Jak najít své poslání?

jak najít své poslání

Všude čteme o poslání a o tom, jak je důležité ho najít. Myslím, že nejednoho člověka z toho může přepadnout frustrace. Jak však najít své poslání a objevit svůj úkol na tomto světě?

Některé věci nejde uspěchat

Vše má svůj čas a hledání svého poslání taky. V životě jsem chtěla všechno nejlépe hned a vrtala mi hlavou otázka:

„Co je moje poslání?“

Celkem nedávno se ve mně objevila touha psát knihy. Tedy ona tam byla vždycky, jen jsem ji odháněla a chtěla dělat jiné věci. Dnes vnímám jako své poslání být především skvělou matkou pro své děti a také věnovat se právě psaní.

Paní učitelka češtiny mi kdysi prognózovala, že bych se psaní měla věnovat profesionálně. Tenkrát jsem nad tím mávla rukou a toužila se věnovat kosmetice.

jak psát

Dnes to vnímám tak, že tehdy nepřišel čas, abych se psaní věnovala, protože jsem to sama tak necítila. Protože jsem si potřebovala projít jinými zkušenostmi. Vyvodila jsem si z toho názor, že když člověk dělá vše, co chce, a poslouchá svůj vnitřní hlas, k jeho poslání ho to dovede. A ta nejkratší cesta k cíli nemusí být tou nejlepší.

Jsou lidé, kteří nabízí, že nám pomohou dojít k objevení poslání, ale možná to bude ve fázi naší životní cesty, kdy se nám to, co zjistí, nebude jevit jako to, čemu bychom se chtěly v tuto chvíli věnovat. Nechtějme proto jít zkratkami a možná ušetříte mnoho peněz za to, abyste zjistily to, co pro vás v tuto chvíli nebude mít žádnou hodnotu.

Proč je důležité znát své poslání?

Myslím, že pokud jsme spokojeni, tak jak to je, vše je v pořádku. Je možné, že právě to, co děláme, je naše poslání. Já v sobě třeba stále měla takový zvláštní pocit, že je něco, co mám stále hledat. Myslím, že vnitřní pocit je určující, jestli jsme v souladu s tím, s čím máme.

Pryč se škatulkami

Na jedné straně čteme o tom, že by se člověk měl věnovat naplno jen jedné věci a pak zjistíme, že nás obklopují lidé, kteří se věnují hned několika činnostem současně. Každý člověk je jiný a někdo potřebuje plně se odevzdat pro jednu věc a pro jiného je vhodné věnovat se více činnostem současně.

Dělejte, po čem vaše srdce touží

Kurz floristiky, běhání, tancování, cokoli vám váš vnitřní hlásek našeptává, byste si měly vyzkoušet. Já sama jsem měla období, kdy jsem absolvovala jeden vzdělávací kurz za druhým.

Někdy se to ukázalo jako propadák jako v případě kurzu manikúry, při které jsem zjistila, že toto není to pravé, čemu bych se chtěla věnovat. Jindy mě to naprosto pohltilo jako v případě kurzu kosmetiky. Někdy mi to přineslo zajímavou zkušenost, jako když jsem absolvovala kurz kreslení pravou mozkovou hemisférou.

jak být spokojenou ženou

Kdo hledá, najde

Možná jste už své poslání našly, což se může také projevit tím, že jste ve svém životě naprosto spokojena. Možná patříte k těm ženám, které stále hledají.

Pokud patříte k druhé skupině žen, pak netlačte na pilu, poslouchejte své srdce a dělejte, po čem toužíte. Možná vám váš vnitřní hlásek našeptává, co byste rády dělaly, a tak poslechněte jeho volání. Kdo ví, co vám to může přinést.

Velkolepé poslání

Každý člověk je jiný a pod pojmem poslání hodně lidí vidí jen velké věci. Co je však velká věc? Myslím, že třeba pokladní v obchodě, která se na zákazníky usmívá, dělá něco velkého a neobyčejného, protože mění den k lepšímu desítkám lidí.

Je důležité být v souladu s tím, co člověk dělá, protože žádná činnost není nicotná a úspěchem je dělat svoji práci dobře s láskou a být v životě spokojená. Protože spokojenost a pocit štěstí je to, co si přejeme každá z nás.

