Deniso, na slovíčko aneb štěstí začíná v našem těle

  • K čemu všemu mohu využít sexuální energii? Jak na to?
  • Jak si více užívat sexualitu s partnerem?
  • Jak vypnout „kontrolní mechanismus“ a při milování se partnerovi zcela odevzdat?
  • Jak mohu být šťastná ve svém těle nepřetržitě?
  • Jak si užívat víc intimní život a konečně prožít s partnerem orgasmus?
  • Jak mohu prostřednictvím práce s tělem podpořit svoji a manželovu potenci?
  • a mnoho dalších otázek…

Jak krásně se zrcadlí osobnost každého v jeho práci, komunikaci a ve všem, co se kolem něj děje. Zrcadlo toho, co šíří… I tohle natáčení (i příprava na něj) bylo zcela nové a kromě jiného přístupu k samotnému tématu, mi přineslo i několik vhledů co se týče spolupráce a vlastního postoje.

Kdy to natočíme???

Ve čtvrtek večer jsem Denisku intenzivně telepaticky bombardovala touhou po odpovědi na vyřčenou otázku: Kdy budeme natáčet? (Vy)slyšela mne! Potvrdila mi to svou odpovědí, která mne velmi pobavila. Ideální termín bude ale v úterý. Čímž naše ženy dostaly ještě víkend k dobru (a sama dobře vím, že toho využily!) a já ještě chvilku delší ponoření do čekání na náš den D, vlastně N – jako natáčení :-)

V úterý jsem trochu nervózně očekávala, jak to tedy provedeme.

Dokument s otázkami se plnil neskutečným tempem, některé dotazy byly jako romány, aby ženy dostatečně popsaly svou situaci, ale dobře udělaly, protože jedině tak mohly dostat skutečně výživnou odpověď na míru. Ale moje perfekcionistická duše dostávala zatím další malou lekci. Stačily tři natáčení a já si vytvořila „skvělý systém“ na zpracování otázek, abychom se v tom vyznaly. S tou myšlenkou jsem to dělala… a pak přišla Deniska, a s neochvějnou ženskou grácií mi ukázala, jak je občas nesmyslné chtít věci s chirurgickou přesností sešněrovat…

Pět minut na doladění se přehouplo ve vyčerpávající hodinu a ve mne jen vzrůstal zmatek: co s tím vším? Zarazilo se to spásnou větou: „Tak to prostě nějak natočíme“ a já se nadechla, zahodila veškerou touhu mít to připravené, přesné, nalajnované, a dovolila přenechat věcem volný průběh…

Ta hodina, která následovala, byla jedním slovem skvělá.

A protože dotazů bylo opravdu hodně, zopakovaly jsem si to samé volné natáčení druhý den.

Deniso, na slovíčko

3 myšlenky, které jsem si napsala…

Nikdy by mne nenapadlo přemýšlet o porodu jako o traumatu, i takový který nevnímám jako něco nepříjemného. Není to o celkovém pohledu, ale díky drobnostem (znáte to: rychlé, necitlivé vyšetření, hloupě řečená poznámka, nepříjemný tón v hlase sestry, co vás přijímá…) se v nás může vytvořit blok, který se promítne do našeho budoucího prožívání zcela jiných věcí. To, že my to vědomě nevíme, a bereme ten postup jako součást systému (že prostě takový je), tak to neznamená, že to podobně „spláchne“ naše tělo. Naopak!
Ten zápis tam může být mnohem hlubší. Ale dá se odstranit!

