Chci vydělávat víc než můj muž

úspěšná manažerka

To na mě křičí můj mužský princip, který mám v sobě silně zakořeněný. Vím, že mi dává sílu, vím, že mi pomáhá v mé sebe-disciplíně a vím, že se na něho můžu spolehnout, když se věci hroutí. Mužský princip je analytický, logický a vždy mám chladnou hlavu, když se na věci dívám skrz něj. Je to super! Dnešní moderní žena mi rozumí. Je to ale dobře???

Jsem si v mužském principu jistá, je to děsivé

NE! Bohužel ne, i když vím, jak silná jsem, když ho používám. Trochu mě šokuje a děsí, že se v mužských věcech cítím jistěji než v těch ženských. Alespoň, pokud jde o práci.

Jinak jsem ráda za princeznu, ale říct si o pomoc se stále ještě učím a přitom už bych mohla vědět, že je mi vždy vyhověno. I tak to dělám nerada. Stejně tak je pro mě pořád těžké nechat věci, ať se stanou (typické pro ženský princip). Raději makám.

Vše u mě vyvrcholilo teď tím, že jsem si uvědomila, že mám děsnou radost z toho, jak se příteli daří v práci, ale přitom mám sama obrovskou touhu být ten živitel rodiny, být ten, kdo kupuje skvělý dárky a být ten, kdo má finančně víc.

Byl to šok, přesto to ve mně je! Jenže jsem ženská! Normání, emocionálně cyklická, křehká a orientovaná na krásu. I to jsem já. Jen si v této roli připadám slabě a blbě. Už vím, že s přítelem ženská můžu být, že se můžu otevřít, upustit slzy a nebo si postěžovat, i když vím, že mě stížnosti oslabují. Vím, že můžu.

Chci mít všechno pod kontrolou

Jenže kde se bere ten pocit, že chci mít vše pod kontrolou? Kde se to bere i v ostatních silných ženách? Strach, že to oni (jako muži) neuřídí? Nepotřebuji si zvedat sebevědomí, jen mi ta mužská role vydělávající na živobytí prostě sedí.

A věřím, že je nás hodně, protože kam se podívám, vidím silné a schopné ženy, pro které je těžké přijmout kompliment, nehroutí se, když mají na starosti hromadu věcí, a dokáží vydělat spoustu peněz. Je nás hodně!

business žena

Jenže co s tím, když se tím zároveň oslabujeme? (Hrozí nám deprese, syndrom vyhoření, chronické zdravotní potíže a problémy ve vztazích.) Když je pro naše vztahy lepší, abychom byly ty, které pečují o hnízdo, rodinu a muže a ten dokáže zastat správně svou roli?? Má to pro nás být přirozené, ale většinou není.

Co mám dělat? Jedině na svůj ženský princip myslet čím dál víc, protože objevit v sobě ženskou část prostě nedokážu přes ezoteriku žádného druhu, jak se s tím setkáte nejčastěji. To mi není vlastní.

Musím to prostě dál zkoušet, dál myslet na to, že být ženou, která je ta, co vydělává míň, není špatně a není špatné. Že můžu požádat o pomoc a nemít z toho výčitky svědomí, že jsem slaboch. (A přitom vím, že odmítnutí není prohra, s tím jsem se sladila snadno už jako dítě, přesto se raději spoléhám jen sama na sebe.)

Nechám to na Vesmíru

A dál nechávat věci, ať se stanou. To zatím dělám tak, že v seznamu toho, co mám udělat, si každý den označím minimálně jednu věc jako tu, kterou nechám na Vesmíru. Což zatím funguje. Trénink je prostě důležitý, jen mi to tentokrát do toho mozku leze nějak pomaleji. 😀

Jedno vím ale jistě: Nikdy ze mě nebude žádná astrální žena! Vždycky budu ta, co uslyší, že motor a nebo cokoliv na autě změní zvuk, ta, co dokáže zastat ředitelské místo a ta, kterou muži poslouchají, když jim říká, co mají dělat.