Kdybyste si z mého článku měly odnést jen jedinou věc, tak si přeji, aby to byla právě ta myšlenka:

„Dělejte to, co si přejete, a nebojte se zkoušet nové věci, protože je to skvělá výzva, která vám může přinést víc, než od toho čekáte.“

Jana Burešová
Latest posts by Jana Burešová (see all)
Život se u ženy dělí na ten před mateřstvím a po něm. Dnes jsem maminkou malých dětí, a i když je to někdy mazec, nebyl to pro mě důvod přestat se věnovat sama sobě a svým zálibám. (Pravda, že po nocích a na úkor spánku.) Zpětně rodičovskou dovolenou hodnotím jako příležitost objevit sama sebe a prostor pro objevení své skryté síly. Věnovala jsem se v životě hodně činnostem, ale když jsem ještě během rodičovské dovolené začala psát svoji první knihu, pocítila jsem zvláštní pocit, že tohle je to pravé, čemu se mám dál v životě věnovat. www.janaburesova.cz
Komentáře
  1. The web site is lovingly serviced and saved as much as date. So it should be, thanks for sharing this with us

  2. It may be at a point in the journey of our lives where what it finds does not seem to us what at this time we would like to do. So let’s not go for shortcuts and maybe save a lot of money to figure out what’s going to be of no use to you at the moment.

  3. Janey Scripps napsal:

    Adanya kolam renang pada rumah akan membikin Anda dapat berolahraga renang kapan saja. Kontraktor kolam renang yakni suatu perusahaan atau jasa … lihat https://mozaik-kolamrenang.netlify.app/pasang-mozaik-kolam-renang-kupang.html untuk lebih detail

  4. Darwin Halim napsal:

    Beli Beton Precast Online bermutu dengan harga murah terkini 2020 di MegaconBeton.com! Pembayaran gampang, pengiriman pesat se Indonesia. selengkapnya https://pipadrainasemegacon.kedungsepur.my.id/2020/09/harga-pipa-drainase-megacon.html

  5. Pat Spartichino napsal:

    beton cor untuk keperluan konstruksi bangunan anda. Klass B-0 Diaplikasikan untuk dasar atau sebagai pengeras … info lebih detail https://fiturbeton.blogspot.com/2018/01/jual-u-ditch-precast-di-jakarta-timur_91.html

  6. Trey Cappellini napsal:

    Cubicle Toilet ialah salah satu yakni kamar mandi berkesan modern dan elegan yang terdiri dari partisi-partisi yang terhubung dengan aksesoris … tap https://medium.com/@toiletcubiclephenolic/cubicle-toilet-phenolic-bekasi-ukuran-per-m2-custom-murah-294879038d5c for detail information.

  7. Merle Wickemeyer napsal:

    Kami menyediakan penawaran jual dan informasi harga ready mix murah atau istilah lainnya beton cor MegaconBeton.com, walaupun untuk truk/mixer molen minimix holcim. selengkapnya https://sheetpilemegacon.jabodetabek.my.id/2020/09/pabrik-sheet-pile-turap-beton-di-koja.html

  8. Fred Mericle napsal:

    Car carrier dan Car Towing ialah dua alternatif pengiriman kendaraan beroda empat yang dapat dibilang bertolak belakang terutamanya menyangkut persoalan … info lebih lengkap https://jasa-car-carrier.blogspot.com/2020/12/jasa-car-carrier-surabaya-jayapura.html

  9. Margaret Arzola napsal:

    Beli Kaca Tempered 12mm Online bermutu dengan harga murah terkini 2020 di KacaTempered.co.id! Pembayaran gampang, pengiriman pesat, kunjungi https://etalase-tempered.blogspot.com/2019/12/jual-kaca-tempered-etalase-1-medan.html

  10. nelson napsal:

