Když si báječnou ženskou vezme báječnej chlap

A nebo taky ne.

Univerzální rada, jak najít toho pravého! 10 tipů! Teď a tady změníte svého partnera a váš vztah bude vzkvétat! Ale kdeže! :-D Vždycky, když tohle někde čtu, bavím se a jímá mě hrůza zároveň.

Zažila jsem obojí scénář, který ani nejhorší scénárista béčkových telenovel nevymyslí

Žila jsem 7 let v manželství, kdy nebyl šťastný nikdo. Věta: „Musíš to vydržet – kvůli dětem!“ mě pronásledovala na každém rohu.

Říkala jsem si, co se to s námi stalo. Proč se z těch dvou lidí, kteří se na začátku prý milovali, stali cizinci, méně než sousedé v jednom bytě. Byli jsme jako z písně „S cizí ženou v cizím pokoji“. První to bylo plíživé.

Přestali jsme se oslovovat „miláčku“, nakonec i jménem a volali jsme na sebe tak nějak neurčitě. Pak jsme si všimli, že raději než spolu trávíme čas někde jinde, hlavně ne dohromady. Společné víkendy jsme přetrpěli. A když jsme došli do fáze, že nás na druhém štvalo i to, jakým způsobem dýchá, bylo jasné, že cesty zpět asi nebude. Možná by bylo, ale to by muselo být kam se vrátit.

Odcizení, výčitky, ztráta úcty, které mezi partnery staví neproniknutelnou zeď, bývají začátkem konce.

Vztah je jako dům, kde jsou špatné základy – můžete dělat cokoliv, ale stejně se časem zřítí. Vztah musí být vybudován na pevných základech a jedním z pilířů vztahu je respekt, úcta a porozumění. Fyzická přitažlivost a třeba i společné koníčky jsou fajn, ale není to všechno a časem se tyhle atributy stejně mohou změnit. Jenže opravdové partnerství přetrvává.

Viděla jsem nedávno někde vtip jako obrázek, kdy žena prosí boha, aby jí seslal muže, který jí bude rozumět, který jí bude naslouchat a se kterým se od srdce zasměje, prostě bude její parťák. A bůh se ve vedlejším okýnku vtipu plácal do hlavy a vytočeně sděloval: „Vždyť jsem ti ho poslal loni, ty huso, a tys mu řekla, že ho máš ráda jako kamaráda!“ :-D

Vtipné, ale hořce.

Přátelství je pevná kotva každého vztahu.

Většina z nás si totiž myslí, že vztah se buduje na úplně jiných hodnotách než jako je partnerství, schopnost empatie, naslouchání, smysl pro humor, lidské kvality a osobnostní rysy, které si buď sedí nebo ne. Máme za to, že vztah vzniká ze zamilovanosti a myslíme, že zamilovanost je prvotní chtíč, který nás k druhému přitahuje. A pak se divíme.

šťastný pár

Proč už mi nerozumí? Proč se tak změnil?

Nezměnil, on je prostě takový, jaký byl, a vy jste se v průběhu času také stala sama sebou více než na začátku. Oba se vyvíjíte… a najednou zjistíte, že masky, které jste měli na začátku vztahu se dost prodřely a už nedokážou skrývat vaše vlastní Já, že už se nemáte potřebu partnerovi zalíbit. A je tady prozření. Citový chlad a prázdnota. Takových vztahů je bohužel dneska hrozně moc.

Hledáme objekt touhy, někoho, kdo by nás miloval bez výhrad, ale samy to nedokážeme. Stěžujeme si, že muži nejsou dost mužní, ale samy jsme jen karikaturou ženy. Neustálé boje o moc, o právo na život, o uznání naší existence nás tak unavují, že se obestavíme vysokou zdí, která se hrozně těžko boří. A za tu se nedostaneme často ani my samy, natož chudák manžel.

A jak jsem to změnila já?

Když jsem se seznámila se svým současným manželem, oba jsme se rozváděli. On v klidu, já dost dramaticky. Potkali jsme se 100 km od našich domovů, abychom zjistili, že jsme vyrůstali přes ulici, že mí nejlepší kamarádi z dětství jsou jeho sousedé.

