Změna návyků: Posilte svou motivaci a úspěch

Přeji Vám krásný den a příjemný měsíc duben. Jak už tu spolu jdeme nějakou dobu, mám pocit, že je to mnohem zodpovědnější práce, než když si člověk řekne někde v koutku při přípitku na Silvestra: odteď nebudu… (dodejte si cokoli libovolného, samy nejlépe víte, co jste si letos slibovaly či přály za změnu).

 

Posilte svou motivaci a úspěchZ toho mi vyplývá první důležitý poznatek, který je obecně známý, leč často tolik opomíjený: pokud chceme, aby nám předsevzetí déle vydrželo a abychom ve chvílích, kdy motivace upadá, neupadly s ní, je dobré zapojit někoho zvenčí.

Ať už zapojit tak, že bude danou věc dělat také (například: budeme letos jíst zdravě celá rodina), což Vás bude vzájemně motivovat a když jeden už nebude moct, druhý jej podrží a obráceně. To je značka ideál.

Těžko ale budete druhé nutit například chodit rovně, když to není jejich problém. Tady ale může pomoci druhá varianta. Když své předsevzetí sdělíte okolí, můžete jej poprosit o spolupráci a tím budete zvenčí motivovaní, když Vám budou docházet síly.

 

Samozřejmě ta nejlepší varianta je,
když motivace přichází zevnitř.

Přiznejme si, není to vždy snadné, zvláště i proto, že my ženy jsme bytosti cyklické a naše nálady i úroveň naší motivace, jsou také ve vleku menstruačního cyklu. V dynamické fázi půjde motivace sama, zatímco v té kreativní nám to bude připadat jako blbost se takhle trápit a v menstruační budeme unavené.

No tak tady vidíte, kolik faktorů působí na takové předsevzetí. Proto je důležité brát jej jako proces, ne jako daný neměnný počin, a být na sebe hodná a ohleduplná.

 

Takže jakže to dopadlo s mými zády v březnu?

Musím přiznat, že se leccos změnilo. Zjistila jsem, že když se člověk narovná, může dokonce vidět svět o malinko jinak. Vzpomínám si třeba na moment, kdy jsem s rovnými zády hleděla na naše vstupní dveře a měla pocit, že máme cedulku níž. Byla jsem překvapená a uvědomila si, že jakmile se narovnám, vidím další zákoutí života, která mi doteď zůstávala skrytá, a to je příjemný poznatek.
Těším se, co nového tato změna přinese i nadále.

Na duben jsem si na sebe ušila další sebe-věc: minimálně 10 minut denně na relaxaci.

Co myslíte, jak to asi dopadne?
A jak jdou změny Vám? Daří se?
Jste odhodlané ke změně? Nebo to zatím trochu drhne?

Budu ráda, když se podělíte.

 

Krásný den

Lucie Lebdušková

Lucie Lebdušková
autorka projektu Čekala jsem miminko
klinická psycholožka, psychoterapeutka a hypnoterapeutka
lektorka systemických rodinných konstelací

www.lucielebduskova.cz
www.systemickekonstelace.com

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. vaulty for pc napsal:

    Thanks For sharing informative post…

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. zkEimv napsal:

    에볼루션카지노
    585zkEimv‘:“

  4. hqhvot napsal:

    evolution casino
    725hqhvot{„“

  5. ysNtgr napsal:

    evolution korea
    503ysNtgr^?-

  6. bKEmLi napsal:

    에볼루션롤렛
    202bKEmLi_;‘

  7. pWfnNZ napsal:

    evolution korea
    919pWfnNZ;)=

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.