Oblékám se v New Yorku

Tak co, holky, už jste někdy nakupovaly v New Yorku?
Že ne? Tak to je velká chyba, protože, i když je to trochu šílené, trochu dál a trochu v dolarech :-), je to báječná zábava a zážitek na celý život! Chodit týden po New Yorku a nenakupovat – to prostě nejde. A týden jen nakupovat – to taky nejde. A proto se spojily dvě dámy a vymyslely projekt

„Oblékám se v New Yorku“

Ta první zná lidské duše a umí je dokonale obléknout, módní návrhářka a stylová poradkyně, které ženy opravdu důvěřují – Táňa Havlíčková.
Ta druhá zná newyorské ulice a zorganizuje cokoliv, specialistka na individuální cestování – Šárka Morávková.

Oblékám se v New Yorku

Jen si to představ…

Ráno se probudíš v nádherném hotelu do svěžího, slunečného, květnového rána. Na snídani se potkáš s dalšími kamarádkami, které jsou stejně naladěné a stejně natěšené jako Ty. U kávy a výborné snídaně probíráte včerejší den a těšíte se, co dnes nového uvidíte a zažijete…

Od hotelu je to jen pár kroků na metro. Přejíždíte Queensboro bridge a East River pod vámi se třpytí jak zrcadlo. Vlak zajíždí pod zem a za patnáct minut už vystupujete na nejjižnějším cípu Manhattanu. Od stanice Whitehall je to na ferry jen pár metrů a odjezd je za pět minut. Nastupujete na malý trajekt, lepší je stát vepředu vpravo, vítr trochu fouk, a za chvíli se před vámi objevuje Socha svobody. Fotíš si ji, fotíte se společně, taky selfíčko nesmí chybět a za pár minut už plujete zase zpátky. Vystupujete v Battery parku, který celý kvete magnóliemi a oleandry, pouliční malíři se střídají s prodavači popcornu a limonád. Procházíte se parkem kolem památníku ztracených námořníků ve 2.světové válce, kolem pevnosti, fotíte si Sphere, novou skulpturu celou z bronzu a vzadu za parkem se tyčí ty nádherné mrakodrapy ze skla a oceli, jen kousek vlevo se do výšky vypíná nová budova One World Trade Center. Sedáš si na lavičku a pozoruješ lidi kolem, turisty, smějící se děti, místní, kteří hledají trochu prostoru na svůj oběd v plastových škatulkách…

Kousek odtud je Bowling Green se symbolem New Yorku, obrovským bronzovým býkem, kterého je zázrak vyfotit celého, protože na něj lezou jak děti, tak Japonci. Vydáváte se po začátku Broadwaye, odbočujete do Wall Street a procházíte až k vodě, kde jsou mola s plachetnicemi a startovací místo pro vyhlídkové lety helikoptérou.

Procházíte pár uliček a… jééé Coach, to je moje oblíbená značka. A mají novou jarní kolekci. A jéééé, Abercrombie a Fitch, tam jsou parádní trička a košile, to u nás taky moc není a Hollister, ten vůbec ne… „Holkýýý“ křičí Táňa, „počkejte přece, tady jsou nejnovější kolekce, to je zbytečně drahé. Odpoledne půjdeme tam, kde seženeme podobné za polovic“. Tak dobře :-). Pokračujete po Fulton street ke kostelu svatého Pavla. Někdo jde dovnitř, někdo si fotí jen exteriér a přilehlý park.

Tak co s jídlem? Asi bufet v 221 Bistru a sednout si do parku u City Hall. Vcházíš dovnitř a nevíš, co si nabrat dřív, mají lososa, desítky salátů, všechno na váhu do mističek… Dáváš si trochu míchaného salátu, kuřecí teryaki křidýlko, dva kachní plátky na medu, trochu rýže, tři kousky maki sushi, tři kousky nigri s máslovou rybou a do malé misky ananas, jahody, broskve. Tak a je to za 12,80, plastovou vidličku a hurá do parku.

Všechny lavičky jsou obsazené. No přece nebudeš sedět na schodech sochy, támhleta babka vypadá, že se zvedá, super, tak šup šup. Sedáš si na volné místo vedle kluka s holkou, debatují o nějakém filmu, ach jo, ta angličtina. Ostatní holky si sedají i na trávu, tady to nikomu nevadí. Po báječném obědě na sluníčku je čas na relaxaci. Holky brebentí, co se jim dnes cestou líbilo, fotí se u kašny, u obrovské magnólie, okukují, co newyorčanky teď na jaře nosí… Půlhodinka odpočinku končí, je čas jít.

Oblékám se v New Yorku

Dnešní odpoledne si totiž užijí všechny „duše“ bez rozdílu. Procházíte kouskem Čínské čtvrti, za křižovatkou s Canal street Tě po levé straně upoutá výloha Necessary Clothing. To vypadá lákavě, jarní slevy – 80%! Jé, tyhle sandálky, ty jsou jak od Jimmy Choo, ten tvar, a stojí jen 19,90. To je necelých 500,-, ty jsou hezký… hm, mají jen devítky, to budou asi velký. No ale tyhle! Steve Madden, nová jarní kolekce, 130 dolarů. Táňa se proplétá mezi regály a mává jak dirigent: „Tohle ne, tohle jo, vem si obě barvy, ať vidíš rozdíl, no, na tohle zapomeň!, seš jangová tak proč kulatou špičku, sakra :-), puntík ne, zkus ty pruhy, holky netlačte se u těch kabinek…“

Prodavačky kmitají sem a tam, nosí menší boty, větší boty, modré šaty, k nim kabelku, no ale nekupte to, když je to za babku a u nás tohle nenajdete! „Holky, kdo si potrpíte na značkové věci, tak ještě vydržte, kousek odsud je Bloomingdale´s, tam budeme mít dvě hodiny rozchod“. Bereš papírovou tašku s nápisem NC a odcházíš se svými úlovky ven.

