1 tip, jak se UZDRAVIT SÁM díky síle motýlího efektu

motýlí efekt

Rok 2017 mě naučil několik zásadních věcí. Tak třeba jsem loni přestala používat make-up a spolu s ním i dalších milion kosmetických serepetiček, kterými jsem maskovala svoji dříve nedokonalou pleť. (Nedokonalá je stále, ale už to považuji za součást hry, tedy dokonalosti.)

Používám na pleť už jen tři produkty, z nichž dva jsou domácí výroby (včetně kopřivového tonika) a ta poslední věc je olej. Mandlový.

Za svoji minulost ani jizvy už se nestydím

ANO, mám po těle viditelné jizvy po dermatilománii.

NE, nehodlám je maskovat a nemám z nich mindrák. Nejsou totiž už na první pohled vidět a já už se za svoji minulost nestydím.

make-up

Zadruhé jsem pochopila, že k tomu, abyste se vyléčili z jakékoli nemoci včetně dermatilománie, potřebujete notnou dávku lásky k sobě samé(mu) i dané nemoci.

ANO, každý den se malinko bojím toho, abych do své závislosti na pokožce zase nespadla.

NE, nevadí mi to, protože mě tahle má obezřetnost nutí si na nic nehrát a nelhat sama sobě.

A NE, nejsem nešťastná z toho, že mě dermatilománie postihla.

Jenom díky úsilí a energii, kterou jsem věnovala dermatilománii, jsem totiž poznala sama sebe. Jsem si navíc jistá, že s mojí zarputilostí by mě bez dermatilománie tahle moje životní výhra potkala o pár desítek let později, jestli vůbec.

Klidně pozpátku, potmě, vzhůru nohama, jakkoli. Hlavně ale JINAK!

Zatřetí jsem díky dermatilománii pochopila úžasnou věc:

Pokud se chcete uzdravit z jakékoli nemoci, musíte začít dělat věci jinak.

Zní to jako šílené klišé, že? Ale nenechte se mýlit.

Řeknu vám jeden příklad za všechny. Před 2 lety jsem přestala brát svoji nemoc jako celek. Protože jako celek byla fakt děsivá a s jistotou mě přemohla, kdykoli jsme se utkaly. Rozporcovala jsem ji tedy na kousíčky, na jednotlivé projevy, na jednotlivé fáze, myšlenky a opakující se rytmy a vzorce.

A pak jsem podnikla nelehkou cestu postupného nahrazování těchto vzorců novými. Takovými, které mi připadaly smysluplné, láskyplné, příjemné. Hned to vysvětlím.

divat se do zrcadla

Tak třeba vždycky, když jsem se uchýlila do koupelny, tak jsem na pokožce celého svého těla hledala nedokonalosti. Ve sprše člověk přeci jenom věnuje své pokožce víc pozornosti než obvykle, a tak se stalo, že jsem ze sprchy vždy vylézala se spoustou nových škrábanců, strhaných stroupků a vymačkaných pórů, ze kterých se však staly boláky.

Takovýchto momentů jsem měla během dne třeba deset, které ve výsledku tvořily celou tu hrozivou nemoc, 10. Já jsem však začala brát každý tento moment jako samostatný problém k řešení – a tak jsem v případě se sprchou vymyslela, že se budu sprchovat ve tmě. A co víc, že se po sprše nebudu natírat žádným mlékem ani olejem, protože jsem nebyla schopná se u toho neškrábat.

Světe div se (já už se teda nedivím), nejenom, že se mi pokožka na těle uzdravila, ale já si teď po více jak dvou letech uvědomila, že celý návyk je pryč a že už se nebojím si u sprchy zase naplno rozsvítit. A dokonce si můžu dovolit se celá natřít tělovým olejem, když uvážím, že se mi chce.

