Recept na štěstí? Následujte volání své duše

Zdenka Motáčková

Máte své sny, touhy a cítíte, že vás to za nimi táhne, ale bojíte se udělat krok směrem k jejich naplnění? Nebo jste za nimi vykročili a říkáte si, že se najednou tolik věcí mění a cesta K SOBĚ není vůbec jednoduchá? Nebo pochybujete, jestli je vůbec možné žít život, jaký si přejete? Dnes s vámi chci posdílet mých pár zážitků a zkušeností, které jsem nasbírala na cestě k sobě a ke svým snům. Věřím, že vás podpoří. 🙂

Někdy nás těžší chvíle, které jsme zažili, dostanou na cestu k těm NEJLEPŠÍM chvílím, které jsme KDY PROŽILI. Já mám dnes to štěstí, že žiji něco, co jsem si vždy přála. Naplňuji své poslání a dělám to, co miluju. A upřímně to považuji za obrovský dar.

Mou celoživotní vášní je zpěv. Tvořím písně a podporující nahrávky, které posilují, motivují, inspirují a léčí různé šrámy. Mým hlasem a hudbou podporuji druhé k tomu, aby žili spokojenější a naplněnější život.

Ale ne vždy jsem žila takto naplňující život v souladu se svým pravým JÁ.

Odchází vše, co se mnou není v souladu

Když jsem začala velmi silně pociťovat volání mé duše, mého poslání, začaly se dít zajímavé věci. 🙂 Mezi ty snazší okamžiky patřil třeba ten, kdy jsem jednoho krásného dne šla do skříně a zjistila, že si na sebe nemůžu téměř nic obléct. A nebylo to tím, že jsem se přejedla :)) nebo že se mi zrovna nic nelíbí atd. Byla to pro mě úplná novinka.

Detox šatníku, bytu i mysli

Byl to pocit, kdy na fyzické úrovni cítíte, že si nemůžete vzít určité oblečení, protože už s vámi zkrátka není v souladu. Patří k vašemu starému JÁ. Bylo pro mě hodně zajímavé vnímat své tělo v této situaci. Tak intenzivní pocit jsem dříve nezažila. Přirovnala bych to k situaci, kdy máte sníst něco, z čeho se vám dělá prostě špatně.

Nechala jsem tomu ještě pár dní, abych sledovala, jak se situace bude dál vyvíjet a jestli to není jen skrytá záminka k tomu jít nakupovat. :))) Pocit ale zůstával a přišlo další uvědomění. S láskou jsem tedy vytřídila svou skříň a s poděkováním poslala některé své kousky dál do světa.

A tahle vlna pokračovala i do dalších oblastí. Následovalo třídění všech dokumentů – jak ve fyzické podobě, tak v té elektronické. Třídila jsem věci po celém bytě. Inspirací mi také byla Hanka Trnčáková a její Svoboda v pořádku. I přesto, že jsem neštítkovala, tak věci, které zůstaly, dostaly své místo.

Nechávala jsem jen to, co se mnou bylo dál v souladu a přinášelo mi radost. Ještě pár vln časem přišlo a vždy to byl očišťující zážitek. Mám zkušenost, že tím vždy udělám prostor v mém životě tomu, co tam aktuálně a pravdivě patří. Rozhodně doporučuju všem jednou za čas tuto revizi – považuji to za další důležitý krok k tomu žít v souladu sama se sebou.

Ve své podstatě je vyklízení aktem obnovování rovnováhy mezi lidmi, jejich věcmi a domem, ve kterém bydlí. Když se podíváme blíže na důvody, proč se něčeho nemůžeme zbavit, jsou pouze 2: spojení s minulostí nebo strach z budoucnosti.

~ M. Kondo

Začala jsem taky velmi jasně cítit, že je pro mě až nezdravé zůstávat v některých oblastech mého života. Že jsou některé věci už u konce a je třeba je s láskou a s vděčností propustit. Silně jsem vnímala, že nebyl prostor pro to, co chtělo vzniknout. Že nebyl prostor pro mé pravé JÁ…

Na některé změny jsem si nechala několik měsíců času, abych si byla jistá, že tento pocit zůstává a že mám jasno. Pak jsem začala konat. A ano, i přesto, že cítíte, že vaše kroky jsou správné, neznamená to, že to někdy nebolí. Stálo mě to hodně slz, ale stále byl při mně pocit, že je to tak správně. Odešla jsem po několika letech z milované kapely, opustila svou práci a milovaný kolektiv. Chvíli to vypadalo, že změním i místo, kde bydlím, ale to asi teprve přijde. 🙂 Mým dlouhodobým snem je totiž bydlet v mém domečku u lesa nebo zkrátka blízko PŘÍRODY s nádherným výhledem. ♥

Následuj to, co tě činí šťastnou, a vesmír ti otevře dveře tam, kde byly jen zdi

To je krásný citát od Josepha Campbella a souzním s ním. Jestli hledáte recept na štěstí, dnes bych řekla: „Jděte tam, kam vás volá vaše duše. Tam, kde se nachází vaše láska, radost a nadšení.“

To je zpráva, která mi přicházela na mé cestě K SOBĚ velmi často. Často se objevovala také různá znamení a synchronicity. Třeba jako na rituálu, který pořádaly mé blízké kamarádky.

