Ochránci přírody a zvířat aneb Proč začít chránit nejprve sebe

mám se ráda

Kráčíme s přítelem po schodech a jdeme na procházku a najednou z něj vypadne toto: „Ty Leni, je to stejně zvláštní, že je tolik ochránců přírody a zvířat a žádní ochránci lidí a kolektivní energie.“ A já na to: „No vidíš to, to je pravda. O tom musím napsat článek.“ – Tak tady je. 😊

Přemýšlely jste nad tím někdy? Já se většinu svého času zabývám zkvalitňováním a zlepšováním svého života a také kvalitou jeho prožívání. Současně podporuji i ostatní ženy k tomu, aby svůj život vedly vědomě, s pokorou a láskou.

To mě opravdu moc baví, a tak cítím, že světu alespoň trochu pomáhám k probuzení lidstva a k lepšímu a vědomějšímu přístupu k planetě, zvířatům, dětem a k sobě samým.

vědomá žena

Vědomé ženy a muži? Ohrožený druh!

Je mi naprosto jasné, proč to tak je. V dnešní společnosti jsou zatím stále nejrozšířenější vzorce:

  1. Vina je někde venku.
  2. Pomoc je někde venku.
  3. Zlo je někde venku.
  4. Důsledek je důležitější než příčina.
  5. Musíme s tím bojovat…

Všechno hledáme venku

Všechno hledáme venku, ať už se jedná o pomoc či problém. Žijeme spíše v mužských kvalitách, a jednou z nich je právě aktivita a směr ven, od nás. Další je boj. To je taky velmi častý rys dnešní společnosti, jsme aktivní, jsme záchranáři, „bojujeme za lepší svět“.

Přestaňme bojovat. Boj vytváří jen další boj. Jak říkal Jaroslav Dušek:

„Dokud bude s kým bojovat, vždycky se najde důvod, proč bojovat“.

Začněme raději milovat a pracovat na sobě. Začít u sebe. To je totiž ten největší dar, který můžeme planetě Zemi i všem ostatním bytostem dát. Měnit sebe k lepšímu a inspirovat tak další lidi kolem k láskyplnějšímu přístupu k celku jako takovému.

Zvu vás do výzvy

Nemusíte být terapeut, lektor, psycholog. Nic podobného. Stačí, že budete samy sebou, že budete pečovat s láskou o sebe, mít k sobě úctu, řídit se svým srdcem. Protože jaký vztah pěstujeme samy k sobě, takový vztah a odraz uvidíme i v tom pomyslném zrcadle světa. Jsme to my, kdo ohrožuje tuto planetu. Vědomé ženy a muži patří mezi ohrožené druhy.

šťastný a kvalitní život

Posláním tohoto článku není řešit ochranáře a řešit, jak se jim daří nebo nedaří. Protože to bychom hodnotily jen důsledek. A neřešili příčinu.

A příčina není v tom, že planeta se o sebe neumí postarat. Příčina není ani v tom, že se některé druhy zvířat nemnoží, jak by měly, a jsou tím pádem ohrožené.

Příčina jsme my. Lidé.

Pravé poslání tohoto článku tedy je vás inspirovat a zamyslet se nad vlastním životem. A ne, není to vůbec egoistické – myslet na sebe. Je to nutné. Je to první předpoklad k tomu, že se to začne na té naší planetě energeticky měnit k lepšímu. Že se půjde více do hloubky a do otázek „Proč? Jak?“

  • Proč se děje to, co se děje?
  • Jak to já můžu změnit a ovlivnit?
  • Co vlastně je v mé zóně vlivu?

A tak začněte malými krůčky. Měňte svá slova, měňte své myšlenky, namísto pomluv s druhými sdílejte to, za co jste vděční.

Namísto stížnosti jděte do akce a přispívejte k dobru celku.

Pečujte s láskou o své fyzické a mentální tělo.

Pečujte o prostředí, ve kterém žijete.

