O změnách, kontrastech a zkušenostech

Alice Kirš

Byla jsem na cestě jen tři týdny, ale teď po návratu mám pocit, že to byly měsíce. Ony vlastně byly. Když pominu tu 14denní pauzu, kdy jsme se po necelých 2 měsících cestování v půlce března vrátili z Asie do parádních českých mrazů, byla jsem na cestě celé čtvrtletí. :)

Na druhou výpravu jsem jela úplně offline

Můj nápad to nebyl. Když s ním za mnou David přišel, zhrozila jsem se. „To přece nemůžu, vždyť já chci psát cestovatelský deník!“

To bylo tak…

Po té mé firemní krizi, kdy jsem na konci roku celý provoz a fungování Ženy ženám zminimalizovala a osekala a naordinovala si prázdniny, jsem si s počátkem roku 2018 kladla otázku, co dál…?

Cítila jsem… vlastně jsem necítila z “pracovních” věcí radost. V té době jsem hodně četla. A hojně jsem četla i lifestylové blogy. Anie Songe, Tereza from Oslo, Kecy, kecy, kecičky Karin Krajčo Babinské, P.S. od Ani Geislerové, Kafe a cigárko Marie Doležalové

Příběhy a čtení plné sdílení životních radostí a strastí mě hladilo na duši a někde ve mně začal hořet plamínek, který na mě tiše šeptal, ať zase začnu víc psát, že mi to udělá mooooc dobře.

A tak jsem začala psát

Právě ten zmíněný cestovatelský deník. S těmito deníky jsem začala už v roce 2011.

Když jsem dělala před měsícem čistku v počítači, zjistila jsem, že jsem za těch 7 let napsala 10 cestovatelských deníků, kde jsem den za dnem zaznamenávala své/naše zážitky.

Objevila jsem deníky z Thajska, z Provence, z Bhutánu, z Afriky, z Bali… ten z Bhutánu a Afriky jsem tenkrát zveřejnila, možná se k vám dostaly. :)

Na naší skoro dvouměsíční cestě po Asii jsem denně (opravdu denně, jsem na sebe za to velmi hrdá) sepisovala naše radosti i strasti a dávala je na blog. Ten jsem sdílela jen s rodinou a nejbližšími přáteli, protože jsem se chtěla více odpojit od virtuálního světa a psát si pro radost, ne proto, že to ode mě někdo očekává.

Taky jsem chtěla dát větší prostor své duši, aby na mě mohla mluvit, a nerušila jsem naše spojení neustálými reakcemi na někoho nebo něco tam venku.

I proto jsem na začátku ledna vypnula Facebook

Myslela jsem si, kdo ví, jak mi to bude chybět, ale nechybělo. Vůbec. A teď když píšu tenhle článek, je to 3 měsíce. FB jsem před pár dny pustila, přečetla jsem si zprávy, spoustu gratulací k narozeninám a zase ho zavřela. Nějak mi teď víc vyhovuje ten svět offline. Vidět se s lidmi naživo. Vždyť o tom živu ten náš život přece je!

Takže i proto se mi Davidův nápad – po tom, co jsem se vyrovnala s tím, že nebudu moc denně psát blog, protože s sebou nebudu mít počítač – začal líbit.

A o to víc, když mi došlo, že s cestovatelským deníkem přece můžu pokračovat. Jen si holt budu zapisovat pěkně postaru do papírového deníku, tak jak jsem to dělávala od dětství do puberty a doplním ho fotkama z polaroidu.

Znělo mi to skvěle retro bláznivě. Kývla jsem na to a začala se těšit.

Plán naší výpravy měl několik cílů. Pár dní v Miami. Tady se pak nalodit na obrovský zaoceánský Titanik směřující do Karibiku. Týden se plavit, navštívit několik karibských ostrovů a hlavně se účastnit programu s Esther Hicks – to je ostatně i důvod, proč jsme se na tuhle cestu vypravili. Na závěr naší výpravy přeletět na Havaj a na ostrově Maui si 10 dní užít ráje.

První dva dny jsme prožili v Miami

Byla to pro mě náročnější výzva a potkání se s obrovskými kontrasty, které u nás chybí. 

Ostatně o kontrastech bude celý můj dnešní příspěvek.

Už dřív mi cestování do Ameriky nedělalo moc dobře. Je to jediná země, kde se během odletu, letu i příletu cítím zvláštně sešněrovaně. Možná to ve mně vyvolávají všechna ta více či méně nesmyslná bezpečnostní opatření, na která je Amerika expert No1.

Dotazníky, výslechy a cedule s nejrůznějšími výstrahami a zákazy… brrrr! Byla jsem ráda, že to máme za sebou, a po pravdě se mi v hlavě několikrát vynořila otázka: “Co tady vlastně dělám?” 😃 V Americe jsem po šesté a k srdci mi nepřirostla. A kdybychom nejeli na seminář s Esther Hicks (která je jinde než v USA nedělá), asi bych sem nejela…

Miami bych popsala jako extravagantní a naoko sebevědomou drsňačku, co se ráda předvádí

Jestli je Amerika země svobody, tak tady tu svobodu uvidíte!

V posledním roce jsem přibrala a s novým rokem jsem to začala poměrně dost vnitřně řešit, protože moje váha se po mnoho let skoro nehla, když pominu občas nějaké kilo dvě nahoru dolů, teď to bylo kilo pět a rafička na naší domácí váze se blížila sedmdesátce. Tolik jsem ještě nikdy nevážila.

A tak jsem si přála, aby nabraná kilíčka v Asii, na naší první letošní výpravě hezky řekla papá a zůstala tam. Nestalo se tak a já ten svůj velký zadek, stehna (a přidalo se k tomu i břicho) řešila dál.

Měla jsem strach, že se na vyhlášené Miami beach budou prohánět hubené, vysoké, do hněda opálené modelky v sexy plavkách alá pobřežní hlídka, a tak se mi tam vůbec nechtělo

Jaké však bylo mé překvapení, že se celé Miami včetně pláží převážně hemží černoškami, které mají zadky minimálně (MINIMÁLNĚ) 2x tak velké jako já a co víc! Ony se za ně ani trochu nestydí. Naopak! Dávají je světu na odiv, jak jen můžou. A bříška a prsa jakbysmet.

V praxi se to projevuje tak, že většina z nich chodí po většinu času v plavkách – čím extravagantnější model a výraznější neónová barva, tím lepší. A to i večer na ulicích u pláže, které se proměňují v jednu velkou párty, se tyhle černé sexbomby (a sem tam nějaká bílá) promenádují v plavkách, většinou s tangy zařezanými mezi půlky – schválně! A já prosím mrznu v mikině. Od oceánu je totiž večer parádní chladno, žádná tropická Asie.

Plavkama to zdaleka nekončí. Doplňují je naprosto šílené účesy po černošsku zapletené nebo kulmou narovnané (taky často v neónových barvách), ještě šílenější sluneční brýle a pozor! Největším hitem jsou ledvinky kolem holých pupíků, čím zářivější, flitrovanější nebo průhlednější, tím lepší.

Borci jsou to samé v bledě modrém, ale na rozdíl od holek se tu většinou prohání v uřvaných kárách s hlasitou rapperskou muzikou, na které zřejmě balí ony výstřední… a nemůžu říct ženy, spíš herečky!

