To nejdůležitější při spolupráci s ženami je…

Jestli čekáte návod, jak spolupracovat se ženami, možná ho vyčtete mezi řádky :-)

Vztahy jsou jedním z toho podstatného na čem se má stavět jakákoliv spolupráce, ať už se jedná o ženy či muže. U žen se tady navíc ještě mísí to zvláštní souznění, pouto nás žen, které dotváří vzájemné ladění, či naopak rozladění. Něco uvnitř nás má touhu směrovat k těm správným setkáním. Stačí se nechat vést a pokud máme oči a srdce otevřené, vyjde to. Pak jen dát prostor společným nápadům :-) …
A protože celý projekt Ženy ženám je založen právě na vzájemné spolupráci různých žen, zajímalo mne, co se jeví jako nejdůležitější pro spolupráci právě jim.

Co je pro mě nejdůležitější ve spolupráci s jinými ženami?

 

Alice KiršNejdůležitější ve spolupráci s ostatními ženami je pro mě upřímnost a otevřenost. S ženami, se kterými spolupracuji, si hodně vážím toho, že si narovinu můžeme říct a říkáme: „tohle mi nevyhovuje, tohle se mi nelíbí, tohle dělat nechci“ a naopak. Vážím si možnosti říci ne a přesto vědět, že na našem vztahu to nic nezmění.

A pak miluju ten cvrkot – okamžiky, kdy spolupráce, a vzájemné doplňování a společné tvoření, běží tak krásně hladce a tak nějak „samo“, až se tomu skoro nechce věřit. Mám to štěstí, že těchto okamžiků v mém životě přibývá. Je to asi tím, že si ženy, a obecně lidi, ke spolupráci vybírám opravdu pečlivě a nedělám kompromisy. Spolupracuji s lidmi, kde cítím podobné naladění a vnímání světa a také společné hodnoty. Prostě to musí sedět. Pak se spolupracuje jedna báseň.

Alice Kirš – www.zenyzenam.cz

 

Jitka ŠevčíkováNejdůležitější při spolupráci s jinými ženami? Aby to nebylo „pipinózní“. Musí mě to bavit, naplňovat, obohacovat. Musí u toho být odvaz a sranda. Jakmile spolupráce zavání příliš ženskými tématy, většinou zvedám kotvy. Mně baví smíšená energie, takže i  když spolupracuji  nejen s kolegyněmi z Ženy ženám, je tam pro mne důležitý ten mužský aspekt: tah na branku, cíl, řád, struktura, lov, výsledek, měřitelnost, harmonogram a pevné uchopení. Pokud je tam jen plynutí, sdílení, tlachání , sbírání a  hodnocení, prchám.

Baví mne jiskření, náboj, zážeh. Kupodivu jsem teď strávila naprosto skvělý Ladies víkend  jen s ženami  z Firmy 2.0 a lektorkou flirt dance Lucií Mattabu, kde jediný mužský prvek byla pískovcová socha sv. Václava, ale to tančení pro (zatím nepřítomné) chlapy z toho víkendu udělalo báječnou akci. Užila jsem si to jako už dlouho nic. Takže spolupráci se ženami se nebráním, pokud to není příliš „bio, eso, etno, eko“, jak říká má nejmilejší kolegyně Lucka Kolaříková: Já si do toho tu mužskou polaritu stejně  nějak vnesu.

Jitka Ševčíková – www.jitkasevcikova.cz

 

Lucie Kolaříkovávlastní sebevědomí a hloubka osobních vztahů s ženami jsou pro mě základem spolupráce. Jako samozřejmé teď beru, že se můžeme pracovně obohatit, že spolupracovat chceme. Od dob, kdy jsem si začala troufat se s ženami neporovnávat a postavit se jen sama za sebe – svou vlastní krásu, schopnosti a svůj běh života – se moje vztahy s ženami velmi zlepšily; co jsem dřív porovnávala, se stalo neporovnatelným a začala jsem s nimi hodně spolupracovat.

