Jak mi symptotermální metoda od základů změnila život

Hana Přikrylová

Tak moc bych si přála druhé dítě! Tak moc! Vysadila jsem hormonální antikoncepci a těšila se na dvě čárky na těhotenském testu stejně jako před dvěma lety. Jenže dvě čárky nepřicházely. Stála jsem před otázkou, za jak dlouho se objeví? Tato nejistota mě opravdu ničila.

Věděla jsem, že hormonální antikoncepce může mít velký vliv na mou plodnost, ale nějak jsem si říkala, že mě se to určitě týkat nebude. Vždyť poprvé jsem otěhotněla okamžitě! Co se děje, že teď to nejde? Slova „sekundární sterilita“ mě naprosto děsila. Budu si je muset vyslechnout?

Uplynulo 6 měsíců.

Rozum mi našeptával, že je to příliš krátká doba. Ale nepřesvědčil mě. Pro mě to byla naprostá věčnost. 6 měsíců stačilo k tomu, aby v zrcadle přede mnou stál úplně někdo jiný. Dívala se na mě vyhublá žena bez života, bez energie, plná nejistoty, strachu a zlosti. Jak se asi musí cítit ženy, které nemohou otěhotnět rok? Dva? Co když to i já budu muset zjistit?

Jedno ráno jsem se probudila, byla jsem ještě v polospánku a má hlava mi promítla den, který mě právě čeká. Viděla jsem shrbenou ženu, která se pomalu, úplně bez života plíží po domě a plní každodenní rutinní povinnosti. Má kamennou tvář, nemluví, dělá jen ty nejnutnější pohyby, je velmi slabá. V mé hlavě bylo ticho. Jen jsem pozorovala tu zoufalou ženu. Byla jsem to JÁ! Viděla jsem se na vlastní oči!!! Přišel obrovský AHA moment a vše se tímto okamžikem zlomilo. Přišlo jakési procitnutí a zoufalé volání: Já už takhle žít nechci! To přeci nejsem já!!!

Nastal jakýsi klid

Má hlava na mě už nekřičela, že musím co nejdříve otěhotnět. Vše se změnilo a přitom stačilo tak málo. Objevila se VDĚČNOST. Vděčnost za svůj život, jaký je v tuto chvíli. Za mého úžasného zdravého syna. Za mého muže, který vždycky stojí při mně. Vždyť já se mám tak krásně a jsem za to šťastná! Jak to, že jsem to celých 6 měsíců neviděla?

Cítila jsem zklidnění a uvolnění. Opustila mě úzkost, strach a obavy. Neumím si to moc vysvětlit. Můj mozek byl pravděpodobně natolik přetížený všemi těmi myšlenka na miminka, že mu nezbývalo nic jiného, než se konečně na chvíli zastavit. Objevila se hravost, radost a lehkost. Následující měsíc jsem byla těhotná!

Okamžitě jsem začala přemýšlet, jak pomoci ženám, které nemohou otěhotnět, aby nemusely prožívat to, co jsem si prožila já. Vždyť musí existovat cesta!

Začala jsem se o podporu početí intenzivně zajímat. Chodila jsem na různé kurzy, zjišťovala a učila se, co všechno může bránit v početí miminka a co všechno může pomoci.

V průběhu mého bádání jsem narazila na naprosto jedinečnou symptotermální metodu přirozeného plánování rodičovství (STM PPR)! Díky této metodě (sledování bazální tělesné teploty a hlenu děložního hrdla) ženy mohou odhalit příčinu, proč jejich tělo těhotenství v danou chvíli odmítá. Konečně se neřeší NÁSLEDEK (tedy neplodnost), ale PŘÍČINA. Byla jsem v šoku! Jak to, že o této metodě nikdo neví? Proč se tolik párů naprosto zbytečně odesílá do reprodukčních center? Po letech praxe už tuším: reprodukční kliniky by zbankrotovaly a výrobci hormonální antikoncepce stejně tak.

Miluji výzvy a tato je tedy obrovská! Stala jsem se certifikovaným poradcem STM PPR, učila jsem se přímo u zdroje, setkávala jsem se s neplodnými páry a sledovala, jak jim tato metoda umožňuje přirozeně otěhotnět, i když nad nimi lékaři zlomili hůl. Byla jsem nadšená!

S odstupem času jsem začala chápat, proč jsem nemohla otěhotnět. Pokud bych si neprošla tímto tíživým obdobím, nikdy bych neměla práci svých snů! Nikdy bych nezačala podnikat, nikdy bych nepomáhala ženám otěhotnět, nikdy bych neměla práci, která mě tak moc baví a naplňuje. Dostala jsem velkou lekci, za kterou jsem velmi vděčná.

