Jak synek přestal kašlat

spokojená matka se synem

Večer, již nějaký čas po ulehnutí dětí, byl slyšet z dětského pokoje kašel, který byl stále častější a naléhavější. Asi v jedenáct hodin jsem to už nevydržela a šla se do pokoje podívat.

Syn seděl na posteli, zchvácený a rudý od neustávajícího záchvatovitého kašle. Protože věřím, že každá nemoc má příčinu v našich myšlenkách a postojích, hned jsem se syna zeptala, jestli se na to chce podívat. Bylo mu v té době dvanáct a ne vše chtěl takto řešit.

matka se synkem

Tentokrát ani na chvíli nezapochyboval. Zjistila jsem, že kašel spustila konkrétní situace u hraní šipek v širším rodinném kruhu. Na konci hry synovi jeho tatínek z legrace „pogratuloval“ k pátému, poslednímu místu. Cítil se ponížený.

Hledali jsme tedy příčinu, proč se cítil ponížený. Dostali jsme se k jeho přesvědčení, že musí být první nebo dokonce slavný a uznávaný, aby ho lidé přijali a měli ho rádi. Takže jsme si povídali o tom, jak pomíjivá je sláva a první místo v čemkoli.

Že lidé ho nejvíce budou mít rádi a nejvíce bude druhým přínosem, když bude sám sebou a dělat to, co ho baví. A pak může být v něčem i první a uznávaný. Ale nesmí to být prvotní cíl. Pochopil.

Lehl si a tím nastalo ticho. Bylo po kašli!

Sláva a krásnou dobrou noc, můj chlapečku.

Daniela Tlapáková
inspirátorka, průvodce k uzdravení všeho, co vás trápí
www.danielatlapakova.cz
www.deti-jako-ukazatel.cz
http://danielatlapakova.blogspot.cz/

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Erika napsal:

    Syn vloni v zimě také pořád kašlal. Několikrát jsem s ním byla u doktorky a ta mu dávala pořád nějaké kapky a žádné nezabraly. Pak jsem na internetu našla jednu diskuzi, ve které jsem se dozvěděla, že by za kašel mohl moct suchý vzduch, tak jsem hned objednala zvlhčovač vzduchu ze Vzdušínu https://www.vzdusin.cz/zvlhcovace-vzduchu a hned tu první noc syn vůbec nekašlal. Mrzí mě, že jsem ho nekoupila dřív a zbytečně se tak musel dlouho trápit s kašlem.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. DIAWiW napsal:

    evolution korea
    962DIAWiW“#

  4. hWqubG napsal:

    evolution casino
    129hWqubG~’/

  5. OpPOew napsal:

    evolution korea
    498OpPOew$’%

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.