„Stačí vzít jedinou malou věc, jedinou částečku vašeho života nebo třeba nemoci a tu zkusit udělat jinak. Klidně pozpátku, potmě, vzhůru nohama, jakkoli. Hlavně JINAK.“

Každý den mě ta nemoc znovu zkouší, jestli ji pustím dál

Co z toho plyne? Zkrátka jsem začala zcela systematicky dělat věci jinak. Ne všechny, ale tolik, kolik jsem byla schopná. Všechno jsem ještě neodbourala – doposud například mám problém se zrcadly, protože mě svádí na své pleti hledat nedokonalosti a upadnout tak zpět do spárů dermatilománie.

Ale změnila a vytěsnila jsem doposud už tolik částeček původní nemoci, že si troufám říct, že už ji nemám. To jest neprojevuje se už v takové četnosti a intenzitě, abych její dozvuky mohla nazvat nemocí. Zároveň mě však navštěvuje každý den a zkouší, jestli ji náhodou pustím dál.

čistá pleť ženy

A i když vím, že zkušenost je nepřenosná a že spousta z vás jste určitě stejní, jako jsem byla já – tedy máte jako koníček informace SBÍRAT, nikoli je POUŽÍVAT, stejně vám to řeknu. To šílené klišé, které je klíčem k vašemu vysněnému životu, vysněnému zdraví, práci i změně třeba ve vztazích – začněte dělat věci jinak.

Stačí vzít jedinou malou věc, jedinou částečku vašeho života nebo třeba nemoci a tu zkusit udělat jinak. Jakkoli, hlavně JINAK. To jako fakt stačí. Podívejte se na mě. 😉

A jakou jednu malou věc začnete ode dneška dělat jinak vy?

Mám vás ráda,

Lucka ŠťasnáLucka Šťastná

Průvodkyně vědomého uzdravení, která se po více jak 10 letech života s dermatilománií věnuje její osvětě a pomáhá především ženám, které si neví rady s chronickými onemocněními (nejenom) své kůže. Je autorkou eBooků 3 kroky pro nalezení skryté příčiny vaší nemociKompletního manuálu pro dermatiloman(k)y.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Your blog is filled with unique good articles! I was impressed how well you express your thoughts.

  2. Lakeesha Pleskac napsal:

    Mempunyai kolam renang yang cantik dengan air kolam renang yang biru jernih dan berkilau adalah Asa Anda….kami siap membantu Anda membikin kolam … lihat di https://kontraktorkolammurah.blogspot.com/2019/09/jasa-kolam-renang-banjar-berpengalaman.html untuk selengkapnya

  3. Margarete Krumenauer napsal:

    Beli Beton Precast Online bermutu dengan harga murah terupdate 2020 di MegaconBeton.com! Pembayaran gampang, pengiriman kencang se Indonesia. info lebih lanjut http://pagarpanelmegacon.kedungsepur.my.id/2020/08/harga-pagar-panel-beton-megacon-di_65.html

  4. Samuel Wegner napsal:

    Kaca tempered harga murah untuk dinding, pintu, partisi, canopy produk dari KacaTempered.co.id tersedia disini dengan jasa pasangnya.Kaca Tempered yakni … selengkapnya https://jasakacashower.blogspot.com/2020/01/jual-kaca-shower-pintu-kamar-mandi-1-di_86.html

  5. nelson napsal:

    Je čas podělit se o své svědectví, jsem Nelson a jsem šťastný, když zde sdílím své svědectví, představila mě Baba Ogbogo moje matka, když zjistila, že po 3 letech manželství nemohu otěhotnět. To mi tedy přineslo tolik problémů do manželství a vedlo k rozvodu. řekla, že je vysoce duchovní a může přimět mou ženu, aby se ke mně vrátila v radosti a mohli bychom mít spolu děti. Nejprve jsem pochyboval, dokud jsem se s ním nekontaktoval, a poté na mě seslal mocná kouzla a nedovolil mé ženě, aby se ke mně vrátila poté, co jsem udělal potřebné. A teď jsme šťastní s milými dětmi. Ode dne, kdy pro mě Great BaBa Ogbogo pracoval a vyřešil mé problémy. Složil jsem silný slib, že dokud budu žít, budu i nadále svědčit o dobrotě jeho velkých děl a těm, kteří se potýkají se vztahem a manželskými obtížemi, by se měli rychle spojit a stát se šťastným svědkem jako já. Přeruším zde jeho kontakt, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com nebo se k němu spojím prostřednictvím jeho čísla WhatsApp. +2349020168697

    Donutil moji bývalou manželku, aby se ke mně vrátila v radosti

    Vyléčil mě z impotentního muže na skutečného muže.

