Fáze vztahu – Vykopávač, Čistič, Laskač

Všimla jsem si, že když se správně vztahově vyvíjíme a rosteme, potkají nás vždy tři fáze vztahu (dále jsem ještě nedohlédla). Když se mi svěřují klienti se svými vztahovými problémy, dokážu je zařadit do třech specifických skupin. Když jim danou skupinu popíšu a řeknu, že se v ní právě nacházejí, chytnou se za hlavu a myslí si, že jsem vědma. Jak můžu vědět, co jim ten jejich milý provádí, a jak můžu vědět, co bude následovat – a ještě s takovou přesností?

Třeba se taky najdete. Je to jednoduché, jako všechno.

Vykopávač – učí nás vlastní sebehodnotě

Vztah s Vykopávačem je peklo. Přišel vás doslova vykopat z vaší vlastní prdelky. Jsou to povětšinou první vážnější vztahy, kdy ani netušíme jiné hodnotnější zákonitosti života než ty, co nám vtloukla rodina a seriály.

Tyto vztahy jsou nahoru a dolů. Spíše dolů. Zůstáváme v nich neúměrně dlouho. Nejde z nich odejít, neustále se točíme v kruhu ponižování, sešlapávání, nadávek a hádek. Pořídíme si děti a je to ještě horší. Postavíme dům a jsme jako ve vězení.

Stále doufáme v zázrak. Necháme se urážet, podvádět a neumíme udělat ten krok ven z kruhu. Už jsme toho totiž tolik spolu prožili! Musí to jít! Musí se to povést!

Jsou to vztahy závislosti, kdy jeden partner je finančně silnější a drží v šachu slabšího. Slabší mu dal dobrovolně svou moc, protože sám neví, co by si počal. Odejít nelze a když už se to povede, dva závisláci se stejně po nějaké době k sobě vrací.

Vykopávač nás učí vlastní sebehodnotě. Jakoby říkal:

“Drahoušku, budu Tě srážet k zemi tak dlouho, až si jednoho dne řekneš DOST a postavíš se za sebe!”

A jde mu to skvěle!

Čistič – učí vás bezpodmínečné lásce k sobě

Podařilo se! Prožili jsme si peklo a dokázali jsme kvůli sobě odejít z předchozího vztahu s Vykopávačem. Oddechneme si a přečkáme období, kdy nechceme druhé pohlaví ani vidět! Když prach na poli opět klesnul k zemi a vy vidíte dál než na špičku nosu, přijde Čistič.

Obrovské vzplanutí. Nádherná vášeň. To, co jste si vždycky přáli se splnilo!

Máte pocit, že jste jedno:

  • Víte, na co ten druhý myslí.
  • Cítíte na sto kilometrů, kdy má strach, kdy na vás myslí s láskou, kdy s neláskou.
  • Poznáte okamžitě na dálku, co se děje.

Když jste spolu, máte pocit, jako by se svět zastavil a andělé vám zvoní svými zvony nad hlavami. Totální splynutí duší. Bože, to je určitě ono! To je ON/A!!! Jenže…

Když spolu nejste, Čistič se neozve klidně několik dní. I týdnů. Protože si z předchozího vztahu moc dobře uvědomujete manipulace, nechcete manipulovat. Nechcete se vyptávat a zasahovat mu do soukromí.

Ale stále si v hlavě přemíláte mantru “What the fuck??” Proč nezavolá, jak slíbil/a? Proč nepřišel/la na domluvenou schůzku?

Nechápete a ani to pochopit nejde. Čistič má totiž strach z vážných vztahů stejně jako vy, a tak ve chvíli, kdy je to krásné, stáhne se do pozadí. Chvíle nádhery se střídají s chvílemi beznaděje. Kolik radosti, tolik smutku. A vy si stále můžete opakovat “Próóóóóóóóč?”

Čistič vás přišel naučit sebelásce. Jakoby říkal:

“Spokojíš se za trochu lásky, kterou jsi vždy chtěl/a, s takovou mírou trápení? Jak moc chceš ještě trpět?”

Když to pochopíme, že se nemusíme smiřovat s ničím menším než s nejlepším, že si zasloužíme víc, než božskou lásku s terorem, že to jde určitě jinak, odejdete. A pak znova. A znova.