Zkrátka a dobře Miami, aspoň co jsem z něj zažila, viděla a pocítila, je jedna velká soutěž v popularitě! Jedna velká přetvářka! Jedna velká póza! Jedna velká umělost… i když ty zadky byly rozhodně pravý!

 

První večer jsem na to koukala jak vyoraná myš v němém úžasu s otázkou: “Co to ku…a je??!”

Postupně jsem se tím začala neuvěřitelně bavit. Došlo mi totiž, že tohle je totálně mimo můj vesmír. Přišla jsem si jako ve filmu a co víc, tak moc mi udělalo dobře vidět, jak z něčeho, za co se já dlouhodobě stydím, tyhle černé macatice dokážou udělat přednost a ještě na ni ukázat… ať to všichni vidí!

Pak jsme se nalodili na obrovský titanik a vypluli do Kabiriku.

Dva tisíce hostů a 1200 zaměstanců. Takové malé město v pohybu. A já zase nevěřícně zírala na to, co je možné. Další obrovský kontrast.

Ten největší kontrast pro mě byl mezi konzumem a spiritualitou

Denně jsme se nacpávali na neuvěřitelně pestrých snídaních, obědech, večeřích (jejich složení se navíc denně měnilo a upřímně? Kam se hrabou all inclusive na zájezdech do Egypta), popíjeli víno, drinky, smoothie a drahé Eviany a vedle toho jsme chodili na tři hodinky denně spočinout do divadelního prostoru a společně s dalšími devíti stovkami účastníků poslouchali channeling Esther Hicks a Abrahamovo učení.

Ten konzum jsem popravdě vnitřně řešila celý týden. Ale nemohla jsem si pomoct. Den co den jsem se ho účastnila a snažila si ho aspoň trošku užívat a vychutnávat v pauzách mezi tím, kdy jsem si na něj nespokojeně stěžovala (a přehazovala si svůj nestěžovací náramek, ještě stále jedu v 21denní výzvě a ještě stále se vracím k prvnímu dni).

Na druhou stranu jsem za něj nakonec byla ráda a vděčná, protože jsem intenzivně prožila, že tohle není cesta, kterou chci dál jít. Že si přeju jednoduchost, a to nejen v jídle. A že si přeju nebrblat, nestěžovat si a prostě to neřešit.

Někdy asi fakt potřebujeme silně zažít to, co nám nedělá dobře, co nás rozlaďuje, co se nám nelíbí, abychom skrze to uviděli to, co si přejeme!

Esther byla úžasná!

Nebo spíš Abraham, který skrze ní celý týden promlouval s neuvěřitelnou moudrostí a podporoval nás ve spojení s naší vnitřní bytostí a s místem, ve kterém se děje všechno, co si přejeme, který nás láskyplně postrkoval k tomu být k sobě milejší a pozornější, méně odporovat a více přijímat. Který nás učil, jak moc je důležité soustředit svou pozornost na to, co se nám líbí a co si přejeme místo opaku, místo negativních myšlenek, místo stížností… nádherně se mi to hodilo do krámu :)) a cítím, že jsem se spirituálně hodně vyživila a posunula se zase dál. Byla to nádherná příležitost k růstu.

Teď, když tohle píšu, tak znovu cítím velkou vděčnost za všechny události loňského roku, které mě dovedly až sem. Letošní rok je tolik jiný. O tolik krásnější a i přes občasné emoční vlnobití se vnitřně cítím velmi dobře a stabilně.

Naše lodní zábava spočívala hlavně ve hře karet, které jsme mastili na balkoně naší kajuty, a pak focení polaroidem. A taky v návštěvě 3 karibských ostrovů, které nás vlastně ničím – kromě poničení hurikány před půl rokem – nezaujaly.

 

Myslela jsem si, jak budu o tom všem psát… ale nešlo to

Jakmile jsem zasedla k sešitku, dělalo se mi špatně. Což byla další z věcí, kterou jsem vnitřně dost řešila a byla z toho rozladěná. Měla jsem chuť psát, velkou chuť, hlavou mi běhaly příběhy a zároveň jsem cítila obrovský vnitřní odpor… po pár dnech jsem si po přečtení Velkého kouzla od Liz Gilbertové a několika seancí s Esther nakonec řekla, že se tím nebudu mučit, prostě to nebudu řešit a zaměřím svou pozornost jinam.

Inspirovaná Esther jsem si místo toho psaní začala vizualizovat a představovat aspoň ve svých myšlenkách a meditacích s přáním, aby ke mně znovu přišlo, až bude čas.

Stejně jako naše miminko. I na něj jsme po celou plavbu hodně mysleli, povídali si s ním i o něm a fyzicky jsme si užívali jeden druhého.

Na ostrově svatý Kryštov jsem zažila moc krásnou situaci. V jednom obchůdku nás zaujalo maličké miminkovské bodýčko a my se spontánně rozhodli, že ho koupíme… milá starší černoška se na nás usmála a zeptala se, jestli je to pro nás a ze mě úplně automaticky vypadlo: „Yes, baby is on the way.“ Ona se celá rozzářila a začala nám gratulovat, jak je to úžasné a že nám moc drží palce, že to bude všechno v pořádku… až jsem se z toho celá radostí dojala!

A přesně tohle jsou ty správné emoce, které potřebujeme k tomu, aby se naše přání plnila. 😃 Čistá radost!

Ale jsou i ty opačné. Negativní. Strach a utrpení.

Tak ty jsem si naplno užila, když jsme z Miami letěli na Hawaii, na kterou jsem se tolik těšila!

Letěli jsme z Miami do San Franciska, na přestup do letadla na Hawaii jsme měli zhruba půlhodinky. Z toho jsem byla lehce nervózní už posledních pár dní, ale vnitřně jsem se uklidňovala, že to určitě stihneme. Přece by nám tu letenku nemohli prodat, když by to nebylo reálné stihnout. Na letišti nás taky všichni uklidňovali, že letadlo na Maui stihneme.

Ale nestihli! První letadlo mělo 15 minut zpoždění a nám přesně těch 15 minut chybělo, i když jsme sprintovali přes půlku letiště a já málem vyplivla plíce. Uletělo!

Vzalo mě to, i když jsem si myslela, že na tyhle situace už mám nadhled. Brečela jsem a vztekala se. A pak se další tři hodiny nervovala, zda se vejdeme do dalšího letu, který byl úplně plný. Stejně jako další dva po něm. Nezbývalo než se modlit, aby to prostě někdo jako my předtím nestihl.

Meditovala jsem. Psala jsem si, jak si přeju, aby celá tahle naše cesta dopadla, ale příjemné pocity nikde. Naopak měla jsem nervy na pochodu. S Davidem jsme se shodli, že je to jak před zkouškama ve škole. To napětí, kdy čekáte, jestli jste to dali nebo ne.

Tak mi to nakonec dali a po třech pronervačených hodinách jsme seděli v letadle na Maui

Jen aby bylo jasno. Nervačila jsem jen já. David byl totálně klidný a nad věcí! Jak já ho za to miluju. I za to, že má pochopení, když se točím na emočním kolotoči.

Ulevilo se mi, ale ne tak, jak jsem očekávala. Přišlo mi to zvláštní, ale nevěnovala jsem tomu pozornost a soustředila se na představu, na Davidovu představu, která byla, že večer bude sedět před naší havajskou chatou u ohně a opékat si špekáček.

