Vaginal mapping – potěšení a léčení

účinná technika pro zvýšení citlivosti a rozpouštění traumat a zranění

Metoda vědomé láskyplné intimní masáže „Vaginal mapping“ je jednou z nejefektivnějších dotekových technik, která slouží rozpuštění starých traumat a bolestí na emoční i tělesné úrovni, zvyšuje citlivost a umožňuje prožívat více potěšení a vede ke šťastnějšímu a více naplněnému životu.

Velká část žen, se kterými se setkávám, někde v hloubi těla a duše cítí, že by v životě i v intimní oblasti mohly a měly prožívat VÍC. Víc lásky, víc naplnění, víc smyslu, víc radosti, víc hloubky, víc vášně…

V příručkách pro zlepšení sexuálního života se zpravidla setkáme s řadou technických návodů, které však z intimního života činí spíš zručnostní a sportovní výkon, než aby vedly k naplňujícímu milování a blaženosti. Zmiňované „tipy a triky“ se často míjejí účinkem proto, že cesta k prohloubení ženské sexuality nevede skrze silnější stimulaci, ale díky zvýšení vlastní citlivosti, ukotvení se ve svém středu, otevření se a odevzdání.

Vaginal mapping - potěšení a léčení

 

Namísto „přidávání“ technik a stimulace především ubíráme
a rozpouštíme to, co hloubce a intenzitě prožitku blaženosti brání.

Jako ženy se toužíme a současně bojíme odevzdat. Není větší slast, než se s naprostou důvěrou otevřít. Ale máme strach ze zklamání a bolesti… A tak se zavíráme, na základě minulých i generačních zranění. Prožitky z minula, které byly více či méně bolestivé, způsobují v našem těle určité „zamrznutí“ a brnění. „Chráníme“ se tak před prožitkem bolesti, ale spolu s tím i před prožitkem potěšení, radosti a intimity. Tím, že se uzavíráme strachem z bolesti, uzavíráme se i lásce. Přitom minulá bolest nás v současné chvíli již neohrožuje, přestože se chováme, jako by tomu tak bylo.

 

Láskyplná vědomá masáž má sílu tato „zamrzlá“ místa rozpouštět, a uvolňovat emoční náboj v nich ukrytý. Díky tomu se může objevit zcela nová, často dosud nepoznaná, citlivost, vnímavost, blaženost a vnitřní svoboda. Tento prožitek také dodává víru v sama sebe, hluboké ukotvení ve svém středu a klid spojený s moudrostí.

Základem není „získat“ či naučit se něco nového, něco změnit a „předělat“. Pouze rozpustit to, co nám brání v prožitku vlastní podstaty. Zkrátka shodit brnění s porozuměním tomu, že jej již nepotřebujeme.

 

Technika „vaginal mapping“ (česky vaginální mapování)

Jedná se o dotekovou techniku, při které jemně masírujeme tkáň vaginy. „Mapujeme“ přitom její citlivost. Žena se tak vědomě spojuje s pocity, které jsou v intimní oblasti nashromážděné. Některá místa jsou necitlivá, některá plná potěšení, jiná plná různého druhu emocí: smutek, vztek apod.

Ženské pohlaví je receptivní, přijímající, a má tendenci v sobě shromažďovat a „pamatovat“ si různé druhy prožitků, příjemných i bolestivých. Při běžném milování, přestože se dotýkáme vaginy, často tyto pocity vůbec nemusí být vnímány – stávají se zřetelné až při zpomalení se, práci s dechem a rozšíření vnímavosti.

Pokud žena zažila ve svém životě bolestivé zkušenosti,
spontánní reakce je „zamrznout a necítit“.

To se pak v průběhu života projevuje jako určitá zpravidla všudypřítomná hladina napětí a stresu. Protože vlastní energii využíváme na potlačení toho, co nebylo dostatečně prožito, a co má tendence se znovu a znovu aktivovat. Pohyb, dech, zvuk, dotek… to vše jsou nástroje, které zvyšují hladinu energie – a tím pádem i cítění – v našem těle.

Pokud jsme v sobě „zamrzly“ bolest z minula, nedaly jí prostor se vyjádřit a z těla odejít, prožíváme pak zmíněné napětí, často aniž bychom si ho uvědomovaly. Také se podvědomě bráníme prohloubení intimity ve vztahu – protože i to aktivuje v první fázi starou bolest.

