Ohrožený druh – svobodná žena

Jsme tak jiné a přitom tak totožné. Radost i bolest, extázi i stud, lásku i hněv, to vše prožíváme tak specificky a přitom tak stejně. Jsme všechny z jednoho vejce, které se rozdělilo na několik buněk a ty se rozkutálely na různé strany k jiným kulturám, do jiných zemí, k odlišným domům a rodinám.

Ale jsme to my – ženy – posvátné společenství, kde jedna bez druhé nemůže být úplná.

Možná mnoho let máme pocit, že se lišíme a bojujeme proti sobě. Naučili nás vidět nebezpečí v kráse, svobodě a odlišnosti. Závidíme si, hašteříme se a chceme se podobat jedna druhé. Ženeme se za dokonalou váhou, kterou určuje kdoví co :), sledujeme slavné herečky a myslíme si, že když budeme vypadat stejně, budeme šťastné, plníme očekávání ostatních, abychom si „zasloužily“ lásku a po letech, mnohdy i po několika životech, pochopíme, jakou hru jsme to hrály. Jaké dokonalé a velice často afektované herečky jsme byly a honorářem je obětování svého vlastního života.

Toho báječného ženského života plného barev, svobody a hravosti. Ale nemusí to tak být. Chci říct, nemuselo by být. Stačí otevřít oči a zamáčknout ten „budík“, který tak dlouho ignorujeme a nechceme se probudit… To volání krásné divoké duše nazývané „ohroženým druhem“ této společnosti uslyšíme a už ho nebudeme ignorovat. Naopak přijmeme se v naší celistvosti a divokosti.

Ohrožený druh – svobodná žena

 

Být celá žena každou chvíli

Ano, to vše může přestat teď a tady, v tento okamžik. Ve vteřině rozhodnutí žít život jako úplná a celá žena. Autenticky a doslova se vykašlat na to, co se má nebo nemá. Najít svá vlastní pravidla, řád své duše a žít. Méně přemýšlet a více cítit. Otevřít dveře rozkoši života, smíchu z nitra svého břicha, nabídnout celé své posvátné tělo každodenní extázi a projevovat svůj nádherný hluboký potenciál s kterým jsme sem přišly. Každý den a v každé činnosti.

Je to možná zpočátku neuchopitelné, ale postupně vědomým prožíváním svého ženství a v kontaktu se svou duší budete dostávat ty potřebné informace, ty pocity, které ví. To, co myšlenkami neuchopíte, ale vaše tělo, duše a emoce ví, jednají za vás. Nebraňte jim, poslouchejte a použijte svou mysl jako cestu, po které duše kráčí a koná. :)

Ve chvíli, kdy se probudí jedna divoká ženská duše za druhou, se začneme smát dřívějším pocitům závisti, hašteření, potřeby zapadnout do míst, kam zapadnout nemáme a přestaneme se chtít podobat jedna druhé. Víme, že jsme jedinečné. Všechny. Poznáváme, že to, co nám chybí je jen proto, že to má mít jiná. A to, co chybí ostatním je jen proto, že to máme mít my.

Vlastně neexistuje žádné já a ony, nebo my a ony …
jsme to my – láskyplné bytosti v ženském těle a plné spirituální esence Bohyně.

Prociťte to.

Jakmile to jednou ucítíte, všechny pochyby se rozplynou, vše sebe-stahující zmizí. Jakmile jednou procítíte tu léčivou Bohyni uvnitř sebe, onu Královnu milující samu sebe a Velekněžku učící nás moudrosti, bude zbytečné srovnávání, boje a potřeba zalíbit se. Jen začneme být, začneme vyhledávat ženská společenství, kde můžeme být samy sebou a dovolíme se skrze druhé ženy dotvářet stejně tak, jako my dotváříme ostatní. Je to báječně zařízené, nemyslíte?

Ohrožený druh – svobodná žena

Ženy. Nespoutanost, divokost, láska, cit, intuice, smyslné touhy, mocné instinkty, odhodlání, něžnost i zranitelnost. To jsme my. Všechny. Pochopíme-li to a přijmeme-li to, znovu se narodíme. Objevíme svůj poklad, mocnou krásu, jež nemá nic společného s váhou, nánosy make-upu a věkem. Uvědomíme si, že odlišnost je relativní a přitom tak zásadní. A to je to krásné. Každá jinak vypadáme, jsme jiného založení – jedna je více citlivější a vnímavější, jiná jde více do akce. Ale není emoce, touhy a citu, kde by jedna žena nepochopila druhou. Každá ví – každá v sobě má „tu“, která prožila vše a může pochopit, i když má jiné vize a jinou cestu, ale chápe, jak se žena může trápit, smát se, užívat si vzrušení i rozkoš, ví, jaké to je strachovat se o děti a milovat se s mužem.

Všechny víme – každá jinak a přitom stejně.

 

Pojďme si rozpomínat společně. Pojďme se ponořit do příběhů minulých i současných, kde jsme v celistvosti a hloubce všechny propojené. Pojďme společně meditovat, smát se, důvěřovat si a dobíjet se navzájem – poznáním i pozitivní energií.

Jsem vděčná, že mne život zavedl k pořádání ženských kruhů, které jsou čím dál silnější a nádhernější.

Miluji ten pocit spojování „jednotlivých buněk jednoho vejce“, které se rozkutálely na všechny strany. A to při meditaci, smíchu, pláči i objevování svých talentů … ?

 

S láskou a úctou,

 

Jana HruškováJana Hrušková
lektorka, celostní terapeutka, tvůrkyně, mentorka

www.vivaenergia.cz

facebook/uzivejme.si

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. IEEdne napsal:

    evolution korea
    090IEEdne&-/

  3. IZttav napsal:

    evolution casino
    413IZttav@`‘

  4. nUmwRj napsal:

    evolution korea
    534nUmwRj#“&

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.