Svůdná krása

Svůdná krása

Minulý týden,když jsem jela ráno do práce, uviděla jsem opět obrázek, který mě přiměl přemýšlet nad tím naším, dokolečka omílaným ženským sebevědomím a sebe hodnotou.

Bylo skoro osm hodin ráno, takže špička, ulice i cesty přeplněné a po jednom chodníku kráčela kráska. Bylo jí asi něco kolem 30, nemůžu určit přesně, jela jsem autem kolem.

Stála jsem v koloně, takže jsem měla času dost. Kráčela po ulici,dlouhý černý cop vlál za ní, postavička jak cumel. Koukalo se na ni hezky. I mé ženské oko na ni spočinulo.

Co už pro mě tak hezké nebylo, byl pohled na její nahé hýždě, které do půlky koukaly z jejích miniaturních kraťasek, které by se hodily spíše na erotické hrátky s partnerem. Tedy podle mého. :)

Rozumějte, nejsem žádná puritánka, umím ocenit krásné, vypracované tělo, ať už ženské, nebo mužské, ale najedenou jsem pochopila, že ona slavná průpověď: „To co vyzařuješ a jak na lidi působíš, se promítá ve Tvé realitě,“ má něco do sebe a v hlavě se mi rozjela fantazie mnoha žen, které se takto oblékají.

Svůdná krása

Cvičí v posilovnách, skoro nejí, jsou krásné až se z nich tají dech, vždy perfektní makeup, pedikůra i manikůra. Potkávám je v nákupních centrech obtěžkána nákupními taškami v závěsu se štěbetajícími dětmi.

Ony krásky nikdy žádnou igelitku ani tašku nemají. Vystačí si s kabelkou. :) A přesně tyto ženy mi pak celé rozechvělé a smutné volají a píší, že se s nimi další muž vyspal a už se jim neozval, chtějí po mě výklad karet, nebo spočítat, kdo z nich měl „špatné čísla“a ptají se, proč právě ony mají takovou smůlu na muže…

Pak po nocích, kdy nemůžou spát sjíždí ženské weby a čtou si o sebevědomí. Pokud se jim nevyvede více vztahů, sedí na dívčích stránkách častěji a začnou na muže v diskusích nadávat. Smutný příběh… Známe ho všechny.Všechny jsme si prošly tímto stádiem.

Proč se neustále ponižujeme?

Nepotřebujeme na to nikoho jiného, vystačíme si samy děvčata. Vystavujeme svá krásná těla světu, každá reklama na motorovou pilu nebo auto se neobejde bez nějaké prsaté slečny, která přitahuje muže svým pohledem, aby si pak konečně všimli, až si dostatečně prohlédnou její výstřih, co to vlastně drží v ruce, nebo na čem sedí.

Svůdná krása

Od svých přátel mužů vím, že kdykoli potkají takto vyzývavě oblečenou ženu, okamžitě si ji hodí do škatulky „postel“„snadná kořist“.

Hned večer toho dne, kdy jsem si tohle téma celý den převalovala v hlavě, jsem měla možnost prožít skutečnost, že i mé myšlenky přitáhnou někoho, kdo mi ukáže, jak ve skutečnosti vypadá to, na co právě myslím.

Kráčela jsem v přilnavém oblečení, nenalíčená, s drdolem a jógovou podložkou na večerní cvičení. Procházela jsem kolem zahrádky jedné hospůdky.

Seděl tam mladý, pohledný muž, pěkně oblečený a upravený. Když jsem procházela, začal se na mě culit rozvalený na židličce s cigaretkou v koutku a spustil na mě svou zřejmě již nacvičenou historku, že se určitě známe a ať si prý přisednu a dáme dvojku.

