Jak žít v hojnosti?

žena peníze

Jedno z mých osobních témat posledního roku je – žít v hojnosti. Z trochu jiné pozice, než jsem měla dřív. V soužití s mužem, kde podvědomě očekávám spíše podporu a zajištění. Jenže je to jinak a já do toho vědomě šla. Vnímala jsem to tehdy pro sebe jako zdravý krok, protože jsem věděla, že ve mně kousíčkem přežívá program zbavování se zodpovědnosti, nechávání svých záležitostí na muži.

Musím dodat, že je pro mě velmi přirozené, aby muž vydělal dost, aby byl zajištěn. Dělá mi to moc dobře, a taky to výborně podporuje sexuální polaritu a můj pocit bezpečí, uvolnění se do ženskosti ve vztahu.

Silný muž mi prostě dělá dobře a finance k tomu patří.

Tento rok se tedy potkávám s většími náklady, než jsem měla sama za sebe. Ještě nějaký čas je větší část nákladů společného soužití na mně a ne na mém partnerovi.

Je to pro mě náročný tanec, abych neztrácela ženskost a také lehkost. Řekla bych, že je to přímo celoroční taneční kurz. Nyní cítím změnu, a proto jsem konečně schopná o tom psát.

Jakmile jdu po chlapsku natvrdo – že to dám – nefunguje to.

Jakmile se moc snažím, nefunguje to. Jakmile situaci vytěsňuji, že to nějak samo dopadne, nefunguje to.

Za ten rok jsem vyzkoušela snad všechny možné varianty, jak se s tím vyrovnat. Hlavně jsem si všimla rozporu, jak mě vnímají ostatní a jak já vnímám samu sebe. Pořád byla hojnost někde přede mnou, blízko, na dosah, ale ne se mnou!

jak žít v hojnosti

Měla jsem pocit, že se mi povedlo vytvořit iluzi bohatství, ale stále jsem se cítila nedostatečně. I když jsem neměla nedostatek, nedokázala jsem dostatek a hojnost cítit.

Velký posun nastal, když jsem si odhalila, že finanční bezpečí pro mě vlastně není důležité! To byl docela šok, který doteď zpracovávám – že je pro mě v pořádku být i takto v bezpečí, neboť mi to dělá dobře.

Uvědomila jsem si, že mám „buddhistické“ vnímání světa. Často jsem ve stavu blaženosti, kdy zažívám jednotu a tehdy nic nepotřebuji, nic nechci. Ale… přesto mi vadí, že nezažívám úplnou finanční svobodu, že jsem někdy nedostatkem omezena. Podivný stav. Nic nechci, tak co se divím, že nic nemám?

Dovolila jsem tedy chtít, víc cítit, a jemněji vnímat, co bych fakt chtěla: zažívat neomezenost a svobodu.

hojnost peněz

A pak… další vhled

Často jsem se uchylovala k modlitbě, k přání, aby hojnost byla, aby přišla, abych to zvládla, abychom to společně zvládli… Aby klientky přišly, aby se knihy prodaly, aby se akce zaplnila… a tak dále.

A moje nejčerstvější uvědomění k tomu je – že tímto jen podporuji svoji nedůvěru či obavy. Protože hojnost vlastně JE.  Je TEĎ. Právě v tomto okamžiku.

Přesně tak, jak já JSEM, tak toto také JE.

Když si přeju, aby byla – jsem v budoucnosti, a tudíž se v tu chvíli opouštím… a tím oslabuji. Právě tímto je stále hojnost přede mnou a ne přítomná se mnou. Tímto si ji držím před sebou a od sebe.

Miluji, když mohu žít neomezeně, svobodně. Být volná a rozlétnout se jako pták.

A to i ve finanční oblasti.

A tak se objímám se svou Křepelkou a klokotám si s ní.

Pět peněz… pět peněz… pět peněz…

A po dlouhé době cítím hojnost v sobě. A doufám, že někomu tento vhled třeba taky přinese posun.

A ještě malý, ale důležitý dodatek:

Peníze pro nás dělají tu službu, že nám vytahují z našich hlubin nevědomí existenční strachy. V dnešní době není tolik možností, jak se k těmto silným prapůvodním strachům dostat, protože nic nás přímo neohrožuje na životě.

Proto si je nevyčítejte a berte je jako výzvu, jako možnost čelit své nesvobodě, svému omezení, svému strachu.