  6. Anja Kar napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id is a completely new way to find and engage with clients, build devotion, and make valuable scores and… click https://kontraktorepoxy.netlify.app/cat-epoxy-bontang/index.html for detail.

  7. Jarka napsal:

    Já jsem třeba měla hroznou radost, když se mi v nedávné době konečně po letech podařilo vyzrát na moji mastnou a tvrdou pleť, se kterou už jsem trápila a nedalo mi to spát. Zachránil mi nervy přítel, který na internetu objevil čistící přístroj Lumispa v obchodě https://www.hackni-svuj-zivot.cz/obchod/produkt/technologie/ageloc-lumispa-sada-pletove-pece-o-pokozku/ a objednal mi ho k Vánocům. Musím říci, že to byl asi nejlepší možný dárek pod stromeček a jsem za to moc šťastná ;-)

  8. Desiree Guynn napsal:

    Looking for a door manufacturer around Indonesia? You create aluminium doors on-site & give you quick supply occasions, click https://pembuatanpintuflush.blogspot.com/2020/08/jual-pintu-flush-1-samarinda-0812-8143.html for detail.

  9. Daphine Donahoo napsal:

    Partisi kamar mandi kubikal yaitu salah satu desain kamar mandi merupakan ini yang dikala dimanfaatkan untuk bisa bangunan minimalis. Dia termasuk pembatas kamar … visit https://partisitoilet.jabodetabek.my.id/2020/08/jasa-partisi-toilet-bergaransi-1_20.html to go further.

  10. Valounek napsal:

    Taky jsem hodně omezila syntetickou kosmetiku a nahradila jí přírodními alternativami. Zároveň jsem sama sebe začala přijímat takovou, jaká jsem, i když třeba s nějakými chybami a nedostatky. Občas používám cbd krémy od http://www.cibdol.cz , které mi příjemně vyhlazují pleť a hlavně ji hydratují a vyživují. Jejich beauty produkty jsou opravdu přírodně založené a hlavně fungují! :)

  11. Mr Alion napsal:

    Express VPN Crack allows customers to hide their identification and browser anonymously. It is popular computer software.

  12. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  13. Karin napsal:

    Toto je velmi radostný den mého života díky pomoci, kterou mi doktor WEALTHY poskytl tím, že mi pomohl dostat mého bývalého zpět pomocí jeho mocného kouzla, a práci v těhotenství, kterou udělal, jsem mu tak vděčný. skvělá práce, kterou jsi udělal. Nyní mohu směle říci, že jsem byl povolán zpět na své místo v práci, moje dcera je zpět doma a já jsem byla dnes ráno testována jako těhotná po lékařském textu, který jsem dnes ráno prošla v mém zaměstnání. Byla naposledy těhotná před 14 lety a nyní jsem pozitivně testována. Chci použít toto médium, abych vám moc poděkoval a osobně vám přijdu poděkovat. Můžete mu poslat e-mail a on pro vás může udělat víc, protože vím, že jsou lidé, kteří potřebují jeho pomoc jako já. Jeho e-mailová adresa je ( wealthylovespell@gmail.com ) Jeho buňka: +2348105150446 Jste tak mocní. To je pro skutečné lidi v nouzi. DĚKUJI, DR BOHATÝ.

  14. AHoMBf napsal:

    에볼루션롤렛
    768AHoMBf|‘.

  15. FfIzOK napsal:

    evolution korea
    832FfIzOK\/!

