Nemám na sebe čas aneb vaše krása až na 1. místě

Nemám na sebe čas aneb vaše krása až na prvním místě

Nemám na sebe čas. A na svoji krásu? Už vůbec ne! Počítala jste vlastně někdy, kolikrát za týden řeknete to populární slovní spojení? Je to skutečně tak nebo je někde zakopaný pes? Možná je na čase něco konečně změnit.

Nemám na sebe čas

Nemám čas zdravě jíst, vypít si v klidu kafe, posedět večer s partnerem, jít jen tak do divadla, jet na víkend na wellness pobyt, přečíst si pěknou oddychovou knihu. A na svoji krásu? Tak na tu už čas nemám vůbec.

Připadá vám to povědomé? Máte pocit, že už jste někdy ty věty (nebo věty nápadně podobné) někde slyšela?
Co se takhle aspoň na chvíli zastavit a upřímně si odpovědět… Opravdu je to s vaším životem tak moc strašné, že vám toho času tolik chybí? Je to doopravdy tak, že věci, které děláte, jsou všechny skutečně důležité? Tak moc, že mají přednost před tou nejdůležitější osobou ve vašem životě? Před vámi?

Je to skutečně tak?

Skutečně jste na tom tak, že věříte, že něco nebo někdo je důležitější než vy sama? (ano, možná teď namítnete děti, rodina, teplo rodinného krbu). Ruku na srdce.

  • Jak bude spokojená rodina, když bude doma mít strhanou nepříjemnou a nehezkou ženskou, která se od rána nezastaví a jen řeší, co ještě musí udělat a co se všechno ještě nestihlo?
  • Jak budou spokojené děti, když budou mít doma maminku, která nemá čas ani sama na sebe, natož třeba na hraní s nimi?
  • Jaké teplo domova vytvoříte, když vnitřně budete nespokojená, protože musíte mít čas na všechny okolo a na sebe samotnou vám už nezbývají síly?
  • Jak se budete usmívat na rodinu, když ani nemáte čas a chuť usmát se na sebe do zrcadla?

Možná je na čase začít dělat věci trošku jinak

Možná uzrál čas začít sebe samotnou dávat na první místo a čas si na sebe jednoduše udělat. Popravdě. Nikdo jiný, než vy sama, si za vás čas na sebe samotnou neudělá. (No pěkná slovní hříčka, ale vskutku pravdivá, možná stojí za to si ji přečíst ještě jednou.)

Nikdo jiný, než vy sama, si za vás čas na sebe samotnou neudělá.

Proto zkuste změnu.

Začněte si věnovat čas každý den. Každý den 15 minut.
Tyto minuty si nikdy nikým nenechte vzít. Začněte třeba tím, že se každý den budete věnovat ať už příjemné koupeli nebo sprše, jemnému odlíčení pleti nebo ráno naopak jemnému a decentnímu líčení. Anebo si jen tak hoďte nohy nahoru. Jednoduše začněte tím, že dopřejete 15 minut denně sobě, svojí spokojenosti a tím i svojí kráse.

Nechci vás házet do jednoho pytle, kdepak. Ale už za ty roky o kráse něco vím a tuším. A na rovinu se zeptám, jak to máte teď? Kdybyste měla dát vaší kráse teď číslo na žebříčku důležitosti ve vašich každodenních povinnostech, jaké číslo by dostala? 1, 2, 3… nebo spíš 149, 158, 159?

Nemám na sebe čas aneb vaše krása až na prvním místě

Nechte je, ať si klidně ťukají na čelo. Není to totiž o čase

Když někomu popravdě přiznáte, že se chcete cítit krásná, nejspíš si zaťuká na čelo a řekne vám, že jste asi v pubertě. Nebo vás rovnou nařkne, že jste marnivá a malicherná. Tak to raději nikomu neříkáte a vlastně to pro jistotu ani neděláte. Vždyť ženská krása je často brána jako povrchní a žena, která se o ni stará, jako fiflena. Bohužel.

Ale když přestanete tyto nesmysly poslouchat a začnete poslouchat sebe, velmi pravděpodobně zjistíte, že to, že péči o sebe samotnou mnohdy odsouváme na vedlejší kolej, není o čase. Nechte je, ať si klidně ťukají na čelo.

