Jsem žena?

Hodně dlouho jsem se trápila otázkou Jsem vlastně žena?
Jak se žena chová? Co je to být ženou? Kdy přijde ta chvíle a i já budu ta správná žena?

Neustále mi někdo říkal, že nejsem správná žena, že se jako žena nechovám, že jsem příliš energická, že mám vlastní názor a jdu si za ním, že mám nadbytek mužské energie, že nespolupracuji, že bojuju, že stále na něco tlačím…

A já všemu uvěřila, říkali to přece i mí duchovní učitelé.

Jsem žena?

Až postupem času mi došlo, že jejich soudy o mně jsou jen zrcadlení, při kterém oni skrze mne vidí sebe. Pohled ostatních na nás je jejich vlastní projekce.

 

Je to jako když se člověk postaví před zrcadlo a mluví

Na koho vlastně mluví? Přeci sám na sebe.
Jenže mně nebylo jedno, co o mně ostatní říkají. Nenechávalo mě to v klidu, což je známka toho, že se právě klube ven starý program mozku.

Klube se ven mé životní rozhodnutí, které jsem sama o sobě udělala jako malá holčička. Je to rozhodnutí, o kterém jsem si myslela, že mi pomůže překlenout mé „útrpné dětství“, pomůže mi snášet křivdy rodičů, budu je trestat za to, jak jsou na mne nehodní.

 

Toto rozhodnutí bylo – JSEM NEVIDITELNÁ

Jaké to mělo výhody, to snad ani nemusím psát. Vymakala jsem to k dokonalosti, že např. v autobuse byl revizor, šel okolo mne a jedinou mě nezkontroloval. Ano, on mě také neviděl.

Jsem žena?A nevýhody?

Když nejsem vidět, nikdo se mnou nepočítá. Nejsem nikam zvána. Celý život jde jakoby okolo mne. Ve vztahu jsem úplně mimo, moje přání jsou odmítána, nerespektována.

V pracovním prostředí, ačkoliv jsem autor projektu, přijdou ostatní, a vnucují mi svoji verzi, která je zaručeně lepší a já jsem hloupá, protože tomu nerozumím. Když něco říkám, lidi mě neposlouchají, nebo se zvednou uprostřed hovoru a odejdou.

Na všechny události reaguji.

Jenže oni mě neslyší. Vyvinu větší sílu a znovu nic. Tak pak už to je megatunová síla a najednou to přijde. V tu chvíli jsem bojující, tlačící, netrpělivá, pořád něco chci, nespolupracující, vyžadující pozornost…

Ano, byla jsem. Bojovala jsem sama za sebe.

A že jsem nebyla slyšena, potkávala jsem lidi, kteří měli podobný problém. Nedostatek sebecítění, uzavřenost, žádné sebevědomí, byli bez hranic, bez respektu k sobě samým. Zrcadlili jsme se.

 

Jak vypadá můj život, když se vidím?

Začala jsem se i cítit. Začala jsem cítit svoje emoce – především šílený smutek. Nechávám jej volně plynout. Jak přijde, tak i odejde.
Uvnitř cítím obrovský klid na duši. Nejsem tak hrr.

A konečně si mohu začít tvořit svůj vlastní svět S LÁSKOU K SOBĚ SAMÉ, SE SEBERESPEKTEM, SE SEBEVĚDOMÍM.

JSEM VIDĚT. Těším se z každého dne!

A svoji ohromnou sílu mohu nyní využít jen v práci, abych pomohla klientkám dostat se právě do tohoto místa, které je velmi hluboko.

Své klientky učím, aby si našly své životní rozhodnutí, kterým se v dětství odsoudily. Pro příklad uvádím některé: Jsem hovno u cesty. Takový malý hadříček u dveří a každý se o mne může otřít. Jsem NIC nebo Já vůbec neexistuju.

Tristní pro dospělé ženy, že?

 

Na jednom semináři v zahraničí, kde byla mezinárodní účast, muži, ženy, různé věkové kategorie, zazněla pro mne velmi důležitá věta.

Neexistují ženské nebo mužské problémy,
neexistují rasové problémy, neexistují mezinárodní problémy
– EXISTUJÍ JEN LIDSKÉ PROBLÉMY

Zvykli jsme si hodnotit – on není dost chlap, ona má nadbytek mužské energie…

Hodnocení k prdu, které nám stejně nepomůže. Mnohem účinnější je odhalit tato životní rozhodnutí a pracovat s nimi, abychom žily šťastný a spokojený život.

 

Ella Hrubá

Ella Hrubá
motivační kouč

Inspirovat lidi najít si své odpovědi svého života je mojí vášní.

www.ellahruba.cz

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Jitřenka napsal:

    To dobře znám, díky za Tvá slova:-))

  2. pastorgodtime napsal:

    Hledali jste úvěrové půjčky Legit? Potřebujete naléhavou půjčku nebo podnikatelský úvěr? Odmítl jste půjčku od vaší banky nebo jakékoli finanční firmy? Nabízíme soukromé, komerční a osobní půjčky s velmi nízkými ročními úrokovými sazbami až 3% v rámci splácení jednoho roku až 25 let a nikde jinde na světě. Nabízíme půjčky v jakékoli výši 5000 až 5,000,000 (£, € nebo $). Naše půjčky jsou dobře pojištěné pro maximální bezpečnost je naší prioritou Emails us (pastorgodtimeloanfirm6@gmail.com).

  3. Ivule napsal:

    Pastorgodtime nevím tedy o čem to mluvíte, ale přesně takové jako vy bych vůbec nepouštěl na internet. Akorát pak lidi mají zbytečné úvěry a nestíhají to. Nebo se k nim dostane nějaká velice „lukrativní“ nabídka třeba cestovního pojištění a lidé pak platí nesmysly za nic… Pokud by někdo chtěl opravdové cestovní pojištění, mrkněte prosím sem https://www.ervpojistovna.cz/cs/celorocni-cestovni-pojisteni a neposlouchejte hlupáky.

    • Marie napsal:

      Cestovní pojištění se naší rodiny ani mně osobně letos nejspíš netýká, ačkoliv o tom celoročním pojištění jsem ještě neslyšela a určitě to na příští rok 2022 zvážím, jelikož jezdíme k moři i víckrát do roka. Teď spíše hledám nejlepší řešení pro životní pojištění, v článku https://entuzio.cz/zivotni-pojisteni/ jsou popsaná různá pozitiva a negativa, tak si nejspíš vyberu něco odtamtud :-)

  4. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  5. Claudia Mölleken napsal:

    Ahoj!
    Jsem Claudia Mölleken, viděl jsem komentáře od lidí, kteří již dostali svou půjčku od bohabojného muže jménem Gerard w a pak jsem se rozhodl požádat podle jejich doporučení a jen před několika hodinami jsem na svém osobním bankovním účtu potvrdil celkovou částku, o kterou jsem požádal pro. To je opravdu skvělá zpráva a radím všem, kteří potřebují skutečnou půjčku, aby požádali prostřednictvím svého e-mailu (gerred.breinloanlenderr@gmail.com) Nyní jsem šťastný, že jsem dostal půjčku, o kterou jsem požádal.

  6. Žaneta napsal:

    Mě baví výt ženou :-) . Pěkně se oblékat, líčit, používat parfém , zkoušet nové účesy,… to mě prostě baví :-) . Jako žena mám víc možností na zkrášlování než muži. Ti se jenom obléknou a jdou, ale mě celý ten proces, než můžu někam jít, trvá minimálně půl hodiny :-D . Pak to ale stojí za to :-) .

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.