Plním sny sobě a všem maminkám

Někdy pozoruji ostatní lidi a přemýšlím o jejich životě. Přemýšlím, proč stojí na místě a nic na svém stylu života nezmění. Já mám v podstatě vše, co jsem si kdy přála, vysnila nebo o co jsem prosila tam nahoru „do vesmíru“, a rozhodně se nedá říct, že by se to stalo tak nějak samo a bez mého vlastního přičinění.

Mám krásné a spokojené manželství s klukem z hor – vždycky jsem chtěla žít na horách. Mám krásnou a zdravou holčičku, o které jsem vždycky snila a kterou jsem si doslova vymodlila. Dokonce její jméno jsem měla vymyšlené už od svých 15 let. Vždycky jsem věděla, že budu mít Karolínku.

Plním sny sobě a všem maminkám

Mám práci, která mě neskutečně baví, a díky tomu neznám pocit „musím jít do práce“, já jdu prostě ráda. A v neposlední řadě mám i svého koníčka, a tím je podnikání – založila jsem vzdělávací portál pro maminky na mateřské s názvem MamaIN. Naplňují mě moje vlastní výzvy a sny. A přitom ještě před rokem a půl jsem se cítila úplně na dně. A nebylo to ani zdaleka poprvé…

Pracovní život jedna báseň

Když jsem před osmi lety odcházela z Prahy za svým manželem, opustila jsem své zaměstnání, které mě hodně bavilo. Měla jsem předem rozmyšlené, že začnu podnikat, a protože je mi nejbližší oblast zdravotnictví a miluji vše kolem záchranářství, napadla mě možnost podnikat jako lektor první pomoci. A byl tu sen, který jsem začala realizovat. Úspěšně jsem absolvovala 6 týdenní kurz a stala se oficiálním lektorem.

Po pár měsících se to sice docela pěkně rozjelo, ale na uživení to pořád nebylo. Přecejen jsem ještě před nedávnem měla „pražský plat“, a protože jsme s manželem měli byt na hypotéku, potřebovala jsem se dostat zpět na pravidelný příjem.

Plním sny sobě a všem maminkám

Přemýšlela jsem, co ještě k tomu přidat a v čem dalším ještě podnikat, aby se naše situace zlepšila. Do oka mi padla nabídka dělat kosmetickou poradkyni pro jednu známou společnost. Proč ne? Přijala jsem to jako úžasnou příležitost. A byly to nádherné roky plné úspěchů, přátelství a velmi, velmi hezkého příjmu. Můj profesní život byl tehdy úspěšný a krásný, ale s tím soukromým to nebylo ani zdaleka tak šťastné.

Rodinný život velký otazník

Bylo mi 32 let a přišla na mě obrovská touha po miminku. Se svým mužem jsem byla 3. rok, a i on si přál společnou rodinu. Jenže miminko prostě ne a ne přijít. Bylo to náročné a musím přiznat, že v té době jsem se absolutně nepoznávala. Hormony se mnou šily úplně neskutečným způsobem, miminko pořád nikde a já propadala skoro hysterii, že se nám to nedaří.

Ty pocity byly šílené. Zoufalství, beznaděj a závist, že druzí mají a my ne.

Ta nejhorší rána přišla v momentě, kdy mi má o 10 let mladší švagrová sdělila, že nečekaně a neplánovaně otěhotněla. To byla poslední kapka. Kdo tohle zažil, pochopí. Pamatuji si jako dnes, jak mi s nadšením ukazovala nový kočárek. Já se držela, kousala jsem se do rtu a modlila se, hlavně ať už to skončí. Když jsem konečně sedla do auta, propukla jsem v neudržitelný pláč. Je až neuvěřitelné, jak se ženské tělo chová v takové hormonální bouři.

Plním sny sobě a všem maminkám

A pak se to stalo. Po roce a půl konečně – dva proužky! Dar z nebes. Karolínka přišla k nám a my byli konečně rodina.

Práce a rodina – jde to dohromady?

Po narození Karolínky jsem byla 6 měsíců v podstatě jen doma, pak jsem ale chtěla zpátky mezi lidi, a tak jsem si našla úžasnou paní na hlídání. Chodila jsem pracovat 1x týdně zhruba na 2–3 hodiny a musím říci, že nám to všem neuvěřitelně prospělo. Já byla v první řadě spokojená máma, a to je, troufám si říci, základem úspěchu fungující rodiny.