Možná by některá z vás byla štěstím bez sebe a já dříve asi taky, ale tentokrát mě to naprosto dostalo. Celý den si takhle přemýšlím nad naší ženskou sebe hodnotou a hned večer šup, najednou potkám týpka, který ač o deset let mladší, pohledný a voňavý tak, že jsem to cítila na dva metry, okamžitě mi začal tykat, při rozhovoru a svém pozvání se ani nenamáhal vstát (asi byl zvyklý, že mu holky padají přímo k nohám), cigaretku v koutku, jako správný barový povaleč a jeho posed ala Bůh sexu, který mě naprosto konsternoval.

Slušně (možná to byla chyba :-) :-) ) jsem mladíka odmítla a spěchala na svou lekci jógy. Když jsem si celý den ten večer promítala v hlavě, uvědomila jsem si, že takové muže, vztahy a situace jsem si přitahovala skoro do svých 30 let.

Přijímala jsem první co se namanulo, hlavně, že měl pěknou tvář, sexy tělíčko a líbila jsem se mu. Také jsem si myslela, že muže si udržím sexem a vyzývavým oblečením, abych se mu líbila.

Udělala jsem všechno, co chtěli a přehlížela to, co se mi nelíbilo, protože jsem se bála, že už mě třeba nikdo jiný, lepší nebude chtít… Díky těmto přesvědčením, které jsem nosila v hlavě, jsem procházela závislostními vztahy plnými manipulace a podvádění.

Prožívala jsem velmi bolestné zážitky.

Mé sebevědomí kolísalo, podle toho, jaký jsem zrovna měla románek. Často bylo dost na nule. Před pár lety jsem se vědomě rozhodla pro změnu, teď trénuju a zkouším, kam až mě to pustí a co už nejsem ochotna akceptovat a opakovat.

Co nedělat

Velké poděkování tam nahoru, za mladíka u hospody, který mě „prověřil“ a ukázal mi, jak to aktuálně vnímám. Nemám recept, ani doporučení na to, jak budovat své sebevědomí a sebe hodnotu.

To co funguje mě, nemusí fungovat jiným. Je to podle mě velmi individuální záležitost. Každopádně dnes už vím CO NEDĚLAT.

Celý život se učíme a přesně to je smysl a cíl života. Zkoušet nové a nepoznané prožitky. Co kdybyste se, drahé ženy, zkusily přestat ponižovat a kritizovat samy sebe, obviňovat se z rozpadů vztahů a zaměřily se na něco tvůrčího, jako je třeba vaše štěstí a sebeláska?

Nebuďme na sebe tak přísné.

Všichni lidé na světě jsou hříšní a chybující, ale jen někteří si své chyby uvědomí, dokážou se omluvit, jiným nebo i sami sobě (to bývá často pěkná fuška) a začnou věci dělat jinak.
Zkuste to. Opravdu to stojí za to.

Krásné laskavé dny přeji nám všem.

Svůdná krása
Brigita Tóthová

https://srdcovcesta-brigit.blogspot.cz/

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Arden Blowe napsal:

    Beli Produk Harga Beton Cor Murah Beton Bermutu Dengan Harga Murah dari Beragam Pelapak di Indonesia. Tersedia ✓ Dipungut Kirim ✓ Pengiriman … kunjungi https://pipadrainasemegacon.jabodetabek.my.id/2020/09/harga-pipa-drainase-megacon-tangerang.html

  2. Rosalia Escanlar napsal:

    Jasa Kontraktor Kolam Renang, Perawatan dan Renovasi. Banyak Opsi Desain. Progres Relatif Pesat. Material Bermutu. Melayani Semua Indonesia … lihat https://mozaik-kolamrenang.netlify.app/pasang-mozaik-kolam-renang-lamongan.html untuk ketahui info selengkapnya

  3. Darnell Ziller napsal:

    Website sah supplier Beton Cor Pracetak memasarkan beraneka ragam keperluan beton dan isu berkaitan dengan Beton Cor Pracetak serta produk … info lebih detail https://harga-tiang-pancang-megaconperkasa.blogspot.com/2020/01/harga-tiang-pancang-1-tegal-0852-1900.html