Tato dynamika prožitku vzniká nejen při silných traumatech jako je například sexuální zneužití, gynekologické zákroky, obtížné porody apod. Někdy stačí i zdánlivě nevinné podněty jako něčí poznámka, pohled, zraňující slova ve chvílích, kdy jsme otevřené a zranitelné. Aniž bychom to vědomě zaznamenaly, podvědomě „ztuhneme“ a příslušný pocit, který jsme neprožily a nevyjádřily, pak utěsňujeme v těle.

Vaginal mapping - potěšení a léčení

Při použití techniky zvané „vaginal mapping“
znovu probouzíme citlivost této jemné tkáně.

Spolu s tím se uvolňují z těla prožitky, které patří do minulosti, a v případě, že byly bolestivé, tak způsobují určité „zamrznutí“ či „obrnění“ tkáně vaginálních stěn. Díky tomu ženy při milování často necítí dost výrazně, nebo mohou vnímat i nepříjemné pocity a bolest.

S tím spontánně souvisí snížená chuť k sexu, případně možnost rychlého, dynamického sexu jako jediná zajímavá varianta. Při intimnějším a jemnějším spojení se však znovu objevují i pocity zranitelnosti a bolesti, a to může být pro ženu tak nepříjemné, že intimní kontakt spontánně omezí – někdy s pocitem, že partner není dost vnímavý, přítomný apod. (projekce)

 

Proč pracovat s dotekem a tělem?

Přestože můžeme rozumět příčinám bolesti a potíží v našem životě, pouhé pochopení souvislostí ke změně nestačí. Každý prožitek, každý pocit je nejprve v těle, a až následně mu dáme určitou „nálepku“, označení a hledáme příčiny jeho vzniku atd.

Při technice vaginálního mapování jdeme přímo k paměti a moudrosti těla.

Navíc ani není třeba znát, kde jaký pocit vznikl a proč. Důležité je jeho procítění a uvolnění. Je to jako když se zbavujeme odpadu z těla. Poté se můžeme těšit ukotvením ve vlastním středu, které prožíváme jako hluboký klid a větší vnitřní svobodu – objevují se netušené nové možnosti v našem životě.

 

Kde je možné techniku vyzkoušet nebo se jí naučit?

Protože se setkávám se stále větším počtem žen, kterým by tato technika mohla účinně pomoci, vytvořila jsem v našem masážním studiu program Potěšení a léčení. V sérii 3 sezení máte možnost pracovat se zkušenou masérkou či masérem dle vašeho výběru, a rozvíjet tak svou citlivost a schopnost prožívat potěšení a lásku.

Pokud byste se chtěli techniku sami naučit nebo jí naučit svého partnera, je právě pro vás určený víkendový kurz Potěšení a léčení – vaginální mapování.

 

Mgr. Denisa Říha Palečková, CSB

Denisa Říha Palečková

Mezinárodně uznávaná učitelka v oblasti partnerských vztahů, vědomé sexuality a celostních masáží.

Je certifikovanou lektorkou Sexological Bodywork a společně s Richardem Vojíkem zakladatelkou této profese v ČR. Je známá především díky sestavení celostní smyslné masáže, která se u nás rychle rozšířila pod názvem tantrická masáž.

Spoluzakladatelka a tvůrkyně centra masáží a osobního rozvoje Tantra Spa Prague. Její kurzy jsou oblíbené díky láskyplnému přístupu, humoru a především díky praktickým a účinným metodám, které od roku 2002 pomohly již několika tisícům jednotlivců i párů ke šťastnějšímu a naplněnému životu.

www.denisapaleckova.cz / www.tantraspa.cz

 

Škola ženy - Příběh ženského těla

Komentáře
  1. Tereza napsal:

    Mám otázku, v létě jsem absolvovala 2 „sezení“ (ležení :) ) vaginálního mappingu u jedné vaší „studentky“. Důvodem bylo to, že při milování „tam dole“ nic necítím, tím pádem se milování vyhýbám (ještě k tomu máme doma roční dítě) a důsledkem je velké oddalování se s partnerem……. Mám ale pocit, že se po terapii vůbec nic nezměnilo. Jak je to možné? Co ještě můžu udělat?
    Děkuji, Te.