Protože čistič ve chvíli, kdy cítí, že jste se vzdálili z jeho vlivu, okamžitě zatíná pařáty a chce vás zpět. A znova a znova.

Až vás to přestane bavit a s obrovskou bolestí končíte. Ani jako vítěz ani jako poražený. Prostě zdechnete vyčerpáním nad neustálým honěním se za iluzí. Dáte přednost sami sobě, protože jste pochopili, že tohle sami sobě do nekonečna dělat nemůžete.

Laskač – učí vás bezpodmínečné lásce k druhým

Jste sami a je vám dobře. Oplakali jste velkou lásku a myslíte si, že už stejně nikoho více milovat nebudete. A protože už skoro na lásku nevěříte, začnete se jí zahrnovat sami.

Ach ta svoboda. A cítíte se skvěle sami se sebou!

Hýčkáte se a hladíte si rány, které vám zůstaly z předchozích bojů. Už nebojujete. Své ambice jste si splnili. Dostali jste vše, co jste kdy chtěli, a stejně to nebylo ono.

Ve chvíli, kdy:

  • sami k sobě začnete pociťovat sloup obrovské lásky,
  • už víte, co nechcete,
  • si rozhodně nenecháte vzít svobodu a nechcete ji brát ani druhým,

přichází Laskač.

A ten vás přišel velmi láskyplnou formou učit milovat druhé. Jakoby říkal:

“ Miláčku, sebe už umíš milovat, už se umíš postavit za své zájmy, za svou svobodu, kterou si nenecháš vzít, a smířil/a jsi se se všemi svými temnými zákoutími duše. Je čas učit se bezpodmínečně milovat druhé. Ty to zvládneš.”

Váš Laskač je úžasný. Nesplňje vaše předchozí představy a iluze a vám je to jedno. Milujete ho a pevně mu důvěřujete. Nemusíte se bát o jeho lásku. Nemusíte si ji zasluhovat. Miluje vás tak, jak jste. Vibrujete spolu velkou láskou. Takovou, kterou jste doposud neznali.

Má však vždy jednu či více drobností, které by vaši lásku mohly zničit, pakliže nebude bezpodmínečná. Nejsou to už žádné hrůzy. Třeba je to vášnivý pejskař a vy milujete kočky. Možná miluje zabijačkové hody a vy jste zapřísáhlý vegetarián. Možná mlaská u jídla a vás vychovali v tom, že tohle dělají jen prasata. Možná je zvyklý nosit puky na džínách a vy se můžete hanbou propadnout, když jdete městem.

Takové ty drobnosti, které na začátku rádi přehlédnete a vnímáte je jako roztomilé a pak už vidíte jenom je. Tak to bylo vždycky.

Nic z toho už Laskači ale nechcete brát. A on si to ani vzít nenechá. Konečně, stejně jako vy, našel míru svobody ve svém životě. Konečně se nemusí nikomu zpovídat, a tak ani z velké lásky k vám to dělat nebude.

Zkusíte se ohradit, zda jsou některé věci opravdu nutné. Pro Laskače jsou. A když se mu to pokusíte zakázat, cítíte tu bolest mezi vámi. To, že na to nemáte právo a nechcete to. Nechcete, aby se kvůli vám vaše Láska měnila. Zároveň však nemáte tu zkušenost s tím, že si na to jde zvyknout. Zdá se to nemožné. Bortí to veškeré vaše programy.

Z velké lásky k Laskači si uvědomíte, že možná nebudete schopni přejít do takového stádia lásky a bude lepší se rozloučit. Urvalo by vám srdce, kdyby se měnil kvůli vám.

Jste šťastní, že je šťastný, a nešťastní, když je nešťastný.

Začínáte prožívat první náznaky bezpodmínečné lásky. Jakobyste říkali:

“Tak moc tě miluju, že radši opustím tvůj prostor, než abych ti do něj zasahoval/a. Tak moc tě miluji, že si musím s obrovskou bolestí v srdci přiznat, že možná nemám na překonání svých stínů. Ještě tě nedokážu milovat bez podmínek.”

Opravdu tohle stačí?

Bezpodmínečná láska nemá podmínky, a tak nás bude neustále pokoušet ze svých lekcí. Stále nám bude dávat šanci. Nejde před ní utéct. Tak tedy sami zvednete prdelku a risknete to. Jednou se to naučit musíte. Pokusíte se druhého přijmout se vším, co vám vadí, i kdyby vás to mělo stát všechno. Přijmete tu výzvu.

