Můj odvážný krok vpřed – k sebevědomí

Píše se rok 2012 a shodou smutných rodinných okolností držím v ruce 100 000 Kč. A má mysl hned vytváří příběhy: „Co opravíš? Co zařídíš? Co starého vyhodíš a koupíš nové? Uložíš na horší časy nebo pro děti na studia a byt? Tohle… tohle… tohle!!!“

A začínám panikařit, že i tolik peněz
je během pár sekund vlastně utracených.

Přichází ze školy dcera, vidí mě a s nádherným úsměvem na tváři řekne: „A co ta cesta do Peru? Ty už nechceš na Machu Picchu?“ Dívám se na ní s němým úžasem a vnímám svůj mozek, jak chce vymyslet milion různých NE, protože… a protože… a protože!

Vnímám tam někde hluboko uvnitř RADOST a OHROMNOU CHUŤ říci ANOOOOO.

A najednou se ve mně zvedla vlna radosti, chutě a odvahy a já odpověděla dceři: „Ano, chci. Pojedeme o prázdninách!“

Můj odvážný krok vpřed - k sebevědomí

 

Pojedeme do Peru!

Moje tělo šílí, můj mozek šílí a já přesto zůstávám v radosti a těšení. Jsem sama překvapená. A dcera bere papír a tužku a sypeme ze sebe ve smíchu nápady, jak podniknout další kroky, abychom o velkých prázdninách vyrazily…

Naučit se španělsky, koupit průvodce knihu o Peru, vybrat místa, cestovka nebo samy s dalšími lidmi (?), poshánět informace o letenkách, vakcinaci, koupit oblečení a boty, batoh… Byly jsme jak malé holky ve filmu, co si vybírají hru nebo divadelní představení, ve kterém budou hrát a co zažijí.

Ze starostí a problémů se najednou stali radosti a nápady.

Co Vám budu povídat? Na španělštině, když jsme řekly, že chceme jet (jak důležitý krok odvahy, umět říci nahlas své sny a přání, své touhy), se k nám přidal hned kamarád a měly jsme důležitého chlapa pro bezpečnost a pomoc s překladem, muže, který byl sběhlý v cestování. Při společných „pracovních“ schůzkách jsme si každý vzali na starosti nějakou část plánu cesty a za 2 měsíce bylo vše přichystáno!

Můj odvážný krok vpřed - k sebevědomí

 

Jupíííí, ono to fakt jde!

Ono se to jakoby „samo“ poskládalo a my měli připravenou měsíční cestu po Peru s návštěvou jezera Titicaca z Bolívie. Každému se může splnit sen a být tam, kde chce…

Machu Picchu (náš velký sen vidět sedmý div světa), Ica a energetické kameny staré miliony let. Nazca a poznání, jak je to doopravdy s kresbami na planině. Prales a Isllas Ballestas se zvířaty volně žijícími v přírodě (můj obrovský sen vidět Ary v jejich prostředí). Vidět sopku a bílou lávu (Arequipa) i oceán.

Za těch pár měsíců příprav přišly několikrát pochyby, výmluvy, nechuť, strach, ale už jsme jim nevěnovali pozornost. Soustředili jsme se na cestu vpřed, k dosažení a splnění snů.

Můj odvážný krok vpřed - k sebevědomí

 

Zažili jsme dobrodružný, báječný měsíc putování po Peru bez cestovky, kdy jsem si vše zařizovali sami (a zvádli to!). Poznali jsme, jak bohatí lidé jsme a jak žijí „obyčejní“ chudí lidé v radosti a lásce. Pochopili jsme, jak jsme šťastní lidé, když žijeme, kde žijeme a naše republika je plná úchvatných míst. Navštívili jsme nádherná místa a pochopili, jak to bylo s našimi předky před tisíci lety, poznali jsme, jak je to ve skutečnosti s historií národů i lidstva.

 

Cítím husí kůži a polévá mě radost
ze splnění velkého životního snu…

Z toho, že jsem to tenkrát dokázala a pro sebe i dceru udělala.

Od té doby je pro mě tento „krok vpřed“ velkou motivací na mé cestě, kde jsem udělala velké posuny ke změně ve svém životě.

Můj odvážný krok vpřed - k sebevědomí

 

Dnes již doprovázím i druhé lidi na jejich cestě odvahou a cestou k sebevědomí pomocí metody The Work a seminářů pro ženy a partnerských.

Každou chvíli v životě máme možnost se rozhodnout a udělat krok vpřed a jít za svými sny.

 

Kateřina NesvadbováKatka Nesvadbová
Průvodkyně změnou životních postojů

5. průvodce metody The Work v ČR
lektorka seminářů pro ženy a partnerských seminářů

www.katkanesvadbova.cz

Co pro vás právě teď chystám? Nejbližší akce >>>

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. Hanča napsal:

    Tak tohle zní vážně hodně zajímavě. Mám kamaráda, který právě v Peru byl a prý to člověk musí opravdu zažít. Taky bych se tam někdy do budoucna ráda podívala, myslím si, že to musí být něco opravdu jedinečného. Letos se ale chci spíš podívat do Španělska, viz https://www.cklub.cz/pruvodce/spanelsko To mě taky láká už dlouho, hlavně kvůli kultuře atd a pořád jsem tam nebyla.

  3. Olga napsal:

    Hodně jsem si zvedla sebevědomí poté, co naše první dovolená s dětmi dopadla podle mých představ. Nikdo se totiž neztratil jako ve filmu Sám doma a manžel říkal že si to nakonec i jako řidič moc užil. Jsem tak ráda že jako rodina fungujeme na jedničku.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.