Povídali jsme si do 3 do rána a žasli nad tím, jak může existovat někdo, s kým cítíme takové splynutí, porozumění, společné nalazení a náhled na svět.

Ale jen jsme se přátelili. V té době byla poslední myšlenka nás obou na to, že bychom hledali nový vztah.

Já jsem chtěla tak akorát klid! Být sama se sebou. Měla jsem zraněné srdce i duši, nechtěla jsem se otevírat dalšímu muži. Bolelo to, i když už na sobě pracuju roky, semlelo mě to s ryzí opravdovostí a velkou silou. Strach, že přijdu o děti, obviňování, tahání po soudech… obrovský stres, stesk a bolest.

Chtěla jsem pauzu, užívat si života, být nezávislá. Vzpamatovat se z těch hrůz a z toho polovičního života, který jsem tak dlouho žila. Tak dobře jsem se paradoxně necítila asi nikdy před tím. Byla jsem totiž maximálně šťastná sama se sebou! Sáhla jsem si až na nejhlubší dno svých sil, abych se od něj mohla odrazit a poznat sebe, své dary a touhy.

Nacházela jsem stopadesát důvodů, proč s ním nezačít chodit, a když všechny „logické“ argumenty selhaly, říkala jsem si: „Stejně není můj typ.“

Fakt je, že není. Fyzicky určitě. Ale líbí se mi takový, jaký je, je krásný a pro mě je to ten nejúžasnější muž na světě. To, jestli vypadá jako můj vysněný princ nebo ne, není podstatné. Vzhled se změní, ale uvnitř zůstává člověk stejný. Možná si říkáte, že bez fyzické přitažlivosti to nejde. Jistě že ne. Ale k tomu, aby se vám partner líbil není potřeba parametrů „sexy prince“, ale stačí jen to, že se vám jistým způsobem líbí. Kdyby vás odpuzoval, určitě by to neklapalo a do takového vztahu by jste nešla, věřím. ;)

A byla svatba. ☺

snubní prsteny

A může fungovat takový vztah založený ve velké míře na přátelství, porozumění, partnerství i po stránce sexu?

Jistě! Protože pokud si tak moc rozumíte, partner vás vnímá, naslouchá vám, je na vás nalazený, tak jako vy na něj, zažijete báječný sex! Takový, který zpravidla s těmi „běžnými idoly“ zažít nemůžete, protože oni jsou zahleděni do sebe, soustředí se na podávání výkonů a ne na vás. Vědomý sex je něco nepopsatelného… ale o tom někdy příště. ;)

Měli jsme velké štěstí, že jsme se poznali ve chvíli, kdy ani jeden z nás nechtěl vztah. Nepotřebovali jsme lovit, nic si dokazovat, přetvařovat se. Náš vztah vyrostl na úžasném přátelství a postupně se přetavil na nádherný partnerský vztah. Bez očekávání, potřeb toho druhého měnit. Prostě jsme oba BYLI a to bylo to nejlepší, co jsme mohli udělat.

Věřím, že toto je recept na to, jak najít pravou Lásku. Neočekávat nic. Být šťastná sama se sebou. Budovat silné přátelství. Užívat si života a jeho darů v podobě partnera, který je vaším opravdovým partnerem – přítelem a milencem v jednom.

Milujte se, sebe samy, abyste nasycené a spokojené mohly milovat toho druhého. A co vy? Jak to vnímáte?

 

Jana Urbánková

Pedagožka, lektorka (nejen) kurzů pro ženy, bylinářka, masérka a průvodkyně Žen nejen porodem, těhotenstvím a šestinedělím. Tělo i duše projektu Harmonie Ženy. Autorka ebooku Harmonické Šestinedělí – 10 tipů jak se připravit na šestinedělí, abyste si jej užily.

https://www.facebook.com/harmoniezeny/
http://www.harmoniezeny.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Tennie Mcmeel napsal:

    Memiliki kolam renang yang menawan dengan air kolam renang yang biru bening dan berkilau merupakan Cita-cita Anda….kami siap menolong Anda membuat kolam … klik https://treatment-air-kolam-renang.netlify.app/perawatan-air-kolam-renang-kediri.html untuk lebih detail

