Sama se sebou, na plné pecky

Poměrně často ve svém okolí vnímám, že lidé nebývají rádi sami se sebou. Respektive nevědí, co dělat, když náhodou zůstanou sami se sebou.

To se pak pustí televize a kouká se, obepisují se známí, jestli se něco nepodnikne a člověk je z toho celý zpruzelý, když se nic nakonec neděje.

Opravdu mám okolo sebe lidi, kteří si v pátek dělají starost, co budou dělat o víkendu, aby náhodou nezůstali sami doma. Lidi, kteří si nechtějí vzít dovolenou, protože nemají peníze nikam vyrazit a přeci co by dělali sami doma. Lidi, kterým za každých okolností musí hrát rádio či televize, když jsou sami doma…

Snažím se to nehodnotit, neposuzovat. Každý tohle máme jinak.
Ale jednu věc to ve mně opravdu vzbuzuje – ÚDIV.

 

Šly byste si samy sednout do kavárny?

Mnoho lidí s tím má opravdu problém. Jedna kamarádka mi dokonce řekla, že když vidí, že v kavárně někdo sedí sám, tak je jí té osoby líto :-) A přitom to vůbec neznamená, že ten dotyčný je snad osamělý!

Prostě je jen sám se sebou.

A to už je celkem pěkná společnost! A nikdy nevíte, co má ten dotyčný/dotyčná za lubem. Třeba má zrovna něco rozehraného :-)

Sama se sebou, na plné pecky

 

To, jak zvládáme samotu, hodně souvisí s typem osobnosti. Pokud je člověk od přírody extrovert, pak je jasné, že ho dobíjí být stále ve společnosti. Ale i takový extrovert si přeci občas musí srovnat myšlenky a popovídat si sám se svým druhým já, ne?

 

Já se přiznám, že mám samotu moc ráda

A jsem přesně ten typ, který si jde i rád sednout do té kavárny. Jsou okolo mě lidi, ale zároveň jsem tam sama. Můžu jen pozorovat, nerušeně si číst, poslouchat cizí rozhovory a spekulovat nad lidmi kolem sebe a praktikovat své oblíbené Sólohrátky. A to mě baví :-)

Stejně tak jsem ráda i sama doma, kde je ticho a klid.

A já si můžu rozjímat na tím, jak jde život, zhluboka si u toho dýchat, udělat pár tanečních otoček, užít si svoje koupelnové procedury, a pomazat se všemi možnými krémy a rozmazlit se a podumat nad tím, jak je to super, že mám dvě nohy a dvě ruce, že mi to celkem myslí, a že se mám hrozně dobře…

Mám pro vás takový návrh.

 

Zkuste se poslouchat

Nebojte se toho, co se vám honí hlavou.
Nesnažte se své myšlenky přebíjet v autě rádiem.
Vychutnejte si klid a ticho.
Naučte se být samy se sebou a dělat samy sobě dobrého společníka.
Naučte se užívat si i bez velké společnosti kolem sebe.

Když napadne sníh, taková ta krásná nadýchaná deka – slyšíte to ticho? Jak je všechno utlumené. To je přeci nádhera… Tak si zase takové ticho, klid a mír navoďte ve svých myslích…

Inspirací v rozjímání Vám může být třeba knížka Mnich, který prodal své Ferrari. Je kouzelná, přemýšlecí, ale zároveň nenáročná na čtení.

Moc doporučuji :-)

 

Přeji krásné jarní dny, které jsou hlavně o vás

 

Eva Evice PokornáEvice = zábava pro přerostlé děti

Svými nápady inspiruji zábavy a radosti chtivé dospělé a připomínám, že na hraní nejsme nikdy dost dospělí ani staří :-)

www.evice.cz  /   facebook plný přerostlé zábavy

eBook: Špalíček (nejen) svatebních her a zábavy

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Eva Dotlačilvá napsal:

    Úplně přesně vím, o čem se zde píše. Moc ráda navštěvuji sama kavárny. Ve svém světě si vychutnávám vůně a chutě, to že mne nikdo neruší svým žvatláním a když chci, dokážu vypnout okolní zvuky a ponořit se do vlastního přemítání. Jsou to MOJE chvíle. Nevidím nic špatného občasné na samotě. Je skvělá.

    • Katka Svobodová napsal:

      ano, souhlasím, jsou to úžasné chvilky :-) a umět si je pořádně užít je hlavně naše rozhodnutí…

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. Tereza napsal:

    Já nemám vůbec žádný problém být sama se sebou a věnovat se vlastním myšlenkám :-) . Líčím se, hezky se strojím, voním se, mám různé parfémy , které střídám podle nálady, takže o sebe pečuju, i když jsem jenom doma, abych se sama sobě líbila a vydržela jen sama :-) .

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.