Jak nebýt komplikovaná?

šťastná žena

Nekomplikovaná žena je snem každého muže. Toto uvědomění stálo na počátku mých snah zjednodušit si co nejvíce svůj vlastní život i svůj náhled na život. V duchu idey V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA jsem se postupně zbavovala všech naučených vzorců myšlení a chování, kterými jsem si jen komplikovala život. Nakonec jsem dospěla ke třem zlatým pravidlům, o která se s vámi chci nyní podělit.

INTUICE před INTELEKTEM

Pro INTELEKT je každá situace komplikovaná. INTELEKT přistupuje ke každé situaci systematicky a logicky. Musí se na ni podívat ze všech možných úhlů, musí prozkoumat každý její detail, musí si o ní vytvořit co nejvíce navzájem se vylučujících teorií, každé té teorii musí přisoudit konkrétní míru pravděpodobnosti a nakonec se musí k jedné z těch teorií přiklonit. Z hlediska estetičnosti, nadčasovosti, praktičnosti a cenové přijatelnosti si koupím ty černé designové baleríny. :)

Pro INTUICI je to jednoduché. INTUICE vidí a ví. Tamty černé designové baleríny si odnesu s sebou. Když si je obujete, jsou skvělé, a když se podíváte na cenovku, jsou ještě skvělejší. Když se naučíte používat intuitivní vhledy, odlehčíte si hlavu. Stačí naslouchat INTUICI a ona vás povede. Ať už si vybíráte nový módní doplněk, nový byt, novou práci nebo nového partnera, vaše INTUICE už ví, zatímco INTELEKT teprve začíná zpracovávat.

INTUICE má k dispozici více informací než INTELEKT. Má totiž přístup nejen k obsahu vašeho vědomí, ale také k vašemu nevědomí. Proto bývá intuice tak přesná. Takže si odlehčete hlavu.

Jste intelektuálka? Klidně buďte intelektuálka. Ale přemýšlejte si jen tehdy, když se vám chce. Nepřemýšlejte nepřetržitě. Když si vyprázdníte hlavu, tak nebudete myšlenkami stále v minulosti, která už skončila, nebo v budoucnosti, která ještě nenastala, ale budete si moct vychutnávat to, co je tady a teď. (Třeba cappuccino a cheesecake. Pro mě ta nejlepší meditace.) Vyprázdněte si mysl a osvobodíte se.

šťastná žena

POVRCHNOST je POVZNESENOST

Zpovrchněte. Nebuďte vážná. Když budete vážná, budete stále smutná. Neberte věci smrtelně vážně. Tak se vám něco nevydařilo. Na to neumřete. Ještě se vám stokrát něco nevydaří, a pak až umřete. Váš život není závažný a zodpovědný úkol. Nikdy jste se nikomu nezavázala a nikdy se nikomu nebudete zodpovídat. A pokud jste se zavázala, tak pochopte, že jen dočasně. Vždy se můžete odvázat. Můžete se vyvázat z nevyhovujících partnerských nebo pracovních vztahů.

Svázaná můžete žít jen velmi omezený život. Váš život nepatří nikomu jinému. Váš život patří vám. Není ničím jiným než sbírkou vašich osobních zkušeností. A vy máte svobodu rozhodnout se, co v něm chcete prožít. Pláže a plážové drinky, VIP večírky, designérské šaty a kabelky… Je to povrchní? No a co? Dělejte to, co vám dělá radost.

Nebuďte vážná a netrapte se úvahami o smyslu života. Smyslem života je totiž život. Každý jsme si sem přišli prožít svůj jedinečný příběh. Pište svůj příběh tak, aby vás bavil. A vyprávějte ho s humorem. Vyprávějte ho tak, aby se jeho čtenáři mohli potrhat smíchy. Povrchnost v tomto smyslu je povznesenost. Je to moudrost.

NÍŽINY a VÝŠINY

Může se zdát, že život se skládá z NÍŽIN, období, kdy prožíváme neúspěch, a z VÝŠIN, období, kdy prožíváme úspěch. Je to pouhá iluze. To, co prožíváme, je jen rozmanitost. Nemusíme dosáhnout VÝŠIN, abychom byli šťastní. Šťastní můžeme být i v NÍŽINÁCH.

Ať se nacházíme kdekoliv, vždy je tady něco, co nám může dělat radost. Když je dostupné šampaňské a kaviár, užijte si šampaňské a kaviár. Když je dostupné pivo a párek, užijte si pivo a párek. Když je dostupná limuzína, užijte si limuzínu. Když je dostupná chůze pěšky, užijte si chůzi pěšky.

K tomu, abyste byla šťastná, nepotřebujete, aby byl váš život neobyčejný. Šťastná můžete být i tehdy, když je váš život naprosto obyčejný. Jen se musíte nechat okouzlit těmi obyčejnými věcmi. Procházkou v přírodě, kafem a knížkou, horkou koupelí se svíčkami a hudbou, míchanými vajíčky k snídani, tréninkem ve fitku atd. Nemusíte se dostat na vrchol. Vůbec to nevadí. Protože i nížina může být velmi vzrušující.

Ivana Molnárová
Latest posts by Ivana Molnárová (see all)
Ivana píše psychologické příručky pro ženy. Je autorkou knih „Sama sebou – Zrození sebevědomé ženy“ a „Deprese: 8 kroků ke zvládnutí deprese“. V současné době pořádá stylové workshopy pro ženy a baví ji nápad vzdělávat české ženy v oblasti budování osobního stylu a osobní značky. Její další tvůrčí projekty můžete sledovat na Facebooku tady >>>
Komentáře
  1. GROWLr Mac napsal:

    Very informative blog… good project hope you are doing well

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. gsWGTy napsal:

    evolution casino
    190gsWGTy;)‘

  4. mOSJNt napsal:

    evolution korea
    466mOSJNt/+?

  5. Goliáška napsal:

    Nevím no, v tomhle ohledu asi budu raději komplikovaná. Přijde mi, že v tomhle ohledu si trochu protiřečíte se zbytkem zaměření webu. Ale jako chápu ten váš záměr. Jen mi přijde, že je to trochu nešťastně pojaté. Prostě kdybych nebyla komplikovaná a náročná na sebe i na okolí, tak si třeba nezařídím sama byt, protože by mi maskulinní řemeslníci neporadili ani jak vybrat zvlhčovače vzduchu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.