Se vztahem je to jako s květinou

… když ho nezaléváš, uschne…

Leželi vedle sebe. Nedotýkali se. Poslední dobou se milovali málo. Laura přemýšlela, kdy to začalo.
Začátek konce nebo konec začátku?
Dívala se z postele do stropu a vzpomněla si na slova svojí babičky: „Se vztahem je to jako s květinou. Pokud se o něj nestaráš, uschne…“

  • Kdy se vyplatí do vztahu ještě investovat čas, peníze, energii?
  • Kdy už je konec? Jak to člověk pozná?

Je to, když už se nemilují.
Nebo když už na něj nemyslí a je jí jedno, co dělá?

Otočila se.
Marek vedle ní oddechoval. Tiše a uvolněně. Usmála se.

Podívala se na něho a vzpomněla si, jak to začalo.

Depositphotos_24317623_s

Vybavila si, jak před těmi 9 lety šla po ulici, v ruce měla dvě plné tašky potravin a ucho jedné igelitky se utrhlo.

„Slečno, tady máte ještě tři pomeranče“ uslyšela příjemný mužský hlas, když hledala a sbírala rozsypané oranžové koule pod lavičkou a na chodníku. Našli je všechny. Všech dvanáct a potom spolu do večera seděli v kavárně. Smáli se až do rána.

Uvědomila si, že jí stále není lhostejný, i když ji někdy štval, někdy hodně. Stejně ho měla pořád ráda. Homo Sapiens. Muž moudrý. Ještě zkusí vztah zachránit. Slyšela, že ložnice je zrcadlo vztahu.

Rozhlédla se po pokoji a uviděla to. Jejich ložnice se za poslední rok stala místem spousty věcí, které se jinam nevešly. Neuvědomovali si, že tím zastavují vztah. Kam dát nepořádek, když přijde návštěva. No přece naházet do ložnice! Do pokoje, kam se návštěvy nevodí. Do vztahu.

 

Nepečovali o vztah, nepečovali o ložnici

V šeru na nočním stolku zahlédla jejich společnou fotku z Benátek. Vzpomínka na krásný výlet, na úžasnou dovolenou… Dnes byla fotka zaprášená tak jako jejich vztah. Laura se rozhodla to změnit. Během dne vyčistila celý pokoj a převlékla povlečení. Ještě stále chce do vztahu investovat.

Chtěla, aby jí Marek znovu voněl, provoněla ložnici.

Chtěla, aby jejich vztah znovu rozkvetl, dala do ložnice kytici čerstvých řezaných květin.

Chtěla, aby jí na něm zase záleželo.

Lauře zazvonil telefon: „Lásko, co děláš? Mám pro tebe večer překvapení! Těším se na tebe.“
Chvíli si povídali. Zavěsila a dívala se na telefon. Nevěřila.

Za poslední dva měsíce jí nezavolal sám od sebe, až teď…

 

„Kam zaměříš pozornost, to rozkvete!“
slyšela v uších svoji moudrou babičku a usmála se.

 

Olga Bušková

Olga Bušková

Šťastná a spokojená žena
Poradkyně a lektorka Feng Shui

www.olgabu.cz
www.facebook.com/olgabu.cz

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Radmila napsal:

    My máme s přítelem nádherný vztah. Jsem spolu sice teprve 3 roky, tak uvidíme, jak to bude vypadat za 10 let, ale myslím si, nebo doufám, že pořád stejně. Přítel mě neustále něčím překvapuje :-D . Naposledy se vytasil s pugétem růží, který mi ale nedal on sám, ale objednal si doručení květin Brno u https://www.fleurop.cz/rozvoz-kvetin-brno , tak jsem docela koukala, když u dveří stál cizí muž a dával mi kytici :-D .

  2. Miluška napsal:

    Já jsem si chtěla koupit nové květiny do našeho nového baráčku, ale zjistila jsem, že se úplně všechny nehodí. Koukáme totiž s manželem na ty moderní designové krby a chceme se stát trošku originální domácností. S tím se ale také pojí můj výběr květin, který nemůže být jen tak ledajaký.

  3. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  4. Ipbjve napsal:

    evolution korea
    233Ipbjve#“]

  5. Olga napsal:

    Měla jsem přítele, který mně každý týden nosil do práce čerstvé a pěkné bílé růže. Když jsem se s ním pak rozešla, tak mně tento styl poděkování začal hrozně moc chybět a musela jsem si sama sobě začít květiny kupovat. Dělaly mně totiž radost po celý den a byla jsem na to zvyklá.

  6. Věra napsal:

    Teď jsme se s manželem zrovna bavili o tom jak bychom mohli vylepšit naše spánkové návyky. Došli jsme nakonec k závěru že si musíme koupit nová prostěradla a peřiny a určitě také nevynechat dřevěné žaluzie, vždyť právě ony dokreslují tu naši krásnou domácnost.

  7. Jana napsal:

    Pěkně napsané. :) Musím říct, že my máme s manželem super vztah. Je to ale taky určitě tím, že se skoro vůbec nenudíme. Pořád někam jezdíme a něco podnikáme, takže náš vztah nemá šanci upadnout do stereotypu, což je super. Teď naposledy jsme například poprvé zkusili erotické masáže Praha což bylo fakt super. To se mi moc líbilo. :)

  8. Věra napsal:

    Kdyby to dříve šlo tak jsem také třeba od expřítele alespoň přes květiny online dostávala nějaké růže. On na mě ale zapomínal a nic mně nikdy ani třeba na narozeniny nedával, prostě myslel jenom a pouze sám na sebe.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.