Žena není muž v sukni

Žena není muž v sukni

Být bohyní. Být ženou se rovná být bohyní. Ženství je posvátné. Ženství je poselství budoucím generacím.

Tančit, zpívat, odvázat se, smát se, vlnit se. Dát průchod emocím. Utrousit slzu. Zachumlat se. Křičet a být potichu. To všechno ženy umí. A mnohem víc. Ženy dokážou projevit neskutečnou magii. Jsou to čarodějky.

Zavřu oči a vidím něhu

Společnost se nějakým mně záhadným způsobem obrátila k mužské straně vnímání. Mužská energie již dlouho dlouho vede svět a dominuje mu.

žena se zavřenýma očimaSvět je mužský, ovšem budoucnost ženská.

Ženy si pomalu začínají uvědomovat, že jejich vnímání světa je plnohodnotné a že je nutné ho dostat na povrch. Ženství je v každé z nás ukotvené hluboko, ale mnohdy také hluboko v nitru zanesené nánosem společenských konvencí.

Není lehké svoji vnitřní ženu dostat ven. Potlačované pocity a naučené vzorce jen tak neodejdou. Nicméně rozklíčovat ženství a plně se mu odevzdat je něco tak neskutečně krásného. Něco, co povolí ženám doopravdy žít a poznat svoji vnitřní krásu.

Žena je…

…nádherná kreativní bytost plná nadšení a lásky. Všeobjímající lásky.

Pomalu se v každé z nás rodí pocit, že opravdu potřebujeme být sama sebou, pomáhají nám v tom pocity přítomné ve společnosti. Postupný viditelný rozklad striktně mužského vedení.

Všude kolem nás se začínají objevovat maličkosti plné ženskosti. Ženská jemnost, preciznost, něha, touha a vášeň. Postupně všechny tyto ženské charakteristiky přestávají být k smíchu, ale naopak začínají být obdivované. Ženy samotné najednou začínají toužit po rozkvětu. Touží po otevření se své vlastní jedinečnosti.

Ženy touží zpomalit svůj rychlý cval vstříc cíli. Touží se oprostit od běhu vůči cíli, běhu vůči výkonu. Žena miluje, žena cítí. Dosažením mnoha materiálních cílů mnohdy nedosáhne radosti.

Radost ženy pramení z jejího nitra – z vnitřní spokojenosti, kterou nelze hledat v nákupech oblečení, v jídle. Tato niterná spokojenost je jakousi hlubokou záležitostí, která vyvěrá z nitra.

Sebe-láska

Sebeláska je slovo, které dlouho v ženství chybělo.

Ženy oscilovaly mezi kariérou a dětmi a mnohdy byly zmatené z toho, kam vlastně patří, nemohly nalézt své pravé místo. Chyběla jim sebeláska. A jak by taky ne, když většinu lásky jsou ženy zvyklé rozdávat do okolí neutuchající péčí o celou rodinu. Sebeláska je ovšem kritická i zde. Pokud se žena nemá ráda, nemůže lásku rozdávat do okolí tak, jak by chtěla.

Dnes se slovo sebeláska pomalu začíná skloňovat ve všech pádech a už není nutné se stydět říct: „Mám se ráda.“ Naopak je nutné si tuto formulku opakovat pravidelně jako mantru tak, aby člověk našel cestu sám k sobě.

najít sama sebe

Zpočátku je to těžká cesta plná trní a neschopnosti sama sebe milovat, nicméně jak se pomalu cesta před námi rozprostírá, tak my vcházíme do svého vnitřního světa. Pomalu ale jistě se dostáváme k sobě samé.

Sebeláska je klíč k pohodovému a šťastnému životu plnému neskutečné radosti.

Co může znamenat být ženou?

  • pustit k sobě emoce (dojmout se, plakat, smát se)
  • otevřít se sama sobě i ostatním
  • naleznout svou vnitřní kreativitu
  • povolit si být zranitelná
  • pečovat o sebe – rozmazlovat se
  • tancovat
  • zpívat
  • pustit kontrolu a důvěřovat, že vše je tak, jak má být
  • probudit v sobě vnitřní ženu, ale nezabíjet vnitřního muže
  • respektovat svoji cykličnost – neustále se poznávat
  • mít sebe samu na prvním místě
  • být matkou
  • povolit si odpočinek
  • sdílet své emoce s ostatními ženami (nejsi v tom sama)
  • povolit si samotu
  • hýčkat se skrze všechny smysly
  • POVOLIT SI ŽÍT ŽIVOT TAKOVÝ, JAKÝ CHCI JÁ
  • POVOLIT SI BÝT ŠŤASTNÁ

 

Alexandra Martina BěhalováAlexandra Martina Běhalová

lektorka udržitelného životního stylu, přírodní kosmetiky a udržitelnosti, www.tinylife.cz, Škola přírodní kosmetiky a kombucha Bohyně

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. thanks for sharing it i found it so amazing glad to be here