Neděláte to kvůli partnerovi, ale kvůli sobě. On vám slouží jako dokonalý trenažér. Možná si párkrát natlučete. Nakonec stejně všechny ty hry přestanete hrát a zbude jenom láska. Tak hurá do toho. Pokud už máte Laskače, je to to nejlaskavější učení ze všech.

 

Vendula Kociánová

Labužnice života, vášnivá vypravěčka vlastních příběhů ze života, zapálená bloggerka a průvodkyně žen. Navádí ženy k vlastní podstatě. Aby bez kouzel a čar dokázaly hnout se svým životem, tak jak to dokázala ona. Mnohdy jsou ty nejjednodušší cesty nejhůře viditelné. Život sám je velmi snadný a jednoduchý, pokud to tak chceme. O nic se nemusíme snažit, protože vše je nachystáno, jen se položit do proudu a nechat se nést. Ukazuje lidem, že hmota a duchovní růst jsou velmi úzce spjaty a že vše začíná od lásky k sobě samému. www.vendulakocianova.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Nichelle Aytes napsal:

    Pakar kontraktor pembuatan, renovasi dan perawatan kolam renang di Indonesia. Pelayanan kencang dan … klik https://hargarenovasikolam.blogspot.com/2019/12/renovasi-kolam-renang-bergaransi-solo.html untuk info ter-update

  2. Martin Freiseis napsal:

    Pengadaan Pracetak, sehingga menciptakan mutu yang optimal dan ideal waktu. Pracetak Produk-produk beton … untuk detail silahkan kunjungi https://harga-road-barrier-beton.page.tl/

  3. Forest Sorber napsal:

    Harga Beton Precast 2020 atau beton pracetak untuk keperluan konstruksi, … dan berikut ini yakni berberapa produk beton precast yang bisa kami jual. info lebih lanjut https://pipadrainasemegacon.jabodetabek.my.id/2020/10/harga-pipa-drainase-megacon-setu.html

  4. Dennis Debenedetti napsal:

    Towing, atau menarik, atau derek, yaitu sebuah kesibukan memindahkan kendaraan dari satu … lebih detailnya https://jasa-towing-mobil.blogspot.com/2021/01/harga-towing-mobil-surabaya-gorontalo.html

  5. Sandy Wemmer napsal:

    Kaca Tempered Glass ini mempunyai energi lebih kuat 4-5 kali lipat dari kaca lazim. Kaca tempered bisa digunakan untuk si kecil tangga ataupun dinding, info lebih detail https://jasakacashower.blogspot.com/2019/12/jual-kaca-shower-pintu-kamar-mandi-1-di_60.html

  6. nelson napsal:

    Je čas podělit se o své svědectví, jsem Nelson a jsem šťastný, když zde sdílím své svědectví, představila mě Baba Ogbogo moje matka, když zjistila, že po 3 letech manželství nemohu otěhotnět. To mi tedy přineslo tolik problémů do manželství a vedlo k rozvodu. řekla, že je vysoce duchovní a může přimět mou ženu, aby se ke mně vrátila v radosti a mohli bychom mít spolu děti. Nejprve jsem pochyboval, dokud jsem se s ním nekontaktoval, a poté na mě seslal mocná kouzla a nedovolil mé ženě, aby se ke mně vrátila poté, co jsem udělal potřebné. A teď jsme šťastní s milými dětmi. Ode dne, kdy pro mě Great BaBa Ogbogo pracoval a vyřešil mé problémy. Složil jsem silný slib, že dokud budu žít, budu i nadále svědčit o dobrotě jeho velkých děl a těm, kteří se potýkají se vztahem a manželskými obtížemi, by se měli rychle spojit a stát se šťastným svědkem jako já. Přeruším zde jeho kontakt, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com nebo se k němu spojím prostřednictvím jeho čísla WhatsApp. +2349020168697

    Donutil moji bývalou manželku, aby se ke mně vrátila v radosti

    Vyléčil mě z impotentního muže na skutečného muže.

