Pohyb je vášeň – vášeň je život

Miluji pohyb…

Protože jsem nejen fitness instruktoka tělem, srdcem i duší, nemohla jsme si nechat ujít Fitness kongres pořádaný v Praze Benicích. Fitness kongres většinou skýtá možnost využít a zkusit si zacvičit s různými typy náčiní, dozvědět se spoustu nového na vzdělávacích workshopech, ale především zacvičit si a vnímat fantastickou atmosféru našich i zahraničních prezentérů. A co je velmi, ale opravdu velmi, důležité – je pořádaný pro všechny. ANO! PRO TEBE, pro VÁS všechny, ne jen pro instruktory.

 

Nové styly, noví lidé, nová inspirace.

Těšila jsem se na Fitness kongres jak malá. I když musím přiznat, že se na všechny kongresy pro sporťáky těším stejně… Plná energie a vzrušení jsem vyskočila z postele a oblékla se do mých milovaných sportovních oblečků. Ladila barvy a vychutnávala si pohledy a komentáře milujícího přítele, který je sportovec jako já, srdcem i duší.

Nemohla jsem se dočkat až toho všeho budu opět součástí. Plno lidí a spousta inspirace pro moji profesionální dráhu. Pro práci, kterou miluji a je mi nadevše, a má profese profesionálního fitness instruktora mi to jen potvrzuje – v čem jsem jedinečná.

Miluji dodávat lidem energii, startovat a podporovat je,
dodávat jim sebevědomí, aby si uvědomili, že zrovinka oni…

ANO, VY JSTE jedinečné a úžasně nezaměnitelné individuality.

Pohyb je vášeň - vášeň je život

 

Cross fit aréna. Obrovská hala se stanovišti pro nejednoho člověka, posouvající hranice své síly a vytrvalosti. Sedím na jednom z dlouhých dřevěných schodů v centru dění a vnímám energii všech a všeho kolem. Zavírám oči a vnímám dravost a touhu dokázat nemožné sobě i druhým.

Fantastické nadšení, které je plné výzvy překročit svůj stín a vše zvládnout. Tady a teď.
Oči otevřené, sleduji halu připomínající přípravu římanů na nynější i budoucí boje či zápasy. To je populární cross fit – jeden z mnoha trendů ve fitness. Spousta zábavné dřiny, která vás odmění krásným tělem. Spoustu mužů a žen, které sdílí společné pocity. Je to skvělý pohled na všechny a mám velkou radost, že se lidi hýbají a záleží jim na svém zdraví.

 

Jaké je spojení cross fit s krásou ženy?

Kamkoli jsem se po cross fit aréně podívala byla krásná žena, nadšená z toho co dělá, oblečená a vyladěná do posledního detailu.
Vzhledem k tomu, že klasický cross fit nedělám a věnuji se jiným druhům sportu, bylo potřeba vše prozkoumat a vyzkoušet na vlastní kůži. A byla to paráda! Plná endorfinů, a nejen zavěšená v TRX sytému, jsem si stihla povykládat s holkama o tom, že vedle cross fitu mají rády jogu nebo spinning.

Pohyb je vášeň - vášeň je život

Každá jsme stvořena pro to své.

Slečna, která vypadá na první pohled tlustá, je třeba špičková vzpěračka, s nádherně vyrýsovaným pozadím, a ladná hubená je stvořena pro vyjádření pohybu baletem. Ten, kdo říká, že je funkční trénink/cross fit na nic, protože je silový, nebo dance aerobic je moc složitý, či joga je nudná, nám vlastně oznamuje: „… je to úžasné, ale nemám odvahu to zkusit“.

Holky moje, teď je teď. Seberte odvahu, dejte věci do tašky a vyjděte za dobrodružstvím. Kdo nic nezkusí, nic nezíská . Život je plný překvapení… a to mi věřte, že opravdu vím o čem píši.

Dělejte, co vás baví.
Odhoďte zábrany, že jste špatné.
Vykročte a buďte inspirací pro druhé.

 

Už nyní jste jí vy pro mě.

 

Ze srdce

blanka_konarikovavaše Blanka Koňariková

profesionální fitness instruktorka, lektorka aerobiku a body&mind

www.bodyactivestudio.cz
Facebook

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Josefína napsal:

    Pro mě je pohyb hodně důležitý. Vždy si při něm krásně vyčistím hlavu :-) . 1 nebo 2x týdně chodím běhat a o víkendu jezdíme s manželem na kola. Koupil nosič kol z https://www.filsonstore.cz/ , takže když máme oba dva volno, tak vyrazíme třeba na Lipno nebo do Krkonoš a uděláme si takový aktivní odpočinek :-) .

  2. Hanah napsal:

    S tím souhasím. On nás manžel teď všechny dokopal k tomu, abychom s ním začali hrát hokej. Tak jsme si všichni pořídili klasiku – helmy, hokejky, brusle atd. (tuším, že ze stránek https://www.bauerhockey.cz/hrac-helmy ) a nyní řešíme a zkoušíme, zda nám to vydrží. My jsme do toho šli hlavně proto, že to udělalo velikou radost jemu :-)

  3. Michaela napsal:

    Tak s tím naprosto souhlasím. Já chodím běhat a je to taková moje droga. Když jeden den vynechám, tak mi přijde, jako bych měla absťák :-D . A to jsem nikdy nebyla žádný velký sportovec. Sportovat jsem se rozhodla vloni na jaře, abych do léta trochu zhubla. Motivoval mě k tomu i tento článek o běhání https://www.prosportovani.cz/clanky/jak-zacit-s-behanim/ . Řekla jsem si, že to také zkusím a začalo mě to bavit víc, než jsem čekala :-) .

