Přehnaná cílevědomost a tak trochu jiné cíle

Tak jako většina lidí si stanovujete cíle, protože předpokládáte, že dosažením těchto cílů dosáhnete RADOSTI. Cíl je však dost často daleko a cesta k němu dlouhá. Pokud podmiňujete prožitek radosti dosažením cíle v budoucnosti, blokujete si dostupné prožitky radosti v přítomnosti.

Naprogramovala jste se tak. Jste přesvědčena, že k radosti se musíte protrpět. Jste přesvědčena, že radost můžete prožít jedině v cíli. Jste k sobě kritická a krutá. Pořád něco MUSÍTE.

Jaký je váš program? MUSÍM získat X, abych byla se sebou a se svým životem spokojená. Bez X život nestojí za nic. Bez X ani já nestojím za nic. Sama víte, co si za X dosadit. Dokud X nezískáte, bude pro vás radost nedostupná. Bude pro vás zakázaná.

Trpíš sebekritikou?
Máš pocit, že nejsi dost dobrá?
Nevěříš si? Cítíš se neschopná?
To všechno jsou příznaky nízkého SEBEVĚDOMÍ
JE ČAS TO ZMĚNIT! NOVÝ

Stačí kliknout ZDE a ZDARMA se ho zúčastnit.

Pokud potřebujete stále odškrtávat další a další splněné cíle, všimněte si, že vždy, když dosáhnete daného cíle, ocitnete se opět na startu. Stojí před vámi totiž nový cíl. A s ním je tady nové MUSÍM.

Musím zorganizovat výstavu svých obrazů. Musím prodat alespoň jeden obraz. Musím prodat všechny své obrazy. MUSÍM jako malířka uspět. Jinak jsem k ničemu a můj život nestojí za nic. Musím si udělat barmanský kurz. Musím se dostat do barmanské soutěže. Musím vyhrát titul barmanky roku. MUSÍM jako barmanka uspět. Jinak jsem k ničemu a můj život nestojí za nic. Poznáváte se v tom? Pak víte, že přehnaná cílevědomost vás může i srážet na kolena.

Jak tedy obnovit stav RADOSTI?

Proměnou svého přístupu. Nahraďte slovo MUSÍM slovem CHCI.

Když uvažujete o svých cílech, uvažujte o tom, co si chcete vyzkoušet.

Bez ohledu na výsledek.

Buďte spokojená prostě s tím, že děláte to, pro co máte vlohy a co vás ze všeho nejvíce baví. Protože to je vaší odměnou. Buďte spokojená s tím, že jste malířka, i když nejste ta nejlepší. Buďte spokojená s tím, že jste barmanka, i když nejste ta nejlepší. Jste přesně tím, kým jste vždy chtěla být, a děláte přesně to, co jste vždy chtěla dělat. Oslavujte to.

KDO JSTE?

Vyberte si sama z následujících odpovědí:

  1. Jsem nikdo, dokud nedokážu X. (Jak se teď cítíte?)
  2. Jsem tvůrkyní svého nádherného a naplněného bytí. Jsem prskavka, která vyzařuje své nadšení a šíří ho všemi směry. Jsem expertka na radostnou existenci. (A jak se cítíte teď?)

 

Vzdejte se výsledku, chcete-li být šťastná už TEĎ a TADY. Dělejte to, pro co máte největší nadšení. Plňte si své sny. I ty, které vypadají bláznivě. V každém okamžiku dělejte to, co vám činí největší radost.

Své cíle od nynějška formulujte takto: CHCI SI VYZKOUŠET… Chci si vyzkoušet novou marketingovou strategii a vytvořit si webovou prezentaci svých obrazů. Chci si zkusit vymyslet svůj vlastní koktejl a naservírovat ho přátelům, až ke mně příště přijdou na návštěvu. Ať bude výsledek jakýkoliv, nesebere vám vaši radost.