Času máme všechny stejně. Žádná z nás nemá den delší, než 24 hodina a žádná z nás nemůže svůj den natáhnout. (I když bychom si to tak často přály.) Proč některé ženy péči o sebe berou jako přirozenou součást života?

Jednoduše si jinak poskládaly priority.

Je to o prioritách a o tom, jakou důležitost my samy sobě a své kráse dáváme. Pro kterou z vás je krása v běžném životě skutečně priorita? Některé z vás zcela jistě teď přikyvují :„Jasně, pro mě rozhodně. Protože když se cítím dobře a sama sobě připadám krásná, jsem spokojenější, víc se usmívám a se mnou se usmívá i moje okolí.“

Ale zatím daleko víc žen spíš řekne: „Krása? Taková blbost? Na to fakt čas nemám.“ A pak se podívají do zrcadla a následuje věta „Ach jo, já zase vypadám.“
Pojďme to společně změnit.

Rozhodněte se vzít krásu do vlastních rukou.

Přála bych si, abyste se rozhodla, že vaše krása, vaše jedinečnost a vaše spokojenost se od nynějška stanou prioritou. Co to znamená? Že jim budete svůj čas vědomě věnovat.

Proč?
Přesně proto, pro co tvrdíte, že ho nemáte. Pro spokojené děti, pro manžela, pro teplo rodinného krbu a hlavně pro sebe samotnou.

Nemám na sebe čas aneb vaše krása až na prvním místě

Jak se to podařilo mně samotné a s čím jsem se musela sama v hlavě poprat, s vámi sdílím v knize Magicky ženská, v mém příběhu o cestě za vědomou ženskou krásou. Není to tak těžké, jak to může na první pohled vypadat. Přesvědčte se sama.

Držím palce a napište mi, jak vám to jde.

Udělejte malou změnu ještě dnes! Věnujte si prvních pět minut pro sebe a udělejte si radost.

Nemám na sebe čas aneb vaše krása až na prvním místě

Michala Měřínská

MakeUp Artistka a Stylistka – „Pomáhám ženám měnit pohled na jejich krásu“

Autorka knihy Magicky ženská a ebooku Dokonalé líčení krok za krokem – jak během 5 minut podtrhnout líčením svou krásu.

Autorka ebooku Kouzla oblékání aneb to nejdůležitější pro váš šik styling.

michalamerinska.cz www.magickyzenska.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Troy Pankow napsal:

    Harga Beton Cor Murah Per Kubik – Jual Beton Ready Mix. Supplier dengan Harga Beton Ready Mix Batching Plant Berikut Harga Beton Cor Readymix dari … kunjungi http://boxculvertmegacon.kedungsepur.my.id/2020/08/harga-box-culvert-megacon-di-tingkir.html

  2. Antoine Moros napsal:

    Kontraktor Kolam Renang berpengalaman memberikan layanan kolam renang ukuran besar ataupun pembuatan kolam renang yang berukuran kecil …. lihat di https://kolamrenang-villa.netlify.app/kontraktor-kolam-renang-villa-kudus.html untuk lebih lengkap

  3. Kasey Strissel napsal:

    Perusaan Betching Plant Yang Memproduksi Beton cor pracetak, beton segar yang belum mengalami cara kerja pengikatan dan … silahkan kunjungi https://harga-u-ditch-beton-megaconperkasa.blogspot.com/2020/01/harga-u-ditch-beton-1-ambon-0852-1900.html

  4. Jene Gump napsal:

    Harga Beton Cor Murah Per Kubik – Jual Beton Ready Mix. Supplier dengan Harga Beton Ready Mix Batching Plant Berikut Harga Beton Cor Readymix dari … kunjungi https://pipadrainasemegacon.jabodetabek.my.id/2020/09/jual-pipa-drainase-megacon-johar-baru.html

  5. Roberta Kennington napsal:

    Dengan banyaknya pengiriman unit kendaraan ke kota kota hal yang demikian diperlukan pelayanan ekspedisi pengiriman kendaraan beroda empat yang professional … info lebih lanjut https://carcarrier.netlify.app/car-carrier-surabaya-lombok.html

