Dárek s velkým D

seberealizace háčkování

Za pár dní mi bude 35. Ale já jsem dárek k narozeninám dostala už teď. Není to však věc, která by se dala koupit za peníze a přesto je pro mě velice vzácná. Nedal mi ho ani můj manžel ani moje sestra. Dala jsem si ho sama a ani jsem netušila, jak velký vliv to bude mít na moji psychiku nebo na vnímání mojí budoucnosti.

O čem tedy mluvím? O dárku, který pohladil smutnou duši a dodal jí tolik energie a radosti, že se začala vznášet. Ale pěkně od začátku…

Když jsem nastoupila do svého prvního zaměstnání, říkala jsem si, že si časem najdu práci jinou a podle mého vzdělání. Jenže roky plynuly a já zůstala jen u těch slov. Na práci dělnice v jedné fabrice jsem si zvykla a nechtěla měnit nic ze své pohodlnosti. Vždy jsem si dokázala vysvětlit, proč je dobré zůstat tam, kde jsem a není potřeba nic měnit.

Nakonec jsem na jednom místě strávila 10 let a moje mládí se pomalu začalo vytrácet. Už se mi nechtělo tolik poznávat svět, budovat kariéru nebo plánovat další vzdělávání se. Ale když ustrneme na jednom místě moc dlouho, život nás nakopne a řekne: „Dělej se sebou něco, tohle nemůžeš vydržet dlouho.“ A tak se stalo, že se v mém zaměstnání změnilo vedení a tím pádem přišlo nevítané „vylepšení“ práce a povinností zaměstnanců.

Čím dál častěji jsem se domů vracela až po 12 hodinách své služby a i víkendy přestaly být ty odpočinkové. Vyvíjel se na nás stále větší tlak ve formě – musíš splnit normu nebo tě propustíme. A i když jsem stále váhala, zda opustit či neopustit zaběhnuté koleje, tak zřejmě někomu tam nahoře se mnou došla trpělivost a já jsem se svým přítelem otěhotněla.

 A to byl pro mě impuls, chytnout příležitost za pačesy a během své mateřské dovolené vymyslet něco, co mě bude živit a co mě bude bavit.

Při brouzdáním internetem jsem natrefila na jméno Stanislava Mrázková. Přečetla jsem si její příběh a zjistila její styl práce. To bylo ono. Takhle chci žít a pracovat. Kdykoliv a kdekoliv.

No jo, ale co vlastně umím, co by mě dlouhodobě bavilo?

Tuhle otázku jsem si pokládala snad tisíckrát. Nezbylo mi tedy než jít do akce a zkoušet, co mi sedne. Chvíli jsem chtěla vařit, učit lidi mezi sebou komunikovat nebo vést lidi k osobnímu rozvoji. U ničeho jsem však nevydržela déle než jeden měsíc. Už jsem pomalu začala ztrácet naději. Chtěla jsem nastoupit do kurzu Podnikání z pláže, ale neměla jsem na to peníze.

Jaké však bylo moje překvapení, když za mnou přišel můj manžel Pepa a řekl mi, že mi kurz zaplatí, abych už konečně přišla na to, co chci dělat a neztrácela čas s něčím, co není k ničemu.

Kurz jsme zaplatili a já do něj s nadšením nastoupila. Sice ještě nevím, jestli zvládnu vše, co bych chtěla, ale už teď mě to naplňuje neuvěřitelným štěstím. Našla jsem svoje téma, které miluji a kterému se chci s láskou věnovat. Tím tématem se paradoxně stala záliba, kterou jsem na nějaký čas opustila a dlouho si na ni nevzpomněla.

Je to háčkování. To u něho jsem kdysi seděla dlouho do noci, až mě pálily oči a dělala očko za očkem. Byla to moje vášeň a radost zároveň.

A TO JE PRO MĚ TEN DÁREK S VELKÝM D

MOJE SEBEREALIZACE

Vědomí, že dělám něco, co mi dává smysl. Něco, co mi vykouzlí úsměv na tváři, když nad tím přemýšlím nebo vytvářím nový projekt. Nic krásnějšího jsem si k letošním narozeninám nemohla ani přát.  Ten dárek nosím u sebe v srdci a jsem na něj pyšná. A i když nejsem dokonalá, nemám tisíce fanoušků a jsem teprve na začátku, tu cestu si užívám a raduji se za každý krok v před.