  2. Great post,Thanks for providing us this great knowledge,Keep it up.
    Your blog is very informative

  3. Sapicek napsal:

    Nevím jak to myslíte, ale asi s tím souhlasím. Sice se mi velice líbí to, že se ženy nyní mohou už jakžtakž postavit vedle muže a necítit se méněcenná, ale stále si nedokáži moc představit muže, kteří běhají po nákupech a chtějí nakoupit vše, co vidí a to ještě ve slevě :-D (třeba na takové slevy je super web http://kuponozdroj.cz ) :-D :-D

  4. Jerry Mutherspaw napsal:

    Kontraktor Kolam Renang melayani jasa pembuatan kolam renang, jasa renovasi kolam renang, jasa perawatan kolam renang. Bergaransi, profesional … lihat https://kolam-bening.blogspot.com/2019/12/jasa-treatment-air-kolam-renang_4.html untuk info paling update

  5. Olen Henly napsal:

    Harga Beton Precast 2020 atau beton pracetak untuk keperluan konstruksi, … dan berikut ini merupakan berberapa produk beton precast yang bisa kami jual. untuk detail silahkan kunjungi https://pagarpanelmegacon.jabodetabek.my.id/2020/09/harga-pagar-panel-beton-megacon-di_91.html

  6. Luisa Broyles napsal:

    Perusaan Betching Plant Yang Memproduksi Beton cor pracetak, beton segar yang belum mengalami pengerjaan pengikatan dan … selengkapnya https://harga-u-ditch-beton-megaconperkasa.blogspot.com/2019/12/harga-u-ditch-beton-1-semarang-0852.html

  7. Evan Brenda napsal:

    Phenolic board yaitu Panel Partisi kamar kecil yang WC dari adalah lapis Kraft paper dan resin yang dilaminasi beberapa dengan decorative paper pada … klik https://showerbox.jabodetabek.my.id/2020/09/jual-shower-box-bogor-selatan-1.html untuk informasi selengkapnya.

  8. Arnulfo Keitzer napsal:

    Jual Beton Cor umumnya dicari oleh para pekerja dalam bidang bangunan. Beton cor ialah salah satu bahan bangunan yang mempunyai… kunjungi https://tiangpancangmegacon.kedungsepur.my.id/2020/08/harga-tiang-pancang-megacon-gemuh.html

  9. Christian Reichelt napsal:

    Jasa truk towing benar-benar diperlukan dalam situasi darurat ketika berkendara, namun masih banyak yang tidak tahu jenis model dan harga … info lebih lengkap https://jasa-towing-mobil.blogspot.com/2020/11/harga-towing-mobil-makassar-surabaya.html

  10. Nita Coughlan napsal:

    Kaca Tempered yakni salah satu ragam kaca yang umum ditemukan dan diaplikasikan pada pintu, jendela, dinding batas kaca, partisi, eskalator, tangga, segera kunjungi https://etalase-tempered.blogspot.com/2019/09/jual-kaca-tempered-etalase-1_26.html

  11. nelson napsal:

    Je čas podělit se o své svědectví, jsem Nelson a jsem šťastný, když zde sdílím své svědectví, představila mě Baba Ogbogo moje matka, když zjistila, že po 3 letech manželství nemohu otěhotnět. To mi tedy přineslo tolik problémů do manželství a vedlo k rozvodu. řekla, že je vysoce duchovní a může přimět mou ženu, aby se ke mně vrátila v radosti a mohli bychom mít spolu děti. Nejprve jsem pochyboval, dokud jsem se s ním nekontaktoval, a poté na mě seslal mocná kouzla a nedovolil mé ženě, aby se ke mně vrátila poté, co jsem udělal potřebné. A teď jsme šťastní s milými dětmi. Ode dne, kdy pro mě Great BaBa Ogbogo pracoval a vyřešil mé problémy. Složil jsem silný slib, že dokud budu žít, budu i nadále svědčit o dobrotě jeho velkých děl a těm, kteří se potýkají se vztahem a manželskými obtížemi, by se měli rychle spojit a stát se šťastným svědkem jako já. Přeruším zde jeho kontakt, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com nebo se k němu spojím prostřednictvím jeho čísla WhatsApp. +2349020168697

    Donutil moji bývalou manželku, aby se ke mně vrátila v radosti

    Vyléčil mě z impotentního muže na skutečného muže.

  12. Drew Gurnett napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id is a completely new way to find out and engage with clients, build devotion, and make valuable ratings and… click https://epoxy-lantai-pabrik.blogspot.com/2020/12/jasa-epoxy-lantai-pabrik-pacitan-1.html for detail.

  13. Corina Sawransky napsal:

    Composite door along with PVCu panel manufacturer rendering buy and sell purchasers nationwide. Change your own home having a beautifully manufactured PabrikPintu.co.id, tap https://jualpintukuputarung.blogspot.com/2020/07/jual-pintu-kupu-tarung-1-solo-0812-8143.html for detail.

