Nevěra – zdravá či nezdravá?

Nevěra - zdravá nebo nezdravá?Při práci se ženami, které se prodírají anorexií a bulimií, se často dotýkáme tématu sexuality. Přijímání potravy souvisí se sexem velmi úzce. Společným tématem je právě přijímání. Nejen ústa jsou místem, kudy pro ženu vstupuje potrava.

Včera jsem dostala zajímavou otázku: „Souhlasíš s nevěrou nebo ne?“

Zjistila jsem, že nedokážu odpovědět takto černobíle. První, co jsem si uvědomila – neodsuzuju ji. Nemusím s ní ani souhlasit ani nesouhlasit. Nevěra prostě je. Je součástí mnoha životů.

Klientku vždy podpořím v tom, kde potřebuje nasytit svoji potřebu. Každopádně tak, jak já se měním, tak i k tomuto tématu přistupuji zodpovědněji a s větším respektem.

 

Ženská nevěra je volání o pomoc

Pokud začnete o nevěře uvažovat, začíná vás lákat, bylo by fajn si připomenout pár faktů.

 

1) Pokud je pro vás nyní důležitější VZTAH:

  • položte si otázku: Co mi ve vztahu schází, co mi chybí?
  • nezapomeňte to sdělit partnerovi. Bez výčitek. Jen se svěřit, co a jak vy vnímáte a kde cítíte možné ohrožení vztahu. Pozor, nesmí to být vydírání. Ani skryté!!
  • uvědomte si, že pokud někoho pustíte do své intimity, provážete s ním svoje energetické pole. A narušíte vaše společné pole s partnerem. To jsou ty neviditelné věci za… nejsou vidět, ale přesto jsou „cítit“.

 

2) Pokud je vaše vnitřní odpověď, že důležitější jste VY:

  • uvědomte si, že je to v pořádku. Někdy prostě potřebujeme v rámci zachování svého zdraví, i osobního vývoje, upřednostnit sebe. Ve skutečnosti máme zodpovědnost jen sami za sebe. Nejste zodpovědní za život někoho jiného. Ovšem za ten svůj – za jeho plné prožití, jste zodpovědné totálně.
  • položte si otázku: Co ve skutečnosti potřebuji, po čem toužím?
  • položte si otázku: Proč jsem ve vztahu, který mi nevyhovuje?
  • položte si otázku: Co můžu TEĎ udělat pro to, abyste se cítila lépe?
  • pokud se rozhodnete pro milence, nevyčítejte si to, jednejte s tím mužem na rovinu, nedávejte mu naděje do vztahu, pokud to necítíte.
  • dopřejte si vše, co Vám chybělo, užijte si rozkoš a nebojte se, až se nasytíte, tato potřeba přejde. Největší masakr v nás způsobuje to, co popíráme, potlačujeme.
  • než půjdete do dalšího vztahu, dejte si čas být jen sama pro sebe. Je to čas nutný ke zhojení ran.

Nevěra – zdravá či nezdravá?

 

O roli milenky by mohl být samostatný článek. Zde řeknu jen – zasloužíte si plnohodnotný vztah. Mužů je dostatek, a zcela určitě je někde minimálně jeden pro Vás. A také – něco jiného je naplnit svoje sexuální potřeby a něco jiného je prožívat lásku.

Nevěra mužů je leckdy reakce psa na hárající čubu. Pokud je žena v energii, když muži zavoní a zatřese zadečkem pod nosem, je v přirozenosti muže jít za touto vůní. Když si žena vybere muže, chce ho, použije k tomu vhodně své ženské atributy, tak muž prostě reaguje. Je zodpovědnost ženy si tohoto být vědomá.

Sama jsem před časem dostala zrcadlo toho,
jak se nevědomě před muži natřásám.

Uvědomila jsem si to, a přestala jsem to používat. Rozhodla jsem se, že toto nemám zapotřebí, že prostě oslovím toho správného muže jen tehdy, když budu sama sebou. Od té doby jsem začala přitahovat daleko zralejší muže. Byla jsem už natolik silná a sebe-vědomá. Ovšem ke všem těmto pochopením, jsem si došla cestou přes nevěru, přes různé zážitky s muži. Takže pro mě není nevěra ani špatná, ani dobrá. Má své opodstatnění, svůj úkol.

Jako vždy – záleží jen na nás, jestli v ní najdeme nějaké poučení.

 

Magda KřepelkováMagda Křepelková

Psychosomatika
Autorka příběhových knih

www.magdakrepelkova.cz

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.