Intuitivně jsem zvolila online soutěž a využívám ji dodnes

„To je tak bláznivé, nikdy by mne nenapadlo, že se přímo online soutěžemi někdo zabývá. Ale proč ne, o tomhle rozhodně ještě nikdo nepsal,“ odpověděla mi Katka Svobodová na můj dotaz, zda bych se mohla se čtenářkami blogu Ženy ženám podělit o své podnikatelské zkušenosti a postřehy…

Domluvily jsme se rovnou, že než se rozvášním o online soutěžení, bylo by fajn pokusit se shrnout, jak jsem se k tomuto neobvyklému zaměření dostala. Zde vám tedy svůj „soutěžní příběh“ předkládám.

Může za to Anička

Na konci roku 2003 se mi narodila první dcera Anička a já jsem po pár měsících zjistila, že mi nestačí řešit jen prdíky, plínky a příkrmy. Z nutkavé potřeby zaměstnat mozek jsem se nakonec začala učit programovat internetové stránky. Po několika týdnech díky tomuto koníčku vznikl portál VašeDěti.cz, který dnes už považuji za svoje třetí dítě.

V roce 2006 se mi totiž narodila ještě dcera Majda. Dřív než oslavila 3.narozeniny, věděla jsem, že už se nevrátím na gymnázium, kde jsem před svojí dvojitou mateřskou učila.

Soutěžní přešlapy

Od začátku jsem věděla, že online soutěže fungují. Dařilo se mi díky nim přitáhnout pozornost nových čtenářů. Zároveň jsem ale narážela i na řadu překážek a nežádoucích vedlejších účinků.

Příprava a vyhodnocení některých soutěží mě stálo neúměrně hodně času. Neustále jsem vymýšlela nové formáty soutěží a komplikovala to všechno, sama sobě i svým soutěžícím, zbytečně složitými pravidly.

Trvalo mi dost dlouho, než se mi podařilo vychytat, co je a není skutečně důležité pro hladký průběh soutěže. Občas jsem zažila i dost perné chvilky. Podařilo se mi třeba špatně zadat správnou odpověď na soutěžní otázku a všechny odpovědi soutěžících se automaticky vyhodnotily jako nesprávné. Chybu jsem bohužel odhalila až ve chvíli, kdy jsem měla losovat výherce.

Ve snaze o maximální spravedlnost se ze mě jednu dobu stal i dost nepříjemný dráb, který byl protivný i mě samotné, takže pomyšlení na cokoli kolem soutěží ve mně vyvolávalo spíš nepříjemné pocity. A asi nemusím říkat, že se to odráželo i na samotných soutěžích a náladě soutěžících.

Postupně mi to došlo

Nejdřív jsem se odhodlala zrušit nebo významně zjednodušit ty typy soutěží, které byly organizačně nejnáročnější. Ulevilo se mi ohromně a chuť pustit se do dalších soutěží byla zpátky.

I díky tomu jsme v roce 2012 s manželem koupili katalog online soutěží České-soutěže.cz. Jeho prostřednictvím mi v posledních třech letech prošlo před očima už více než 20.000 dalších soutěží různé kvality i typu.

Některé jsou důkladně promyšlené do nejmenších detailů, jiné naopak na první pohled postrádají smysl a marně dumám, jaký přínos mohou mít pro své pořadatele. Objevují se i soutěže o skvělé ceny, které zdaleka nevyužívají svůj potenciál kvůli různým zbytečným nedostatkům. Kolikrát si říkám, jaká je škoda, že pořadatelé nemají kde nastudovat potřebné informace.

I to byl důvod, proč jsem napsala svůj první ebook 8+2 důvody, proč (ne)uspořádat online soutěž, který je volně ke stažení na mém blogu, kde najdete i další články o online soutěžení.

Není to pro vás?

Je to asi paradox, ale ani já nejsem zrovna soutěživý typ, ale baví mě se soutěžemi pracovat, nabízet lákavé výhry a jejich prostřednictvím přinášet nejen radost výhercům, ale i užitek svému vlastnímu podnikání.

Po těch 10letech s online soutěžemi jsem přesvědčená, že jsou ideálním pomocníkem pro rozjezd jakéhokoli internetového projektu. A nepomáhají jen na samém začátku online podnikání. Využít je můžete prakticky kdykoli, kdy potřebujete levnou a efektivní propagaci.

Když člověk ví, na co se zaměřit, je online soutěž vždy významným přínosem.

Pokud vás moje povídání o online soutěžení aspoň trošku zaujalo, budu se těšit na přečtenou u nějakého dalšího článku. Do té doby vám a vašim soutěžím přeji spoustu nadšených soutěžících.

Petra

www.petravymetalova.cz

Stáhněte si zdarma ebook 8+2 důvody, proč (ne)uspořádat online soutěže a zjistěte, proč a kdy i vy využijete internetovou soutěž ve svém podnikání.

Jsem vodnářka, dvojnásobná máma, ulítlá dcera, šílená kámoška, písmenková královna a hlavně vděčná uživatelka Života. Psaní mě baví. Baví mě tak moc, že mě živí. Teď. A co bude zítra? Tím se nechám překvapit... :-) Více o mně tady >>>
Komentáře
  1. Valounek napsal:

    Tak to já jsem nikdy v online soutěžích štěstí neměla. Nevím. Asi špatně soutěžím. Ale tak naštěstí mi to zase tak nevadí, protože mám doma investiční zlaté mince, takže o peníze nouze není. :) Ale jako že bych si přála někdy něco vyhrát JEN TAK, tak to bych si určitě nechala líbit. :)

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. Thomas More napsal:

    Greetings! I’m Thomas, an experienced buy dissertation UK committed to meeting your academic requirements. Trust me, via My Dissertations, for well-crafted and comprehensive assignments.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.