Rychleji odpouštějte sobě i druhým.

Uvědomujte si stále vyšší celek.

Jak?

Já jsem dříve chodívala do místního lesa, kde jsem bydlela, a často jsem viděla na zemi poházené různé odpadky a flašky a vždycky jsem jen tak prohodila „No fuj, ty lidi jsou prasata. Už ani v tom lese není čisto.“ – A když se to takhle párkrát zopakovalo, tak jsem si jednou řekla: „No jo, ale ten, kdo to tam hodil, to asi neuklidí…, tak to udělám zkrátka já.“

Vzala jsem si rukavice a igelitku a šla jsem na procházku jako vždycky, a když jsem někde něco viděla, tak jsem to sebrala. A můžu vám říct, že ten pocit je nádherný. Že najednou to už nejsou jen plané řeči o krásném a dokonalém světě, ale tvorba krásného a čistého světa. A to mě moc těší a baví.

les

Tenhle příběh si můžete shrnout na cokoliv – co vás trápí, rozčiluje. Zkrátka jen místo slov začněte s činy. A uvidíte, že se začne měnit život váš, i těch kolem, které budete inspirovat.

Vědomí celku nás staví do rovnováhy. Dává nám možnost pocítit větší hloubku věcí a umět se také podívat na naše „problémy“ z vyšší perspektivy, a tak je lépe pochopit i přijmout.

Nezapomeňte, že se nic neděje jen tak. Planety, příroda, zvířata i bytosti kolem nás nám jen nastavují zrcadlo toho, kým jsme my sami (jako jedinci a jako celek).

Sdílejte toto poslání dál. Žijte a čerpejte energii z celku a vracejte jí vděčností a péčí o tento „náš“ celek.

S láskou
Lenka

 

Lenka Hrušková
Latest posts by Lenka Hrušková (see all)
Podporovatelka žen na cestě k sebe-vědomému životu. Lenky vášní je ukazovat ženám cestu, jak skrze žití sebelásky a projevování kreativity žít šťastný a naplněný život ve všech jeho oblastech. Věří, že ve chvíli, kdy žena bezpodmínečně přijímá samu sebe a současně projevuje svou tvořivou sexuální energii, začne mít její život opravdový smysl. Autorka ebooku Sebe-vědomou ženou krok za krokem >>> A také ebooku Jak se navždy zbavit chronických bolestí močového měchýře >>>
Komentáře
  1. Jana Burešová napsal:

    Leni, moc pěkný článek:-)

  2. Skout For PC napsal:

    Hello everybody! Would you like to install the Skout application on your Windows PC? Then you have come to the best place. In this post I want to show you how to download Skout for PC / laptop.

  3. Mi Opalka napsal:

    Jasa Kontraktor Kolam Renang, Perawatan dan Renovasi. Banyak Opsi Desain. Proses Relatif Cepat. Material Berkualitas. Melayani Semua Indonesia … klik https://renovasi-kolamrenang.netlify.app/biaya-renovasi-kolam-renang-manado.html untuk selengkapnya

  4. Anibal Majeski napsal:

    Laman legal supplier Beton Cor Pracetak memasarkan bermacam-macam tipe keperluan beton dan info berkaitan dengan Beton Cor Pracetak serta produk … info lebih lanjut https://harga-road-barrier-megaconperkasa.blogspot.com/2019/02/harga-road-barrier-beton-1-metro-0852.html

  5. Ariel Klemencic napsal:

    Beli Beton Precast Online bermutu dengan harga murah terkini 2020 di MegaconBeton.com! Pembayaran gampang, pengiriman kencang se Indonesia. untuk detail silahkan kunjungi https://boxculvert.jabodetabek.my.id/2020/08/harga-box-culvert-pracetak-megacon-di_77.html

  6. Geraldine Nicka napsal:

    Jasa truk towing betul-betul dibutuhkan dalam kondisi darurat dikala berkendara, namun masih banyak yang tidak tahu tipe contoh dan harga … lebih detailnya https://derek-angkut-mobil.blogspot.com/2020/11/jasa-derek-mobil-jakarta-ntt-alatberatid.html