Zkuste si přechodový rituál

Při tomto rituálu jsme si na papír napsaly, co za sebou necháváme, co propouštíme a to jsme potom taky spálily. Já pečlivě v umyvadle do posledního bílého kousku papíru. :))) Ano, i přes to následné větrání to za to stálo. 🙂

Po překročení stuhy, která symbolizovala přechod ze starého do nového života, jsem nahlas přečetla a procítila, do čeho vstupuji a co ve svém životě vítám. Opět jsem využila sílu slov a prohlášení. A při této části jsem si vytáhla kartu Bohyně PELE – Božské nadšení. Text k ní byl následující:

Buďte sami k sobě upřímní. Po čem vaše srdce skutečně touží?

Pěkné, že? Můžete si samy odpovědět, po čem VAŠE SRDCE SKUTEČNĚ TOUŽÍ a inspirovat se tímto přechodovým rituálem.

Zdenka Motáčková

Síla slov a prohlášení

Ale jak jsem psala, nebylo to vždy jednoduché. Na cestě k sobě, za svými sny, jsem se podívala tváří v tvář svým strachům a omezením, která se mi v hlavě za ta léta zkušeností vytvořila a začala jsem třídit, dělat pořádek, prožívat a přenastavovat. To byly naprosto stěžejní okamžiky, kdy jsem denně pracovala se sílou slov, prohlášení, hudby, zpěvu a přesvědčení k tomu, abych začala žít život svých snů a dostala se opět blíž ke svému pravému já.

Naše slova mají obrovskou moc, představují tvůrčí sílu. Je to jako bychom pronášely magické formule. Cokoliv řeknete, vám může vytvářet skutečnost, kterou zažíváte. Slova mají vliv na naše podvědomí. Podvědomí slyší, co říkáte, a začne pracovat přesně tak, aby se vaše slova uskutečnila. Já sama tento způsob prohlášení a procítění používám několik let, mám ho osvědčený na vlastní kůži a vřele ho doporučuji i vám.

Vím, že jsou ženy, kterým se projevuje i na fyzickém zdraví to, že setrvávají v situaci/vztahu/práci/kolektivu, který je pro ně už nezdravý a ony se bojí udělat ten krok ven z dané situace a trpí dál. Chci tímto podpořit nejen tyto ženy, ale třeba i ty z vás, co jste v práci/kolektivu, který máte rády, nemáte tam nějaké větší problémy, ale cítíte, že to není úplně ono, že vás to táhne jinam, že vaše místo je jinde.

Nedávno jsem viděla obrázek česneku, kde je mezi jednotlivými stroužky napasován i kousek mandarinky. A byl k tomu připsán text: „To, že někam pasuješ, neznamená, že tam patříš.“ A s tím souzním. Možná dokážeme spoustu věcí z různých oborů, ale nadšení, naplnění a radost z toho, co děláme, se objevuje jen u těch vybraných.

Není třeba si nic dokazovat. To, že jsme schopné ženy, víme. 😉 Ale to, na čem záleží, je jestli JSME ŠŤASTNÉ a jestli nám to, co děláme, přináší RADOST. Pak tuto radost a naplnění můžeme šířit dál.

„Jediná věc, která stojí mezi vámi a vaším snem, je vůle zkusit to a víra, že je to možné.“

~ Joel Brown

Změny ve vašem životě nemusí být takto ve velkém jako u mne. Může to být krůček za krůčkem. Možná se přihlásíte na nějaký kurz, možná si koupíte letenku a odletíte na pár dní tam, kam jste vždy chtěly nebo začnete pravidelně běhat, cokoliv. Držte se svých snů. I když se vám mohou plnit krůček po krůčku, stále mohou vytvořit oblohu plnou rozzářených hvězd.

Naslouchejte své intuici

Naslouchejte svému vnitřnímu hlasu, své intuici. Intuice doslova znamená „vhled” nebo náhled. Z mých zkušeností je to pocit, který vám ukáže, co je pro vás správně. V minulosti, když se ozvalo mé vnitřní volání, dala jsem prostor pouze „racionálnímu“ řešení a intuici zadupala do země. No a k mému vnitřnímu naplnění a pocitu štěstí to rozhodně nevedlo. Jsme naučeny myslet, ne cítit. Ale intuice nás pojí s mnohem hlubším poznáním než racionální mysl.