  4. Sacha Vasile napsal:

    Jual Beton Instan dari bermacam-macam merek terbaik harga murah dari distributor sah di indonesia. Tersedia Ready mix concrete kemasan ataupun kendaraan beroda empat truck beton … info lebih lanjut http://pipabetonbertulangmegacon.kedungsepur.my.id/2020/08/harga-pipa-beton-bertulang-megacon-di_7.html

  5. Bebe Reper napsal:

    Jasa towing yaitu layanan pengangkutan barang/kendaraan lazimnya memakai kendaraan derek yang awam disebut derek gendok … lebih detailnya https://kirimmobilluarkota.blogspot.com/2020/11/kirim-mobil-jakarta-yogyakarta.html

  6. Jacinto Ogburn napsal:

    Kaca Tempered (Kaca Diperkeras) yaitu kaca dengan memanaskan float glass awam sampai menempuh suhu sekitar 700 °C kami berada di … silahkan kunjungi https://harga-kaca-tempered.blogspot.com/2019/07/kanopi-kaca-tempered-tangerang.html

  7. Blake Nascimento napsal:

    Epoxy flooring installation in Indonesia and bordering cities. KontraktorEpoxy.co.id appropriately puts epoxy films for garages, domiciles and firms visit https://waterproofing.jabodetabek.my.id/2020/09/jasa-membrane-bakar-kalideres-palmerah.html for detail.

  8. Delena Alder napsal:

    DistributorPintu.com will be the top manufacturer associated with diner and retail doors. You provide sector leading doors pertaining to corrode resilient, flame rating, and also supermarket… tap https://supplierpintulipat.blogspot.com/2019/12/jual-pintu-lipat-besi-tuban-kualitas.html for detail.

  9. Isabell Miners napsal:

    Toilet cubicle sizes are essential and can differ from type of person utilizing the washroom. Our guide sets out the dimensions used as standards … tap https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2019/07/cubicle-toilet-phenolic-pematangsiantar.html to go further.

  10. Bohumila Králová napsal:

    Tenhle článek mi přijde tedy dost zbytečný. Nerozumím tomu, proč by měl někdo řešit, co má kdo na sobě. Jestli se v tom slečna cítila pohodlně, tak proč ne? Já se třeba také oblíkám dost extravagantně a nemyslím si, že kdokoliv jiný má právo to řešit nebo nějak hodnotit. A upřímně je mi to fuk, ať si každý myslí, co chce. Hlavně že jsem spokojená já. Zrovna nedávno jsem si koupila nádherné boty na platformě, které jsem sehnala se slevou, díky této stránce: https://slevovykupon.net/. Někteří lidé v metru na mě s nimi koukají, jako bych přiletěla z Marsu.

  11. Valounek napsal:

    Osobně si myslím, že je to hlavně o vnitřním pocitu a síle. Vidím to i na svých kamarádkách a známých. Pokud sedí doma na zadku, tak má zákonitě stres z toho, že vypadá špatně (a teď myslím hlavně subjektivně, neřeším vůbec realitu). Pokud pro sebe žena něco dělá, tak i když je silnější, cítí se dobře. Protože pro sebe něco dělá a stačí třeba i koktejly na hubnutí nebo dlouhé procházky. Z médií se na nás sice ženou různé ideály krásy, ale na druhou stranu se všude říká, že se máme přijmout takové, jaké jsme. Ale je pro to třeba něco dělat. Holt pokud je někdo silný, tak je silný, pokud je vychrtlý, tak je vychrtlý.

  12. Bohumila Králová napsal:

    Já si tedy přijdu svůdně krásná, hlavně když se hezky nalíčím a obleču. To podle mě pomůže každé ženě, když se necítí nejlépe. Nedávno jsem si třeba pořídila svou první značkovou kabelku a k ní krásný kožený obal na mobil: https://www.finecase.cz/pouzdra-obaly-na-iphone/, který k ní ladí barevně i stylem. ten e-shop mi doporučila má nejlepší kámoška.