  7. Caleb Serabia napsal:

    Pintu kaca tempered banyak dipasang di perkantoran ataupun sentra perbelanjaan. Nah, seandainya Anda juga berniat memasang pintu kaca tempered … selengkapnya https://etalase-tempered.blogspot.com/2019/12/jual-kaca-tempered-etalase-1-padang.html

  8. nelson napsal:

    Je čas podělit se o své svědectví, jsem Nelson a jsem šťastný, když zde sdílím své svědectví, představila mě Baba Ogbogo moje matka, když zjistila, že po 3 letech manželství nemohu otěhotnět. To mi tedy přineslo tolik problémů do manželství a vedlo k rozvodu. řekla, že je vysoce duchovní a může přimět mou ženu, aby se ke mně vrátila v radosti a mohli bychom mít spolu děti. Nejprve jsem pochyboval, dokud jsem se s ním nekontaktoval, a poté na mě seslal mocná kouzla a nedovolil mé ženě, aby se ke mně vrátila poté, co jsem udělal potřebné. A teď jsme šťastní s milými dětmi. Ode dne, kdy pro mě Great BaBa Ogbogo pracoval a vyřešil mé problémy. Složil jsem silný slib, že dokud budu žít, budu i nadále svědčit o dobrotě jeho velkých děl a těm, kteří se potýkají se vztahem a manželskými obtížemi, by se měli rychle spojit a stát se šťastným svědkem jako já. Přeruším zde jeho kontakt, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com nebo se k němu spojím prostřednictvím jeho čísla WhatsApp. +2349020168697

    Donutil moji bývalou manželku, aby se ke mně vrátila v radosti

    Vyléčil mě z impotentního muže na skutečného muže.

  9. Amy Pater napsal:

    Epoxy flooring is widely known to be one of the most durable and long-lasting … If you should be buying skilled epoxy floor contractor in Indonesia… tap https://berkahepoxy.neocities.org/jasa-injeksi-beton-dumai.html for detail.

  10. Marquis Wissel napsal:

    Searching for a door manufacturer on Indonesia? You manufacture aluminium doors on-page & provide you with quick transport intervals, click https://supplierpintulipat.blogspot.com/2019/11/jual-pintu-lipat-besi-kediri-kualitas.html for detail.

  11. Ignacio Rangasammy napsal:

    Partisi kamar mandi kubikal yakni salah satu desain kamar mandi merupakan ini yang ketika dimanfaatkan untuk bisa bangunan minimalis. Dia termasuk pembatas kamar … klik https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2019/04/cubicle-toilet-phenolic-pangkalpinang.html to go further.

  12. Ivanka082 napsal:

    Je správné, že existují e-shopy jako je třeba https://www.greenmat.cz. Já jsem si totiž dříve myslela, že nic kromě Alzy neexistuje než jsem se začala na internetu trošku více orientovat. Podle mě jsme se dostali do hodně nepříjemné situace, protože jsme všichni zvyklí na plastové obaly, ale těch se jednoho krásného dne budeme muset nadobro zbavit. A to bude bolet.