Po pár hodinách letu to přišlo. Turbulence, které jsem za celou svou cestovatelskou éru ještě nezažila a že už jsem se něco nalítala. Nedá se to slovy popsat, obrovské propady, jak na horské dráze a strach. Strach o život, který mě překvapil. Asi po 20 minutách pilot zahlásil, že se pokusí změnit výšku letu a turbulence ubrat.

Celkem se mu to povedlo až na to, že jsme po další půlhodince vletěli do bouřky a začalo to nanovo.

Zachránila mě Davidova sluchátka, která odizolují veškerý zvuk z okolí a mantra hooponopo, kterou jsem odříkávala, pak už i nahlas v jednom kuse až do přistání na Maui. Však je taky havajská.

Myslela jsem si, jak se mi teda konečně uleví po přistání, ale nestalo se. Byla jsem tak vyčerpaná, tak emočně vyřízená, že na něco jako úleva už moje tělo asi nemělo kapacitu.

Úleva zaťukala na dveře a přišla až další den ráno. Ráno na mě v posteli v té chatě, kde si večer předtím David zapálil oheň a opekl nám na grilu klobásy, začala přešlapovat jedna ze tří místních uvrněných koček. Uvařila jsem si svůj oblíbený Earl grey s medem a citronem, dala si dlouhou horkou sprchu a rozbrečela se Davidovi v náručí při výhledu do překrásného zeleného údolí s obrovskou duhou.

 

A někde uvnitř sebe jsem udělala dohodu se svou moudrou vnitřní bytostí, že udělám všechno proto, abych se soustředila a dávala pozornost jen tomu, co se mi líbí a co si přeju, že k sobě budu milejší a laskavá a že skoncuju se stížnostma a nespokojeností.

Později se ukázalo, že dodržet tuhle dohodu v premenstruační fázi, kterou jsem měla zesílenou díky přírodním hormonům, které jsem začala brát k prodloužení cyklu, je pěkná výzva a já v ní selhávala a selhávala.

Emoční kolotoč se opět parádně rozjel a mé nálady lítaly nahoru dolů jak na horské dráze. Pocity euforie z toho, že vidím velryby, obrovské želvy, překrásnou přírodu s více jak 50ti odstíny zelené, střídala kritika všeho, sebe sama, Davida i toho božského ostrova a nespokojenost, smutek a vnitřní melancholie, na jejichž příčinu jsem nepřišla.

Zřejmě jsem potřebovala zažít kontrastu ještě více a uvědomit si, že tohle všechno ke mně patří a je to tak v pořádku.

Uvědomila jsem si, jak moc jsme v dnešní společnosti, aspoň v té, ve které se nejvíc já pohybuju, nastavení na to, že cítit se OK je OK a necítit se OK není OK. Jenže jsem na sobě vypozorovala, že čím víc se snažím z těch nepříjemných pocitů dostat, čím více se sama sebe snažím změnit, čím více se snažím přijít na to, proč se takhle cítím, rýpu se v tom, zkoumám to a analyzuju, tím dýl u mě a ve mně zůstávají.

A tak jsem se stejně jako můj odpor k psaní rozhodla, že to prostě nebudu řešit. Když mi bylo blbě, tak mi prostě bylo blbě a nepátrala jsem po tom proč, prostě jsem to nechala být a ejhle, za půl hodinky už jsem se zase něčemu smála.

Na Havaji se k nám dostaly Genové klíče, které mi tohle všechno ještě lépe vysvětlily. Rozzářila jsem se radostí, když mi David z knihy Genových klíčů přečetl část o entropii.

To, co jsem sama intuitivně cítila, mi tahle kniha potvrdila

Cítím, že je to moc důležité, a tak to trošku rozeberu, ať se nad tím můžete taky zamyslet.

Entropie je takový emoční stav, jak když přes vás někdo hodí deku. Je to pocit skleslosti, melancholie, prostě blbá nálada a vy nevíte, proč se to děje.

Žijeme ve světě dualit. Ve světě světla a stínu. Aspoň já tomu věřím a věřím taky tomu – a Genové klíče mi to potvrdily – že opakem tvořivosti a kreativity je právě entropie.

Potěšilo mě, když jsem se dočetla, že tahle jakási otupělost a sklíčenost je ve skutečnosti velmi plodným stavem vědomí, který přichází náhle a stejně náhle odchází, pokud jsme schopní jej plně přijmout a otevřít se mu. Což, co si budeme povídat, je možná jedna z nejtěžších životních výzev.

Přijmout to, že se necítíme dobře. Přijmout to, že se cítíme smutně. Přijmou to, že jsme skleslí a otupělí.

Pokud se těmto stavům snažíme porozumět, najít pro ně důvod – to, proč se to děje, nebo se snažíme to v nejhorším případě napravit, vyřešit, pak se tenhleten důležitý proces správně neuzavře a hrozí, že si tuhle entropii, alespoň jak popisují Genové klíče, uzavřeme uvnitř sebe a zaděláváme si tak na depresi.

Deprese jsou právě znakem nepřijetí těchto “špatných” nálad

Entropie je něco jako vakuum, kdy se náš systém dobíjí a naše vnitřní energie se stáhne do takové stagnace. To je moc důležité proto, aby se objevilo a zrodilo něco zcela mimořádného, budeme-li mít dost trpělivosti na to, abychom to umožnili. A já nám všem moc přeju, abychom měli SVATOU TRPĚLIVOST. A také VELKÝ KUS ODVAHY A DŮVĚRY!

Protože tyhle fáze skleslosti v našem životě představují velmi cenná období a v Genových klíčích píšou, že si vyžadují samotu a ústraní, aby semínka v našem nitru mohla vypučet.

Nejhorším protivníkem je v tomhle naše mysl, která se neustále snaží přijít na to, co je s námi v nepořádku a zjednat nápravu.

Jenže s námi není nic v nepořádku, naopak je vše v naprostém pořádku

Rodí se a klíčí nápady, nové směry, nové cesty, nové vize, nová přání…

Když se náhle ocitneme ztracení a nevíme, co se sebou, pak to nejlepší, co můžeme udělat, je (stejně jako jsme s Davidem praktikovali na Havaji) zůstat v klidu a nechat tyhle pocity jemně projít naším systémem a věnovat jim jen tu nejmenší míru naší pozornosti.

Velkým kontrastem k těmto mým emočním propadům byla neustále dobrá nálada obyvatel Havaje, tedy Američanů. Fakt mě dostalo (potěšilo i naštvalo), jak jsou neustále v pohodě. Jak se usmívají. Navazují oční kontakt. Zdraví a hlavně, jak všechno chválí. Po pravdě ne každému jsem tu jeho dobrou náladu věřila.

Na Maui jsem si udělala dvě nákupní dopoledne, kdy jsem se sama vypravila do městečka prošmejdit ty jejich nádherně vyladěné boho obchůdky. Vzala jsem si na sebe krátké košilové šaty s potiskem tropických rostlin a listů. V každém obchodě, do kterého jsem vlezla, mi je pochválili a samozřejmě se mě zeptali, jak se mám a většinou ještě, co budu dnes dělat. Ať jsem odpověděla cokoliv, bylo to “úžasné” a “báječné”. No řekněte, zažijete tohle někdy v některém z našich obchodů?

Taky mi chválili náušnice a na výpravě za pozorováním velryb mi dokonce jedna žena pochválila kamínek, co mám na zubu.