    Je čas podělit se o své svědectví, jsem Nelson a jsem šťastný, když zde sdílím své svědectví, představila mě Baba Ogbogo moje matka, když zjistila, že po 3 letech manželství nemohu otěhotnět. To mi tedy přineslo tolik problémů do manželství a vedlo k rozvodu. řekla, že je vysoce duchovní a může přimět mou ženu, aby se ke mně vrátila v radosti a mohli bychom mít spolu děti. Nejprve jsem pochyboval, dokud jsem se s ním nekontaktoval, a poté na mě seslal mocná kouzla a nedovolil mé ženě, aby se ke mně vrátila poté, co jsem udělal potřebné. A teď jsme šťastní s milými dětmi. Ode dne, kdy pro mě Great BaBa Ogbogo pracoval a vyřešil mé problémy. Složil jsem silný slib, že dokud budu žít, budu i nadále svědčit o dobrotě jeho velkých děl a těm, kteří se potýkají se vztahem a manželskými obtížemi, by se měli rychle spojit a stát se šťastným svědkem jako já. Přeruším zde jeho kontakt, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com nebo se k němu spojím prostřednictvím jeho čísla WhatsApp. +2349020168697

    Donutil moji bývalou manželku, aby se ke mně vrátila v radosti

    Vyléčil mě z impotentního muže na skutečného muže.

  11. Nathan Vongkhamphanh napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id provide a trusted and resilient surfaces area for commercial and professional … We offer a selection of affordable solutions without compromising quality. lf Leveling Epoxy… click https://epoxy-lantai-gudang.blogspot.com/ for more offers.

  12. Temple Seroka napsal:

    PabrikPintu.co.id is usually a uPVC door manufacturer and even fabricator, delivering goods that get together superior levels of quality. View all of our choice of energy-efficient doors web based, tap https://pabrikpintuharmonika.blogspot.com/2019/10/jual-pintu-harmonika-tanjungbalai-harga.html for detail.

  13. KETINA BARLEY napsal:

    Ahoj všichni, jsem tak nadšený, že můj manžel je zpět poté, co mě opustil pro jinou ženu. Můj manžel měl poměr se spolupracovníkem a já miluji svého manžela tak moc, ale podváděl mě se svým spolupracovníkem a touto dívkou, myslím, že používá čarodějnictví nebo černou magii na mého manžela, aby mě nenáviděl a tohle bylo tak kritické a nepožadované, protože celý den a noc brečím, aby mi Bůh poslal pomocníka, který mi přivede zpět mého manžela! Byl jsem opravdu rozrušený a potřeboval jsem pomoc, takže jsem hledal pomoc online a narazil jsem na web, který navrhl, že Dr.Wealthy může pomoci rychle získat bývalého přítele. Cítil jsem tedy, že bych ho měl zkusit. Kontaktoval jsem ho a on mi řekl, co mám dělat, a udělal jsem to, pak pro mě udělal kouzlo lásky. O 22 hodin později mi můj manžel opravdu zavolal a řekl mi, že mi tolik chyběl, Bože můj! Byl jsem tak šťastný a dnes jsem opět šťastný se svým mužem a radostně žijeme společně a děkuji mocnému kouzelníkovi Dr.Wealthymu, je tak silný a rozhodl jsem se zde sdílet svůj příběh. pokud jste zde a váš milenec vás odmítá, nebo se váš manžel přestěhoval k jiné ženě, už neplačte, kontaktujte Dr.Wealthy o pomoc hned teď … Zde je jeho e-mail, wealthylovespell@gmail.com
    Udělá také následující kouzlo
    Těhotenské kouzlo
    Kouzlo lásky
    Kouzlo zvětšení penisu
    opar
    Vítězné kouzlo
    Jeho WhatsApp +2348105150446
    Blog: wealthylovespell.blogspot.com

  14. among us napsal:

    Great post. Thanks so much for sharing your knowledge! It’s great to see that some people still put in the effort to manage their websites. I will definitely be back soon.

  15. kamila Kockova napsal:

    Ahoj, já své poslání už našla! Jsem milovnice koní a tak mně napadlo, že bych se mohla starat o vysloužilé dostihové koně. Vůbec jsem ale nevěděla, jak taková péče o dostihové koně vůbec vypadá… Nakonec jsem narazila na tento web: https://www.equichannel.cz/ustajeni-a-pece-o-kone-1300876743 a tam jsem se dočetla snad všechno důležité. Teď docházím 2x týdně pomáhat do krásné stáje kousek za Prahou.