S mužským principem jsem to já, a cítím se tak dobře, přesto musím ubrat. A nebo doopravdy začnu vydělávat víc?? Ještě jsem se nerozhodla. 😀 Možná oboje. 😀 Ať má moje dušička klid. 😀 Pro dnešek rozhodně nechám věci, ať se stanou, protože dnes poslechnu svou vytrénovanou intuici a udělám si hezký den plný péče sama o sebe. To by mi šlo. 🙂

 

Lenka Spurná

„Když jsem prošla osobní krizí v letech 2010-2014, uvědomila jsem si, na čem doopravdy záleží, a začala hledat způsoby, jak změnit svůj život. A našla jsem. Dnes mám vlastní systém osobního rozvoje a vítám na svých stránkách každého, kdo chce také žít život svých snů.“

http://lenkaspurna.cz/

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. David Vaňousek napsal:

    Já v sobě mám spíš ženský princip, i mi jedna řekla, že kdyby mě neviděla, že si po hlase myslí, že jsem žena. Mám problém najít partnerku, když každá očekává, že muž bude mít zázemí (pracuji na něm, ale bude to nějo skromnějšího) a vydělávat dost peněz.

  2. Orlando Dusky napsal:

    Jasa Kontraktor Kolam Renang, Perawatan Dan Renovasi Kolam Renang Murah Resmi Bertestimoni Mengutamakan Mutu Dan Kuwalitas Melayani Segala Indonesia … lihat di https://kontraktor-waterpark.netlify.app/kontraktor-waterpark-samarinda.html untuk info ter-update

  3. Sheryll Loper napsal:

    Besi beton yaitu salah satu bahan material penting untuk membangun rumah, bahan ini umumnya dipakai untuk mengikat coran … kunjungi https://sheetpilemegacon.kedungsepur.my.id/2020/09/harga-sheet-pile-megacon-di-ngaliyan.html

  4. Thanh Polcyn napsal:

    Harga beton pracetak terkini 2020 terutama tempat di seluruh kota dan sekitarnya. Kami supplier beton cor pracetak murah dan … kunjungi https://harga-tiang-pancang-megaconperkasa.blogspot.com/2019/10/harga-tiang-pancang-1-bontang-0852-1900.html

  5. Desmond Smarra napsal:

    Toilet cubicles range was created and manufactured with every washroom use and environment in mind; and obtainable in the full array of colours … klik https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2019/03/cubicle-toilet-phenolic-banjarmasin.html untuk informasi selengkapnya.

  6. Laurence Crissinger napsal:

    Harga Beton Cor Murah Per Kubik – Jual Beton Ready Mix. Supplier dengan Harga Beton Ready Mix Batching Plant Berikut Harga Beton Cor Readymix dari … segera kunjungi https://boxculvert.jabodetabek.my.id/2020/08/harga-box-culvert-pracetak-megacon-di_74.html

  7. Evan Sudol napsal:

    Satu keunggulan dari metode pengiriman car towing yakni bisa diberangkatkan sewaktu-waktu pantas permintaan customer. Jadi, untuk … selengkapnya https://jasa-towing-mobil.blogspot.com/

  8. Miquel Sierer napsal:

    Kaca Tempered yaitu salah satu ragam kaca yang awam ditemukan dan dipakai pada pintu, jendela, dinding batas kaca, partisi, eskalator, tangga, info lebih lanjut https://kontraktorpartisikaca.blogspot.com/2019/12/jasa-pembuatan-partisi-kaca-1-di_21.html

  9. Robena Kimberling napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id is an expert held organization that proudly offers residential and commercial epoxy floor services. With 24 time installation and entire life warranties… Epoxy is made for store homeowners, by keep owners. … tap https://kontraktorepoxy.netlify.app/kontraktor-jasa-epoxy-lantai-tebingtinggi/index.html for detail.

  10. Maryland Tonschock napsal:

    DistributorPintu.com is actually a steel security doors manufacturer with which has in addition developed & developed industry-leading bricks-and-mortar protection options, visit https://foldinggategaransi.blogspot.com/2019/11/jual-folding-gate-produk-terbaik_28.html for more information.