  2. Robin Haverly napsal:

    produk beton pracetak yang dijadikan selalu sudah lewat pengawasan dan kontrol kwalitas yang ketat mulai bahan … segera kunjungi https://harga-tiang-pancang-megaconperkasa.blogspot.com/2020/03/harga-tiang-pancang-1-kediri-0852-1900.html

  3. Britt Zettler napsal:

    Secara awam dalam macam beton ready mix ini tak ada perbedaannya, cuma brand dan pengambilan beton dari batching plantnya saja yang berbeda, secara … silahkan kunjungi https://sheetpilemegacon.kedungsepur.my.id/2020/09/harga-sheet-pile-megacon-di-mranggen.html

  4. Malik Asel napsal:

    singkat definisi towing yakni jasa pengiriman kendaraan beroda empat dengan menggunakan figur kendaraan variasi angkut. Untuk istilah lebih luas towing sendiri … info lebih lanjut https://kirimmobil-carcarrier.blogspot.com/2020/11/biaya-kirim-mobil-jakarta-bandung.html

  5. Meredith Lacognata napsal:

    Kaca tempered yakni material yang banyak diaplikasikan pada rumah minimalis modern sebab mempunyai banyak kelebihan. Apa saja sih, selengkapnya https://jasasealentkaca.blogspot.com/2020/01/jasa-sealent-kaca-1-di-kudus-0812-9746.html

  6. Marcy Schopp napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id offer a trusted and resilient floors floor for commercial and professional … We offer a variety of economical services without reducing quality. lf Leveling Epoxy… visit https://epoxy-center.blogspot.com/ for more offers.

  7. Lindsay Krasnow napsal:

    PabrikPintu.co.id is known as a uPVC door manufacturer and additionally fabricator, presenting goods that connect big stages of quality. View the range of energy efficient doors internet, click https://pembuatanpintuflush.blogspot.com/2020/08/jual-pintu-flush-1-jayapura-0812-8143.html for more offers.

  8. Demarcus Carrilo napsal:

    Solid phenolic is the most durable material on the planet for the manufacturing of toilet partitions. It’s a high density material made by making use of heat and pressure … tap https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2019/06/cubicle-toilet-phenolic-dumai-murah.html for detail.

  9. Ivanka napsal:

    Můj chlap je opravdu miláček. Naslouchá mi, když potřebuji s něčím poradit a nebo se vyzpovídat a přitom mě nezatěžuje jeho prací, která ho tak moc nebaví jako před lety. Řeší totiž v práci na pozici marketingového ředitele zejména průmyslové armatury a to jsou přesně věci, kterým já vůbec ale vůbec nerozumím.

  10. novaklen13 napsal:

    Abych pravdu řekla, tak já jsem velice ráda, že nám náš vztah s manželem zatím klape. Hodně nás teď spojilo to, že jsme se pustili do rekonstrukce domu. Pracujeme na něm oba stejnou mírou. I všechny věci, které chceme na domě změnit spolu probíráme. Teď naposledy jsme třeba řešili co dáme na novou střechu. No, nakonec vyhrály trapézové plechové krytiny. :)

  11. Radka napsal:

    Dobrý den, opravdu krásný příběh. Také se mi podařilo najít chlapa, který stojí za to. Sice jsem ho hledala dlouho, ale to čekání se vyplatilo. Poprvé jsme se potkali náhodou v krámě na nákupu a naštěstí měl tu odvahu a požádal mě o moje číslo. Za měsíc máme pětileté výročí, takže mu asi koupím nějaké nářadí do dílny. Doporučit mohu například tento e-shop: https://www.kutilmarket.cz/.

  12. Jana napsal:

    Já svého muže potkala nečekaně na dovolené, a to v období, kdy jsem si už myslela, že zůstanu na ocet a s muži to vzdala. Už to je deset let a teď přemýšlím nad tím, jak oslavit výročí svatby. Přece je to už deset let, takže by to asi chtělo něco většího.

  13. Lenka napsal:

    My se během výročí snažíme připravovat sice sváteční večeři, ale raději vsázíme na to, aby nám jídlo chutnalo. Většinou si tak dopřejeme naše oblíbené pokrmy bez ohledu na to, jestli jsou speciální, nebo naopak. Já například miluji koprovou omáčku a vůbec jsme si ji nestyděli uvařit na výročí. Osobně mohu doporučit tento recept: https://mlsnavarecka.cz/klasicka-koprova-omacka-se-smetanou/.