Jednou budu mít úspěch. Věřím tomu. Háčkování totiž miluji a vše, co chci předat, chci dávat s láskou svým klientům i tomuto krásnému umění.

Dana Hajná

Jsem kouzelnice s háčkem. Provázím ženy světem háčkované krásy a měním jejich strach z vlastní nešikovnosti na opravdové umění.

Svoje háčkování miluji a proto se mu chci co nejvíce věnovat. Na svých stránkách www.danahajna.cz  postupně seznamuji ženy s touto ruční prací. Nehledejte tam však jenom strohé návody a postupy. Mým cílem je dát háčkování lidský přístup a vzbudit zájem o tak nádhernou činnost. Inspirovat a ukázat, co všechno je s háčkem možné vytvořit. Jsem také autorkou ebooku 4 důvody proč opět začít háčkovat aneb Návrat k milované zálibě, který si můžete stáhnout zdarma na mých stránkách.

Zajímá Tě, jak objevit samu sebe a svoji jedinečnost? Chceš pochopit, jaká je Tvá cesta a Tvé poslání? Jak se realizovat? Chceš v sobě najít poklad a začít ho zářit do světa?

Právě pro Tebe jsme v Ženy ženám vytvořili
spolu s Lilií Khousnoutdinovou  unikátní online kurz

JAKÁ JSEM, TAK ŽIJU

 

Právě teď můžeš kurz získat za AKČNÍ CENU. Více zjistíš ZDE.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Cleta Werdlow napsal:

    Harga Beton Precast 2020 atau beton pracetak untuk keperluan konstruksi, … dan berikut ini yaitu berberapa produk beton precast yang bisa kami jual. segera kunjungi https://uditchmegacon.kedungsepur.my.id/2020/09/harga-u-ditch-megacon-di-gajahmungkur.html

    • tunnel rush napsal:

      Your book is a literary gem that will stand the test of time, enriching the literary landscape with its profound storytelling, unforgettable characters, and the indelible mark it leaves on the hearts and minds of readers.

  2. Wade Edelbrock napsal:

    Kontraktor Kolam Renang berpengalaman memberikan layanan kolam renang ukuran besar ataupun pembuatan kolam renang yang berukuran kecil …. tap https://kolamrenang-villa.netlify.app/kontraktor-kolam-renang-villa-pekalongan.html untuk lebih detail

  3. Janette Bonine napsal:

    produk beton pracetak yang dijadikan selalu sudah lewat pengawasan dan kontrol kwalitas yang ketat mulai bahan … selengkapnya https://harga-road-barrier-megaconperkasa.blogspot.com/2020/02/harga-road-barrier-beton-1-pacitan-0852.html

  4. Kandi Cavanagh napsal:

    Besi beton yaitu salah satu bahan material penting untuk membangun rumah, bahan ini umumnya dipakai untuk mengikat coran … segera kunjungi https://sheetpilemegacon.jabodetabek.my.id/2020/10/harga-sheet-pile-turap-beton-di_6.html

  5. Buford Sais napsal:

    Jasa towing atau derek gendong menjadi salah satu pilihan bagi pemilik kendaraan beroda empat untuk menikmati mobilnya saat … lebih detailnya https://carcarrier.netlify.app/car-carrier-cikarang-bandung.html

  6. Cecil Shephard napsal:

    Harga kaca tempered glass yang dijual di pasaran sangat bervariasi tergantung pada tipe dan ketebalannya. Berharap tahu berapa harganya, segera kunjungi https://harga-kaca-tempered.blogspot.com/2019/03/kaca-tempered-bogor-murah.html

  7. Jeremy Keef napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id a respected maker of niche glues for use in sophisticated technology applications. The sides’most important companies in the electronics… visit https://berkahepoxy.neocities.org/jasa-epoxy-lantai-salatiga.html for detail.

  8. Gricelda Carrelli napsal:

    Composite door and even PVCu panel manufacturer contributing make trades potential customers nationwide. Remodel your home along with a fantastically built PabrikPintu.co.id, click https://distributorpintuharmonika.blogspot.com/2019/08/distributor-jual-pintu-harmonika-1_3.html for more offers.