  4. Ivanka082 napsal:

    Ta internetová televize od https://www.nej.cz/net-tv/ mě doufám bude bavit. Doma se teď totiž strašně nudím. Můj manžílek si totiž vzal na sebe směny i za kolegu, který je v karanténě a na mě teď doma nemá skoro vůbec čas. Snad mě na těch internetech něco chytne, protože na ajfounku mě to přestává bavit..

  5. Magda H napsal:

    Pohyb se pro mě stal vášní. To je pravda. Ale než jsem si k němu našla tu cestu, docela to trvalo. Prvně jsem si nakoupila snad všechno oblečení na sport co šlo z https://www.sportovni-vybava.cz, ale vlastně jsem se ho ani nedotkla. Následně až jsem chtěla začít cvičit přibrala jsem tolik, že už jsem to nakoupené oblečení ani neoblékla. To byl ten moment kdy jsem si řekla, že u toho musím vydržet.

  6. Ivanka223 napsal:

    Pro mě je pohyb zdravý životní styl, který se snažím žít všema deseti. Jednou za čas si třeba vezmu i činky a jdu posilovat do posilovny, ale to mě až tak moc nenaplňuje jako třeba posilování břicha. Vidět ty pokroky – to je hrozně obohacující pocit, pro který to dělám.

  7. Lenulik7 napsal:

    Nemůžu nesouhlasit. Já bych si svůj život bez pohybu asi ani nedokázala představit. Teď přes léto jsem se pustila do běhání, to mě baví. Jinak taky velice ráda jezdím na kole. Právě jízdní kolo je mojí vášní už asi od střední školy. Občas na něm dokonce i dojíždím do práce. Pokud to teda počasí dovolí.

  8. Ivanka082 napsal:

    Také s mým chlapem čas od času o víkendech chodíme na kolo. Začínáme tak nějak v březnu. Jelikož jsem prozíravá a všimla jsem si, že má špatnou cyklistickou helmu, tak jsem využila výprodeje skladových ležáků a objednala mu jednu krásnou pánskou a hlavně hodně stylovou. Snad se mu bude líbit a bude sloužit.

  9. Lenka napsal:

    Pro mě je pohyb rozhodující. Nedokážu si představit, že bych musela snést jeden den bez pohybu a neměla možnost se jít alespoň projít. Odjakživa jsem nadšená cyklistka, což mě pravděpodobně nepustí ani ve stáří. Bohužel jsem jednou zapomněla na pravidelný servis kol po sezóně a kolo už nechtělo jet tak jako dřív. Nakonec mi naštěstí pomohli v tomto servisu: https://www.cyklosvec.cz/servis-pg2_8.php a já mohla jet zase dál.

  10. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  11. KlLgBV napsal:

    evolution casino
    900KlLgBV’^,

  12. jYhRSB napsal:

    evolution korea
    158jYhRSB;;;

  13. Valca napsal:

    Čau holky měla bych takovou otázku. Dala jsem se po letech konečně zase na cvičení. Už mi to fakt chybělo. Teď cvičím doma, ale ráda bych začala chodit do fitka. Co tam nosíte na sebe? Myslíte, že budou stačit třeba nějaké dámské legíny a tílko nebo něco takového? Díky za tipy. :)

  14. Novakova napsal:

    Holky, co třeba vy a plavání? Já jsem se právě teď přes léto snažila trochu více hýbat a zjistila jsem jak moc mě plavání baví. Dokonce to došlo tak daleko, že jsem manžela přemluvila ať si na zahradu pořídíme přelivový bazén. Můžu vám říct, že během těch letních veder přišel celkem vhod. :)

  15. Olga napsal:

    Já si myslím že by se lidé měli opravdu hýbat minimálně 4x týdně. Jsou na to i různé studie že je mnohem lepší se pohybovat častěji a to pravidelně než jednou za čas. Když třeba budete jezdit na kole tak je dobré se občas odměnit. Mám proto pro vás tipy na cyklo dárky.

  16. Olga napsal:

    Musíte se prostě snažit si ten život udělat takový hezčí, pro někoho by to bylo i třeba jednodušší potom dlouhodobě. Já se třeba snažila zhubnout několikrát a to i opakovaně. Vždy to ale skončilo blbě. Až teď na závěr jsem se rozhodla, že si pořídím https://www.moira.cz funkční termoprádlo, a začnu opravdu pořádně běhat. Světe div se, mě to v té zimě baví ještě více než v létě.

  17. Tropislim napsal:

    Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Extremely useful info particularly the last part I care for such information much. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and good luck.
    https://gamma.app/public/TropiSlim-Reviews-Scam-or-Legit-Dont-Buy-Read-This-ornlmcuy6wxjp5r

  18. Eliška napsal:

    Jojo to máte určitě pravdu. My teď pojedeme s manželem se podívat živě na australian open a už se neskutečně moc těším až vlastně z té evropy vypadnu. Tady jsem se nějak naučila být spokojená, ale vím že ta kolébka kapitalismu a sportu je prostě někde jinde

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.