Pohled Muže na Ženu

spokojený pár

O vztazích mluví rozhodně častěji ženy. Pro ženu je vztah živná půda, je to něco, co probírá s kamarádkami, řeší a zkoumá. Dalo by se říct, že mluvit o vztahu je spíše ženská vlastnost. Mám velké štěstí, že se mi podařilo rozpovídat i muže, v tomto případě mého dlouholetého kamaráda a nyní i partnera. Je příjemné vidět názory z druhého břehu. Děkuji.

Co tě na mně štve?

To, co nemám zpracované. Spousta malých zbytečných nicotností, které se Tě vůbec netýkají.

Máš o mně nebo o ženách nějaké představy a iluze?

Když jsi přišla, nějak jsem tě vnímal. A když se projevuješ, tak všechny představy rozpouštím. Pozoruju Tě jako řeku, tu taky nemůžeš řídit, jak teče. Tu jen pozoruješ a raduješ se z té mnohosti tvarů a zvuků. Teď jsem nedávno řeku pozoroval a objevil jsem v ní zázrak. Každá vlnka byla jiná. Ale nebyla v tom žádná náhoda.

Co Ti žena do života přináší?

Všechno, čeho je schopna. Všechno, co nemá muž. Od lásky, přes doteky, pozornost, jídlo, energie, vůně, cokoliv, čeho jsem schopen si všimnout. Jsou to nekonečné dary, pokud jsi schopen je vidět.

Co myslíš, že ve vztahu se ženou běžného muže ohrožuje nejvíce?

My sami s našimi představami a strachy.

Co bys poradil mužům, jak se mají chovat k ženě tak, aby byla spokojená?

Věnujte se jí vědomě. Nebo nejlépe, jak umíte. Uvědomit si, že je pocta a dar, když někdo chce s Tebou trávit svůj čas. Samozřejmě bez ztráty vlastní hodnoty. Úcta, respekt, tolerance, láska.

pohled muže na ženu

A co sex? Přispívá ke spokojenosti ženy? Je dobré s ním napravovat neshody?

Záleží, v jaké úrovni vědomí se nacházíš. Sex má mnoho podob. Ale asi bych ho nepoužíval jako nápravu, ale naopak propojování do hlubších rovin. K nápravě slouží rozhovor a uvědomění.

A co když ti dva spolu mluvit neumějí?

Tak zase to záleží na jejich úrovni. Když neumí mluvit, tak se jim to za čas rozpadne nebo budou pořád v rolích. Komunikace s partnerem je stejná jako komunikace se sebou. Když nekomunikuješ se sebou, tak stojíš na místě a vytváříš domněnky. Chceš něco sdělit, musíš to říct, chceš se něco dozvědět, musíš se zeptat, jinak to fungovat nebude.

Jaký je rozdíl, když jsi sám ve své samotě a když ti do života přijde žena?

Být sám je snadné. Pokud máš zpracovanou samotu. Je to snadné a v jisté fázi života i nutné. Naučit se být sám. Ale jestli chceš růst, tak potřebuješ zrcadlo. Vlastní sebereflexe je mistrovství. Pak ale stejně přijde fáze, kdy přijde někdo druhý, aby tě posunul. Navíc žena přináší aspekt, který muž nemá. Tu hloubku a intuici.

Chce to trochu mistrovství. Začít sledovat sebe. Začneš si uvědomovat, že můžeš lhát všem okolo, ale ne sobě. Pak se to projeví na tvé realitě. Když si budeš lhát, tak přichází učení. V momentě, kdy začneš být autentický, tak se propojíš se svou duchovní hloubkou, pak přichází vývoj. A pak si uvědomíš, že ti nevadí partnerka, ale vadíš si ty sám a tvé nezpracované věci.

Co má dělat muž, aby byl v životě šťastný?

Být autentický a stát se sám sebou.

Takže se nepodřizovat?