Tak to mě dostalo nejvíc. Protože ten mi snad nepochválil ještě nikdo. Popravdě mně už se nelíbí. Nechala jsem si ho nalepit před 2 lety s tím, že do půl roku upadne, možná i dřív. Pořád drží.

Možná odpadne až přijdu s další novotou ve svém vzhledu. To je něco, co mě provází už od puberty.

Potřeba změny ve svém vzhledu, potřeba se nějak ozajímavět. Odlišit.

No hlavně to asi souvisí s ještě něčím nad tím. Zkoušet a zkoumat nové věci. Inovovat. Odmalička ve svém životě potřebuju pestrost a široký záběr. A co se mého těla týče, zkusila jsem už taky kde co…

Už ve třinácti jsem si sama doma zavíracím špendlíkem propichovala uši, protože 4 náušnice v jednom uchu byly zajímavější a víc cool než jen jedna. A taky jsem chtěla zjistit, jaké to je.

Ve čtrnácti jsem se ostříhala skoro do hola. Pak si pro změnu odbarvila vlasy na blond a do školy nosila za krkem v kapuci krysu. Živou! Jmenovala se výstředně – Lepra! Neptejte se na to, jak jsem na tohle jméno přišla. (Kdybych se tu teď rozepsala o tom, jaká všechna zvířátka jsem za polovinu svého života přinesla domů, četli byste fááákt hodně dlouho. Touha po tomto druhu zkušeností byla opravdu silná!)

S holkama na intru v 16ti to pokračovalo propíchnutým pupíkem a obočím. Piercing z obočí jsem ale musela po pár měsících vyndat, protože mi prostě překážel a obočí neustále krvácelo a o ten v pupíku jsem přišla o pár let později při operaci slepáku, kdy mi laparoskop vedli přímo tam, kde jsem měla svou ozdobu.

Pak jsem chodila s klukem, co si nechal dát piercing do jazyka a já ho tak milovala, a tak se mi to líbilo, že mě neodradil ani strach z obrovské tlusté jehly a piercing jsem pár dní po něm měla taky.

Následovalo tetování. Taky jsem nosila modré kontaktní čočky (jsem prosím hnědooká). A po pár letech poslední propichovačka. Piercing nad horním rtem. Děsně se mi to líbilo na jedné mé kamarádce a prostě jsem to musela mít taky. To mi bylo 23.

O tři roky později jsem se otevřela osobnímu rozvoji a začala se měnit. Začala jsem sama sebe vnímat jinak, víc se přijímat taková, jaká jsem a na jednom semináři osobního rozvoje jsem “prozřela” a došla k tomu, že už nic takovýho nepotřebuju, že jsem hezká a zajímavá i bez toho. Po semináři jsem zajela do Hornbachu, koupila kleště a na parkovišti pod pouliční lampou jsem si všechny zbývající piercingy rozšroubovala a vyhodila.

Myslela jsem si, že tahle touha experimentovat se svým tělem je pryč, ale nezmizela úplně. Dál jsem potřebovala tyhle zvláštnosti, proměny a zkušenosti, jen ne už tak drastické.

I když… prodloužení vlasů před 6 lety bylo docela bolestivé, a to nemluvím o prodlužování řas a nehtů. 😃

Kamínek na zubu je asi zatím mým posledním výstřelkem, takže vidíte? Hodně jsem se posunula. 😃

Změny, svěží energii nových zkušeností a životní kontrasty zkrátka potřebuju

Když je něco příliš dlouho stejné včetně mého vzhledu, nudí mě to (že bych právě z toho důvodu přibrala? :)), a tak ráda experimentuju. Jen teď už tak nějak zdravěji a vědoměji 😃, i když občas stále bláznivě!

Tak třeba teď se učím hrát na ukulele, zkoumám a už skoro nesladím a nejím sladké (podívejte se na dokument That sugar film, je oči otevírající a velmi zábavný) a máme štěňátko. :)

Ale zpátky k naší cestě a Havaji!

Zažili jsme vzlety i pády

Vzlety třeba když jsme pozorovali západ slunce nad mraky na nejvyšší vyhaslé sopce Haleakale.

Když jsme se koupali pod ledovým vodopádem nebo v tajné jeskyni.

Nebo když jsme zakázanou cestičkou v nejvíc zeleném údolí, jaké jsem kdy viděla, asi po hodinovém treku (kdy jsem si já princeznička ani jednou nepostěžovala, jak moc jsem byla zvědavá, kam dojdeme) vystoupali na místo s výhledem jak z Avatara.

Kdy jsme se ráno probudili v obytným autě na parkovišti u obchodu (protože jsme nechtěli být v kempu ani na pláži, kde je děsný rámus a jinde to nešlo, protože na Maui je všechno Private property nebo Private road), já nám uvařila čaj a šli jsme se nasnídat do malého pekařství. Měli jsme pocit, jako když se ráno vyhrabete ze stanu na vodě, vzduch voní rosou a sluníčko začíná opatrně vykukovat a hřát do vašeho lehce rozlámaného těla.

Když jsme pozorovali obrovské karety, které jedna za druhou lezly z oceánu a pak líně podřimovaly a vyhřívaly se na pláži.

Kdy se s námi Havaj poslední den loučila obrovskou duhou a několik velryb nám zamávalo na cestu domů svými vodotrysky.

A pády… kdy jsme právě 2 hodiny hledali místo k zaparkování a přenocování a byli nešťastní a i naštvaní z těch jejich plotů a stupidních cedulí. Kdy jsme se ráno vzbudili a prostě jsme měli oba blbou náladu a ještě do sebe rýpali, aby toho ten druhý nechal, že přece není důvod v takovým ráji. Když jsem začala menstruovat i přes to, že jsem brala hormony a nadávala jsem na ně a na to, že jsem si mohla ušetřit tak zesílenou kritickou fázi a víc si tu Havaj užít.

A hlavně další turbulence po cestě domů, kdy se ze mě stal opět uplakaný uzlíček nervů a nad vodou mě držela zase Davidova sluchátka, volné sedadlo mezi námi a překrásný muzikály Největší showman, Lalaland a taky Avatar.

Aby toho kontrastu nebylo málo, tak nám ve Vídni na letišti nejel žluťák, který jsme mysleli, že máme objednaný. Museli jsme se složitě přesouvat na vlak, který nám taky málem ujel. Naštěstí málem. 😃

Konec dobrý, všechno dobré

Bylo tak nádherný být zase v naší vymazlené (doslova) posteli, DOMA!

Když jsme se s Davidem před časem bavili o tom, proč jsme spolu, vylezlo z nás obou, že kvůli SPOLEČNÉMU DOBRODRUŽSTVÍ. Ano, dobrodružství je něco, co v našem životě rozhodně nechybí. :))

A taky společná touha po nových zkušenostech!

Jasně, že je toho na mě občas (někdy víc než občas) moc, kdy začnu toužit po klidu, ale když ho mám, nudím se… neumím pasivně odpočívat, i když moc ráda spím. Prostě potřebuju být v pohybu, v takové kontinuální změně (stejně jsme v ní všichni, ať si to připouštíme nebo ne) v té pestrosti, zvědavosti, kdy surfuju na vlnách životních kontrastů a nových zkušeností, ze kterých můžu čerpat inspiraci a růst!

Na závěr vám i sobě přeju:

Ať surfujeme s radostí, lehkostí, a když nás zrovna semele nějaká vlna, ať se sebou máme soucit a jsme k sobě hodní a laskaví.