  13. KETINA BARLEY napsal:

    Ahoj všichni, jsem tak nadšený, že můj manžel je zpět poté, co mě opustil pro jinou ženu. Můj manžel měl poměr se spolupracovníkem a já miluji svého manžela tak moc, ale podváděl mě se svým spolupracovníkem a touto dívkou, myslím, že používá čarodějnictví nebo černou magii na mého manžela, aby mě nenáviděl a tohle bylo tak kritické a nepožadované, protože celý den a noc brečím, aby mi Bůh poslal pomocníka, který mi přivede zpět mého manžela! Byl jsem opravdu rozrušený a potřeboval jsem pomoc, takže jsem hledal pomoc online a narazil jsem na web, který navrhl, že Dr.Wealthy může pomoci rychle získat bývalého přítele. Cítil jsem tedy, že bych ho měl zkusit. Kontaktoval jsem ho a on mi řekl, co mám dělat, a udělal jsem to, pak pro mě udělal kouzlo lásky. O 22 hodin později mi můj manžel opravdu zavolal a řekl mi, že mi tolik chyběl, Bože můj! Byl jsem tak šťastný a dnes jsem opět šťastný se svým mužem a radostně žijeme společně a děkuji mocnému kouzelníkovi Dr.Wealthymu, je tak silný a rozhodl jsem se zde sdílet svůj příběh. pokud jste zde a váš milenec vás odmítá, nebo se váš manžel přestěhoval k jiné ženě, už neplačte, kontaktujte Dr.Wealthy o pomoc hned teď … Zde je jeho e-mail, wealthylovespell@gmail.com
    Udělá také následující kouzlo
    Těhotenské kouzlo
    Kouzlo lásky
    Kouzlo zvětšení penisu
    opar
    Vítězné kouzlo
    Jeho WhatsApp +2348105150446
    Blog: wealthylovespell.blogspot.com

  14. Karin napsal:

    Toto je velmi radostný den mého života díky pomoci, kterou mi doktor WEALTHY poskytl tím, že mi pomohl dostat mého bývalého zpět pomocí jeho mocného kouzla, a práci v těhotenství, kterou udělal, jsem mu tak vděčný. skvělá práce, kterou jsi udělal. Nyní mohu směle říci, že jsem byl povolán zpět na své místo v práci, moje dcera je zpět doma a já jsem byla dnes ráno testována jako těhotná po lékařském textu, který jsem dnes ráno prošla v mém zaměstnání. Byla naposledy těhotná před 14 lety a nyní jsem pozitivně testována. Chci použít toto médium, abych vám moc poděkoval a osobně vám přijdu poděkovat. Můžete mu poslat e-mail a on pro vás může udělat víc, protože vím, že jsou lidé, kteří potřebují jeho pomoc jako já. Jeho e-mailová adresa je ( wealthylovespell@gmail.com ) Jeho buňka: +2348105150446 Jste tak mocní. To je pro skutečné lidi v nouzi. DĚKUJI, DR BOHATÝ.

  15. Jones Elizabeth napsal:

    I like this post,And I figure that they having a great time to peruse this post,they might take a decent site to make an information,thanks for sharing it to me. barbershop chairs

  16. jackson napsal:

    I like this post,And I figure that they having a great time to peruse this post,they might take a decent site to make an information,thanks for sharing it to me. https://homeawesome.in/best-tower-air-cooler-india/

  17. victoria napsal:

    The tourist destinations you shared are very good and very useful to me, I will often visit your articles to gain more knowledge. poppy playtime

  18. justintoodo napsal:

    Truly helpful post. I have been Zinus Mattress Coupon|| moreover satisfied. Great perform!

  19. Gábina napsal:

    Už si do té přírody také musím pořídit filtrační konvici jinak mně moje děti nedají pokoj. Ony jsou hodně zeleno-ekologicky ideálově založené a nesnesou třeba ani zbytečné papírové obaly v domácnosti a nebo na výletě v autě. Nevím co to do nich vjelo..

  20. John napsal:

    We would like to thank you just as before for the gorgeous ideas you offered Janet when preparing her post-graduate research as well as, most importantly, pertaining to providing each of the ideas in a blog post. Provided that we had been aware of your website a year ago, we’d have been saved the unnecessary measures we were having to take. Thank you very much. Yellowstone Jackets

  21. retro bowl napsal:

    this is the best site for sports games. Find out how far you can go and how many seemingly impossible problems you can solve.

  22. backrooms napsal:

    I am a new user of this site so here i saw multiple articles and posts posted by this site,I curious more interest in some of them hope you will give more information on this topics in your next articles.