  9. Maddie Bambhrolia napsal:

    Toilet cubicle sizes are important and can differ from form of person utilizing the washroom. Our guide sets out the dimensions used as standards … tap https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2018/08/cubicle-toilet-phenolic-sidoarjo-murah.html for detail.

  10. Jarda napsal:

    Nikdy moc nevím co každému koupit k vánocům, narozeninám atd. Kámoši říkají, že dárkové sady vyřeší vždy vše. Věřím jim a tak jsem začal hledat na internetu. Najel jsem na stránku https://www.penezenky-ahal.cz/darkove-sady/ a objednal jsem dárek pro dědu. Určitě takový dárek ocení. Mně by se to tedy opravdu líbilo. Asi si objednám taky.

    • Roman napsal:

      Já teď přemýšlím co koupit jako dárek k narozeninám manželce. Nějaká pěkná peněženka určitě není špatný nápad, ale trochu se bojím, abych se jí trefil do stylu. Aby mi ji pak neomlátila o hlavu. :D Před pár dny jsem ale na internetu ještě narazil na hrozně pěkné Longines hodinky, viz https://www.beny.cz/longines/ a dost přemýšlím nad tím, že jí koupím právě ty. Myslím si, že ty by se jí určitě líbily.

  11. Magda H napsal:

    To já byla vždy na materiální dárky. Ozdoby, dekorace a především (a to můj manžel dobře ví) jsem ujetá na dřevěné vyřezávané obrazy. On moc dobře ví, že mi vždy udělají radost a tak mi jich pár koupil na https://www.gabrielaart.cz/drevene-vyrezavane-obrazy/ a jsem z nich vážně unešená. Možná to není dárek s velkým D, ale pro mě to znamená moc.

  12. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  13. Magda napsal:

    Já jsem háčkování milovala už jako malá. Pamatuju si, jak jsem u ní spala skoro každý víkend a společně jsme háčkovali. Byly to krásné chvíle. K háčkování se vracím i teď, když mám volný večer. Ruční práce mě uklidňují. Mám před sebou velký cíl, chtěla bych si udělat lapač. Už jsem si našla návod, jak vyrobit lapač snů na https://magazin.pepe.cz/jak-vyrobit-lapac-snu/ , tak snad to zvládnu :-) .

  14. Olga napsal:

    Nedávno jsem si všimla, že již několik firem začalo používat dřevěné krabičky a vidím, že jim to skvěle funguje. Začala jsem se o tento produkt zajímat, jelikož se mi líbila myšlenka pořídit několik pro reklamní účely pro moji firmu. Našla jsem e-shop firemníkrabičky na internetových stránkách https://www.firemnikrabicky.cz/, kde mi nabídli několik přímo variant pro mě.

  15. Lauren Kissi napsal:

    Executive-Education.id is a personal teacher provider site in Jabodetabek that is just about to help parents to seek out tutors for their kids in accordance with their wishes… click https://privatmurah.vercel.app/les-privat-pejaten-murah.html for more information

  16. Rueben Bartkowiak napsal:

    Very best along with Most economical Jabodetabek Personal Instructions, the workers and tutors arrive to your property, arranged your research routine and can select virtually any area regarding analysis … click https://privat-jabodetabek.netlify.app/les-privat-johar-baru.html for more information

  17. Tyler Rivena napsal:

    We offer private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With an integrated and accelerated method, it really is hoped it can foster an era of those that have good morals… for detail https://fisika-exed.blogspot.com/2022/05/les-privat-fisika-di-kalideres-temurah.html

  18. Billie Barnett napsal:

    Discover light beer mastering a distant language like never before with this innovative program at Executive-Education.id. By having a combination of cutting-edge technology, engaging multimedia resources, and dynamic group discussions, you’ll begin a transformative language learning journey. Unlock your true communicative abilities and embrace a whole world of cross-cultural connections. Visit https://kursus-korea.github.io/kursus-bahasa-korea-cakung.html for latest information.

  19. Simona napsal:

    Já jsem dostala letos nádherný dárek k narozeninám :-) . Manžel mi vybral náramek a udělal mi s ním velkou radost :-) . Je to první šperk, když nepočítám zásnubní prsten, který jsem od něj od té doby, co jsme spolu, dostala a hned se trefil do mého vkusu úplně na jedničku :-) .

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.