Nepodceňujte její sílu. Abyste ji lépe slyšely, pomůže např. naplňování svých základních potřeb. Co to znamená? Je mi zima? Obleču se. Potřebuji na WC? Jdu a nečekám, neodkládám. Mám hlad? Najím se. Naplním své potřeby. Ctěte také své emoce a nehleďte na to, jak byste se měly asi cítit, ale jak se SKUTEČNĚ CÍTÍTE. Buďte více samy se sebou. Dopřejte si denně alespoň chvíli pro sebe a jen buďte. Svůj vnitřní hlas slyším nejlépe, když jsem o samotě a v tichu. Nechávám myšlenky proudit, nesoudím je a jen naslouchám.

Život vás miluje a podporuje

Spousta z nás má své sny, představy, touhy, svá přání. Ale někdy se bojíme vykročit za voláním svého srdce. Tam, kam nás to táhne. Objevují se různé obavy, strachy, co kdyby, ažpaky, co na to řeknou lidi… až jsou sny u dna. A je na každé z nás, jestli ten krok udělá nebo ne. Znám dost z těch různých omezení, ale chci vám říct, že cesta K SOBĚ rozhodně stojí za to. 😉

Jakmile jdete k sobě i přes všechny možné “překážky”, ať už ty z vnějšího světa nebo vašeho vnitřního, život vám začne přihrávat do karet možnosti, jak se ke svému pravému já opět dostat.

Jen vy víte, co se ve vašem nitru skrývá, jaký máte potenciál, dary a co dokážete. Víte, v čem máte svou radost, lásku a nadšení. Kam vás táhne vaše srdce, vaše sny. Přesně to následujte. A ano, přijdou těžší chvíle, ale nepřijdou proto, aby vás zničily. Přijdou, aby vás posílily, abyste rostly.

Buďte k sobě laskavé

A abych na závěr nezapomněla na veledůležitou věc – buďte na sebe hodné, laskavé a mějte se sebou trpělivost. Je to skutečně moc důležité a i já si to pravidelně připomínám. Často máme tendence na sebe tlačit, chtít po sobě velké výkony v super čase, zapomínáme o sebe pečovat a jedeme jako stroj.

Vše má svůj čas a já věřím, že se vše uděje v ten správný okamžik. Jak říká Simona Babčáková, jsme procesuální bytosti. Každá změna se nestane hned, ale můžeme zasít semínko, pravidelně ho zalévat, pečovat o něj a za nějaký čas začne růst…

Skutečně můžete dokázat vše, pro co se rozhodnete. Každá z nás má ten svůj příběh, každá řešíme svá témata a pro každou z nás je nesmírně důležitá podpora na naší cestě. Bez ní bychom to často vzdaly, nebo bychom se neodvážily jít do akce, nebo by nám ta cesta trvala 2x tak dlouho, nebo bychom zkrátka nežily tak naplňující život, jaký žít můžeme. Všechny potřebujeme čas od času povzbuzení.

Proto jsem šťastná, že skrze mě vzniklo CD pro ženy s názvem K SOBĚ, které obsahuje 5 motivačních deklaračních nahrávek a 3 podporující písně, kterým říkám zpívací mantry.

Tyto nahrávky nastartují pozitivní změny ve vašem životě, dodají vám radost a energii na celý den, budou vám inspirací, podporou i povzbuzením. Urychlí transformaci vašeho myšlení a chování. Podpoří vás v tom, abyste žily život, po kterém toužíte.

Zdenka Motáčková
Mou celoživotní vášní je zpěv. Tvořím písně a podporující nahrávky, které léčí šrámy na duši, posilují, motivují a inspirují. Mým hlasem a hudbou podporuji druhé k tomu, aby žili spokojenější a šťastnější život. Můj příběh si přečtete zde >>>
Komentáře
  1. cookie clicker napsal:

    Buďte sami k sobě upřímní. Po čem vaše srdce skutečně touží?

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. Valounek napsal:

    Já se moc ráda nechávám pro štěstí inspirovat ostatními. Ráda si pročítám žebříčky knih a životopisů či autobiografií od různých autorů a světových podnikatelů a osobností. Ale můžou to být klidně i celebrity. Prostě kdokoliv, kdo v životě něco dokázal a má mi co předat. A pak si z toho člověk musí vybrat to dobré a řídit se tím. :)

  4. ZLWNjA napsal:

    evolution casino
    644ZLWNjA.^“

  5. Felton napsal:

    I really like what you share in the article, follow what your soul tells you. Thank you for sharing such a great article. wordle hint

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.