Zakladatelka a ♥ projektu Ženy ženám Alice je žena, která svým velkým srdcem, otevřeností, lehkostí, citlivostí, originalitou a důvtipem boří staré hranice a vytváří neomezený prostor pro růst. Je milovnicí lehkosti a svobody, zvířat, vaření, útulné atmosféry, cestování a také autorkou knihy 17 tváří ženy.
Komentáře
  1. markizek napsal:

    Moc pěkné čtení, hlavní je mít radost z daru, který jsme obdrželi – RADOST ZE SVÉHO ŽIVOTA…

  2. Ahoj Ali, čtu od Tebe druhý článek po extra dlouhé době a vidím, jak ohromně ses posunula. Je to nádherné, mám z toho velkou radost. Přeji Ti, ať se Ti moc, moc daří! :-)

  3. Dana napsal:

    Aho Ali! Velmi pekne sa to cita a clovek si uvedomi, aki sme roznorodi. Kazdy si vsimame nieco ine, venujeme pozornost niecomu uplne inemu v tom istom prostredi. Paci sa mi Tvoja otvorenost a odvaha s akou to zverejnujes. Naozaj bolo predlzovanie vlasov bolestive? To som netusila. Kazdopadne Ti velmi drzim palce a tesim sa z Tvojich poznani.

  4. Šárka napsal:

    Alice děkuji za krásný článek a upřímné sdílení

  5. Lucie napsal:

    Alice,
    děkuji za odvahu a sdílení svého vnitřního světa. V době, kdy se od nás čeká každý den stejný výkon (v kvantitě i kvalitě) je velmi úlevné si přečíst, že jsme prostě jen lidé se svými světlejšími i horšími momenty a že tak je to vlastně v pořádku :).

  6. Aja napsal:

    Krásný článek. Jeho čtení jsem si upřímně užila. Děkuji.

  7. Elena napsal:

    Jsem velmi šťastný, chci se podělit o svá svědectví s širokou veřejností o tom, co pro mě tento muž jménem Dr. PADMAN právě pro mě udělal, jsem ženatý 4 roky a mám rozchod s manželem před 4 měsíci a byl jsem strach a tak zmatený, protože ho tak moc miluji. Opravdu jsem byl příliš depresivní a kamarád mě nasměroval k tomuto kouzelníkovi, doktoru PADMANOVI, a oznámil jsem mu všechny své problémy a řekl mi, abych se nebál toho, že se přinutí, aby se můj manžel vrátil ke mně a za pouhých 48 hodin Dostal jsem hovor od mého manžela a on se líbil, že bych se měl vrátit do domu. Nikdy v mém životě nevěří v kouzlo a teď mi to jen pomohlo a jsem nyní tak šťastný. Vše mu děkujeme a pokud si také chcete nechat svého manžela vrátit pro sebe zde !! jeho e-mailovou adresu (padmanlovespell@yahoo.com), jsem tak rád, že svědčím o vaší práci a laskavosti DR PADMAN

  8. Sapicek napsal:

    To také někdy budu muset vyzkoušet :) Zní to opravdu fanfárově až… Já jsem se zatím nedokázala moc odvázat a jediné, co jsem pro sebe dokázala v těchto šílených hektických dnech udělat, bylo to, že jsem si pořídila takové ty solné lampy přírodní :-D Tak kdyby se někdo chtěl taky pořádně „rozvázat“ mrkněte sem https://www.magieprirody.cz/solne-lampy-prirodni/

  9. Tandra Tessmer napsal:

    Pakar kontraktor pembuatan, renovasi dan perawatan kolam renang di Indonesia. Pelayanan kencang dan … lihat di https://kontraktorkolammurah.blogspot.com/2019/10/jasa-kolam-renang-surakarta-terpercaya.html untuk info paling update

  10. Darwin Halim napsal:

    Besi beton yakni salah satu bahan material penting untuk membangun rumah, bahan ini lazimnya dipakai untuk mengikat coran … segera kunjungi http://pagarpanelmegacon.kedungsepur.my.id/2020/08/harga-pagar-panel-beton-megacon-di_76.html

  11. Sherise Sauce napsal:

    Perusahaan industri yang memproduksi Beton Cor (Pracetak) yang berkembang di Indonesia … untuk detail silahkan kunjungi https://harga-pagar-panel-megaconperkasa.blogspot.com/2019/08/harga-pagar-panel-beton-1-tanjungpinang.html

  12. Silvana Mckerlie napsal:

    Cubicle Kecil yaitu salah satu yakni toilet berkesan modern dan elegan yang terdiri dari partisi-partisi yang terhubung dengan aksesoris … kunjungi https://showerbox.jabodetabek.my.id/2020/09/jual-shower-box-serpong-utara-tangerang.html to go further.

  13. Monserrate Mihelcic napsal:

    Harga Beton Precast 2020 atau beton pracetak untuk keperluan konstruksi, … dan berikut ini yaitu berberapa produk beton precast yang bisa kami jual. info lebih lanjut https://pagarpanelmegacon.jabodetabek.my.id/2020/09/harga-pagar-panel-beton-megacon-di_80.html

  14. Betsy Colly napsal:

    Jasa towing atau derek gendong menjadi salah satu opsi bagi pemilik kendaraan beroda empat untuk merasakan mobilnya ketika … lebih detailnya https://kirimmobil-carcarrier.blogspot.com/2020/12/biaya-kirim-mobil-jakarta-yogyakarta.html

  15. Roxann Dost napsal:

    Kaca Tempered Glass ini mempunyai tenaga lebih kuat 4-5 kali lipat dari kaca lazim. Kaca tempered dapat digunakan untuk buah hati tangga ataupun dinding, silahkan kunjungi https://kontraktorcurtainwall.blogspot.com/2019/11/jasa-pembuatan-curtain-wall-1-di_92.html

    • gicianhappen napsal:

      In the wake of the disaster that befell my business last year, I drastically scaled down Women to Women’s operations and free games operations in general, as well as reduced and mandated vacation time. This year, I found myself wondering, „What next…?“

  16. nelson napsal:

    Je čas podělit se o své svědectví, jsem Nelson a jsem šťastný, když zde sdílím své svědectví, představila mě Baba Ogbogo moje matka, když zjistila, že po 3 letech manželství nemohu otěhotnět. To mi tedy přineslo tolik problémů do manželství a vedlo k rozvodu. řekla, že je vysoce duchovní a může přimět mou ženu, aby se ke mně vrátila v radosti a mohli bychom mít spolu děti. Nejprve jsem pochyboval, dokud jsem se s ním nekontaktoval, a poté na mě seslal mocná kouzla a nedovolil mé ženě, aby se ke mně vrátila poté, co jsem udělal potřebné. A teď jsme šťastní s milými dětmi. Ode dne, kdy pro mě Great BaBa Ogbogo pracoval a vyřešil mé problémy. Složil jsem silný slib, že dokud budu žít, budu i nadále svědčit o dobrotě jeho velkých děl a těm, kteří se potýkají se vztahem a manželskými obtížemi, by se měli rychle spojit a stát se šťastným svědkem jako já. Přeruším zde jeho kontakt, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com nebo se k němu spojím prostřednictvím jeho čísla WhatsApp. +2349020168697

    Donutil moji bývalou manželku, aby se ke mně vrátila v radosti

    Vyléčil mě z impotentního muže na skutečného muže.