 

Magda KřepelkováMagda Křepelková

http://www.magdakrepelkova.cz/ 

autorka e-booku Jak o sebe pečovat 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Hanah napsal:

    O tom, jak žít v blahobytu, hojnosti a spoustu tohoto dalšího sním velice dlouho a pořád a stále nevím, jak něčeho takového dosáhnout. Našla jsem si už i takové weby, kde čtu různé návody a rady, jak případně nespadnout do dluhů a naopak své výdělky otáčet ve svůj prospěch. Jeden z těchto webů je například https://www.financnipomocnik.cz :-)

  2. Dwain Fleckles napsal:

    Adanya kolam renang pada rumah akan membuat Anda bisa berolahraga renang kapanpun. Kontraktor kolam renang merupakan suatu perusahaan atau jasa … kunjungi https://kontraktor-waterpark.netlify.app/kontraktor-waterpark-sukabumi.html untuk lebih detail

  3. Leon Westergard napsal:

    produk beton pracetak yang diciptakan selalu sudah lewat pengawasan dan kontrol kualitas yang ketat mulai bahan … silahkan kunjungi https://uditchmegaconperkasa.page.tl/

  4. Ramiro Carmicheal napsal:

    Jual Beton Cor umumnya dicari oleh para pekerja dalam bidang bangunan. Beton cor adalah salah satu bahan bangunan yang mempunyai… info lebih detail https://uditchmegacon.kedungsepur.my.id/2020/09/harga-u-ditch-megacon-di-wirosari.html

  5. Svetlana Kowalik napsal:

    Jasa truk towing amat dibutuhkan dalam kondisi darurat ketika berkendara, melainkan masih banyak yang tak tahu variasi model dan harga … info lebih lanjut https://derek-angkut-mobil.blogspot.com/2020/12/jasa-derek-mobil-surabaya-malang.html

  6. Aurelio Mcbryar napsal:

    Harga kaca tempered glass yang dijual di pasaran sungguh-sungguh bervariasi tergantung pada jenis dan ketebalannya. Berharap tahu berapa harganya, silahkan kunjungi https://kontraktorpartisikaca.blogspot.com/2019/12/jasa-pembuatan-partisi-kaca-1-di_2.html

  7. Benedict Rajewski napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id a leading company of specialty adhesives for use in sophisticated technology applications. The sides’most significant companies in the electronics… visit https://catepoxy.jabodetabek.my.id/2020/08/jual-cat-epoxy-bsd-tangerang-selatan.html for detail.

  8. Truman Hosford napsal:

    Seeking a door manufacturer on Indonesia? We tend to construct aluminium doors on-site & present instant presentation times, click https://distributorflushdoor.blogspot.com/2019/10/jual-pasang-pintu-flush-door-1-bengkulu_14.html for detail.

  9. Ahmed Diffee napsal:

    Partisi kamar kecil kubikal yakni salah satu desain kamar mandi ialah ini yang ketika dimanfaatkan untuk bisa bangunan minimalis. Dia termasuk pembatas kamar … klik https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2018/10/cubicle-toilet-phenolic-medan-murah.html for detail.

  10. ninanina napsal:

    No, já si myslím, že pokud člověk chce žít v hojnosti, tedy mít dostatek peněz, tak je dobré se prvně naučit šetřit. My se například doma snažíme šetřit kde se dá. Teď jsme například řešili topení. Kalkulačka úspor za vytápění nám ukázala, že by se nám vyplatilo přejít na tepelné čerpadlo. Nemá s tím někdo náhodou zkušenost? Díky.

  11. Valounek napsal:

    Já osobně si taky myslím, že hodně záleží na tom, co člověk skutečně dělá a jestli k tomu má nějaký vztah. Já dlouho dělala na poměrně dobře placeném místě, ale nějak mě to nebavilo. Nakonec jsem šla na volnou nohu a pracuji jako virtuální asistentka pro klienty. Spravuji jim diář, zařizuji administrativní práce. Taková sekretářka, ale dělám to v klidu z domova. :) A musím říct, že ty výdělky jsou úplně někde jinde a ještě k tomu má člověk fakt pozitivní vztah, protože to je jeho vlastní podnikání. ;-)

  12. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  13. wCcDek napsal:

    evolution casino
    099wCcDek[‚%

  14. Ivanka082 napsal:

    Já považuji za opravdu velké bezpečí, když má člověk zajištěnou bezpečnost okolo svého domu. Možná mi nevěříte proč na to kladu takový důraz. Ale to si vezměte, kde trávíte nejvíce času. Já totiž doma za počítačem a nechci, aby se mně po baráku někdo procházel. Zároveň si ráda uchovávám soukromí, proto jsem si nechala udělat ploty na klíč na chalupě