  23. trap the cat napsal:

    Thank you for your post. I have read through several similar topics! However, your article gave me a very special impression, unlike other articles. I hope you continue to have valuable articles like this or more to share with everyone!

  24. Olga napsal:

    Myslím si že je fajn když se třeba takové slepice chovají v menších chovných stanicích. Úplně nejlepší by ale bylo kdyby měli lidé doma vlastní dvorek a třeba pro jejich menší námahu i napáječky pro slepice a pěstovali by si jak ovoce a zeleninu sami, tak se ještě starali o dobytek.

  25. Jerrell Hackathorn napsal:

    Best and also Lowest priced Jabodetabek Non-public Lessons, our own team and also tutors appear to your property, arranged your own personal study timetable which enables it to choose virtually any arena with research … click https://privat-inggris.netlify.app/kursus-bahasa-inggris-jagakarsa.html for more details

  26. Ying Merta napsal:

    The most beneficial Jabodetabek private tutoring for kindergarten, elementary, junior high school. The most beneficial private teachers graduated from well-known state universities. The nearest tutoring place online to the property at affordable … click https://privatmurah.vercel.app/les-privat-kemang-murah.html for more details

  27. Darryl Junker napsal:

    Maybe you will find a cheaper fee as opposed to table above, make sure again regarding the qualifications of your teacher / Kindergarten teacher recommended to your account … for detail https://fisika-exed.blogspot.com/2022/05/les-privat-fisika-di-koja-temurah.html

  28. Likas napsal:

    Sinuano noche je šance, kterou můžete hrát každý den. Takže budete mít každý den v týdnu vyzkoušet své štěstí. Neuvěřitelné, že? Navíc můžete získat šťavnatou cenu za sladění čtyř čísel, která vám umožní splnit všechna vaše přání. Atraktivita hodnoty remízy ve vás rozhodně přiměje hrát nekonečněkrát každý den. Jedná se o poměrně jednoduchou a oblíbenou příležitost v entitě, navíc Sinuano noche zaručuje pravdivost a transparentnost výsledků.

  29. I appreciate your posting. I’ve read about a lot of related subjects! Yet, your post left me with a very distinct impression. I truly like this, so I feel as though I am at least somewhat contributing to the world’s effort to awaken humanity and adopt a better and more mindful perspective towards the environment, animals, children, and ourselves.

  30. Izabela Marek napsal:

    Ráda bych vám všem řekla, že jsem dokázala ukončit svůj problém s rozvodem a obnovit své manželství znovu, nevím, co se stalo mému manželovi, že podal žádost o rozvod, snažila jsem se mu to rozmluvit, ale neposlouchal mě, neměl jsem jinou možnost, než hledat pomoc kdekoli mě napadlo a dal jsem se do kontaktu s DR Ajayim a teď jsem rád, že jsem ho požádal o pomoc. Protože nebýt doktora Ajayiho, nevím, co by se stalo s mým manželstvím, protože jsem svého manžela milovala a nemohla jsem snést jeho ztrátu. Kouzlo zafungovalo jako kouzlo, můj manžel se změnil a začal projevovat lásku místo rozvodu, který plánoval. Jsem příliš šťastný, že je teď pro mě všechno na svém místě. Rád bych doktora Ajayi doporučil každému, kdo prochází manželskými problémy a chce je ukončit. Pokud potřebujete pomoc skutečného kouzelníka, kontaktujte Dr Ajayi na Whatsapp / Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com, věřím, že vás nezklame.

  31. dordle napsal:

    Your posts are very detailed and meticulous, hope that next time you will have more good articles to share with readers. If you have more time, please visit: redactle

  32. Sienna Ortiz napsal:

    Are you ready to embark on a transformative language learning experience? Go and visit Executive-Education.id’s foreign language course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers a holistic method of language acquisition. Explore the nice thing about a different language, broaden your horizons, and obtain a edge against your competitors in today’s interconnected world. Go to https://kursus-spanyol.github.io/kursus-bahasa-spanyol-cempaka-putih.html for more.

