Když ticho promlouvá aneb V tichu jsem nalezla odpovědi

odpovědi v tichu

Mám pocit, jako bych vám dnes psala dopis a tlačítko Publikovat bude představovat poštovní schránku. 🙂 Je to jako bych byla několik týdnů pryč, někde hodně daleko… A taky jsem svým způsobem byla. Ale tentokrát ne někde v Asii, ale ve svém vnitřním světě.

„Kdo se dívá ven, sní. Kdo se dívá dovnitř, probouzí se.“
C. G. Jung

S novým rokem jsem stanovovala vize na cestě za svými sny, měla v hlavě plány, jak jich dosáhnout, a chtěla jít do akce. Ale život mě vedl jinudy. Chvíli jsem tlačila, ale naštěstí jsem si brzo uvědomila, že tlačit na řeku nemá smysl.

Řeka teče sama. Půjdu s proudem. Půjdu opět s tím, co cítím. A cítila jsem se podobně, jako vypadala příroda. Vše bylo zahaleno sněhem, bylo slyšet TICHO a vše spalo…

Když ztratíte spojení s vnitřním tichem, ztratíte spojení se svým já

žena hudba vášeňUvnitřnila jsem se. A v tichu jsem slyšela sebe sama. Své potřeby. Sledovala jsem, co vše ke mně přicházelo a na to reagovala.

V tichu najednou pozorujete, že vše pracuje pro vás. Nacházíte rovnováhu těla, mysli a duše. Slyšíte volání, které se ozývá zevnitř vás samých. A přichází odpovědi.

Najednou je jasné, jaký je další krok. Odpadá napětí, přichází spokojenost…

Jenže velmi často se stává, že utíkáme před sebou samými, před nevyřešenými otázkami, bojíme se nahlédnout dovnitř a utíkáme do světa internetů, workoholismu, přílišného nakupování, hluku atd.

Dopřejte si vaše pravidelné chvíle v tichu. Nemusí to být dlouhá doba, ale ze začátku je důležitá pravidelnost, abyste si zvykaly (aby si vaše mysl zvykala) a časem začnou přicházet odpovědi mnohem snáz.

„Když ztratíte spojení s vnitřním tichem, ztratíte spojení se svým já. Pokud ztratíte spojení se svým já, ztratíte se ve světě.“
Eckhart Tolle

V tichu najdete sebe sama, můžete nahlédnout do své duše. Může to být při procházce v přírodě, při meditaci, vědomém dýchání, relaxaci atd. Důležité je věnovat si pravidelně čas, byť jen krátký, abychom se mohly spojit s naším nitrem, s naší duší a nezapomínaly na varovné signály našeho těla a duše.

Důvěřovala jsem životu, že pro mne má přichystané skvělé věci, jen je před tím ještě potřeba projít takovou přípravkou. 🙂

Po dlouhé době jsem si dopřála období, kdy jsem nejela na 120 %. Nevstávala podle budíku, ale podle toho, kdy si tělo řeklo. Jedla zdravě, doplňovala vitamíny, naslouchala svému tělu, jeho potřebám a slyšela jsem ho, i když šeptalo.

Nemuselo křičet, nemuselo naléhat, nemuselo dávat výstražná znamení.

zdravé snídaně

Jakmile jsem ho zaslechla, reagovala jsem. Nedělala jsem, že ho neslyším, že jsou důležitější věci na práci, že přeci musím to a to… NE. A světě div se, po pár letech jsem za celou zimu nebyla nemocná.

Žádná chřipka, žádná angína, zánět dutin, žádný kašel, rýma, žádné prášky. Kolem mě bylo spoustu lidí nemocných, nachlazených a často jsem se s nimi taky potkávala, přičemž jednou byl bacil na chvíli silnější. Ale ještě v ten den jsem lehla se zázvorovým čajem, cibulí a česnekem, vypotila se a byla zase fit.

Bylo pro mě velmi důležité opět vidět, jakou přirozenou schopnost zdraví a uzdravení naše tělo má, když mu věnujeme pozornost a pečujeme o něj. Jsem šťastná, že jsem mohla prožít toto období a že jsem si to dovolila.

Vím sama moc dobře, jak je někdy pro nás náročné zpomalit, dopřát tělu a mysli to, co potřebuje… Místo toho si najdeme tisíce potřebnějších věcí okolo namísto toho, abychom opečovaly toho nejdůležitějšího člověka v našem životě – nás samé.