Taková nádhera. Boty, kabela, jarní šaty, bunda, brýle a šátek, to celé za 180 dolarů? No to je sen! Za protější křižovatkou je velký obchodní dům. Už zdálky vidíš cedule 40 – 60% off. Vyjíždíš po schodech do nejvyššího patra a vzpomeneš si na Rachel z Přátel, ta přece v začátcích pracovala jako nákupčí v Bloomingdale´s. Toalety jsou luxusní jak u nás v Mandarinu. Opláchnout obličej, napít a jde se na to.

Jimmy Choo, DKNY, Coach, Michael Kors (proč je to u nás tak drahý, když tady to stojí polovic?). A v dalším patře Hilfiger, Hollister, American Eagle, Lewis, Lee Cooper, značkový Lewisky za 700,- korun? To si dělají legraci? A už to jede: „V tom jsi smutná, ne modré, zkus to růžové, nádhera, super, v tom máš poloviční zadek, nemůžeš mít kytky, musíš mít velké vzory, holky poslouchejte, noste mi to ukazovat sem, já si tady sednu a budu vám říkat… a kdo nechcete už nakupovat, nahoře je kavárna.“

Po dvou hodinách odchází parta unavených, šťastných a hlavně kompletně oblečených krásek z obchoďáku.

Teď na nejbližší metro a do hotelu, přece se s tím nebudete tahat po městě. Za půl hodinky už jsi na pokoji. Vybaluješ tu nádheru a absolutně nechápeš, jak se můžeš za jediné odpoledne obléknout od hlavy k patě, na několik let dopředu a za tak málo peněz. Máš pauzu skoro dvě hodiny, do půl osmé. Pak všechny společně vyrazíte na Times Square a na koktejl do kavárny The View, která se za necelou hodinu otočí o 360° a jsou z ní vidět všechny newyorské mrakodrapy. Prostě nádhera!

 

Tak asi takhle budou vypadat naše dny v New Yorku. Šárka se bude starat o vyvážený program, aby všechno klapalo a fungovalo, abychom viděly co nejvíc a užily si tu báječnou energii nejdynamičtějšího města na světě. Táňa se bude starat o konzultace a o celý proces nakupování. A pozor! Každý den se bude osobně věnovat vždycky pouze jedné dvojici. Užijeme si to společně i zvlášť, na všechno bude dost času.

 

Tak co, holky, už jste někdy nakupovaly v New Yorku?

Pokud máte o tenhle úžasný poznávací a nákupní výlet zájem,
další informace najdete na stránkách www.tanahavlickova.cz – akce.

Moc se na vás obě těšíme. Bude to parádní jízda, to mi věřte.

Latest posts by Táňa Havlíčková (see all)
Komentáře
  1. Ivule napsal:

    Co já bych dala za to, abych se mohla začít oblékat v New Yorku. Já si zatím užívám, je to možná i proto, že na nic jiného nemám, nakupování v tuzemsku nebo na internetu. K tomu jsem si našla i super nástroj jménem https://www.mujletak.cz , což je stránka hromadící všechny letáky, které vyjdou a můžete to mít tak vše pod kontrolou :)

  2. Janka napsal:

    No, v New Yorku si úplně nemůžu dovolit nakupovat, ale třeba co se týče módy, tak se čas od času ráda inspiruji v zahraničí. Hodně teď sleduji i různé zahraniční blogerky a sleduji co nosí. Neříkám, že všechny trendy se mi líbí, ale některé opravdu ano. Co mě teď naposledy například chytlo byla taková ta shopper kabelka která se v poslední době stává čím dál víc populární

  3. xxx napsal:

    S nakupováním v New Yorku nemám žádnou osobní zkušenost a upřímně řečeno mě to ani nijak moc neláká. Poslední dobou jsem začala nakupovat hodně i po internetu. Doma jsem v jednu chvíli měla přebytek oblečení a tak jsem se rozhodla udělat čistku a některé kusy vyřadit. Ty příliš nenošené jsem dala na inzerát https://obleceni.biginzerce.cz/ a brzo se mi začalo ozývat plno lidí, to jsem byla moc ráda.

  4. Fialka napsal:

    Tak to já se oblékám maximálně v New Yorkeru… :D Ale ne, tam já moc nenakupuji, to je podle mě móda spíš pro teenagera. Já nakupuji ráda v Lindexu, Nextu a Mohitu. V poslední době jsem si ale oblíbila i nakupování přes internet. Před každým mým online nakupování si prohlédnu tento web: http://kuponozdroj.cz/, abych se podívala, jaké zrovna probíhají slevy a akce.

  5. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  6. XJbHxy napsal:

    evolution korea
    829XJbHxy~!&

  7. SpxNok napsal:

    에볼루션롤렛
    873SpxNok*“#

  8. wRNDYU napsal:

    evolution korea
    903wRNDYU])[

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.