  2. Chante Goldrick napsal:

    Mempunyai kolam renang yang menawan dengan air kolam renang yang biru bening dan berkilau yaitu Hasrat Anda….kami siap menolong Anda membikin kolam … klik https://desain-kolamrenang.netlify.app/desain-kolam-renang-bukit-tinggi.html untuk peroleh promo terbaik

  3. Glendora Antle napsal:

    Kami menyediakan penawaran jual dan isu harga ready mix murah atau istilah lainnya beton cor MegaconBeton.com, walaupun untuk truk/mixer molen minimix holcim. selengkapnya https://uditchmegacon.kedungsepur.my.id/2020/10/harga-u-ditch-megacon-di-bancak-ungaran.html

  4. Adaline Nhek napsal:

    Saat kendaraan beroda empat terjebak banjir, sebaiknya menghubungi pihak penyedia layanan derek atau towing? Jawabannya yaitu … info lebih lanjut https://kirimmobilluarkota.blogspot.com/2020/11/kirim-mobil-jakarta-bali-alatberatid.html

  5. Virginia Tirona napsal:

    Kaca tempered harga murah untuk dinding, pintu, partisi, canopy produk dari KacaTempered.co.id tersedia disini dengan jasa pasangnya.Kaca Tempered yaitu … untuk detail silahkan kunjungi https://kontraktorcurtainwall.blogspot.com/

  6. Asa Cargile napsal:

    Epoxy is a lasting glue utilized on many types of surfaces, from plastic to metal. … Epoxy begins in a fluid state. Because it is mixed, the substance’s heat heats… click https://injeksibeton.weebly.com for more info.

  7. Sue Rulnick napsal:

    DistributorPintu.com stands out as the top manufacturer about fine dining and then retail doors. Everyone in addition offer enterprise leading doors to get erosion protected, fireplace positioned, in addition to supermarket… tap https://suppliersmartlockdoor.blogspot.com/2019/12/distributor-supplier-smartlock-door-1_29.html for detail.

  8. Jamey Triguro napsal:

    Partisi kamar kecil kubikal yakni salah satu desain kamar mandi ialah ini yang dikala dimanfaatkan untuk dapat bangunan minimalis. Dia termasuk pembatas kamar … tap https://medium.com/@toiletcubiclephenolic/cubicle-toilet-phenolic-gresik-ukuran-per-m2-custom-murah-ac0b6a27e1f1 for detail.

  9. Federica Badami napsal:

    Moje svědectví

    Byla jsem opravdu smutná a zraněná, když se můj 13letý manžel rozhodl mě opustit kvůli dívce mnohem mladší než já. Můj manžel je bohatý a má dobrou práci, takže na něj upoutaly pohledy mnoha dam. Je to milující a starostlivý muž, ale tato konkrétní mladá dáma ho chytila zvláštním způsobem, který jsem nedokázal vysvětlit. V určitém okamžiku jsem uvažovala, že jí vezmu život, protože můj manžel ji opravdu miloval, ale přítel mě od toho činu odrazoval. Musel jsem hledat duchovní pomoc na internetu a pak jsem viděl královnu Zazi, která mnoho lidí vydávalo různá svědectví o jeho dobrých skutcích a obnovení manželství. Vzal jsem její e-mail queenzazi1000@gmail.com z jednoho svědectví a kontaktoval jsem ji. Řekl jsem jí o svých problémech a ona mi dala pokyny, jak se řídit. do 7 dnů Můj manžel přerušil všechny komunikační prostředky s tou zlou paní a prosil mě o odpuštění. Děkuji královně Zazi, doufám, že uvidíte toto svědectví, protože jsem slíbil, že se o svědectví podělím, pokud mi pomůžete. můžete ji také kontaktovat na WhatsApp: +2349125496538

  10. Isiah Stubler napsal:

    Executive-Education.id is an expert private tutoring institution in Jabodetabek and surroundings which brings students alongside the best teachers … visit https://privat-sbmptn.vercel.app/les-privat-sbmptn-pesanggrahan.html for further

  11. Emelina Tavis napsal:

    Jabodetabek private tutoring solutions using instructors going to this house. In excess of 1000 lively trainers will be ready educate various ability in addition to lessons for children so that you can people … click https://kursus-ekonomi.netlify.app/les-privat-ekonomi-cakung.html for further

  12. Gisela Thygerson napsal:

    For top level results, this is a cheap private tutoring fee and also this will be we’ve got prepared for face-to-face private tutoring or private tutoring… for detail https://biologi-exed.blogspot.com/2022/05/les-privat-biologi-di-jatinegara.html

  13. Lydia Pearce napsal:

    Do you want to set about a transformative language learning experience? Take a look at Executive-Education.id’s language you are studying course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers an all natural approach to language acquisition. Explore the good thing about a fresh language, broaden your horizons, and achieve edge against your competitors in today’s interconnected world. Tap https://kursus-korea.github.io/kursus-bahasa-korea-mampang.html for latest details.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.