Vážně jen 15 minut? Stále se mi nechce věřit, že na změnu stačí i čtvrthodina denně. Přestože jsem si během posledního roku zkoušela spoustu „malých kroků“, které by mi měly tohle ukázat (a ukázaly!), vždy mne to překvapí. Vždy mne překvapí, jak ve mne stále zní ta myšlenka, že pro změnu je potřeba hodně času a hodně dřiny. Ale tak to vůbec není! Pokud chcete posunout svůj vztah, stačí vám i 15 minut denně. Patnáct totálně přítomných minut pro vás a vašeho partnera. Nevěříte? Zkuste to…

Všichni máme spoustu očekávání, často ztroskotaných na nekomunikaci. Nejen směrem ven, ale i k sobě sama. Souvislost se sebeláskou nyní přeskočím, přestože (nebo protože?) to je základ všeho, ale mne zaujala jiná výzva. Je to jediná výzva v očekávání, která nebolí, ale život nám nikoliv osolí, ale osladí :-) Očekávat VŽDY to NEJlepší!

V hlavě mi toho uvízlo víc a věřím, že i vy máte chuť ponořit se do vlastního objevování. Videa s Denisou Říha Palečkovou najdete ve členské sekci Ženo, na slovíčko. Nyní už společně s dalšími třemi tématy: ženský leadershipsebeláska & sebevědomíženská cykličnost.

Deniso, na slovíčko!

Jako hravou tečku za celým velmi uvolněným, a opět inspirativním, natáčením jsem poprosila Denisku o 10 asociací k tématu sexuality, partnerství a našeho těla. Nasákněte tak trochu té atmosféry, kterou jsou procítěny oba webináře…

TĚLO
Obzvlášť pro nás ženy alfa a omega. Z těla pocházíme, skrze tělo přivádíme na svět další život. Skrze něj cítíme, milujeme, dáváme a přijímáme. Tělo je náš barometr, komunikuje s námi, dává nám signály, co ano (to nám přináší energii, radost a štěstí) a co ne (to nám ubírá energii a přináší nemoc).

VZTAH
Umění být ve vztahu není tak samozřejmé, jak bychom předpokládali. Ve škole se věnujeme dlouhé roky tomu, abychom se naučili základy chemie, fyziky… Přitom takové vědění ve svém životě ve skutečnosti nepotřebujeme ani z desetiny! Ovšem chemie a fyzika v kontextu vztahu dvou lidí… to bychom měli znát a ovládat! To potřebujeme každý pro svůj život jako sůl!
Jen málo lidí zůstává ve svém životě bez partnerského vztahu, a pokud, tak zpravidla jen díky určitému zranění a bloku. Vztah je naší základní životní potřebou! A přitom je to docela věda…
Ve vztahu se učíme komunikovat, milovat, znát odlišnosti druhého pohlaví a různost povah, zájmů… Učíme se o vlastním těle a těle toho druhého… A žádná z těchto znalostí nám není automaticky vrozená!
Kvalitní učení v této oblasti by na svět přineslo mnoho štěstí a méně rozvodů.

MUŽ
Někdy by neškodilo, dívat se na muže – a muži zase naopak na ženy – jako na takový trochu jiný živočišný druh ;) V mnohém je totiž naše prožívání světa, styl komunikace, vnímání těla a dalšího TAK odlišný, že nad tím zůstává rozum stát. Ve vztahu muž-žena velmi často NEplatí „co máš rád, dělej tomu druhému“… často i naopak! A kdo ví a zná, ten se má! :)

DOTEK
Dotekem si předáváme lásku a energii. Dotek je potravou pro naše tělo i duši. Nestačí nám vzduch, voda a jídlo. Potřebujeme také lidské objetí, blízkost, tělo na tělo. Od narození až do smrti. Šťastné jsou děti, které hned po porodu leží mamince na prsou. A šťastni jsou ti, které při umírání někdo drží za ruku.
Dotek pomáhá zvýšit i naši životní energii a prožívat potěšení. Hodiny doteku bych zahrnula už na základní školy! Děti by se učily dotek pozorný, láskyplný, vyživující… a později i partnerský ;)