  7. Gail Gayles napsal:

    Epoxy floor is commonly known to be one of the most durable and long-lasting … If you’re buying professional epoxy floor contractor in Indonesia… click https://kontraktorepoxy.netlify.app/jasa-waterproofing-cimahi/index.html for detail.

  8. Sol Ivancich napsal:

    Do you need a unique door for a dwelling? Amazing glass windows might completely transform almost any space. But when you aren’t able to find everything that you’re thinking about, visit https://jualpintulipatgeser.blogspot.com/2019/06/jual-pintu-lipat-geser-1-mojokerto-0813.html for more detail.

  9. Russel Simi napsal:

    Phenolic board merupakan Panel Partisi toilet yang kamar mandi dari adalah lapis Kraft paper dan resin yang dilaminasi beberapa dengan decorative paper pada … klik https://showerbox.jabodetabek.my.id/2020/10/jual-shower-box-sawah-besar-jakarta.html untuk informasi selengkapnya.

  10. Jones Elizabeth napsal:

    Your post has those facts which are not accessible from anywhere else. It’s my humble request to u please keep writing such remarkable articles Local SEO

  11. Jones Elizabeth napsal:

    Visit our site to find more about wedding photographer Northern Virginia. We offer engagement and proposal photography in Va. life in the uk test exam

  12. Karin napsal:

    Toto je velmi radostný den mého života díky pomoci, kterou mi doktor WEALTHY poskytl tím, že mi pomohl dostat mého bývalého zpět pomocí jeho mocného kouzla, a práci v těhotenství, kterou udělal, jsem mu tak vděčný. skvělá práce, kterou jsi udělal. Nyní mohu směle říci, že jsem byl povolán zpět na své místo v práci, moje dcera je zpět doma a já jsem byla dnes ráno testována jako těhotná po lékařském textu, který jsem dnes ráno prošla v mém zaměstnání. Byla naposledy těhotná před 14 lety a nyní jsem pozitivně testována. Chci použít toto médium, abych vám moc poděkoval a osobně vám přijdu poděkovat. Můžete mu poslat e-mail a on pro vás může udělat víc, protože vím, že jsou lidé, kteří potřebují jeho pomoc jako já. Jeho e-mailová adresa je ( wealthylovespell@gmail.com ) Jeho buňka: +2348105150446 Jste tak mocní. To je pro skutečné lidi v nouzi. DĚKUJI, DR BOHATÝ.

  13. hpxeNM napsal:

    evolution korea
    790hpxeNM’`,

  14. RESJHx napsal:

    evolution korea
    992RESJHx‘!(

  15. kzvHJY napsal:

    evolution casino
    690kzvHJY#’_

  16. Silas Zwiebel napsal:

    Executive-Education.id is an academic institution which offers tutoring services where tutors reach the house, to ensure that students can study … visit https://kursus-jerman.vercel.app/kursus-bahasa-jerman-jakarta-pusat.html for more details

  17. Francis Delcolle napsal:

    Very best as well as Cheapest Jabodetabek Personal Instructions, the personnel in addition to instructors appear home, established your analysis schedule and will decide on virtually any discipline of analysis … go to https://bimbel-calistung.netlify.app/les-privat-calistung-cipete.html for further

  18. Giovanni Boesel napsal:

    Our company offers private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With a built-in and accelerated method, it’s hoped who’s should be able to foster an era of those that have good morals… click for more information https://biologi-exed.blogspot.com/2022/05/les-privat-biologi-di-senen-terdekat.html

  19. Janet Romero napsal:

    Open the threshold to quantity of opportunities with the comprehensive language of choice course at Executive-Education.id. Our expertly designed curriculum is focused on practical skills and cultural understanding, equipping you with the tools necessary to navigate international business, travel, and social interactions effortlessly. From mastering grammar intricacies to refining pronunciation, our program ensures you’ll excel in your chosen language. Tap https://kursus-spanyol.github.io/kursus-bahasa-spanyol-alam-sutera.html for more.

  20. Cortexi napsal:

    I was looking for another article by chance and found your article major site I am writing on this topic, so I think it will help a lot. I leave my blog address below. Please visit once. Cortexi

  21. Xetina 20 napsal:

    A natural dietary supplement is Xetina 20. It supports general eye issues and works to promote eye health. Xetina 20

  22. fnaf security breach napsal:

    There is a lot of useful and detailed information in your article. You can relax by going to run 3 page.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.