  16. Lotus Esprit Turbo is a forgotten gem in the old foreign market. To the liking of both James Bond and (you guessed it) Inspector Gadget, it offers excellent tools for modern methods, special border appeal, and cost-free.

  17. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  18. Karin napsal:

    Toto je velmi radostný den mého života díky pomoci, kterou mi doktor WEALTHY poskytl tím, že mi pomohl dostat mého bývalého zpět pomocí jeho mocného kouzla, a práci v těhotenství, kterou udělal, jsem mu tak vděčný. skvělá práce, kterou jsi udělal. Nyní mohu směle říci, že jsem byl povolán zpět na své místo v práci, moje dcera je zpět doma a já jsem byla dnes ráno testována jako těhotná po lékařském textu, který jsem dnes ráno prošla v mém zaměstnání. Byla naposledy těhotná před 14 lety a nyní jsem pozitivně testována. Chci použít toto médium, abych vám moc poděkoval a osobně vám přijdu poděkovat. Můžete mu poslat e-mail a on pro vás může udělat víc, protože vím, že jsou lidé, kteří potřebují jeho pomoc jako já. Jeho e-mailová adresa je ( wealthylovespell@gmail.com ) Jeho buňka: +2348105150446 Jste tak mocní. To je pro skutečné lidi v nouzi. DĚKUJI, DR BOHATÝ.

  19. Fialka napsal:

    Ahoj, tak to já můžu říct, že nějaké své poslání jsem našla až teď. J emi přes třicet a hrozně dlouho ve svém životě jsem nevěděla, co se sebou. Je to asi 4 měsíce, co jsem začala pracovat jako osobní asistentka pro jednu autistickou holčičku a musím říct, že mě ještě nikdy nic tolik nenaplňovalo. Teď se třeba chystáme na společný výlet, tak jsem na to zvědavá! :-) Už jsem si pořídila dobrý batoh odsud: https://www.naturehikecz.cz/, aby se do něj vešli mé i její věci.

  20. Janule napsal:

    Ačkoliv jsem přečetla spoustu různých článků, které radily s tím, jak vlastně najít své životní poslání a stanovit si díky tomu priority, tak se mi po několika letech podařilo přijít na své poslání naprosto přirozeně. Vydala jsem se na víkendový vandr se dvěma kamarádkami, vzhledem k tomu, že jsme měli skvělé vybavení od https://armik.cz/ , tak jsme spaly pod širákem a mohla jsem tak před spaním v naprostém tichu jen přemýšlet a hledět na hvězdy.

  21. Almeda Hobert napsal:

    Jabodetabek private tutoring services with teachers coming over to the house. More than numerous active tutors are prepared to teach various skills and lessons of the to adults … go to https://kursus-mandarin.vercel.app/kursus-bahasa-mandarin-tambora.html for more information

  22. Jarrett Lorr napsal:

    Very best along with Least expensive Jabodetabek Personal Coaching, each of our personnel in addition to tutors appear to your dwelling, collection your study timetable which enables it to select any arena of analyze … visit https://kursus-akuntansi.netlify.app/kursus-akuntansi-setiabudi.html for more information

  23. Sana Rueluas napsal:

    You can expect private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With an internal and accelerated method, it really is hoped it can foster a generation of those that have good morals… click for more information https://matematika-exed.blogspot.com/2022/04/les-privat-matematika-terdekat-di_24.html

  24. Phillip Mcdowell napsal:

    Ignite your passion for languages and join our immersive foreign language program at Executive-Education.id. With a target practical communication skills, authentic materials, and real-world scenarios, you’ll build fluency and confidence in your chosen language. Get hired to play an enormous amount linguistic excellence and set about a journey of personal and professional growth. Go to https://kursus-spanyol.github.io/kursus-bahasa-spanyol-pulo-gadung.html for latest details.

  25. Skoda napsal:

    This is the correct weblog for everyone who is would like to learn about this topic.

  26. wheel spinner napsal:

    Everyone ought to read what you’ve written because it contains a wealth of knowledge that can help them become more open-minded. I am extremely appreciative of that.

  27. Britain Paper napsal:

    A deliberate and methodical approach is required when determining your mission and conducting research with appropriate sources and citations.

  28. dordle luka napsal:

    You can try to play dordle, but the information provided is useful and relevant. Quite
    appealing!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.