Co považuji za dobré pro naše pracovně-soukromé vztahy a co se mi osvědčuje? Vnímat všechny ženy bez výjimky jako své sestry a tak se k nim i chovat. Přát jim jejich úspěchy s důvěrou v to, že každá máme přesně to, co potřebujeme. Neubližovat a nezraňovat zbytečně. Vyslovit pochyby a otevřít konflikt. Omluvit se. Zajímat se o život druhé ženy, především o její pocity. Sdílet hluboká ženská témata. Vyslovit strachy a uznat naše pudy – jako samice umíme kvůli samci a mláďatům i zabíjet.

S každou ženou, se kterou spolupracuji, mám více nebo méně hluboký vztah – čím je hlubší, tím kvalitnější bývá naše spolupráce.

Lucie Kolaříková – www.luciekolarikova.cz

 

Dana ŠlancarováMyslím, že bych nerozlišovala, co je pro mne nejdůležitější ve spolupráci s jinými ženami, ale celkově s lidmi – a to jsou asi tři základní věci: za prvé osobní integrita, tj. že ti lidé skutečně dělají a žijí to, o čem mluví; za druhé vášeň, tj. že lidé jdou za tím, co je naplňuje a baví; a za třetí ochota přijmout pohled toho druhého, tj. že si nestojí za všech okolností na svém, ale dokážou obohatit svůj názor o názor a stanovisko někoho druhého – pak totiž můžou vznikat úžasná win-win řešení, která překračují možnosti toho, co by dokázal vymyslet jen jeden člověk.

A co se týče konkrétně spolupráce se ženami, tak pak na nás miluju ten pečující přístup. Muži často řeší věcně a pragmaticky, ale my ženy vždycky zohledňujeme ještě „vztahové“ hledisko všeho, co řešíme. A to je moc krásná ženská vlastnost, která doufám bude v tomto světě znovu nabírat na síle…

Dana-Sofie Šlancarová – www.cyklickazena.cz

 

barbora_nadvornikova_portretTransparentnost a jasnost. My ženy si neříkáme dostatečně srozumitelně a jasně, jak bude naše spolupráce vypadat a zapomínáme na podstatné detaily. Tvoříme v první řadě vztah, který je pro nás často důležitější než dané výsledky. Může pak pro nás být nepříjemné dostat se do konfrontace s tím, že naše spolupráce nevypadá tak, jak jsme si představovaly.

A ještě považuji za důležité oboustranný respekt a úctu.
Osobně mám ono ženské plynutí spolu-práce a spolu-tvoření velmi velmi ráda!

Barbora Nádvorníková – www.barboranadvornikova.cz

 

Lilia Khousnoutdinova

Společná vize, důvěra, podpora a smích…

Lilia Khousnoutdinova – www.cestaextaze.cz

 

 

 

A čím je pro vás důležitá spolupráce s ženami?

Zakladatelka a ♥ projektu Ženy ženám Alice je žena, která svým velkým srdcem, otevřeností, lehkostí, citlivostí, originalitou a důvtipem boří staré hranice a vytváří neomezený prostor pro růst. Je milovnicí lehkosti a svobody, zvířat, vaření, útulné atmosféry, cestování a také autorkou knihy 17 tváří ženy.
Komentáře
  1. Hanah napsal:

    Také mě velice baví spolupráce s ženami, které jsou trochu eso, bio apod. Myslím si, že tyto ženy nám mají stále co dát a je to dle mého mnohokrát lepší než konzervativní lidé, kteří jsou prostě zaseklý a neflexibilní :-) Pokud Vás někoho také zajímají tyto věci, mrkněte třeba na stránky http://greenmat.cz , kde se dá pořídit veliká spousta bio a sustainable věcí.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. lcGqCC napsal:

    에볼루션카지노
    593lcGqCC)“‚

  4. XnqJVb napsal:

    evolution korea
    302XnqJVb=|(

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.