  14. Hanča napsal:

    Už je to teda nějaký ten pátek, co jsme se spolu s mým manželem brali, ale i tak na to pořád ráda vzpomínám. Tehdy ta doba byla i o něco jednodušší. Pamatuji si, že jsme na tom ani jeden finančně nebyli úplně nejlépe. Kvůli tomu jsme si například ani nemohli dovolit pořádné snubní prsteny. Nakonec jsme tedy místo zlata nebo stříbra koupili ocelové prstýnky. Na druhou stranu třeba ten můj pořád vypadá jako v momentě, kdy mi ho manžel nasadil na ruku.

  15. Věra888 napsal:

    Můj manžel začal jezdit do práce na kole, jelikož chce žít zdravě a potřebuje se dostat do formy. Na kole jezdíme spolu skoro každý víkend na výlet v sezóně na nějaký hrad nebo zámek, ale moje kolo je staršího data výroby. Proto se manžel rozhodl investovat do gravel kola pro mě, jelikož on ho již má, protože já jsem stále tvrdila, že mi stačí to, co mám.

  16. Dana napsal:

    Nikdy jsem netoužila po manželství a veliké svatbě. Možná je to pro hodně holek něco nenormálního, ale mě vyhovoval svobodný život. Nebyla jsem pořád sama a několik nezávazných vztahů proběhlo. Nakonec byl vždy po mém boku můj nejlepší kamarád, se kterým jsme se znali od školky. Začal mi nosit šperky z chirurgické oceli a teď již pět let žijeme šťastně v manželství.

  17. Mirek napsal:

    Můj muž na mě opravdu hodně myslí. Ví také že mě opravdu baví práce na zahradě ale je si taktéž vědom toho že se tam docela hodně natahám s vodou. Nic mně neřekl a do toho najednou byly na zahradě zapojené zavlažovací systémy. Já jsem tak ráda že on je tak všímavý a myslí to se mnou dobře, šmudla.

  18. Olga napsal:

    No teď jsem se zrovna zamýšlela nad tím, kdy mně naposledy manžel kupoval třeba stříbrné řetízky na nějaké zvláštní výročí a nebo jen tak z lásky. On se o mě samozřejmě chová hezky po celý rok, ale ocenila bych, kdybych sem tam dostala nějaký šperk.

  19. Karmen Dahlin napsal:

    The very best Jabodetabek private tutoring for kindergarten, elementary, junior high school. The most effective private teachers graduated from well-known state universities. Closest tutoring place online to your home at low cost … visit https://kursus-mandarin.vercel.app/kursus-bahasa-mandarin-tambora.html for further

  20. Luke Boards napsal:

    Ideal and Most economical Jabodetabek Confidential Training, your personnel and teachers occur to your residence, arranged your very own examine routine and can opt for almost any field with research … visit https://privat-jabodetabek.netlify.app/les-privat-pulo-gadung.html for more details

  21. Epifania Takala napsal:

    You can expect private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With an internal and accelerated method, it can be hoped which it will be able to foster a generation of individuals with good morals… click for more information https://lesprivat-exed.blogspot.com/2022/06/les-privat-matraman-1-terbaik-executive.html

  22. Georgie French napsal:

    Are you ready to embark on a transformative language learning experience? Take a look at Executive-Education.id’s language of choice course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers an all natural approach to language acquisition. Explore the advantage of a different language, broaden your horizons, and gain a competitive edge in today’s interconnected world. Go to https://kursus-turki.github.io/kursus-bahasa-turki-penjaringan.html for further.

  23. Věra napsal:

    Ten můj chlap je báječný člověk. Byl sice na dovolené, ale věděl že když se dostanu do nesnází, tak nemá pravdu pro mě někam zajet. Já mu sice říkala že to není potřeba, ale nakonec jsem potřebovala vyhledat odbornou pomoc, jelikož jsem si zabouchla dveře od bytu. Naštěstí měl manžel na telefonu kontakt na Zámečník Praha 1

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.