  11. Hanickak napsal:

    Ahoj, tak tohle moc neřeším, rodinné úspory totiž máme společné. Takže vyděláváme peníze proto, abychom se jako celá rodina měli dobře a neřešíme, kdo bere víc a kdo míň. Já třeba odešla z hodně dobře placené práce jinam, kde se cítím mnohem lépe, ikdyž je o něco hůř placená. Pracuji teď tady: https://www.prace-naschleb.cz/ a nemůžu si to tam vynachválit.

  12. Hanka napsal:

    My jsme tuhle úvahu s manželem povýšili na další úroveň. Vyděláváme společně v rámci jednoho podnikání. :) A musím říct, že na to, jak jsem z toho měla strach, tak je to super. Já mám na starosti marketing a obchod, on zase výrobu a logistiku. :) Kompetence máme rozdělené, finance taky. :) Mi teda pomáhá s texty ještě jedna externí copywriterka, která má super recenze. Přesvědčte se sami: https://kvalitneseo.cz/recenze/ :)

  13. Pat Banks napsal:

    upmc shift select is a site about upmc shift select and different things that could be helpful.

  14. Ernest Goins napsal:

    For people who are New Pokemon Game fans, should be familiar with the game called Pokemon Go which was officially released since last July, 2016.

  15. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  16. Jitka napsal:

    Nevím, proč jsou stále zažité pořádky, že žena má vždy vydělávat méně nežli muž, protože nedokáže být tak pracovitá a dravá jako on. Není to pravda, jelikož třeba já a můj muž jsme si rovni a řídíme spolu firmu rovným dílem. Dlouhodobé investice mám na starost já a poslední dobou nakupuji investiční rhodium, které se nám určitě zhodnotí.

  17. Janaa napsal:

    Tak my toto naštěstí doma neřešíme. Nijak se v tomto s manželem nepředháníme. Teď jsme rádi, že se nám oběma daří uživit rodinu a to je nejdůležitější. Dokonce i na letošní zimu jsme už připravení. Potřebovali jsme vymyslet nějaké alternativní vytápění a ukázalo se, že tepelná čerpadla vzduch-voda pro nás budou ideální volbou, tak jsme velkou část našich úspor investovali právě do toho.

  18. dordle napsal:

    Do you like to play games? With the challenge brought fall guys is a fun race that you may play with your friends or family after a long day at work. Everyone will enjoy this game because of its charming graphics and enjoyable gameplay.

  19. Agata napsal:

    Ahoj, jmenuji se Agata Alexandra a jsem tu, abych rozšířila tuto dobrou zprávu do celého světa o tom, jak jsem znovu získala svou bývalou lásku. Zbláznil jsem se, když mě minulý měsíc opustila moje láska kvůli jiné dívce. Ale když jsem potkal přítele, který mě seznámil s doktorem Zakou, velkým poslem orákula, kterému slouží, řekl jsem doktoru Zakovi o tom, jak mě jeho bývalá láska opustila a jak jsem potřeboval získat práci ve velmi velké společnosti. . Jen mi řekl, že jsem přišel na správné místo, kdybych mohl splnit touhu svého srdce bez jakýchkoli vedlejších účinků. Řekl mi, co mám dělat. Poté bylo hotovo. Během následujících 2 dnů mi Moje láska zavolala na telefon a omluvila se, že žila dříve, stejně jako další týden poté, co mi moje láska zavolala a požádala o odpuštění. Byl jsem pozván na pohovor do požadované společnosti, pokud jsem potřeboval pracovat jako generální ředitel. Jsem tak šťastná a zdrcená, že to musím říct celému světu. Žádný problém není příliš velký na to, aby ho vyřešil. Kontaktujte ho přímo e-mailem. e-mail: drzakapricedsolution@gmail.com nebo jeho WhatsApp: +2348082943805.

