Měla bych být šťastná, ale nejsem. Kde se vzala naše pravda o životě?

Když jsem držela moji nově narozenou dceru první den v noci v náručí v porodnici, začala jsem vnímat nový pocit. Pocit, jak hodně významná pro tu malou holčičku, co držím v náručí, jsem. Jako máma jsem se najednou cítila významnější a důležitější než kdykoliv předtím v mém životě.

Ten pocit důležitosti jsem si vysvětlovala tím, že beze mne by Emma nepřežila. Jako máma jí zajistím teplou náruč, hodnotnou výživu a přijímající lásku. Zajistím všechny její potřeby, které potřebuje pro svoji cestu do dospělosti.

Od narození mojí dcery již uběhly dva roky a můj pohled na mě jako mámu se změnil. Začínám si uvědomovat můj přesah a význam. Přesah mého života, mě samotné i mojí duše.

Jak moc jsem jako máma důležitá pro moji dceru. A nemyslím tím to, že Emmě poskytnu mateřské mléko, nebo jí přebalím počůranou plínku. Důležitá jsem já jako máma, partnerka a žena. Každé moje rozhodnutí, činnost a krok ovlivňují nejen mě, ale i život mojí dcery. Co všechno Emmě předávám svým životem. Jaký svět jí ukazuji.

To, co předáváme našim dětem, jsme my a náš život

Někteří si možná řeknou, že to hlavní jsem své dceři už předala. Genetiku už ode mne přece dostala. To byla ta jednodušší rodičovská úloha. To hlavní my rodiče svým dětem předáváme celé jejich dětství. Jsme to my a náš život. Je to všechno to, co žijeme.

Je to způsob, jakým jíme jídlo. Způsob, jakým řídíme auto. Způsob, jakým ráno vstáváme. Způsob, jakým se vztekáme. Způsob, jakým komunikujeme s druhými. Způsob, jakým plánujeme. Způsob, jak se chováme sami k sobě.

Těm malým človíčkům ukazujeme, jak to chodí mezi mužem a ženou. Jakou roli hraje v partnerství žena. Jakou roli hraje muž. Co to znamená být ženou. Co znamená být mužem.

Děti vnímají každý střípek našeho života a naší osobnosti

Z těchto střípků si Emma staví svůj malý velký svět. Svět, který je tvořen primárně ze střípků mě, mámy, a manžela, táty. Emma je stavbyvedoucí a my rodiče jsme dodavatelé materiálu. Skromnost stranou, s manželem jsme dva klíčoví dodavatelé. ☺

Emma si ve svojí duši nese celou svou moudrost. Ví, co potřebuje a co je pro ni přirozené. Na počátku jejího života jsme my rodiče celý její svět. Všechno to, co k Emmě komunikujeme, je pro ni pravda. Na základě naší komunikace k ní a našeho života vytváříme její pravdu o tom, jak to tady na světě funguje. Vytváří se její vztah k okolnímu světu, ostatním lidem a k sobě samé.

nešťastná holčička

Každý máme svůj svět, ve kterém žijeme

Tuhle pravdu si z dětství do dospělosti odnesl každý z nás. Z našeho malého dětského světa se stal náš velký dospělý svět. Přestože je svět tak moc různorodý a barevný, náš svět a naše pravda je často stále stejná a malá. Je to ta, kterou jsme si odnesli z dětství, z minulosti. Náš svět si nosíme sami v sobě, v naší hlavě a v našem srdci.

Každý žijeme ve svém malém velkém světě. I když jsme dospělí, náš svět je dost často malý. Žijeme v pravdě, kterou jsme získali v dětství. V pravdě, která je pouze naše. Nikdo jiný nemá tu stejnou pravdu, ten stejný malý velký svět.

Líbí se ti tvůj svět? Jaký je? Jak se v něm cítíš? Jak se ti v něm žije?

Když nejsme šťastní v našem světě, můžeme ho měnit

Ten malý velký svět nemusí být stále stejný. Neexistuje jen jedna pravda. Náš svět můžeme měnit.

Stojí za to vědomě se podívat na základy svého světa. Můžeme zjistit, že ta naše pravda možná vůbec není naše. Můžeme zjistit, že ten náš svět nám vlastně neslouží a nelíbí se nám, jak vypadá. V tomhle světě prostě nejsme šťastní. Nedokážeme v něm realizovat naše sny a přání. Nelíbí se nám naše role v něm. Možná ani my sami se k sobě v tomhle světě nechováme hezky. Nerespektujeme se. Možná je ta naše pravda úplně někde jinde.

Náš malý velký svět můžeme měnit tak, aby odpovídal více nám, naší duši. Naše duše je schopna si postavit královský svět přesně na míru. My samotní přesně víme, co je pro nás nejlepší. Stačí být otevřený a naslouchat instrukcím. Být k sobě upřímný, citlivý a sebe-vědomý. Když se nám to podaří, naše duše nás může zavést přesně tam, kde chceme být. Postavíme si nový svět. Život, ve kterém budeme šťastné.