  33. Emilycandy napsal:

    I’ve been viewing this blog regularly and I’m impressed! Particularly enthralling was the final section. I am extremely intrigued in this subject earn to die.

  34. I appreciate your posting. I’ve read about a lot of related subjects! Yet, your post left me with a very distinct impression.

  35. foodle nyt napsal:

    I adore that you informed me about this article since I think it’s amazing. That is exactly what I was hoping to discover, and I sincerely hope you will continue to share such excellent stuff in the years to come.

  36. Věra napsal:

    Když se čas od času dívám na to jak se někteří lidé zajímají o vlastní bydlení ale vůbec se na druhou stranu neberou ohledy na to jestli se cítí třeba na zahradě dobře, tak si říkám že dobrým řešením by mohlo být u někoho doma třeba takové zasklení pergol. My tam dokonce přes zimu pěstujeme dýně.

  37. Caleb Behrend napsal:

    The cutting-edge design that Quartz Luxury Windows has implemented in its Casement windows has left an impression on me.

  38. blooket.join napsal:

    To join Blooket, users can register either as students or teachers. Students under 13 must have parental consent to register. Once registered, both students and teachers can switch between accounts when needed. The user’s dashboard, which looks like a house, shows recent news, favorited question sets, quests, and recently hosted games. It also allows students to create new study sets, find existing ones, and play them.

  39. Amelie Charlton napsal:

    If you’re looking for innovative switchable privacy glass, clicglass.com is the place to go. Their products are top-notch!

  40. You should file Form 1040 Schedule 2 along with Form 1040, Form 1040-SR, or Form 1040-NR to report taxes not included in the basic tax forms taxuni and zrivo and irs, intuit, turbotax.

  41. Gabby napsal:

    Debating between PPF vs. vinyl wraps
    for my car, I turned to Mum Sports for guidance. Their website offers a fantastic comparison of the two options, helping me make an informed decision. Mum Sports truly stands out as a reliable source for automotive protection solutions.

  42. zrivo tax napsal:

    You should file Form 1040 Schedule 2 along with Form 1040, Form 1040-SR, or Form 1040-NR to report taxes not included in the basic tax forms taxuni and zrivo and irs, intuit, turbotax.

  43. I agree with your thoughts

  44. Pay someone to write my dissertation and ease your academic burden. Expert writers ready to deliver top-quality work. Get your custom dissertation today!

  45. ColoringPagesWK napsal:

    This Czech blog post offers thoughtful perspectives on the importance of self-care before helping others. Though the subject matter seems unrelated to frivolous topics, upon deeper reflection, the core message stresses a gentle, compassionate approach not unlike a relaxing activity like coloring. Discussing self-preservation through this lens lends an air of wisdom.

  46. Hire a skilled finance assignment writer for personalized help with your projects. Our experienced team delivers top-notch results on time.

  47. Dinosaur Game napsal:

    Casual mobile games, for instance, have become a popular choice for quick and accessible entertainment.

  48. tiger exchange napsal:

    Embracing the role of defenders for nature and animals is crucial! It’s interesting to consider why it’s essential to begin by protecting ourselves. Tiger Exchange seems to embody this concept, fostering a community that understands the importance of safeguarding both our well-being and the environment. Together, as advocates for nature, we can create a positive impact. Kudos to Tiger Exchange for promoting such values

  49. Çocuk akıllı saati aramasıyla ilgili 21 adet ürün bulundu. Akıllı Çocuk Saati ve saatleri – Görüntülü Görüşme Özellikli – Pembe ·

  50. Çocuk akıllı saati aramasıyla ilgili 21 adet ürün bulundu. Akıllı Çocuk Saati ve saatleri – Görüntülü Görüşme Özellikli – Pembe ·

  51. We will guide you through the process of obtaining a reputable and dependable IPL Betting ID Online, granting you access to endless betting opportunities and ensuring an seamless and user-friendly betting journey.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.