  6. Jacques Mcfolley napsal:

    Harga kaca tempered glass yang dipasarkan di pasaran sungguh-sungguh bervariasi tergantung pada tipe dan ketebalannya. Mau tahu berapa harganya, untuk detail silahkan kunjungi https://etalase-tempered.blogspot.com/2019/12/jual-kaca-tempered-etalase-1-medan.html

  7. Lore Beckman napsal:

    Epoxy is a lasting adhesive utilized on various types of areas, from plastic to metal. … Epoxy begins in a liquid state. Since it is combined, the substance’s temperature heats… click https://kontraktorepoxy.netlify.app/jasa-waterproofing-yogyakarta/index.html for more detail.

  8. Norberto Dantonio napsal:

    PabrikPintu.co.id is definitely a uPVC door manufacturer and then fabricator, delivering goods that get together huge stages of quality. Perspective a lot of our array of cost effective doors online, tap https://pembuatanpintuflush.blogspot.com/2020/08/jual-pintu-flush-1-boyolali-0812-8143.html for detail.

  9. Rodger Lambrecht napsal:

    We’ve designed our selection of toilet cubicles to suit many different applications from full height, flush fronted cubicles for offices to low level cubicle doors perfect for … kunjungi https://showerbox.jabodetabek.my.id/2020/09/jual-shower-box-kelapa-gading-jakarta.html to go further.

  10. Ivulenka napsal:

    Tak to ani já na sebe nemám tolik času a to kor teď, když ještě řešíme rekonstrukci domu. To tuhle jsme si chtěli vypočítat úspory za vytápění a našli jsme tuto kalkulačku zde – https://mastertherm.cz/tepelne-cerpadlo/uspory/ , kde nám vyšlo takové číslo, že jsme se rovnou rozhodli jít po tepelných čerpadlech. Takže já na sebe čas, jak vidíte, opravdu nemám :)

  11. Hanina napsal:

    Pro mě osobně je tohle o nějakém osobním nastavení. :) Nevadí mi jít s odpadem k popelnicím jen tak v teplákách, na druhou stranu, když mám jít na návštěvu, tak se šlechtím klidně půl hodiny. Používám na to BIO kosmetiku https://www.vivaco.cz/bio-kosmetika-2048-list po které nemám ekzémy, jako jsem měla po klasické. :) Navíc mají skvělé řady do koupelí, takže to je o té průběžné péči a prevenci. :) Ale jak říkám, když půjdu k popelnicím nebo se psem kolem bloku, tak na sebe hodím tepláky, vlasy do drdolu a neřeším. :)

  12. Fialka napsal:

    Ahoj, tak to já jsem se naučila si na sebe čas udělat! Jinak bych se z toho asi zbláznila. Mám 3 děti, z toho dva jsou teď v pubertě a kdybych si jednou za čas neutrhla trošku času jen na sebe, tak bych si mohla rovnou jít hodit mašli…. :-D Nejraději relaxuji tak, že se vydám na výlet do přírody. Teď jsem si koupila krásné nové outdoorové boty tady: https://armik.cz/. :-)

  13. Tomáš Roman napsal:

    Co to je za vtip, že nemáte vy ženy čas? Třeba moje manželka si na to taky furt stěžuje, ale každý večer dvě hodiny sedí u krbu a jen tam tak čumí. Tak já vás teda nechápu. Musím teda jen říct, že ty nádherné designové krby z https://rocal.cz/designove-krby jsou pro ženy fakt jak magnet.

  14. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  15. Jana napsal:

    Také jsem měla období, když byli děti malé, že jsem o sebe moc nedbala což mi vadilo a manželovi se to také moc nelíbilo. Proto mi manžel začal více pomáhat, abych měla na sebe trochu času a naučila se zase relaxovat. Začala jsem chodit ke kadeřnici, která mi vyhověla a hned na poprvé na mě použila přírodní šampon na vlasy.

