Totální zrcadlení aneb vylitá kola na zádech

Totální zrcadlení aneb vylitá kola na zádech

Při jedné návštěvě sousedovic holčiček u nás vznikla situace, kdy můj syn a jedna z děvčátek naráz zakopli o polštáře na zemi a přitom se ze sousedčiny skleničky vylila kola na synova záda. Následoval synův velký pláč, protože bylo polité nové triko a nové tepláky, které chtěl ten den nosit.

Věty typu „to se vypere“, „nic hroznýho se nestalo“ samozřejmě nepomáhaly ničemu. Situace spíš nabírala na dramatičnosti, protože syn začal malou sousedku obviňovat a nakonec jí řekl, ať jde domů. To už jsem velmi podrážděně a vztekle reagovala s otázkou, jaké by to bylo jemu, kdyby na návštěvě omylem někoho polil a oni ho za to vyhodili.

Totální zrcadlení aneb vylitá kola na zádech

Byla jsem fakt naštvaná a říkala jsem jen, „kvůli takový blbosti!“. No a pak jsem děti nechala být a šla se podívat na to, co mě vlastně tak rozčílilo.

Co se mi touto situací skutečně ukázalo

Nejdříve jsem si pojmenovala to, co mě rozezlilo. Byla to věta: „Věci jsou důležitější než lidé.“ Pak jsem se ptala, odkud to zná moje vnitřní dítě. V podstatě hned mi to došlo.

S pláčem jsem si vybavila situaci, kdy jsme kdysi na vánoce tátovi omylem shodily bramborový salát v porcelánové míse a on ho musel pak celý vyhodit. Poté byl naštvaný celé vánoce, nemluvil s námi a nešel ani ke stromečku. Salát byl důležitější než my, než vztah s námi. Během mého uvědomění si syn zavolal malou sousedku k sobě, že jí chce něco říct a pak už si jen dál vesele hráli. A já se cítila velmi dobře. :-)

Vše, co se nám v životě děje a nelíbí se nám, jen ukazuje na něco, co máme v sobě vevnitř, neviděné, neprožité, nepřijaté. Pomáhá nám to tedy v uzdravení sebe. A děti nám tyto zranění ukazují velmi silně, protože děti k dětem (vnitřním) mají blízko. :-)

Pokud chcete pomoci s uviděním hlubších příčin potíží s dětmi, jsem tu.

Totální zrcadlení aneb vylitá kola na zádech

Daniela Tlapáková

inspirátorka, průvodce k uzdravení všeho, co Vás trápí

www.terapieodpustenim.cz

www.mamyvkrizi.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Kiwi VPN For pc napsal:

    Thats Amzing lovely blog written by Daniela Tlapáková

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. Evička napsal:

    Kdyby mně někdo řekl že si chce dnes koupit v té mase lidí třeba i gravel kola, tak bych byla opravdu nadšená. Přijde mi že to je dnes samý obávaný staroch na elektřině a nebo co se bojí jezdit po silnici. Lidi, silnice a lehký terén je skvělá věc.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.