  17. Bryce Dalba napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id a leading company of niche adhesives for used in sophisticated technology applications. The sides’most significant organizations in the electronics… click https://floorhardener.jabodetabek.my.id/2020/09/floor-hardener-081297462407.html for more offers.

  18. Erlene Legner napsal:

    DistributorPintu.com will be the top manufacturer connected with dining and then retail doors. Most of us have business leading doors regarding deterioration resilient, flames valuable, along with supermarket… visit https://pabrikpintuharmonika.blogspot.com/2019/12/jual-pintu-harmonika-jakarta-selatan.html for more detail.

  19. Radka napsal:

    Také jsem si prošla podobným obdobím a naprosto tomu rozumím, že se zdá, jak je bezvýchodné. Shodujeme se v tom, že jsem si rovněž nechala udělat tetování v salonu tetování Praha https://www.unholy.cz/ Narozdíl od tebe se mi tedy stále líbí a rozhodně bych neměnila, hlavně z důvodu symboliky tohoto motivu.

  20. Ivulí napsal:

    I my se docela dost v poslední době snažíme cestovat a snažíme si ten život nějak ozvláštnit, protože to se už nedá sedět jen tak doma a nic nedělat :) A jak tak hodně cestujeme, už jsme se i rozhodli, že si uděláme cestovní pojištění z těchto stránek zde – https://www.ervpojistovna.cz/cs/celorocni-cestovni-pojisteni , protože přeci jen nechceme, aby když se nám něco stalo, jsme z toho neviděli ani korunu :)

  21. Kristýna85 napsal:

    Musím říci, že článek je napsán moc pěkně a dobře se čte :). Zažila jsem podobnou zkušenost, kdy jsem přišla na to, že musím svůj život překopat od základů a bylo to nejlepší rozhodnutí, které jsem kdy udělala. Přestala jsem trávit celé dny v práci a místo toho ten volný čas investovala do sebe a do cestování. I proto si moc ráda čtu články z https://zajimavaevropa.cz/category/ze-sveta/ o světě a Evropě :).

  22. KETINA BARLEY napsal:

    Ahoj všichni, jsem tak nadšený, že můj manžel je zpět poté, co mě opustil pro jinou ženu. Můj manžel měl poměr se spolupracovníkem a já miluji svého manžela tak moc, ale podváděl mě se svým spolupracovníkem a touto dívkou, myslím, že používá čarodějnictví nebo černou magii na mého manžela, aby mě nenáviděl a tohle bylo tak kritické a nepožadované, protože celý den a noc brečím, aby mi Bůh poslal pomocníka, který mi přivede zpět mého manžela! Byl jsem opravdu rozrušený a potřeboval jsem pomoc, takže jsem hledal pomoc online a narazil jsem na web, který navrhl, že Dr.Wealthy může pomoci rychle získat bývalého přítele. Cítil jsem tedy, že bych ho měl zkusit. Kontaktoval jsem ho a on mi řekl, co mám dělat, a udělal jsem to, pak pro mě udělal kouzlo lásky. O 22 hodin později mi můj manžel opravdu zavolal a řekl mi, že mi tolik chyběl, Bože můj! Byl jsem tak šťastný a dnes jsem opět šťastný se svým mužem a radostně žijeme společně a děkuji mocnému kouzelníkovi Dr.Wealthymu, je tak silný a rozhodl jsem se zde sdílet svůj příběh. pokud jste zde a váš milenec vás odmítá, nebo se váš manžel přestěhoval k jiné ženě, už neplačte, kontaktujte Dr.Wealthy o pomoc hned teď … Zde je jeho e-mail, wealthylovespell@gmail.com
    Udělá také následující kouzlo
    Těhotenské kouzlo
    Kouzlo lásky
    Kouzlo zvětšení penisu
    opar
    Vítězné kouzlo
    Jeho WhatsApp +2348105150446
    Blog: wealthylovespell.blogspot.com

  23. Mirka74 napsal:

    Abych pravdu řekla, tak mně dělá v poslední době největší radost né nějaká osoba nebo zkušenost, ale je tomu kupodivu nový https://www.atan.cz/zahradni-nabytek zahradní nábytek. Manžílek dostal na Atan tip od svého spolupracovníka. Houpačky a lehátka, která jsme si tam objednali zdobí naši zahradu už nějaký ten pátek.

  24. Ivulena napsal:

    Tak to i já jsem si právě chtěla sehnat nějaké ty brýle a nejvíce se mi snad zalíbily jen na těchto stránkách zde – https://www.hotovebryle.cz , tak jestli někdo budete mít chvilku a budete to nějak více potřebovat, určitě se na ty stránky podívejte a pak dejte vědět, jaké jste si případně vybrali :)

  25. Barunka Maarten napsal:

    Sdílím toto svědectví partnerům, kteří trpí ve svých vztazích, protože existuje trvalé řešení. Můj manžel mě a naše čtyři děti nechal na dva roky pro jinou ženu. Snažil jsem se být silný jen pro své děti, ale nemohl jsem ovládat bolesti, které trápily mé srdce. Byl jsem zraněný a zmatený. Potřeboval jsem pomoc, a tak jsem provedl průzkum na internetu a narazil jsem na web, kde jsem viděl, že DR WALE sesilatel kouzel, který může pomoci získat spoustu milenců zpět během několika hodin, kontaktoval jsem ho a on udělal speciální modlitbu a kouzla pro mě. K mému překvapení se můj manžel po několika dnech vrátil domů. Tak jsme se zase dali dohromady a v rodině bylo hodně lásky, radosti a klidu. Můžete také kontaktovat DR WALE, mocného sesilatele kouzel pro řešení jeho kontaktu. WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 NEBO E -mail: drwalespellhome@gmail.com

  26. Eliška napsal:

    Kdyby tu i v dnešní době kdo nevěděl jak na piercing, tak se mi neváhejte ozvat. Já sice nejsem žádná doktorka ani jsem nikdy s nikým nepřišla na sále do styku, no zato vím, co dnes ve světě letí a čím určitě kdekoho okouzlíte. Dejte na mě a spojte se se mnou. Poradila jsem stovkám žen.

    • Hanka napsal:

      Tak této nabídky bych zrovna docela ráda využila. Takříkajíc na stará kolena jsem se rozhodla, že si nechám udělat piercing. Hodně se mi líbí piercing do ucha. Abych ale pravdu řekla, tak z toho mám docela strach. Na druhou stranu předpokládám, že to asi probíhá nějak podobně jako propichování náušnic, je to tak?

      • spokeminced napsal:

        In order to help other couples who are going through difficulties in their relationships, I pass this testimony along to them phrazle. Our four children were left alone for two years by their father while he went out with another woman. Despite all my efforts, I was unable to control the raging pain in my heart for the sake of my children.

  27. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  28. Karin napsal:

    Toto je velmi radostný den mého života díky pomoci, kterou mi doktor WEALTHY poskytl tím, že mi pomohl dostat mého bývalého zpět pomocí jeho mocného kouzla, a práci v těhotenství, kterou udělal, jsem mu tak vděčný. skvělá práce, kterou jsi udělal. Nyní mohu směle říci, že jsem byl povolán zpět na své místo v práci, moje dcera je zpět doma a já jsem byla dnes ráno testována jako těhotná po lékařském textu, který jsem dnes ráno prošla v mém zaměstnání. Byla naposledy těhotná před 14 lety a nyní jsem pozitivně testována. Chci použít toto médium, abych vám moc poděkoval a osobně vám přijdu poděkovat. Můžete mu poslat e-mail a on pro vás může udělat víc, protože vím, že jsou lidé, kteří potřebují jeho pomoc jako já. Jeho e-mailová adresa je ( wealthylovespell@gmail.com ) Jeho buňka: +2348105150446 Jste tak mocní. To je pro skutečné lidi v nouzi. DĚKUJI, DR BOHATÝ.