Zakomponujte si mezi své dlouhodobé velké cíle i krátkodobé malé cíle, které jsou dostupné TEĎ a TADY. Chci si navrhnout a vytvořit originální šperk. Chci si nechat udělat tetování. Chci zorganizovat párty pro přátele, které jsem dlouho neviděla. Chci vyzkoušet nový vegetariánský recept. Chci jít na víkendový workshop arteterapie. Chci si koupit korzet v gothic shopu. Klaďte si cíle pro RADOST.

Dělejte si radost a učiňte RADOST svým nejvyšším cílem. Pak sledujte, co se stane.

Ivana Molnárová

www.ivanamolnarova.com

Ivana Molnárová se věnuje psaní  psychologických příruček pro ženy.

Je autorkou knih Sama sebou – Zrození sebevědomé ženyDeprese: 8 kroků ke zvládnutí deprese.

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Elena napsal:

    Jsem velmi šťastný, chci se podělit o svá svědectví s širokou veřejností o tom, co pro mě tento muž jménem Dr. PADMAN právě pro mě udělal, jsem ženatý 4 roky a mám rozchod s manželem před 4 měsíci a byl jsem strach a tak zmatený, protože ho tak moc miluji. Opravdu jsem byl příliš depresivní a kamarád mě nasměroval k tomuto kouzelníkovi, doktoru PADMANOVI, a oznámil jsem mu všechny své problémy a řekl mi, abych se nebál toho, že se přinutí, aby se můj manžel vrátil ke mně a za pouhých 48 hodin Dostal jsem hovor od mého manžela a on se líbil, že bych se měl vrátit do domu. Nikdy v mém životě nevěří v kouzlo a teď mi to jen pomohlo a jsem nyní tak šťastný. Vše mu děkujeme a pokud si také chcete nechat svého manžela vrátit pro sebe zde !! jeho e-mailovou adresu (padmanlovespell@yahoo.com), jsem tak rád, že svědčím o vaší práci a laskavosti DR PADMAN

  2. Mirka napsal:

    Já jsem se takto naučila žít – prostě si stanoví na kalendářní rok nějaké cíle, za kterými si jdu „zuby nehty“ a pokud si je splním, tak mám nastavené různé druhy odměň, abych neztrácela motivaci. Například letos jsem si tak dopřála nové tetování od tetovacího studia v Praze http://www.unholy.cz/cs/ a jsem za to moc šťastná.

  3. Hanickak napsal:

    Ahoj, tak to já bych o sobě řekla, že jsem cílevědomá tak zdravě :-) . Snažím se být úspěšná jak doma, tak v práci, ale myslím si, že to nepřeháním. Teď jsem třeba nastoupila do nové práce, tak je to trošku těžké, protože se v novém kolektivu teprve sžívám, ale myslím si, že to půjde. Teď mi třeba má kolegyně nabídla, že mi vysvětlí nové funkce našeho pracovního počítače, které nám nainstalovala tato firma: https://www.jablotron.cloud/.

  4. Valounek napsal:

    Já razím tu teorii, že žena, ale ne jenom žena, ale člověk obecně, by měl znát svoje mantinely. Jasně, teoreticky dokážeme všichni všechno, ale prakticky to fakt možné není. Já se taky nefušuji manželovi do dílny. Vůbec nevím, jaké existují samostmívací kukly a já nevím co všechno prostě. Prostě každý máme nějaké svoje místo.

  5. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  6. Hanka napsal:

    Já si myslím, že určitá dávka cílevědomosti je v dnešním světě potřeba. Já třeba podnikám a bez této vlastnosti bych se asi neobešla. Myslím si, že i díky tomu se mi daří tak, jak se mi daří. Teď v posledních měsících obzvlášť. Zákazníků mám víc než kdy předtím a dokonce mám teď i úplně nové sídlo firmy.

  7. Quordle napsal:

    I bookmarked it and am forward to exploring the site further.

  8. quordle napsal:

    Everyone ought to read what you’ve written because it contains a wealth of knowledge that can help them become more open-minded. I am extremely appreciative of that. foodle

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.