Hana Přikrylová

Vše, co se nám v životě děje, má hlubší smysl. I když ho v tuto chvíli nemusíme vidět či chápat.

Po porodu mých dvojčátek nastala další etapa mého života. Plodnost se mi navrátila poměrně rychle, ale už v této době jsem měla naprosto jasno v tom, že hormonální antikoncepci užívat nechci. Dozvěděla jsem se o ní víc než dost v době, kdy jsem zjišťovala, co mohlo způsobit u mnoha párů neplodnost. Právě hormonální antikoncepce hrála v mnoha případech hlavní roli. Už jsem věděla, co všechno v těle ženy způsobuje a co dokáže způsobit ještě řadu měsíců či mnohdy i let po jejím vysazení. I když je žena s hormonální antikoncepcí velmi spokojená, necítí žádné fyzické či psychické obtíže, negativní vedlejší účinky mohou probíhat skrytě. Naprosto nepozorovaně. Do toho již nikdy nepůjdu.

STM PPR není jen velmi účinná podpora přirozeného početí, ale i metoda, díky které se můžeme početí spolehlivě vyhnout. V té době jsem metodu již velmi dobře znala, stačilo ji jen začít používat. Se svým tělem jsme se po čase na sebe krásně naladili a nestačila jsem žasnout nad jeho moudrostí. Konečně po 34 letech svému tělu rozumím!

Tato metoda mi dávala natolik velký smysl, že se stala mou profesí. Má v mém životě obrovský význam. A má velký význam i v mém partnerském životě. Vždy se totiž jedná o společnou plodnost! A tím pádem i společnou zodpovědnost!

Když dojde k početí, je zapotřebí muže a ženy! Není to zodpovědnost pouze jednoho z nás. Proto opět další výzva: buďme v tom spolu! Spolu se svým partnerem rozhodujme o tom, zda chceme miminko nebo ne. Spolu rozhodujme o tom, jak početí podpořit, nebo jak se mu zodpovědně vyhnout. Spolu rozhodujme o tom, zda se můžeme plně oddat milování, všechno pustit a uvolnit se, nebo jít pár plodných dnů jinou cestou, objevovat, zkoumat a zkoušet, jak přivést do vztahu potěšení a lásku i jinak. Stereotyp skončil.

Tato cesta je skutečně plná výzev…

Hana Přikrylová

Certifikovaný poradce STM PPR
www.ditevitano.cz
www.antikoncepcejinak.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Cindy napsal:

    JAK ZÍSKÁM EX EXUS HANDBAND ZPĚT S POMOCÍ SKUTEČNÉHO A EFEKTIVNÍHO SPLAVU OD DR Sunny Jmenuji se Cindy Alex, nikdy jsem si nemyslel, že se znovu usmívám. Můj manžel mě nechal s dvěma dětmi po dobu jednoho roku Myslel jsem, že ho znovu neuvidím, dokud jsem se nestretl s lady jménem Maria, která mi vyprávěla o kouzelníkovi jménem Dr.Sunny, dala mi jeho e-mailovou adresu a číslo mobilního telefonu, kontaktovala jsem ho a ujistil mě, že 48 hodin, můj manžel se vrátí ke mně, Za méně než 48 hodin se můj manžel vrátil a začal prosit o odpuštění, že je to práce ďáblů, takže jsem až dosud překvapen tímto zázrakem, nemohl jsem si představit, ale jakmile kouzlo bylo obsazeno, otěhotněla jsem a porodila mé třetí dítě, pokud potřebujete jakoukoli pomoc od něj, můžete se na něj obrátit prostřednictvím e-mailu: drsunnydsolution1@gmail.com Nebo WhatsApp nebo mu zavolejte: +2349030731985
    .
    Dr.Sunny také léčí:
    1. HIV / AIDS
    2. HERPES 1/2
    3. RAKOVINA
    4. ALS (Lou Gehrigova nemoc)
    5. Hepatitida B
    6. těhotenství

  2. Cliff Graniero napsal:

    Jasa Kontraktor Kolam Renang Awam dan Pribadi, Berapa Tarif Pembuatan Kolam Renang Pribadi di Rumah? Saran Renovasi dan Perawatan … klik https://perawatankolam.jabodetabek.my.id/2020/09/perawatan-kolam-renang-1-cilodong-depok.html untuk info terbaru