S březnem přichází nová energie

Zároveň jsem procházela během ledna a února různými vnitřními proměnami, transformacemi, měnilo se ve mně spoustu věcí, pobíhaly mi v hlavě vzpomínky, na které jsem už skoro zapomněla, a vždy mi přišly něco říct, vytáhnout něco na povrch.

Místo tedy novoročního rychlého startu jsem se ponořila do sebe, nabírala síly, regenerovala, ale zároveň prožívala a zažívala spoustu věcí, čistila se a byla otevřená tomu, co přicházelo a bylo se mnou v souladu. Odehrávalo se toho hodně a bylo to vcelku aktivní období, jen jinak, než byly mé „plány“. 🙂

Cítila jsem, že s březnem přijde nová energie. Že s březnem, kdy začíná jaro a země se více probouzí, se probudím a začnu plně kvést i já. A tak se taky děje.

Miluju toto žití v souladu, v souladu s tím, co cítím, v souladu s tím, kdo jsem, v souladu s životem.

blíží se jaro

Všechno v našem životě se děje z nějakého důvodu. A když tomu opravdu věnujete pozornost a nasloucháte, jsou tu drobná „tušení“, která dostaneme. Je to tak křišťálově čisté, jaký je další krok… Je to jako puzzle, všechno je na svém místě. A jak rosteme, děláme další kroky, body se propojí a konečně se staneme tím, čím se máme stát.

A vím, není to vždy snadné. Vím, jak je na naší cestě potřebná víra a podpora. Zvlášť v těch okamžicích, kdy to chceme vzdát, cítíme se ztracené, dochází nám síly… Nepřestávejme věřit svému vnitřnímu vedení (právě jsem ve spolupráci s mou klávesnicí napsala vědění 🙂 ), životu, vyššímu řádu, svým snům.

Věřím, že co si dokážeme představit, to se taky může stát realitou. A věřím, že jsme byly stvořené proto, abychom žily šťastný život plný radosti a naplnění.

Jak být sama sebou a plnit si své sny

Štěstí je stav, ve kterém člověk dělá to, co miluje, a miluje to, co dělá.

V dnešním světě, který se často snaží učinit nás někým jiným, než kým skutečně jsme, není opravdu jednoduché být sama sebou.

Vědět, CO v životě chceme, co nás skutečně baví, co potřebujeme, v čem je naše vášeň, co chceme dělat…

A když už to víme a jsme na cestě za svými sny, často se setkáváme s těžkými chvílemi, kdy nás život testuje, jestli to myslíme opravdu vážně…

Proto jsem se rozhodla udělat webinář, který vás podpoří na vaší cestě životem, za vašimi sny, k jejich naplnění a hlavně k vašemu pravému já. A k tomu jsem si pozvala báječné a velmi inspirativní ženy – Hanku TrnčákovouLucii Harnošovou.

webinář jak být sama sebou a plnit si své sny

Vysíláme už tuto neděli živě a ZDARMA, chyťte si své místo ZDE>>>

Webinář je dostupný pouze registrovaným.

Chystám na něm pro vás také překvapení. 🎁✨🎉
Jaké období jste prožívaly vy? A jak se cítíte nyní?

Mějte se nádherně,
s láskou a objetím

Zdenka

Zdenka Motáčková
Mou celoživotní vášní je zpěv. Tvořím písně a podporující nahrávky, které léčí šrámy na duši, posilují, motivují a inspirují. Mým hlasem a hudbou podporuji druhé k tomu, aby žili spokojenější a šťastnější život. Můj příběh si přečtete zde >>>
Komentáře
  1. Vera Lick napsal:

    Nadherne,velice me to oslovilo,je to tema,ktere je memu srdci blizke.dekuji

  2. Todd Slaybaugh napsal:

    Kontraktor Kolam Renang melayani jasa pembuatan kolam renang, jasa renovasi kolam renang, jasa perawatan kolam renang. Bergaransi, profesional … lihat di https://hargarenovasikolam.blogspot.com/2019/12/renovasi-kolam-renang-berpengalaman_2.html untuk lebih lengkap

  3. Reyna Goosey napsal:

    Pengadaan Pracetak, sehingga menciptakan kwalitas yang optimal dan pas waktu. Pracetak Produk-produk beton … info lebih detail https://harga-road-barrier-megaconperkasa.blogspot.com/2019/10/harga-road-barrier-beton-1-magetan-0852.html