Nene, může se podřídit, o tom to není. Být sám sebou. Přestat být odpovědný za pocity druhých a začít žít svůj vlastní život a začneš být šťastný. Pro mě to pak bylo objevení smyslu života.

Jak jsi ho objevil?

Přišlo poznání.

Bylo to poznání něčím podmíněno?

Ano. Vším, čím jsem dosud byl. Je to cesta. Poznání přijde, když jsi připraven. Nečekat. Stejně nevíš, na co čekáš. Nestát a jít. Poznané včlenit do života a pustit.

Je vztah pro muže dřina?

V každém případě je to práce. Zvednout ruku se soustem k ústům je taky práce.

O čem je vztah? Je to o romantické lásce až do smrti?

Pro mě je vztah teď a tady. To znamená, že reaguješ na to, co se děje teď. Do smrti je iluze. Všechno ostatní než co se děje v teď, je blud.

Jak se vyrovnat se lpěním ve vztahu?

Za mě je to zkušenost. V každý okamžik je ten vedle tebe ten pravý do momentu, než to přestane platit. Je to uvědomění si toho, že tam to lpění mám. Stejně jako dojít k tomu, že žárlíš. Že se cyklíš v něčem, co Tobě ani okolí není příjemné a musíš to chtít změnit. Pokud to změnit nechceš, tak v tom zůstaneš, je to volba. To lpění a žárlení ti musí začít vadit. Pak je to práce. Cokoliv chceš změnit v sobě k lepšímu, vyžaduje práci.

Je v dnešní době těžké být Mužem?

Když jsem muž, tak mám dispozice k tomu, abych byl mužem. Když se zacyklíš v nějakých starých věcech a bolístkách, tak je těžké být se ženou. Kde začíná rovina „těžký“? Všechno je to v naší mysli. Objev svou cestu skrze vlastní autenticitu.

Co to znamená být pravdivý sám k sobě, autentický?

Nehledám viníky vně a převezmu zcela odpovědnost za svůj život. Přestaneš se vymlouvat i obhajovat.

Vendula Kociánová

Labužnice života, vášnivá vypravěčka vlastních příběhů ze života, zapálená bloggerka a průvodkyně žen.
Navádím ženy k vlastní podstatě. Aby bez kouzel a čar dokázaly hnout se svým životem, tak jak jsem to dokázala já. Mnohdy jsou ty nejjednodušší cesty nejhůře viditelné. Život sám je velmi snadný a jednoduchý, pokud to tak chceme. O nic se nemusíme snažit, protože vše je nachystáno, jen se položit do proudu a nechat se nést. Ukazuji lidem, že hmota a duchovní růst jsou velmi úzce spjaty a že vše začíná od lásky k sobě samému.
www.vendulakocianova.cz 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Andy napsal:

    Krásný rozhovor. Děkujeme

  2. Cletus Giampapa napsal:

    Jasa Kontraktor Kolam Renang Awam dan Pribadi, Berapa Tarif Pembuatan Kolam Renang Pribadi di Rumah? Anjuran Renovasi dan Perawatan … lihat https://renovasi-kolamrenang.netlify.app/biaya-renovasi-kolam-renang-manado.html untuk ketahui info selengkapnya

  3. Yi Campeau napsal:

    Secara biasa dalam variasi beton ready mix ini tak ada perbedaannya, cuma brand dan pengambilan beton dari batching plantnya saja yang berbeda, secara … info lebih lanjut https://boxculvert.jabodetabek.my.id/2020/08/harga-box-culvert-pracetak-megacon-di_67.html

  4. Angeline Belanich napsal:

    Harga beton pracetak terkini 2020 lebih-lebih tempat di seluruh kota dan sekitarnya. Kami supplier beton cor pracetak murah dan … silahkan kunjungi https://harga-road-barrier-megaconperkasa.blogspot.com/

  5. Jayna Laugen napsal:

    We’ve designed our selection of toilet cubicles to match many different applications from full height, flush fronted cubicles for offices to low level cubicle doors ideal for … visit https://showerbox.jabodetabek.my.id/2020/10/jual-shower-box-1-bergaransi-0812-8143.html for detail information.