  13. Ivulena napsal:

    No jasně, tak někdo chce prostě třeba motorovou pilu, ale já jsem si prostě dupla a řekla jsem manželovi, že bych si moc ráda pořídila šroubový kompresor z této stránky zde – https://www.kompresory-filtry-servis.cz/produkty/kompresory/kompresory-boge/sroubove-kompresory-boge , protože prostě trávím ráda čas v dílně a dle mého mi to v mé práci hodně pomůže… Tak snad se mi to podaří :D

  14. Lenulaaa napsal:

    Dost zajímavý článek, díky mockrát za super večerní počteníčko. Já jsem třeba toho názoru, že nejlepší krása je ta přirozená. Na druhou stranu i já se o sebe vlastně ráda starám. Snažím se to ale nepřehánět. Hodně ráda se třeba starám o své nehty. Je to pro mě svým způsobem skvělý relax. Třeba takové zdobení nehtů totiž zabere nějaký čas a člověk si u toho vlastně skvěle odpočine.

  15. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  16. Janička napsal:

    Opravdu moc pěkně napsané. Díky za článek. Já už třeba na sobě začínám pomalu pociťovat, že nejsem nejmladší. Už to je bohužel čím dál víc vidět i na mé pleti. Naštěstí jsem ale zjistila, že se s tím dá pořád něco dělat. Já třeba začala užívat kolagen od Herbalife – https://www.herbalife.cz/produkty/076k-collagen-skin-booster-s-jahodovo-citronovou-prichuti-171g/ a ten teda s tou pletí umí dělat zázraky.

  17. Simona napsal:

    Já se taky snažím být krásná. Jednak pro svého manžela, ale také pro okolí, aby se za mě nemusel stydět. Dělá mi navíc radost, když se za mnou muži otáčejí :-) . Ráno trávím s líčením hodně času. Používám oční stíny, řasenku, make-up, bronzer a nedávno mě napadlo, jaká je tužka na obočí, tak jsem si ji objednala od Rodial z https://zivotavyziva.cz/tuzka-na-oboci/ a dělá mi krásné obočí, takže už patří mezi mé kosmetické pomocníky :-) .

  18. Curtis Baldearena napsal:

    Ideal in addition to Least expensive Jabodetabek Private Lessons, our team along with teachers occur to your property, fixed your own personal analyze timetable and might pick out every area with research … visit https://privat-jabodetabek.netlify.app/les-privat-pulo-gadung.html for more details

  19. Izola Knaack napsal:

    Confused about comprehending the material when the institution teacher explains online? We at Executive-Education.id provide accompanying teacher services when studying online… visit https://kursus-mandarin.vercel.app/kursus-bahasa-mandarin-taman-sari.html for further

  20. Thu Marruffo napsal:

    To get the best results, this can be a cheap private tutoring fee and this also will be we’ve prepared for face-to-face private tutoring or private tutoring… for detail https://biologi-exed.blogspot.com/2022/07/les-privat-biologi-di-cengkareng.html

  21. Bike Race napsal:

    To achieve the best outcomes, this can be a low-cost private tutoring charge that we have set aside for face-to-face private tutoring or private tutoring.

  22. Elaine Beasley napsal:

    Experience the potency of language and culture with these dynamic foreign language course at Executive-Education.id. Through engaging classroom activities, virtual exchanges, and multimedia resources, you’ll develop a deep comprehension of your target language and it is cultural context. Expand your global perspectives, connect to like-minded individuals, and unlock quantity of possibilities. Visit https://kursus-arab.github.io/kursus-bahasa-arab-pasar-rebo.html for further.

  23. Simona napsal:

    Já si taky hodně zakládám na svém vzhledu. Ještě si nepřipadám stará, takže nechci na obličeji žádné vrásky. Už se sice začaly zlehka objevovat, takže jsem začala užívat kolagen , speciální omlazující krémy a znám i obličejové cviky, takže nenechávám nic náhodě, aby na mě byly známky stárnutí vidět co nejdýl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.