  4. Celine Hazelett napsal:

    Dengan banyaknya pengiriman unit kendaraan ke kota kota tersebut diperlukan pelayanan ekspedisi pengiriman mobil yang professional … lebih detailnya https://kirimmobil-carcarrier.blogspot.com/2020/12/biaya-kirim-mobil-surabaya-bandung.html

  5. Korey Veasey napsal:

    Harga kaca tempered glass yang dipasarkan di pasaran benar-benar bervariasi tergantung pada jenis dan ketebalannya. Mau tahu berapa harganya, silahkan kunjungi https://jasakacashower.blogspot.com/2019/12/jual-kaca-shower-pintu-kamar-mandi-1-di_12.html

  6. nelson napsal:

    Je čas podělit se o své svědectví, jsem Nelson a jsem šťastný, když zde sdílím své svědectví, představila mě Baba Ogbogo moje matka, když zjistila, že po 3 letech manželství nemohu otěhotnět. To mi tedy přineslo tolik problémů do manželství a vedlo k rozvodu. řekla, že je vysoce duchovní a může přimět mou ženu, aby se ke mně vrátila v radosti a mohli bychom mít spolu děti. Nejprve jsem pochyboval, dokud jsem se s ním nekontaktoval, a poté na mě seslal mocná kouzla a nedovolil mé ženě, aby se ke mně vrátila poté, co jsem udělal potřebné. A teď jsme šťastní s milými dětmi. Ode dne, kdy pro mě Great BaBa Ogbogo pracoval a vyřešil mé problémy. Složil jsem silný slib, že dokud budu žít, budu i nadále svědčit o dobrotě jeho velkých děl a těm, kteří se potýkají se vztahem a manželskými obtížemi, by se měli rychle spojit a stát se šťastným svědkem jako já. Přeruším zde jeho kontakt, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com nebo se k němu spojím prostřednictvím jeho čísla WhatsApp. +2349020168697

    Donutil moji bývalou manželku, aby se ke mně vrátila v radosti

    Vyléčil mě z impotentního muže na skutečného muže.

  7. Keitha Dison napsal:

    Here at KontraktorEpoxy.co.id we can meet your entire epoxy needs. We specialize in all programs of finish outlined inside our companies section. We have the capability to change any older… tap https://kontraktorepoxy.netlify.app/kontraktor-jasa-epoxy-lantai-bogor/index.html for detail.

  8. Grant Beyah napsal:

    Do you want a good tailor-made door for your household? Exquisite home’s windows may change all space. But when you cannot find so what you need, visit https://jualpintukuputarung.blogspot.com/2020/07/jual-pintu-kupu-tarung-1-tanjungbalai.html for more info.

  9. Clark Hakim napsal:

    We’ve designed our selection of toilet cubicles to suit many different applications from full height, flush fronted cubicles for offices to low level cubicle doors suitable for … visit https://showerbox.jabodetabek.my.id/2020/10/jual-shower-box-kebayoran-lama-jakarta.html for detail.

  10. Ivanka223 napsal:

    Harmoniku jsem si koupila ke svým 33. narozeninám. Manžel mi ji vybral a nakonec jsme brali Fender z https://www.topmuzika.cz/info/fender-kytary-komba/. Je to investice doufám na celý život. Pokud ji tedy nezapomenu někde v hospodě, ale to bych musela být tedy hodně zmatená nebo opilá. To se snad nikdy nestane.

  11. Lenka napsal:

    Pro mě je relax nejlepší přímo u mě doma. Už pár let miluji designové krby, které mi učarovali při návštěvě Norska. Proto jsem si jeden pořídila i k sobě domů a umístila jsem ho do našeho obývacího pokoje. Je tam tak skvělé místo na přemýšlení či každodenní meditaci. Krásné jsou především zimní večery, kdy krb navodí tu správnou atmosféru.