  15. tom napsal:

    Super článek. Já teda v současné době moc v hojnosti nežiji. Ale to je tím, že jsem teď hodně investoval do své firmy. Koupil jsem tam úplně nové vybavení, mimo jiné třeba i nové šroubové kompresory viz https://www.kompresory-filtry-servis.cz/produkty/kompresory/kompresory-boge/sroubove-kompresory-boge A to prostě stálo dost peněz. Věřím ale tomu, že ta investice se mi rychle vrátí a pak život v hojnosti mít budu. :)

  16. Lenka napsal:

    Já nevím no. Když se na to tak dívám zpětně, tak mi přijde, že jsem prakticky celý život neuměla nakládat s penězi. Naučila jsem se to až teď. Konečně se mi daří i něco uspořit, což je opravdu skvělý pocit. Jen teda v dnešní době, kdy peníze každý den ztrácí hodnotu to taky není úplně výhra. Právě proto jsem část úspor raději investovala do zlata. Konkrétně jsem si koupila takové zlaté mince lunární série.

  17. Damian Rily napsal:

    Very best as well as Most affordable Jabodetabek Exclusive Instruction, the staff members plus tutors can come to your residence, placed your personal review schedule which enable it to decide on almost any arena connected with review … click https://kursus-akuntansi.netlify.app/kursus-akuntansi-ciracas.html for further

  18. Marita Bulle napsal:

    Executive-Education.id is an educational institution which offers tutoring services where tutors visit your house, in order that students can study … go to https://privat-sbmptn.vercel.app/les-privat-sbmptn-tanah-abang.html for more information

  19. Oswaldo Assing napsal:

    Perhaps you will see a cheaper fee compared to the table above, make certain again in regards to the qualifications in the teacher / Kindergarten teacher recommended to your account … for detail https://fisika-exed.blogspot.com/2022/06/les-privat-fisika-di-jatinegara-temurah.html

  20. Mirka napsal:

    My zkoušíme s manželem investice do půjček přes julu.cz a zatím se nám to teda pravda daří. Nečekali jsme že budeme dokoce měsíčně dostávat nějaké peníze zpět, více jsme si mysleli že to bude jednou za rok, to jsme teda příjemně překvapeni, jen co je pravda.

  21. Hanna Parker napsal:

    Ignite your love for languages and join our immersive language program at Executive-Education.id. That has a concentrate on practical communication skills, authentic materials, and real-world scenarios, you’ll build fluency and confidence in your preferred language. Get yourself into a world of linguistic excellence and set about a journey of non-public and professional growth. Tap https://kursus-turki.github.io/kursus-bahasa-turki-menteng.html for further.

  22. Perdana138 napsal:

    Slot Demo Gacor Perdana138 telah menerima lisensi resmi sehingga Anda tidak perlu khawatir akan kualitas situs kami.

  23. Perdana138 napsal:

    Demo Slot Bonanza mudah menang dan untung hanya bermain dengan satu user ID saja, Anda bisa langsung klaim akun gacir mudah menang tanpa biaya apapun, semuanya gratis dan bisa langsung bermain dengan minimal deposit 25.000 saja.

  24. Perdana138 napsal:

    Slot Bonanza kamu bakal di bantu di dalam pembuatan akun baru GRATIS. Hal inilah yang menjadi alasan mengapa situs kita menjadi tidak benar satu berasal dari situs judi slot online terbesar dan agen berasal berasal dari provider judi slot 78

  25. Perdana138 napsal:

    Demo Slot Bonanza merupakan Situs Judi slot online Terbaru dan Terbaik yang melayani Daftar Slot Online Terpercaya berdiri sejak tahun 2022 yang punyai ribuan member setia aktif setiap harinya.

  26. Perdana138 napsal:

    Slot Bonanza kamu bakal di bantu di dalam pembuatan akun baru GRATIS. Hal inilah yang menjadi alasan mengapa situs kita menjadi tidak benar satu berasal dari situs judi slot online terbesar dan agen berasal berasal dari provider judi slot 78..

  27. Eliška napsal:

    Víme s manželem že všechno stojí peníze ale zase na druhou stranu prostě taková dětská kosmetika je koupit pro děti potřeba a oba dva to víme moc dobře. Není to sice jednoduché ty peníze najít na stromě, ale ta práce je také dobře.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.