Pět milimetrů a jeden gram

Pět milimetrů, jeden gram a stáří zhruba 6 týdnů. To je dnešní definice lásky. Má definice – mé lásky. Je tam. Je tam. JE TAM! Je tam a bije jí srdíčko. Malá milimetrová šmouha, která vydává ten nejlíbeznější tlukot na světě.

Pregnant woman

Je překvapivě jednoduché, jak se dá svět proměnit z nehostinného místa plného strachu, obav a nepříjemných lidí na prostý ráj na zemi.

Jak mě někdo, koho jsem ještě neviděla ani nedržela v náručí, dokáže tak silně chytnout za srdce. Vím, proč se chystá na svět , a vím, proč si k tomu vybral nás. A stejně tak chápu proč se jeho předchůdce rozhodl odejít…

V červenci jsem se vdávala – šťastná a čerstvě těhotná  Milovala jsem každý okamžik svého bytí. Pak přišel srpen a samovolný potrat. Zhroutil se mi svět a s mrňouskem odešla i vůle být. Ráno jsem neměla důvod vstávat, večer jsem neměla důvod jít spát. Týrala jsem sebe sama a ani si nevšimla, že tím stejně týrám i svého milovaného muže. Muže, o kterém se píše v časopisech, muže, o kterém každá sní, muže, který je druhou polovinou mé duše. Vždycky pro mě byl vším a najednou jsem ho nevnímala. Tak hluboce jsem se ponořila do svého smutku, že jsem ho odstrčila stranou. Nedal se. Vydržel to. Podržel mě, pomáhal mi a miloval mě tak, že mi opět otevřel oči. Jen tak mimochodem mi v nejtěžších chvílích pomohl dokončit školu, protože podle jeho slov bych ji : „už nikdy nedodělala“. A pak mi to došlo.

Došlo mi, že jsem svoje štěstí vystavěla na chatrných základech a sama sebe přesvědčovala, že jsou dostatečně stabilní. Došlo mi, že hluboce miluju svého muže, ale pokud nebudu stejně milovat i sebe sama, kde kdo mě dostane na kolena a já se stáhnu do své ulity a budeme vedle sebe trpět, každý sám. A stejné by to bylo i s dítětem. Vystresovaná matka, která přenáší své mindráky na děti? To je moje noční můra… Vždycky jsem měla silnou podporu ve svém blízkém okolí, ale sama jsem si podkopávala nohy. A tak jsem začala objevovat to, co jsem dávno měla před nosem. Sebe, své pravé já, svoje nálady, svoje opravdové potřeby a přání, svého muže, jeho lásku ke mně a svojí lásku k němu. Hodila jsem starosti za hlavu a snažila se vnímat okolí pod novým úhlem pohledu. Nebyla to zrovna růžová cesta a rozhodně ještě neskončila. Ale něco se ve mně zlomilo. Nebo spíš něco přibylo. Objevil se pocit, že je všechno v pořádku, že to co mám a co žiju, je opravdové a dokonalé. Že dokážu milovat zase o kus víc a že ve svém životě podnikám další kroky ke svému já.

A v ten moment se v mém lůně zhmotnila láska ve své nejkrásnější podobě…

Děkuju Ti, cvrčku, že sis nás vybral za rodiče. Děkuju Ti, že jsi nás tak obdaroval. Víš, že pro tebe já i tvůj táta uděláme maximum pro to, aby pro tebe byl svět krásné místo. Jsi mým největším učitelem. Těším se na naše první setkání a těším se i na všechna další. Tvoje milující máma.

Hanka
Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.