  20. Nováková Lenka napsal:

    My toto naštěstí u nás doma máme celkem vyrovnané. Dokonce natolik, že nás s manželem nedávno potkalo založení s.r.o., ve které figurujeme oba. Každý máme ve firmě na starosti něco jiného, nicméně obě naše pozice jsou v rámci jejího fungování velice důležité. Máme v tom rovnováhu a myslím si, že to je podstatné.

  21. Roman napsal:

    Proč taky ne. Já v tomto ženy podporuji. Já bych byl i velice rád, kdybych mohl být doma s dětmi a třeba manželce vařit. Jen tedy teďka máme doma rekonstrukce bytu Praha, takže tohle úplně možné není.

  22. Olga napsal:

    Je určitě dobré hodně peněz vydělávat, ale dobré je také umět s nimi potom následně nakládat. Můj manžel říká že když je ta možnost a působí u nás v ČR i krypto směnárna, tak bychom měli něco dávat i do těch kryptoměn. Že to je budoucnost, myslí to smrtelně vážně.

  23. Sarah M. Kennerson napsal:

    Sign up today and ask us to complete my dissertation at cheap rates. Try us now at MBA Dissertation Help! Seek help from top experts and get immediate assistance today!

  24. 먹튀검증 napsal:

    I felt bad before I read this article, but I am feeling better now. My brothere also deals with 먹튀검증. Please write new posts often. Many thanks.

  25. Olga napsal:

    Investovali jsme tento měsíc hodně do zavlažování na naší farmě, a přineslo to své ovoce jak se lidově říká. Jsem ráda že jsme to nakonec opravdu udělali. Vždyť jsme na farmě trávili kvůli pár kapkám vody tolik času. A taky už nejsme nejmladší bychom to dokázali celé obejít.

  26. LittlenLooms napsal:

    I like the blog keep it. I have my own kids dresses brand in Pakistan where you can get all kids wear.

  27. Mae Gascoigne napsal:

    Jabodetabek private tutoring services with teachers traveling to the house. Greater than a huge selection of active tutors will be ready teach various skills and lessons for the children to adults … click https://privatmurah.vercel.app/les-privat-bogor-murah.html for further

  28. Tia Skolnick napsal:

    Best and Most affordable Jabodetabek Non-public Classes, our own employees and also tutors appear to your dwelling, arranged your very own study timetable and can pick any subject regarding review … go to https://privat-inggris.netlify.app/kursus-bahasa-inggris-setiabudi.html for further

  29. Marco Carstensen napsal:

    Our company offers private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With an incorporated and accelerated method, it can be hoped that it are able to foster an era of people who have good morals… click for more information https://kimia-exed.blogspot.com/2022/06/les-privat-kimia-di-kemang-terdekat_7.html

  30. HireOnlineClass napsal:

    All of the issues with the classes are immediately fixed, and it is an excellent and suitable platform for academics. Learn the basics of Hire online class help in one of the most popular courses ever.

  31. A very thoughtful platform to come up with for the ladies to have a heart to heart conversation.

  32. Zainab Bennett napsal:

    Isn’t it time to begin a transformative language chance to learn? Check out Executive-Education.id’s foreign language course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers an all natural approach to language acquisition. Explore the best thing about the latest language, broaden your horizons, and gain a edge against your competitors in today’s interconnected world. Go to https://kursus-turki.github.io/kursus-bahasa-turki-tangerang.html for latest information.

  33. 토토사이트 napsal:

    My friend has recommended this for a long time, and I have finally found this amazing article which is well organized, and clear to understand. I also study 토토사이트 so you will probably be able to find my huge information.

  34. This is truly a great site, thank you for sharing. Your sharing was very helpful.

  35. This is truly an excellent site. Thank you for sharing, it was very helpful.

  36. Sedye ve Etajer napsal:

    Hello! It’s truly enjoyable to communicate with you here. Your shared thoughts are interesting and thought-provoking.
    Reading this information from different perspectives is a pleasure for me. I would always like to follow your meaningful and positive contributions. Have a great day!

  37. You made some very good points here. Wonderful… I think you’ve brought up some really good points. Keep doing what you’re doing.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.