  3. Phylis Arevalo napsal:

    Beli Produk Harga Beton Cor Murah Beton Berkwalitas Dengan Harga Murah dari Berjenis-jenis Pelapak di Indonesia. Tersedia ✓ Dipungut Ongkos ✓ Pengiriman … untuk detail silahkan kunjungi https://roadbarriermegacon.kedungsepur.my.id/2020/08/harga-road-barrier-megacon-1-di_17.html

  4. Lucio Simon napsal:

    Towing, atau menarik, atau derek, yakni sebuah kegiatan memindahkan kendaraan dari satu … info lebih lengkap https://carcarrier.netlify.app/car-carrier-jakarta-solo.html

  5. James Waszmer napsal:

    Tegangan tekan pada permukaan kaca temper mengandung kekurangan, sehingga mencegah perambatan atau pemuaiannya, segera kunjungi https://etalase-tempered.blogspot.com/2019/06/jual-kaca-tempered-etalase-1-boyolali.html

  6. Shawn Moberley napsal:

    At KontraktorEpoxy.co.id we are able to satisfy your entire epoxy needs. We focus in most programs of coating outlined in our companies section. We’ve the ability to change any older… click https://floorhardener.jabodetabek.my.id/ for detail.

  7. Joey Schanbacher napsal:

    PabrikPintu.co.id is usually an Indonesian door production service that offer wide selection of top quality doors manufactured in Indonesia, click https://pembuatanpintuflush.blogspot.com/2020/09/jual-pintu-flush-1-banjarmasin-0812.html for more offers.

  8. Celia Landrum napsal:

    Phenolic Board kamar kecil high pressure laminate. Ada ialah bahan yang sebagian kerap kali sebagai bahan partisi … klik https://medium.com/@toiletcubiclephenolic/cubicle-toilet-phenolic-bojonegoro-ukuran-per-m2-custom-murah-abac041a47f6 for detail information.

  9. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  10. Patsy Fiscal napsal:

    Very best along with Least expensive Jabodetabek Confidential Training, your personnel as well as educators occur to your residence, arranged your very own review schedule which enables it to pick out every industry of analysis … go to https://kursus-ekonomi.netlify.app/les-privat-ekonomi-jakarta-barat.html for more information

  11. Sarai Synakowski napsal:

    Executive-Education.id is a non-public teacher provider site in Jabodetabek that is getting ready to help parents to uncover tutors for their children according to their wishes… visit https://privat-matematika.vercel.app/les-privat-matematika-makasar.html for more information

  12. Danyel Lucius napsal:

    Maybe you will discover a cheaper fee versus table above, ensure that again regarding the qualifications from the teacher / Kindergarten teacher recommended to you … click for more information https://biologi-exed.blogspot.com/2022/07/les-privat-biologi-di-kalideres.html

  13. Sanaa Tucker napsal:

    Ignite your passion for languages and join our immersive language you are studying program at Executive-Education.id. Having a give attention to practical communication skills, authentic materials, and real-world scenarios, you’ll build fluency and confidence in your best language. Get yourself into a whole world of linguistic excellence and attempt a journey of non-public and professional growth. Go to https://kursus-turki.github.io/kursus-bahasa-turki-ciracas.html for registration.

  14. The Pink Sp5der Hoodie is a stylish and vibrant garment designed for both comfort and fashion-forward appeal. Crafted with a blend of soft, high-quality materials, this Sp5der shirt features a unique spider-inspired design in a striking shade of pink. Its cozy hood provides warmth and versatility, while the relaxed fit ensures all-day comfort. Whether worn for casual outings or as a statement piece, the Pink Sp5der Hoodie adds a touch of boldness and individuality to any wardrobe.

  15. Cream Essentials Hoodie Fear of GOD Fall Collection 2023 in Stock. Just visit the website and Get your favorite Essentials Hoodie for Men & Women.

  16. Trapstar London is a renowned streetwear brand that has gained international recognition for its edgy and urban-inspired designs. Founded in London, the brand has become synonymous with bold graphics, striking patterns, and high-quality materials. Trapstar’s clothing and accessories often feature unique twists on traditional streetwear, incorporating elements of hip-hop culture and urban style. With a loyal following among celebrities and fashion enthusiasts alike, Trapstar London continues to push boundaries and set trends in the world of street fashion.

  17. The Balenciaga hoodie epitomizes luxury and high fashion with its impeccable craftsmanship and sophisticated design https://balenciagahoodieshop.com/ Made from premium materials such as fine cotton or luxurious blends, it offers unparalleled comfort and durability.

  18. Tyler the creator merch to visit our website and get huge discount on all Hoodies, T-shirts with free and fast shipping worldwide.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.