  14. Květinka napsal:

    Já teda trochu nesouhlasím. Na jednu stranu se jede velká vlna na ženství, vnitřní bohyni a sebelásku, a pak se objevují články, které vlastně zdůrazňují fakt, že jsou tam rozdíly. Jako nechápu, proč by si ženská nemohla vyměnit kolo na autě anebo chlap chodit na nákupy? Já si třeba nedávno ve slevě na http://www.slevovykupon.net objednala svoji sadu nářadí, protože nechci být závislá na partnerovi a myslím, že si dvířka do poličky nebo další práce, na které stačím, opravím sama. A když říkám, že na „to stačím“, tak nemyslím fyzicky, ale že na to mám skill a zvládnu to bez toho, abych napáchala víc škody než užitku.

  15. Ivulenka napsal:

    To jsou zase bláboly, co? Já třeba na takovéto kecy nevěřím a jedu si to svoje… Stejně tak, jako tady povídá paní Květinka. Pokud si chci něco pořídit, tak si to pořídím a nehledím vůbec na to, zda je to pro muže nebo pro ženy… Mrkněte se třeba na tuto stránku zde – http://kuponozdroj.cz … Tam se toho dá najít hodně… A nebuďte konzervy :)

  16. Magda H napsal:

    Někdy mi připadá, že kvůli tomu jak je můj manžel citlivý a romantický je také uvnitř spíše ženou. Jednou se předvedl, když nafingoval doručení balíku s nějakými nepřístojnostmi (asi abych žárlila) na svoje jméno k nám domů. Na balíku byla smyšlená firma, adresa a dokonce i logo. Jen samotná tvorba loga (od https://wolfway.cz/) mu prý zabrala několik dní. On věděl, že balíček otevřu. Byl v něm nový briliantový náhrdelník se vzkazem “Všechno nejlepší”. Je to můj poklad.

  17. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  18. Karin napsal:

    Toto je velmi radostný den mého života díky pomoci, kterou mi doktor WEALTHY poskytl tím, že mi pomohl dostat mého bývalého zpět pomocí jeho mocného kouzla, a práci v těhotenství, kterou udělal, jsem mu tak vděčný. skvělá práce, kterou jsi udělal. Nyní mohu směle říci, že jsem byl povolán zpět na své místo v práci, moje dcera je zpět doma a já jsem byla dnes ráno testována jako těhotná po lékařském textu, který jsem dnes ráno prošla v mém zaměstnání. Byla naposledy těhotná před 14 lety a nyní jsem pozitivně testována. Chci použít toto médium, abych vám moc poděkoval a osobně vám přijdu poděkovat. Můžete mu poslat e-mail a on pro vás může udělat víc, protože vím, že jsou lidé, kteří potřebují jeho pomoc jako já. Jeho e-mailová adresa je ( wealthylovespell@gmail.com ) Jeho buňka: +2348105150446 Jste tak mocní. To je pro skutečné lidi v nouzi. DĚKUJI, DR BOHATÝ.

  19. rfuwWn napsal:

    evolution korea
    135rfuwWn`’`

  20. zCrRbn napsal:

    evolution casino
    847zCrRbn“~@

  21. mMhPxs napsal:

    evolution casino
    900mMhPxs“/:

  22. Jitka napsal:

    Jsem žena a necítím se méněcenná a nikdy tomu ani tak nebylo. Mám ráda sportovní a volné oblečení, ve kterém se cítím pohodlně. S manželem doma děláme všechno společně a je jedno, zda jsou to tak zvaně mužské či ženské práce. Na jednu stranu nechápu, proč se stále řeší, co mají dělat a nosit muži a co ženy, protože já třeba nosím po svém tatínkovy hodinky pánské.

  23. Elmo Harting napsal:

    Executive-Education.id is an educational institution providing you with tutoring services where tutors visit your home, so that students can study … go to https://privat-sbmptn.vercel.app/les-privat-sbmptn-cilincing.html for more information

  24. Coreen Gaskamp napsal:

    Ideal and also Most inexpensive Jabodetabek Exclusive Classes, our staff along with instructors are available to your residence, arranged your personal examine program and may decide on any kind of arena connected with analyze … click https://kursus-akuntansi.netlify.app/kursus-akuntansi-depok.html for more information

  25. Shandra Gluckman napsal:

    Private lessons are accessible for TK/PAUD, SD, SMP, SMA, universities and the public. International curriculum is also available, you understand! Less tuition fees. Save around 40% more… for detail https://lesprivat-exed.blogspot.com/2022/02/les-privat-tangerang-1-terbaik.html

  26. Farrah Mcclure napsal:

    Ignite your passion for languages and join our immersive language program at Executive-Education.id. Having a focus on practical communication skills, authentic materials, and real-world scenarios, you’ll build fluency and confidence in your chosen language. Walk into a whole lot of linguistic excellence and attempt a trip of personal and professional growth. Visit https://kursus-rusia.github.io/kursus-bahasa-rusia-depok.html for more.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.