  29. Magda napsal:

    Ahoj, velmi zajímavé čtení, už četla Vámi napsaný druhý článek. Letos jsme se rozhodli, že někam také za hranice naší vlasti vycestujeme. Rádi bychom se podívali na sever Norsko, Švédsko a Finsko. Jednak obdivujeme krásnou přírodou těchto severských zemí. Přemýšlíme, že by to bylo letecky. Proto se poptáváme jak a kde zaparkovat u letiště v Praze. Na netu na těchto webových stránkách jsme narazili na parkování vhttps://parkovani-na-letisti-praha.cz/ , máte s tímto parkovišťem zkušenosti. Děkuji.

  30. Marina napsal:

    Dobrý, už četla Vámi napsaný druhý článek, tento mě velmi zaujal. Pořád jsme cestovali po vlastech českých . Rádi bychom se podívali do Velké Británie a Irska. Přemýšlíme, že by to bylo letecky. Proto sháníme informace jak a kde zaparkovat u letiště v Praze. Na netu na jedné webové stránce jsme narazili na parkování https://parkovani-na-letisti-praha.cz/ , máte s tímto parkovišťem zkušenosti. Díky a přeji pěkný den.

  31. adoptbadger napsal:

    We’ve opted to go outside of our own octodle country this year. In the north of Norway, Sweden, and Finland, we’d want to take a closer look.

  32. SAmXrZ napsal:

    evolution korea
    241SAmXrZ]*‘

  33. EsbAcd napsal:

    evolution casino
    367EsbAcd“_*

  34. REPdPV napsal:

    evolution korea
    136REPdPV:“(

  35. dordle napsal:

    Are you looking for a game for fun, scribble io is a great way for you and your friends to pass the time with a unique game experience and innovative game atmosphere.

  36. Jana Zecko napsal:

    Chci využít této příležitosti a poděkovat skvělému muži jménem doktor Ajayi za to, že mi pomohl získat zpět mého snoubence po 6 měsících odloučení se svými kouzelnými schopnostmi, které mu předal jeho předek, nikdy nevěřím na kouzla, ale rozhodl jsem se mu dát. pokus, po pravdě mě ohromil svou velkou kouzelnou mocí nikdy si nemyslím, že bych dělal takové svědectví, ale dělám to, protože jsem naplněn radostí, protože jsem teď šťastně ženatý. takže pokud potřebujete pomoc kouzelníka pro jakýkoli druh kouzla, měli byste kontaktovat Dr Ajayi na WhatsApp nebo Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    Můžete se na něj také obrátit v následujících případech:
    1. Loterijní kouzla
    2. Byliny, které léčí jakýkoli druh rakoviny
    3. Kouzla na podporu zaměstnání
    4. Kouzlo, abyste vyhráli jakýkoli soudní spor
    5. Byliny k otěhotnění.

    Stačí se obrátit na doktora Ajayi v případě jakýchkoli fyzických nebo duchovních problémů a rozloučit se s nimi.

  37. Hannah Bertsche napsal:

    Jabodetabek private tutoring services with teachers coming over to the house. More than many hundreds of active tutors are prepared to teach various skills and lessons for kids to adults … go to https://privatmurah.vercel.app/les-privat-palmerah-murah.html for more details

  38. Margert Azzano napsal:

    Ideal in addition to Least expensive Jabodetabek Private Instructions, our own employees as well as trainers come to your home, established your individual research plan and will select any kind of area involving research … go to https://privat-jabodetabek.netlify.app/les-privat-taman-sari.html for more information

  39. Gregg Bolde napsal:

    You may will discover a cheaper fee compared to the table above, be certain again concerning the qualifications in the teacher / Kindergarten teacher recommended to you … for more information https://matematika-exed.blogspot.com/2022/04/les-privat-matematika-terdekat-di-taman.html

  40. dordle napsal:

    Have you played Redactle today? One of the latest successes to come from the explosion of indie word games caused by Wordle is redactle game.

  41. Mason Prince napsal:

    Are you prepared to begin a transformative language learning experience? Look no further than Executive-Education.id’s language course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers an alternative strategy to language acquisition. Explore the best thing about the latest language, broaden your horizons, and achieve edge against your competitors in today’s interconnected world. Click https://kursus-turki.github.io/kursus-bahasa-turki-alam-sutera.html for more.

  42. Perdana138 napsal:

    Gacor Mania Slot Perdana138 telah mendapatkan kepercayaan dari berbagai pihak sebagai situs slot online terpercaya, sehingga sangat aman untuk dimainkan bersama teman Anda sekalipun.

  43. Daiva Faruk napsal:

    V manželství jsem procházel peklem, když jsem narazil na svědectví dámy jménem Daiva, která popsala, jak dokázala zachránit svůj vztah s pomocí kouzelníka zvaného Dr Ajayi, protože ji její muž opustil kvůli jiné ženě bez nich. s nějakým závažným nedorozuměním, ale sesilatelka kouzel Dr Ajayi, která je požehnána svými předky, pomohla se schopností sesílat kouzla a její muž se vrátil s tím, že neví, co to na něj přišlo, měla jsem téměř podobný případ, protože můj manžel chce podat žádost o rozvod, ale nechci rozbitý domov, protože jsme spolu 15 let poté, co jsem si přečetl svědectví Daivy, kontaktoval jsem kouzelníka Dr. Ajayiho a vysvětlil mu svou situaci, řekl mi pár určitých věcí, které je potřeba udělat a Po týdnu kouzla jsem se řídila jeho pokyny, můj manžel mi řekl, že je mu líto všech bolestí, které mně a dětem způsobil, slíbil, že bude všichni po našem boku a od té doby žijeme v míru. Máte-li podobný problém jako já, nebo jakýkoli problém v životě, ať už jde o problémy související se zaměstnáním, školou nebo zdravím, kontaktujte doktora Ajayiho, kouzelníka, jeho práce je 101% zaručena. E-mail: drajayi1990@gmail.com Viber nebo Whatsapp: +2347084887094

  44. Anastasia Giotto napsal:

    Řekl váš muž najednou, že se chce rozvést a vy chcete, abyste se vrátili do doby, kdy je v rodině stále láska? Pak už nehledejte, protože Dr. Ajayi, velký kouzelník, je ten pravý pro vás. Povoláním jsem bankéř, když mi ztroskotalo 7leté manželství, opravdu mi to zlomilo srdce a ovlivnilo to i mou práci, protože jsem pořád přemýšlel a nesoustředil se. Svého manžela opravdu miluji, takže hledám způsoby, jak ho po 5 měsících odloučení získat zpět. Narazil jsem na svědectví muže, který řekl, že se mu podařilo získat pracovní povýšení s pomocí velkého kouzelníka Dr. Ajayiho, a tak jsem vzal jeho kontakt a oslovil jsem ho, vysvětlil jsem mu manželské problémy a on mě ujistil, že věci budou polepši se mi, ale řekl jsem pár věcí, které je třeba udělat, abych dosáhl svého cíle, řídil jsem se jeho pokyny a dnes žiju opět šťastně se svým manželem, je to opravdu úžasný muž a požehnán svými bohy. Kontaktujte Dr. Ajayiho v případě jakýchkoliv životních problémů na jeho čísle Viber nebo WhatsApp: +2347084887094 nebo e-mailu: drajayi1990@gmail.com, setkání s ním nebudete litovat.