  16. Marcelo Balckburn napsal:

    Very best plus Most affordable Jabodetabek Confidential Instructions, each of our personnel plus trainers occur to your dwelling, established your individual examine timetable and can pick out every subject involving examine … click https://kursus-ekonomi.netlify.app/les-privat-ekonomi-pademangan.html for further

  17. Layne Winzelberg napsal:

    Jabodetabek private tutoring services with teachers going to the house. Over hundreds of active tutors are ready to teach various skills and lessons for the children to adults … go to https://kursus-jerman.vercel.app/kursus-bahasa-jerman-penjaringan.html for further

  18. Virgilio Triffo napsal:

    We provide private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With a and accelerated method, it is hoped who’s are able to foster a generation of people with good morals… click for more information https://ipa-exed.blogspot.com/2022/05/les-privat-ipa-di-setiabudi-terdekat.html

  19. capecodsunglasses napsal:

    Cape Cod wooden sunglasses can effortlessly impress you when it comes to durability. Compared to plastic or metal glasses, our wooden frame glasses are long-lasting. They are non-bendable and non-faded,american flag sunglasses
    offering longevity in quality even if it is dropped mistakenly since natural wood promises permanency.

  20. Kain Vaughn napsal:

    Join our esteemed foreign language course at Executive-Education.id and set about a linguistic adventure on the lifetime. Immerse yourself inside the richness of your target language, guided by expert instructors who be aware of the nuances and intricacies of effective language acquisition. Whether you’re a beginner or a semi-pro learner, our tailored curriculum will empower one to navigate diverse cultures with finesse and flair. Click https://kursus-korea.github.io/kursus-bahasa-korea-kelapa-gading.html for further.

  21. romanzaayn napsal:

    This blog contains a wealth of information! The eloquence of the author and the breadth of the knowledge she offered mesmerized me. A truly enjoyable book that left me informed and craving more and this attire Port & Co PC380 https://www.veetrends.com/port-company-pc380.aspx very stylish and cozy.

  22. You have made some good points here. I looked on the internet for the issue as well as found most people will certainly accompany with your website.Your blog is really cool and great. I really appreciate your blog. I am glad to read your blog. Thanks for sharing the nice and cool post. Keep it up. I am waiting for your next blog.

  23. Alquran Mp3 napsal:

    As Muslims, we must understand and follow the commandments of the Quran Sharif. It is a great gift for those who cannot understand the Arabic language. Easy Quran Urdu translation and complete explanation both are amazing features of this app.

  24. AlenaM napsal:

    Já na sebe taky nemám moc čas. Nějaké líčení, úprava vlasů a nehtů nepřipadá v úvahu, tak nosím alespoň pěkné šperky , díky kterým se cítím víc jako žena :-) . Doufám, že až děti trochu povyrostou a budou mi víc pomáhat s domem a se zahradou, tak na sebe zase začnu mít víc času.

  25. peeter parker napsal:

    Your blog is really cool and great. I really appreciate your blog. I am glad to read your blog. Thanks for sharing the nice and cool post. Keep it up. I am waiting for your next blog. by the way I like fashion jackets Edison Jacket offers a diverse collection of high-quality jackets inspired by popular movies and TV shows. With a focus on craftsmanship and attention to detail, Edison Jacket brings iconic characters‘ styles to life.
    silent twins blue varsity jacket
    Elevate your fashion game with their unique and stylish jackets for a standout look

  26. Lenka napsal:

    Já si myslím, že každá žena by si jednou za čas měla na sebe udělat čas a dopřát si něco pěkného. Já jsem teď nedávno například začala chodit na erotické masáže Praha a musím teda říct, že to je vždy něco neskutečného. Už jste někdy na takové masáži byly? Jestli ne, tak to určitě někdy zkuste. Litovat podle mě nebudete. :)

  27. Adam Watson napsal:

    I prioritize your beauty over making time for myself. as well as Hello, I am Adam Watson working in fiber fashion, an online fashion marketplace. All his items are very good, I think you should buy from this online site.

  28. Hash Clinics napsal:

    laser hair removal Treatment is technology that uses lasers to permanently reduce body’s hair growth. World’s most advance laser is soprano titanium used in Hash Clinics. Let’s discuss laser hair removal treatment, cost, its benefits, side effects & more.

  29. skin whitening napsal:

    Whitening injection uses, benefits, side effects, precautions, myths, price, how whitening injections work & how Glutathione Injection work with vitamin c. All topics we are going to disccus with help of videos.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.