  16. DgmiEg napsal:

    evolution korea
    902DgmiEg*~“

  17. gYSryy napsal:

    evolution casino
    496gYSryy|‘}

  18. VJMaGJ napsal:

    evolution korea
    204VJMaGJ:^“

  19. Joshua Widera napsal:

    Jabodetabek private tutoring services with teachers going to the house. Greater than many active tutors decide to teach various skills and lessons for children to adults … visit https://kursus-jerman.vercel.app/kursus-bahasa-jerman-tambora.html for more information

  20. Kelly Burrill napsal:

    Very best as well as Most inexpensive Jabodetabek Confidential Training, the employees along with instructors arrive home, collection your own personal review program which enables it to pick out just about any arena involving research … click https://bimbel-calistung.netlify.app/les-privat-calistung-cilandak.html for further

  21. Willis Sueltenfuss napsal:

    To get the best results, it is a cheap private tutoring fee and this also will be we have now prepared for face-to-face private tutoring or private tutoring… click for more information https://ipa-exed.blogspot.com/2022/07/les-privat-ipa-di-tanjung-priok.html

  22. Lauren Waters napsal:

    The post could be very informative many people need to examine this form of the post I’m also part of them and after studying always supply true evaluations however this is not my profession I’m a style clothier and also designed the and after the job my first preference is studying this kind of put up. You can check my example of work by visiting this URL: https://expressjackets.co.uk/buy-now/suede-tan-brown-rift-cropped-jacket

  23. Bigo88 napsal:

    Slot online Gaming is one of the many online slot game provider sites with bets applying authentic Indonesian money. On this page you will not only be able to enjoy slot games online.

  24. madu88 napsal:

    The most famous Game slot online which can be the main choice for you is the Joker123 game which has been present in Indonesia for a long time around 2000 and has lasted forever.This game is famous for its very striking yellow logo.

  25. Dewataspin napsal:

    Dewataspin is a slot game that is always an option in slot games Rtp Slot Gacor Online is widely used by bettors as a place to bet.

  26. Gaspoll88 napsal:

    Gaspoll88 is game slot gacor the best undeductible credit deposit that provides trusted online slot games with the highest RTP in Indonesia.

  27. Gigaspin88 napsal:

    Gigaspin88 the first agent for Situs Judi Slot Online in Indonesia, to make it easier for members to make transactions now.
    It can be said that the Gigaspin88 slot agent is the best and most trusted provider so far.

  28. Jayaspin napsal:

    Pragmatic play is one of the most well-known slot online indonesia and is the best slot game both in Indonesia and internationally.
    Pragmatic Play is the best recommendation for you and won the most complete best of online slots award of all time.

  29. Kudabet napsal:

    Kudabet is The Most Trusted Agen Slot Tergacor Di Indonesia which is a type of provider that is easy to play.

  30. Phillip Reed napsal:

    Is it time to set about a transformative language chance to learn? Take a look at Executive-Education.id’s language you are studying course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers a holistic strategy to language acquisition. Explore the beauty with a different language, broaden your horizons, and obtain a competitive edge in today’s interconnected world. Go to https://kursus-turki.github.io/kursus-bahasa-turki-matraman.html for latest information.

  31. Looking for a fun night out with a beautiful woman? Then look no further than the Escort Service In Noida ! These lovely ladies are professional entertainers who know how to show you a good time. So whether you’re looking for someone to dance with you at a club or someone to keep you company during a business trip, the escorts in Noida will make your time unforgettable!

  32. Mike Rooney napsal:

    Awesome blog. I have read and thought about what you said. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work!Negan Leather Jacket

  33. Andrew Mark napsal:

    This is excellent article, thank you for the share! This is what I am looking for, hope in future you will continue sharing such an superb work.
    Coat Blade Runner 2049

  34. on cloud shoes napsal:

    The sizing is spot on, providing a snug fit without being too tight. I appreciate the attention to on cloud shoesdetail in ensuring a comfortable and secure feel.

  35. bb simon belt napsal:

    Western-style bb belt with intricate buckles are a fun way to add a bit of cowboy flair to your wardrobe.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.