SEX
Velké umění a velká síla! Díky sexu vůbec máme tělo v tomto životě. Je to ta nejzákladnější alchymie tvůrčí síly, díky které vzniká samotný život!
V dnešní době je sex prezentován hlavně jako zdroj zábavy a požitku. Přesto ho většina lidí takovým způsobem neprožívá. I to vzniká díky neznalosti, jak tuto posvátnou sílu kultivovat a rozvíjet. Také vlivem studu, který v naší kultuře máme zakotvený kolem těla a sexuality. A v neposlední řadě díky tomu, že nevyužíváme sílu sexuality v celé její šíři a pestrosti. Sex je nejen pro zábavu. Sexualita si zasluhuje úctu, péči, pokoru, zkoumání a citlivé rozvíjení.
A díky sexualitě můžeme objevovat i sebe sama, své poslání a tvořit mnoho úžasných projektů – nejen děti…

ORGASMUS
Kolem orgasmu je v dnešní době velké „haló“, a pro mnohé je i zdrojem vnitřního tlaku a neklidu. Mít ho, nemít ho… Vícenásobné orgasmy… Muži i ženy často sami sebe blokují ve snaze „dosahovat“ a „podávat výkon“.
Pro rozvíjení sexuality v první řadě doporučuji přestat se zaměřovat na cíl a orgasmus. Díky zpřítomnění se a vystředění začne mnoho lidí postupně odhalovat mnohem hlubší vrstvy vášně a sexuálního naplnění. Včetně vícenásobných orgasmů, celotělových orgasmů bez ejakulace (muži), orgasmů s ejakulací (ženy) a podobně :D

TANTRA
Výraz „tantra“ bývá často nejasně a špatně chápán. A není divu, protože pod tímto pojmem se dnes skrývá mnoho různých významů. Původní tantrické učení je duchovní praxí. Ovšem liší se od sebe tantra buddhistická a tantra hinduistická, jak svými učeními, tak svým zaměřením a cílem.
Dnes je výraz tantra často využíván pro výuku určité povznesené formy sexuality. Lidé si tedy tantru spojují s kvalitním sexem a větším požitkem. Nebo i sexem za účelem duchovního rozvoje.
To má ovšem zpravidla velmi málo společného s původním tantrickým učením, tisíce let starým.
A konečně výraz „tantra masáž“ se ujal coby označení formy masáže, která povzbuzuje na těle i duši a zahrnuje člověka celistvě, tedy i s jeho sexualitou, kterou přijímá, oslavuje a pomáhá léčit a rozvíjet.

VÁŠEŇ
Sexuální vášeň souvisí s vášní k životu a v životě. Probuzená, uvolněná a zdravá sexualita tak dodává křídla i mnoha dalším aspektům našeho života. Reprezentuje vitalitu, živost a radost.

TADY A TEĎ
… je něco, co se řada z nás potřebuje znovu naučit. Jako malé děti jsme tu naplno, tady a teď. A postupně se učíme zaměřovat do budoucna a analyzovat minulost. Často nás tento „trénink“ zavede tak daleko, že naše myšlenky krouží u věcí, které se staly, nebo u plánů, které se mají stát, i když se například milujeme s partnerem. To je jeden z hlavních problémů dnešní doby, včetně sexuální frustrace. Nejsme přítomní v daném okamžiku. Ovšem skutečné štěstí je vždy jen tady a teď. Když naplno spočíváme v tom, co se zrovna děje.

MASÁŽ
Kvalitní masáž nám umožňuje nejen uvolnit svaly, ale i mysl. Být v těle tady a teď. Zvýšit citlivost a vnímavost svého těla. A radost, kterou v těle můžeme prožívat. Měli bychom pečovat nejen o svůj intelekt a výkon, ale i o své tělo, a to se nám mnohonásobně odmění radostí a láskou!

Jsem vodnářka, dvojnásobná máma, ulítlá dcera, šílená kámoška, písmenková královna a hlavně vděčná uživatelka Života. Psaní mě baví. Baví mě tak moc, že mě živí. Teď. A co bude zítra? Tím se nechám překvapit... :-) Více o mně tady >>>
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. bxeftr napsal:

    evolution korea
    864bxeftr@|{

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.