  6. William Mak napsal:

    Kami menyediakan penawaran jual dan informasi harga ready mix murah atau istilah lainnya beton cor MegaconBeton.com, meskipun untuk truk/mixer molen minimix holcim. segera kunjungi https://boxculvert.jabodetabek.my.id/2020/08/harga-box-culvert-pracetak-megacon-di.html

  7. Jacquelin Meylor napsal:

    singkat definisi towing merupakan jasa pengiriman kendaraan beroda empat dengan menggunakan contoh kendaraan ragam angkut. Untuk istilah lebih luas towing sendiri … selengkapnya https://kirimmobilluarkota.blogspot.com/2020/11/kirim-mobil-jakarta-malang-alatberatid.html

  8. Jerome View napsal:

    Tegangan tekan pada permukaan kaca temper mengandung kekurangan, sehingga mencegah perambatan atau pemuaiannya, untuk detail segera kunjungi https://etalase-tempered.blogspot.com/2019/08/jual-kaca-tempered-etalase-1-bogor_19.html

  9. Trent Kallfelz napsal:

    Epoxy is a mass and temperature sensitive material. The solution time (time it will take the combined epoxy resin and hardener to initially harden up) can differ drastically relying on… visit https://kontraktorepoxy.netlify.app/jasa-floor-hardener-bandar-lampung/index.html for detail.

  10. Ashlie Triveno napsal:

    Searching for a door manufacturer inside Indonesia? Everyone production aluminium doors on site & produce easy offering events, click https://pabrikpintualuminium.blogspot.com/2020/04/jual-pintu-alumunium-kusen-alumunium-1_41.html for more information.

  11. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  12. Roman napsal:

    Můj pohled muže na ženu, když jsem jí viděl, jak dělá rekonstrukce bytu Praha od https://www.provadime.cz, byl jako cožeee? :D Každopádně moc zajímavý článek, věřím, že pro obě pohlaví. Určitě jsem se dozvěděl zase něco nového a můžu se lépe rozvíjet. Jen tak dál, už se těším na další článek!

  13. Danae Rastelli napsal:

    Executive-Education.id is an educational institution that gives tutoring services where tutors arrive at the house, in order that students can study … visit https://kursus-jerman.vercel.app/kursus-bahasa-jerman-bogor.html for more details

  14. Arthur Diosdado napsal:

    Best and also Most economical Jabodetabek Individual Instructions, each of our personnel and also trainers are available to your house, established your personal examine plan which enables it to pick out virtually any area regarding analyze … go to https://privat-jabodetabek.netlify.app/les-privat-makasar.html for further

  15. Oswaldo Assing napsal:

    You can expect private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With an integrated and accelerated method, it is hoped who’s can foster an era of those that have good morals… click for more detail https://kimia-exed.blogspot.com/2022/04/les-privat-kimia-di-jakarta-selatan_13.html

  16. Věra napsal:

    Tomu mému několik let kladu na srdce aby se konečně chlapů v práci zeptal a pořídil domů neviditelné obrubníky. No co myslíte, snažím se mu snad už udělat díru do hlavy ale on furt nechápe že já jsem z toho neskutečně vytočená a stejně to ten lajdák neudělá. Tak nebude nic v posteli, jak chce.

  17. Vinnie Crane napsal:

    Is it time to set about a transformative language chance to learn? Check out Executive-Education.id’s language of choice course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers an all natural way of language acquisition. Explore the good thing about a new language, broaden your horizons, and gain a edge against your competitors in today’s interconnected world. Click https://kursus-rusia.github.io/kursus-bahasa-rusia-cempaka-putih.html for latest details.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.