Vždyť už jste LEPŠÍ!

Snažíme se být dobří a dosáhnout zdánlivého ideálu. Tak často a tak moc hrajeme role silných. Silných žen, silných matek, silných mužů. Vzájemně se obdivujeme za výkonnost, protože jsme sami naskočili na tuto závodní dráhu pro snaživé.

 

Oceňovaná výkonnost – nekončící závod

A proč? Protože jsme svojí hodnotu začali odvíjet od mínění ostatních, od výsledků kterých dosáhneme v porovnání s jinými. Kdo toho stihne víc a ještě u toho vypadá dobře, ten vyhrává. Vzájemně se v tom povzbuzujeme, plácáme se po ramenou a oceňujeme se za to, kolik toho zvládáme. To nás ještě více utvrdí v tom, že děláme dobře a makáme dál a ještě víc.

Vždyť už jste lepší

MUŽ, který je v práci od nevidím do nevidím a k tomu, díky skvěle vypracovanému time managementu, ještě stíhá skočit 2x týdně do posilovny s osobním trenérem, na seminář o prokrastinaci, dát sklenku vína s kolegy pro udržení a získání nových kontaktů a před spaním se krátce pověnovat dětem, je King.

ŽENA, která vedle práce obstará domácnost, nákupy, čisté prádlo, obaly na školní sešity, uvaří, namaže svačiny, uklidí, vytvoří útulný domov s kytkou na stole, napíše s dětmi úkoly a přitom si stihne udržovat postavu, pečovat o svůj zevnějšek, dovzdělávat se v oboru a usmívat se na celý svět, je Hvězda.

 

A pak nám začnou docházet síly

Nejdřív jen tak nenápadně a pak čím dál častěji začneme tušit, že je něco špatně. Že nám není dobře. Že nejsme spokojení. Tyhle myšlenky často zaplašíme další prací, jídlem, alkoholem, sportem, bytím ve společnosti.

Ale ty pocity se ve chvilkách klidu opět vracejí.

Nechceme si je připouštět, protože nám boří vše, k čemu jsme se až dosud upínali. Ale ten pocit prázdnoty přichází častěji a častěji.

Co se to děje? Vždyť máme rodinu, máme práci, máme úspěch, máme přátele, jsme zdraví. Zdá se, že máme vše, co ke spokojenému životu můžeme potřebovat.
Ale tím to není.

Naše spokojenost, pocit klidu a pohody, nejsou odvislé od vnějších věcí.

Můžete mít všechno – pevné zdraví, zdravé, krásné a chytré děti, prestižní zaměstnání, ve kterém sklízíte úspěchy, peníze, milujícího a milovaného partnera, přátele i čas pro sebe – přesto můžete cítit prázdno a smutek.

Vždyť už jsme lepší

 

Prázdno cítíme, když nevíme, kdo skutečně jsme

Když zapomeneme na naše hlubší JÁ. Když nevidíme, že jsme něco mnohem většího, než jaký popis sami o sobě, o své osobnosti, máme.
Ale nic není ztraceno.

Stačí se podívat jiným směrem. Směrem ke klidu, který je za našimi myšlenkami.

Když se propojíte sami se sebou, se svým pravým JÁ, přestane vám dávat smysl chtít být lepší a lepší. Protože už jste. A jde jen o to, do jaké úrovně jste si toho vědomi a schopni si to užívat.

Lepším člověkem se totiž nestaneme tak, že o to budeme všemožně usilovat, ale tak, že objevíme dobro (lásku, štěstí), které je již v nás, a umožníme mu, aby se projevovalo.

 

Lucie DlaskováLucie Dlasková

www.luciedlaskova.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.