Když byly Karolínce dva roky, už jsem pracovala 2x týdně, občas jsem také odučila i nějaký ten kurz první pomoci v mateřských centrech. Práce s kosmetikou se ale stupňovala a vyvrcholila tím, čemu se říká syndrom vyhoření. Totální nechuť k práci s týmem a potřeba zašít se doma v rodinném kruhu.

Jenže co dál?

Karolínka začala chodit do školky, a protože jsem se jí chtěla ještě minimálně rok plnohodnotně věnovat, nechtěla jsem zatím nikam do zaměstnání. Zkoušela jsem to tedy na vlastní pěst, ale první rok ve školce byl doslova peklo.

Šli jsme z virózky do virózky a z rýmičky do rýmičky, a výdělek byl kvůli tomu minimální. V tu chvíli mi došlo, že to chce prostě pasivní příjem. Něco, kde zároveň můžu uplatnit své zkušenosti s první pomocí, lektorstvím i svoje prezentační a prodejní dovednosti…

První pomoc pro děti

A pak to přišlo – no jasně, rýmička, virózka, s tím si poradí každý, ale co taková první pomoc pro děti online?

Zájem mezi maminkami o klasický kurz první pomoci byl vždycky velký, ale problém byl čas a taky místo – hlavně v menších městech a na venkově. Ale udělat to jako video online, to by bylo řešením pro všechny! Vzpomněla jsem si, jak jsem sama byla od prvního dne těhotenství v podstatě nepřetržitě online a zuřivě jsem sjížděla internet. Hledala jsem, četla, stahovala, hltala milióny informací o všem, co se dalo vyhledat ke klíčovému slovu „dítě“.

Plním sny sobě a všem maminkám

A tak jsem se do toho pustila, natočila jsem hodinový kurz první pomoci, a už už vymýšlela, jak ho začít prodávat.

V životě mám navíc jedno opravdu velké štěstí – potkávám se ve správnou chvíli s těmi správnými lidmi. A tak mi taky jeden můj skvělý přítel v tu pravou chvíli řekl, „Léňo, pojďme to posunout ještě dál!“

Informovaná máma

A tak jsme to posunuli a rozhodli se, že nezůstane jen u kurzu první pomoci, ale že maminkám nabídneme v podobě online kurzů všechno možné, co se jim a jejich ratolestem může hodit – od předporodní přípravy až třeba po pečení narozeninového dortu.

Oba jsme rodiče, a tak jsme dali hlavy dohromady, oslovili jsme lektory a profíky z různých oborů, natočili další online kurzy, a zrodil se vzdělávací portál pro maminky s názvem MamaIN – informovaná máma.

A nenechte se zmást, MamaIN není jen další maminkovské fórum, kde si maminky vzájemně radí, co uvařit k nedělnímu obědu. Chtěla jsem nabídnout maminkám prostor, kde snadno a rychle najdou skutečně podložené informace od profesionálů a odborníků, aniž by se musely probírat hromadou balastu a otravných reklam. Projekt MamaIN tak kromě online kurzů přináší i blogové příspěvky od různých profesionálů a skutečné příběhy a zkušenosti dalších maminek.

MamaIN – další můj splněný sen.

Kolikátý už? Byla to dřina, stálo mě to spoustu času a energie, ale ten pocit, když se váš sen zhmotní, je k nezaplacení. Nikdy nelituji.

A co vy? Jste aktivní, hledáte příležitosti a jdete do změny, nebo čekáte, že se věci stanou jen tak samy od sebe? Držím vám palce a moc vám přeji, abyste si i vy samy začaly plnit své sny. Stojí to za to. Vím, o čem mluvím.

Lenka Havrdová, DiS.
Zakladatelka projektu MamaIN – vzdělávacího portálu pro maminky (nejen) na mateřské
www.mamain.cz

Jsem především maminka, profesí zdravotník a lektor první pomoci. Miluji vše kolem záchranářství a medicíny akutních stavů. Mým posláním je šířit informace mezi veřejnost a vzdělávat především rodiče malých dětí. Mojí vášní je přednášet své znalosti a zkušenosti, aby se děti cítily vedle svých rodičů v maximálním bezpečí.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Gotze Anina napsal:

    Emri im është Gotze Anina nga Gjermania, unë jam këtu për të ndarë dëshminë time se si Dr Bankole Babatunde një enigmë e fuqishme magji dashurie për të rikthyer burrin tim, pasi 3 vjet më parë, ai më la me fëmijët për një grua tjetër, dhe u përpoq të gjithë dhe mund ta bënte të kthehej por pa dobi. Jeta ime po ndahej, unë ndjeva se jeta ime do të merrte fund. Kështu që një ditë po shfletoja nëpër internet dhe pashë një artikull që Zonja Agata nga POLAND dëshmoi se Dr Bankole babatunde e ndihmoi atë me një magji që e ktheu burrin e saj që e la për 3 vjet, kështu që vendosa ta provoj dhe kontaktoi Dr. Bankole Babatunde për të më ndihmuar që të ktheja burrin tim, dhe ai më siguroi që Burri im do të kthehet tek unë në 3 ditë nëse dhe në atë që do të më kërkojë të bëj atë që bëra sepse unë me të vërtetë e dua burrin tim dhe e dua atë mbështetur. Për habinë time më të madhe pas 3 ditësh burri im u kthye në shtëpi u gjunjëzua dhe filloi të qajë duke më kërkuar që ta falja. Tani për tani ne të dy jemi duke jetuar lumtur së bashku si kurrë më parë, falë Dr. Bankole Babatunde për rivendosjen e martesës time, unë jam aq i lumtur që ndau këtë dëshmi të madhe për botën. Nëse keni një problem të ngjashëm, mund të kontaktoni Dr. Bankole Babatunde për një zgjidhje përmes emailit Babatunded801@yahoo.com. Ai gjithashtu hedh magji të ndryshme siç janë magji e biznesit, suksesi, favori dhe magji me fat, magji promovuese, magji e lotarisë, magji mbrojtëse, ndaloni magji divorci dhe shumë më tepër. Ai gjithashtu ka sëmundje dhe sëmundje të tilla si Problemi i kancerit, goditjes në tru, mëlçisë dhe veshkave etj.

  2. Emre Agata napsal:

    Emri im është Emre Agata nga Gjermania, unë jam këtu për të ndarë dëshminë time se si Dr Bankole Babatunde një enigmë e fuqishme magji dashurie për të rikthyer burrin tim, pasi 3 vjet më parë, ai më la me fëmijët për një grua tjetër, dhe u përpoq të gjithë dhe mund ta bënte të kthehej por pa dobi. Jeta ime po ndahej, unë ndjeva se jeta ime do të merrte fund. Kështu që një ditë po shfletoja nëpër internet dhe pashë një artikull që Zonja Agna nga POLAND dëshmoi se Dr Bankole babatunde e ndihmoi atë me një magji që e ktheu burrin e saj që e la për 3 vjet, kështu që vendosa ta provoj dhe kontaktoi Dr. Bankole Babatunde për të më ndihmuar që të ktheja burrin tim, dhe ai më siguroi që Burri im do të kthehet tek unë në 3 ditë nëse dhe në atë që do të më kërkojë të bëj atë që bëra sepse unë me të vërtetë e dua burrin tim dhe e dua atë mbështetur. Për habinë time më të madhe pas 3 ditësh burri im u kthye në shtëpi u gjunjëzua dhe filloi të qajë duke më kërkuar që ta falja. Tani për tani ne të dy jemi duke jetuar lumtur së bashku si kurrë më parë, falë Dr. Bankole Babatunde për rivendosjen e martesës time, unë jam aq i lumtur që ndau këtë dëshmi të madhe për botën. Nëse keni një problem të ngjashëm, mund të kontaktoni Dr. Bankole Babatunde për një zgjidhje përmes emailit Babatunded801@yahoo.com. Ai gjithashtu hedh magji të ndryshme siç janë magji e biznesit, suksesi, favori dhe magji me fat, magji promovuese, magji e lotarisë, magji mbrojtëse, ndaloni magji divorci dhe shumë më tepër. Ai gjithashtu ka sëmundje dhe sëmundje të tilla si Problemi i kancerit, goditjes në tru, mëlçisë dhe veshkave etj.

  3. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  4. QkGZtP napsal:

    evolution korea
    614QkGZtP*+[

  5. Helena napsal:

    My si s manželem taky plníme náš sen. Zjistili jsme, že máme stejný sen, a to vlastnit hotel. Před pár lety jsme si proto pořídili takový starší, ale zachovalý hotel na horách a pustili jsme se do jeho rekonstrukce. Vypadá to tu úplně jinak a pořád není hotovo :-D . Ještě nám chybí minibary, které už mám ale objednané z https://www.caretrade.cz/vybaveni-pokoje/ a takové drobnosti :-) . Nic zásadního, co by omezovalo provoz :-) .

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.