  12. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  13. Karin napsal:

    Toto je velmi radostný den mého života díky pomoci, kterou mi doktor WEALTHY poskytl tím, že mi pomohl dostat mého bývalého zpět pomocí jeho mocného kouzla, a práci v těhotenství, kterou udělal, jsem mu tak vděčný. skvělá práce, kterou jsi udělal. Nyní mohu směle říci, že jsem byl povolán zpět na své místo v práci, moje dcera je zpět doma a já jsem byla dnes ráno testována jako těhotná po lékařském textu, který jsem dnes ráno prošla v mém zaměstnání. Byla naposledy těhotná před 14 lety a nyní jsem pozitivně testována. Chci použít toto médium, abych vám moc poděkoval a osobně vám přijdu poděkovat. Můžete mu poslat e-mail a on pro vás může udělat víc, protože vím, že jsou lidé, kteří potřebují jeho pomoc jako já. Jeho e-mailová adresa je ( wealthylovespell@gmail.com ) Jeho buňka: +2348105150446 Jste tak mocní. To je pro skutečné lidi v nouzi. DĚKUJI, DR BOHATÝ.

  14. chennai escorts napsal:

    I don’t understand to see this post. Can you give me some conclusion of this site.

  15. Terka napsal:

    Ne nadarmo se říká, že ticho léčí. Podle mě si ho nejvíc člověk užije někde v přírodě. Právě k té jsem si v poslední době našla cestu a jsem za to hrozně ráda. Začátkem tohoto roku jsem si z https://www.naturehikecz.cz/ objednala outdoorové vybavení a začala jsem dělat výšlapy po lesích a tak. Máme jich tu v okolí spoustu. No a to si pak člověk úplně jinak vyčistí hlavu. :)

  16. Alex napsal:

    Many thanks for creating so good blog! i have book marked it and will be back! eminem costume

  17. Dulce Klena napsal:

    Very best along with Least expensive Jabodetabek Non-public Lessons, our own staff members as well as trainers occur to your home, fixed your personal review schedule and might pick just about any field with analyze … click https://kursus-akuntansi.netlify.app/kursus-akuntansi-kebon-jeruk.html for more details

  18. Nohemi Viscarra napsal:

    Jabodetabek private tutoring services with teachers traveling to the house. In excess of many hundreds of active tutors are prepared to teach various skills and lessons for children to adults … click https://privat-sbmptn.vercel.app/les-privat-sbmptn-pulo-gadung.html for more details

  19. Garfield Leshko napsal:

    You may will see a cheaper fee than the table above, make certain again about the qualifications with the teacher / Kindergarten teacher recommended to your account … for more information https://matematika-exed.blogspot.com/2022/05/les-privat-matematika-terdekat-di_31.html

  20. fall guys napsal:

    Your posts are very detailed and meticulous, hope that next time you will have more good articles to share with readers. If you have more time, please visit: fall guys 3

  21. Chantelle Logan napsal:

    Are you prepared to attempt a transformative language learning experience? Look no further than Executive-Education.id’s foreign language course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers an alternative method to language acquisition. Explore the best thing about a new language, broaden your horizons, and gain a edge against your competitors in today’s interconnected world. Go to https://kursus-turki.github.io/kursus-bahasa-turki-pesanggrahan.html for further.

  22. Realize that different people have different ways of thinking

  23. mapquest napsal:

    Thank you for producing such a fascinating essay on this subject mapquest driving directions. This has sparked a lot of thought in me, and I’m looking forward to reading more.

  24. James napsal:

    Este enlace cambiará tu walmart coupon vida. Haz clic para revelar la magia. ¡No dudes, haz clic aquí! Aprende más sobre esto aquí. Este enlace cambiará las reglas del juego. Este enlace te llevará a posibilidades i

  25. William napsal:

    Da amazon coupon code today un salto a lo desconocido. ¡No creerás lo que hay detrás de este enlace! Prepárate para asombrarte. ¡Haz clic aquí y sorpréndete! No te pierdas esta oportunidad asombrosa. Sé el primero en ver lo q

  26. poppy mizzi napsal:

    I really enjoyed it, I want to know more about this article because it is very good, keep it up. Thanks for sharing. This flaggle game is one that you should play if you find yourself getting bored at school or at home.

  27. Happy wheels napsal:

    Happy Wheels is a physics-based game that is both thrilling and extremely addictive.

  28. Petra napsal:

    Já taky miluju ticho. Nikde není takový klid jako u vody. Manžel rád rybaří, tak jezdím s ním a užívám si ten klid a to, že u vody nikdo jiný není. Koupili jsme si rybářská křesla , ve kterých se sedí tak dobře, že mám problém, abych v nich hned neusnula :-D .

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.