Radost – Svoboda – Odhodlání

žena energie

Dlouho jsem hledala způsob, jak docílit toho, abych konečně okusila vnitřní dlouhodobý pocit štěstí, klidu a naplnění. Věřila jsem, že po tom musím pátrat „tam venku“ a že to naleznu někde kolem mě… Hledala jsem, hledala a stále nenacházela, až mi začalo pomalu docházet, že toto všechno mohu najít jen a pouze uvnitř sebe.

Už dávno bylo napsáno na smaragdovou desku: „Jak uvnitř, tak venku; jak nahoře, tak dole.“ A ono na tom fakt něco bude. :-) Pokud to mohu najít jen sama uvnitř sebe, tak jak je možné, že to stále nemám?

To byla moje častá otázka a já si díky ní začala uvědomovat, že jsem to pouze já, kdo formuje moje myšlenky a život. Vše vždy začíná od samotné myšlenky (už i kvantoví fyzici to dokázali :-)) a je jen a pouze na mně, jaké myšlenky si nechám kolovat v hlavě. Jsou zde pouze dvě varianty – buď budu koukat na svět přes brýle negativity, nebo začnu na svět koukat s optimismem a Já se rozhodla pro to druhé. Tím započala transformace mého života. Uznávám, vidět vše kolem sebe z té pozitivní strany mince je zpočátku nelehký úkol, ale jakmile člověk začne sklízet úrodu, tak se z nelehkého úkolu stane příjemná každodenní součást života.

Radost, svoboda, odhodlání

Časem jsem zjistila, že k tomu, aby člověk dosáhl svých snů a cílů (a je jedno, zda chceme být šťastní, bohatí, úspěšní…), tak jsou zapotřebí 3 důležité prvky – Radost, Svoboda, Odhodlání.

Odhodlání je první nejdůležitější krok k báječnému životu

Bez odhodlání můžeme mít sny a vize, ale dokud nezačneme jednat, budou z nás jen snílci. Pokud chceme, aby se naše sny a vize staly skutečnými, musíme se transformovat z pozice snílka na úroveň Tvořitele.

Tím, že si přiznáme, že jen my jsme tvůrci našich životů a jen my rozhodujeme o všem, co se kolem nás děje, a zároveň přijmeme fakt, že je potřeba se aktivně zapojit do dění, tak pak jsme udělali ten nejdůležitější krok k úspěšnému životu – nalezli jsme odhodlání. Odhodlání jednat, měnit, tvořit a zhmotňovat naše vize a sny!

svobodná žena

S odhodláním jde ruku v ruce svoboda

Svoboda se projeví tehdy, pokud člověk vnitřně přijme skutečnost, že jen on sám je zodpovědný za všechna rozhodnutí, která udělá. Svoboda nastává tehdy, pokud člověk přestane používat věty typu „Nemůžu něco udělat/říct/rozhodnout se/aj., protože mi v tom někdo/něco brání“.

Svoboda je stav, kdy jsme si naprosto plně vědomi toho, že to, co děláme, zároveň opravdu od srdce chceme dělat. A to, co nechceme dělat, prostě neděláme. Svoboda je, pokud se naučíme lidem kolem nás říkat „NE“ stejně tak jako „ANO“. Svoboda je, pokud cítíme, že všechna naše rozhodnutí pramení z našeho vnitřního přesvědčení.

A radost…

radost… Radost se začne dostavovat, pokud do našeho života vstoupí svoboda a odhodlání!

Radost se dostaví ve chvíli, kdy jsme v průběhu životní cesty začali pracovat s našimi myšlenkami a nenecháváme se ovládat negativním pohledem na svět. Radost se dostaví, pokud transformujeme náš život do pozitivního, přátelského a láskyplného vnitřního světa, který se začne odrážet i ve všem kolem nás!

A ano, život je opravdu jedna velká hra…

Když se necítím dobře, podívám se na toto video a hned je mi zase jasné, že to, jaký život žijeme, je jen naše vlastní rozhodnutí.

aneb občas stačí třeba i jen jedno piano a při troše fantazie s ním dokáže parta lidí vytvořit naprosto perfektní hudbu, která je plná energie, radosti, hravosti, štěstí a skvěle znějících tónů!
… pojďme a udělejme to samé s našimi životy!

Není nic krásnějšího než tyto zážitky společně sdílet, vzájemně se radovat z úspěchů a motivovat se k tomu vytvořit si ještě více báječnější život! Hranice si tvoříme jen my sami, tak je pojďme společně posunout. ;)

S Láskou

Anička Stahlová

masérka, terapeutka a lektorka v oblasti intimity
Certified sexological bodyworker
www.anickastahlova.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. PLAYit For PC. It is a powerful video player that lets you watch almost any video or movie on your Android device.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. Lenka napsal:

    Já jsem svoji cestu za svobodou, a to především tou duševní, započala před pěti lety. Konečně jsem tedy začala zkoušet věci, kterých jsem se vždycky bála, a to i přesto, že to byl můj sen. Jako první jsem tedy vyzkoušela piercing a určitě ničeho nelituji. Pokud máte stejný nápad, pusťte se do toho a na nic nečekejte.

  4. coursework help napsal:

    This post gives information About the Joy – Freedom – Determination.Five years ago, I began my path toward freedom, particularly mental freedom. Consequently, even though it was my goal, I eventually began trying things that I had always been terrified of. So I was the first to experiment with a piercing, and I have no regrets at all. If you have the same thought, act now and without delay.I appreciate your content.If you need an assignment then i suggest that you should contact coursework help service.Which will solve your problems.

  5. Leslie West napsal:

    Doporučil bych před hraním her online projít tyhle stránky nejlepsiceskacasina, sám jsem se tady hodně dozvěděl a nedělám tak začátečnické chyby, dokonce už jsem i něco málo vyhrál!

  6. I thank you for providing us with this sort of knowledge. There are a few more listed here that can be helpful to students looking for homework assistance. a British-based provider of college application essay help services They might offer assistance with their homework, coursework writing assignments, essays, dissertations, theses, research papers, case studies, and other assignments to college and university students.

  7. Thanks a lot for this amazing post. I suggest having a great time at 1 deposit casino Canada. Good luck

  8. Fun Games napsal:

    Fun and challenging game in which you have to complete assigned tasks, overcome obstacles and become a winner.

  9. Although happiness sometimes seems to happen with dreams, it may not actually be like this, a person can find happiness at any time if you want to feel happy, the main thing is to want and feel it, stay with love.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.