  45. Loana Szcheski napsal:

    Chci velmi poděkovat velkému kouzelníkovi jménem Dr Ajayi za velké duchovní modlitby, které vykonal v mém životě tím, že mi po mnoha měsících rozchodu a osamělosti přivedl zpět mého bývalého milence. Díky tomu jsem přesvědčen, že jste posláni do tohoto světa, abyste zachránili lidi před zlomeným srdcem a také abyste nám pomohli najít řešení každého problému ve vztahu. pro ty z vás, kteří mají jeden nebo druhý problém ve vztahu, proč nekontaktovat doktora Ajayi, to je nejlepší místo, kde můžete vyřešit všechny své problémy, včetně nedostatku práce a povýšení, svazovacích a manželských kouzel, rozvodových a přitažlivých kouzel, hodně štěstí a kouzla lotto, kouzla plodnosti a těhotenství a také obchodní úspěch a nárůst zákazníků, vyhrané soudní případy a mnoho dalších. kontaktujte ho na e-mailu: drajayi1990@gmail.com nebo kontaktujte whatsapp +2347084887094

  46. Paulina Jiri napsal:

    Každý máme v životě své různé příběhy. Byly tam vzestupy a pády, ale byl jsem více zničený, když můj snoubenec, se kterým jsme chodili 7 let, řekl, že bychom měli náš vztah ukončit, nezažil jsem v životě takovou bolest, jakou jsem ten den cítil. Zeptal jsem se, co jsem udělal špatně, ale řekl, že je unavený, po 3 měsících odloučení jsem narazil na svědectví dámy, která mluvila dobře o doktoru Ajayim, kouzelníkovi, který pomohl mnoha lidem obnovit mír a lásku v jejich domově, i opravdu miluji svého muže a chci ho zpět do svého života, takže jsem oslovil doktora Ajayiho a vysvětlil jsem si, po několika konzultacích mi bylo řečeno, v čem je problém a co mám dělat, abych obnovil můj vztah, udělal jsem vše, co jsem ode mě požadoval, a po 72 letech hodin kouzla mě kontaktoval můj snoubenec a teď jsme šťastně manželé. Pokud potřebujete pomoc skutečného kouzelníka, můžete se spolehnout na doktora Ajayi a věřím, že budete mít opět důvod k úsměvu. Kontaktujte Viber / Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

  47. Jennifer Feguerro napsal:

    Ahoj přátelé, to, co se chystám sdílet, může být přínosem pro vás nebo pro někoho, koho znáte, nikdy jsem si nemyslel, že napíšu takové svědectví, ale protože chci, aby ostatní lidé našli své štěstí, jako jsem já našel své. Žila jsem v pekle se svým manželem, který pro mě byl kdysi milujícím mužem, po 5 letech našeho manželství se přestal starat o své povinnosti jako můj manžel a byl ke mně také nepřátelský, žila jsem ve strachu a málem jsem šla na rozvod. Četl jsem nějaký článek o problémech v manželství a rychlém řešení, když jsem narazil na doktora Ajayi, mocného duchovního muže, který pomohl mnoha lidem v jejich problémech ve vztahu, vzal jsem jeho kontakt a mluvil s ním o chování mého manžela ke mně, řekl mi co je třeba udělat, a já jsem udělala podle instrukcí a po několika dnech od zahájení práce s doktorem Ajayim se můj manžel změnil k lepšímu, byla jsem překvapená, když mi koupil nové auto, aby se mi omluvil za špatné skutky, které mi udělal. teď žijeme v míru. Díky Dr Ajayi, pokud čelíte jakémukoli problému ve vztahu, nestyďte se svého problému, kontaktujte Dr. Ajayi na Whatsapp / Viber: +2347084887094 pro trvalé řešení vašeho problému.

  48. Reflecting on changes, contrasts, and experiences—a captivating journey! Commenting to share insights and stories. How have these elements shaped your perspective? Let’s exchange thoughts

  49. I appreciate your informing me about this article, as I find it to be quite remarkable. That is precisely what I had hoped to find, and I earnestly request that you maintain the provision of such remarkable material in the years to come.

  50. dordle napsal:

    There are so many places to visit! I won’t miss my chance. I will regularly visit your blog. See you there.

  51. Peyami Salim napsal:

    Jen chci, aby celý svět věděl o tomto kouzelníkovi, kterého jsem potkal před časem, nemůžu říct, co všechno pro mě udělal. můj manžel mě opustil před 4 lety s mými dětmi Procházela jsem internet, když jsem se setkala se svědectvím tohoto úžasného muže online, rozhodla jsem se to zkusit a můj manžel je nyní zpět a jsme opět šťastní, nemohu dát vše, s čím mi pomohl písemně, vše, co mohu říci, je mockrát děkuji, jsem velmi šťastný a on mě ujistil, že dělá spoustu kouzel, včetně

    Kouzlo lásky
    Mocenské kouzlo
    Kouzlo úspěchu
    Osud těhotenství
    Kouzlo manželství
    kouzlo pro dobře placenou práci
    Ochranné kouzlo
    kouzlo vyhrát soudní spor
    kouzlo štěstí atd.

    Pokud potřebujete pomoc kouzelníka Dr. Ajayiho, kontaktujte ho na této e-mailové adrese (drajayi1990@gmail.com) nebo si ho přidejte na whatsapp +2347084887094 a proberte s ním svůj problém. Je to dobrý člověk a vždy mu budu vděčná.

  52. Eymen Dafne napsal:

    Šťastný nový rok, modlím se, abys našel vše, co sis stanovil tento rok 2024, minulý rok jsem ve svém vztahu procházel těžkými časy, protože moje tříletá snoubenka se jednoho rána probudila a řekla, že odchází z domu a už tam není lásko se mnou, tohle mi opravdu zlomilo srdce, poklekl jsem ji prosit, aby se vrátila, ale všechny mé prosby byly marné, dokud jsem při surfování na internetu nepotkal doktora Ajayi. Četl jsem, jak pomáhal lidem, kteří procházeli problémy ve vztazích, někteří dokonce zmínili, že vyrábí bylinky na vyléčení jakékoli nemoci, na kterou si vzpomenete, to mě přimělo kontaktovat ho přes Whatsapp: +2347084887094 a vysvětlit mu problém, který mám se svou snoubenkou. Doktor Ajayi mi řekl, že udělá milostný rituál, který přivede mou snoubenku zpět během příštích 3 dnů, a co budu muset udělat, aby se to stalo, dodržel jsem všechny pokyny, jak bylo nařízeno, k mému překvapenému zaklepání mé snoubenky na dveře. po 4 měsících, co jsem s sebou nebral. Máte-li jakýkoli vztah nebo manželský problém, doktor Ajayi je muž, kterému můžete důvěřovat a požádat o pomoc.

  53. Alice Bobby napsal:

    Visitable locations abound! I’m not going to pass up this opportunity. I’ll check in on your blog frequently. See you when I get there. spend elon musk money

  54. This is, in my opinion, one of the best posts that you have made. Your work is quite outstanding in both quality and quantity. I am grateful to you for it.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.