dušuje, že NE VŽDY chtějí hned šu.at!!!Celou svoji litanii pojal jako pojednání o tom, jak se cítí muži při dotýkáníse ženských ňader a vůbec mu nevadí, že původní článek je pojednán o pocitech ŽEN!!! A ještě mu to připadá smutné …. jako kdyby vyjádřil přesvědčení obrovské části mužů, že ženská ňadra jsou stvořena vlastně výhradně pro jejich potěšení – mnohokrát jsem v životě musela muže opravovat, že to nejsou prsa jeho (přestože to možná myslel něžně vlastnicky!), ale MOJE!
    Ještě bych chtěla podotknout, že nejsem feministka tom smyslu, v jakém je to obvykle muži vnímáno a že už patřím mezi dříve narozené a že mám přesto velmi ráda sex a moje ňadra číslo 5 vždy patřila mezi moje nejerotogennější zóny.

  7. Jana napsal:

    Na celém tomto blogu a možná i projektu Ženy ženám mi hodně chybí ten fyzický ženský kruh, ta přítomnost a intimita, možnost říct něco potichu a nelepit to jako plakát na zeď na veřejnost, mít nějaké malé tajemství a zasvětit do něho jen toho, koho chci. Sdílet s tím, kým chci. Odpadla by potřeba psát o někom nelichotivá slova.

  8. Kamila napsal:

    To všechno jsem zažila na něžné erotické masáži pro ženy od firmy https://coccinelle-erotic-tantra-massage.cz/cz/klasicka-masa-pro-eny-v-praze a bylo to opravdu velice příjemné, ráda se do tohoto studia vrátím, protože jsme se s masérem mohli předem domluvit na průběhu masáže ;-)

    • Katka napsal:

      Tyjo, to zní skvěle. Já bych tady ty erotické masáže taky už hrozně dlouho ráda zkusila. Bohužel jsem ale celkem stydlivka. Jak taková masáž probíhá? Jo a jen tak mimochodem, nemáte náhodou zkušenost třeba i s tímto salonem https://mataharisalon.cz/cs ? Mám ho právě kousek od domu, tak jsem si říkala, že bych zašla právě tam.

  9. Renata napsal:

    Když tak přemýšlím nad tím, jak se neustále motám v kruhu a furt jedu jen práce-spánek, tak se chci sama rozbrečet, co to dělám se svým životem. Potřebuji odpočinek, ale na to není čas. Bohužel. Dopřát si relax v termálech s někým po mém boku. To je přesně to, co moc chci.

  10. Linda napsal:

    Krásný den ženy, moc děkuji za skvělý článek plný dobrých tipů. Moc by mě zajímalo, jak si ulevit od bolestí zad, hlavy a krční páteře, kterou mám zřejmě způsobenou obrovskou zátěží kvůli velikým ňadrům. U mě je ta velikost opravdu nadměrná a už mi to způsobuje až moc problémů v normálním životě. Ženy byla jste některá na https://www.premier-clinic.cz/zakroky/zmenseni-prsou/ a jak vám to pomohlo? Děkuji.

  11. JaneX napsal:

    Co bych za to dala, kdyby ten můj občas přišel a namasíroval mi dekolt. To bych se před něj snad musela postavit nahá. A to by to stejně dopadlo tak, že by si spíš všiml toho, že mám nové řemínky Apple Watch 3 než to, že má před sebou jinak úplně nahou ženu (hodinky nosím kvůli čidlu na cukrovku). No… Co k tomu říct. Neberte si ajťáka? :D

  12. Mirka napsal:

    Jojo, tak na takovou masáž bych také moc ráda šla, jen co je pravda. Ale to není tak jednoduché, víte? Já totiž na to nemám peníze. Jediné co si opravdu mohu dovolit tak jsou dřevěné masážní pomůcky. Ale ty zase neudělají takovou parádu no, je to hodně složité.

  13. Janička napsal:

    Jako já jsem v to v tomhle asi vyhrála, protože mám jednak poměrně pěkná prsa a za druhé je manžel naprosto zbožňuje. Takže jako on sám si říká, že by mě chtěl namasírovat nejen záda, ale i zepředu. :-) No, asi vám nemusím říkat, jak to většinou skončí. :-) A teď je to ještě o to lepší, že si zapneme večer třeba bazén, respektive vířivku a jdeme se masírovat tam. :-)

  14. Iva napsal:

    Zajímavé čtení :) Nedávno jsem dostala poukaz na masáž tak ho využiji. Bylo mi řečeno, že mám blokovanou srdeční čakru a zdá se, že masáže by mohly být řešením.

  15. Věra z vesnice napsal:

    Konečně jsem se na internetu dočetla jak často chodit na masáž a podle toho už také vím kolik peněz měsíčně si mám na takové procedury odložit. Hlavní také je to že to není tak moc nákladné jak jsem se asi bála. Člověk by tomu tělu měl hlavně pořádně dopřát, nemám pravdu, no?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.