A můžeme klidně zjistit, že to, co vidíme nyní jako pravdu, je vlastně jenom iluze…

Veronika Hradecká
Mojí životní výzvou je milovat, důvěřovat a žít sebe. Vnímat a žít sebe v jednotlivých okamžicích svého života. Cítit a užívat si jednotlivé odlesky lásky v mém životě. Procházet skrze nenávist, vztek a smutek k lásce. Objevovat a žít krásy mě jako ženy. Jsem citlivá a vnímavá žena. Ve svém životě ráda objevuji a žiji tu svoji pravdu, pravdu mojí duše. Na intenzivnější cestu k žití sebe jsem se vydala po narození mojí dcery. Můj příběh si přečtete zde >>> Mým přáním je inspirovat ostatní k cestě k sobě, k lásce a naplněnému životu. Jsem autorkou eBooku Jak jsem se dostala z vězení vlastní hlavy a začala žít SEBE >>>
Komentáře
  1. Victor Brannock napsal:

    Besi beton yakni salah satu bahan material penting untuk membangun rumah, bahan ini lazimnya dipakai untuk mengikat coran … segera kunjungi https://tiangpancangmegacon.kedungsepur.my.id/2020/08/harga-tiang-pancang-megacon-gemuh.html

  2. Janella Loil napsal:

    Adanya kolam renang pada rumah akan membikin Anda bisa berolahraga renang kapanpun. Kontraktor kolam renang yaitu suatu perusahaan atau jasa … lihat di https://kolamrenang-villa.netlify.app/kontraktor-kolam-renang-villa-cilegon.html untuk selengkapnya

  3. Donovan Mesquita napsal:

    Harga beton pracetak terupdate 2020 terlebih tempat di seluruh kota dan sekitarnya. Kami supplier beton cor pracetak murah dan … kunjungi https://fiturbeton.blogspot.com/2018/05/jual-pipa-beton-bertulang-rcp-di_85.html

  4. Prince Broad napsal:

    Jual Beton Instan dari pelbagai merek terbaik harga murah dari distributor legal di indonesia. Tersedia Ready mix concrete kemasan ataupun kendaraan beroda empat truck beton … selengkapnya https://pipabetonbertulangmegacon.blogspot.com/

  5. Ricardo Jarecke napsal:

    Satu keunggulan dari metode pengiriman car towing yaitu bisa diberangkatkan sewaktu-waktu pantas permintaan customer. Jadi, untuk … info lebih lengkap https://jasa-towing-mobil.blogspot.com/

  6. Raleigh Evon napsal:

    Epoxy flooring installment in Indonesia and bordering cities. KontraktorEpoxy.co.id appropriately puts epoxy coatings for garages, homes and organizations click https://hargaepoxylantai.weebly.com for detail.

  7. Darius Metos napsal:

    PabrikPintu.co.id is amongst the leading door manufacturer and even companies through Indonesia to get entrance and even prime internal doors, manufactured in sturdy solid timber, powder … tap https://distributorflushdoor.blogspot.com/2019/04/jual-pasang-pintu-flush-door-1_27.html for more information.

  8. Noel Rothell napsal:

    We manufacture and supply toilet cubicle. Created to last with over 10 years of experience, obtain a quote for the next project … kunjungi https://medium.com/@toiletcubiclephenolic/cubicle-toilet-phenolic-samarinda-ukuran-per-m2-custom-murah-ba806ba70222 for detail information.

  9. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  10. 5 letter words napsal:

    We are a manufacturer as well as a supplier of toilet cubicles.

  11. Harold Fayer napsal:

    Executive-Education.id has become the tutoring / tutoring services in Jabodetabek and surroundings. Our Bimbel provides learning programs for elementary, middle, secondary school along with other exam preparation … go to https://privatmurah.vercel.app/ for more information

  12. Kelly Burrill napsal:

    Ideal in addition to Least expensive Jabodetabek Individual Lessons, each of our team and also educators occur to your home, collection your very own analysis timetable which enable it to opt for just about any industry with analysis … click https://kursus-ekonomi.netlify.app/les-privat-ekonomi-cempaka-putih.html for more information

  13. Mervin Spengler napsal:

    Currently private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With a and accelerated method, it is actually hoped it will foster an era of those with good morals… click for more information https://kimia-exed.blogspot.com/2022/07/les-privat-kimia-di-jatinegara-terdekat_1.html

  14. moto x3m napsal:

    It’s amazing to be here with everyone moto x3m bike race game; I’ve gained a lot of knowledge from what you’ve shared, and I’d like to express my gratitude; the information and expertise shared here has been quite beneficial to me.

  15. Sanaa Tucker napsal:

    Open the door to a world of opportunities with these comprehensive language you are studying course at Executive-Education.id. Our expertly designed curriculum concentrates on practical skills and cultural understanding, equipping you with the education necessary to navigate international business, travel, and social interactions effortlessly. From mastering grammar intricacies to refining pronunciation, our program ensures you’ll succeed in your best language. Tap https://kursus-arab.github.io/kursus-bahasa-arab-alam-sutera.html for latest details.

  16. NTX KETO napsal:

    Excellent article. Very interesting to read. I really love to read such a nice article. Thanks! keep rocking. NTX KETO BHB GUMMIES

  17. Monika napsal:

    Já jsem si svůj život taky představovala úplně jinak… Bohužel se stalo co se stalo a já místo toho, abych si užívala dětí, radovala se z jejich úspěchů a pomáhala jim, tak teď řeším se skoro ex manželem svěření dětí do péče. Dobrovolně mu je nedám ani náhodou. Proto jsem si našla dobrého právníka na rodinné právo zde a udělám všechno pro to, aby zůstaly děti u mě.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.