Nekonečné cesty dobrodruha

Odjakživa jsem cestovatel a dobrodruh. V životě, při cestování, v partnerství i práci. V prožitcích i plánech :) Jsem spontánní a nikdo vlastně neví, co ode mě ve skutečnosti čekat. Buď se mnou jedou na té dobrodružné cestě nebo jdou spíše do známějších vod. Nicméně nás dobrodruhů je stále více. Je více těch, kteří chtějí život a sami sebe poznávat v živosti a pravdě než nepřipouštět si toho a tu, kým doopravdy jsme.

„Proč jet známou cestou, když to můžu vzít jinudy,
kde to neznám a poznat něco nového“

Takové jsou mé myšlenkové pochody, když jedu sama na kole. :)
Mnohdy jsem zabloudila, ztratila i cestu, jela roštím, slyšela neznámé až hrozivé zvuky, ale… STÁLO TO ZA TO. Poznala jsem to, co bych po „asfaltce“ nepoznala.

Jako typický závozník mám malinko radost, když trochu autem zabloudíme a ucítím závan dobrodružství a neznáma. Můj manžel je už méně spokojenější a v těchto krásných chvilkách vyrovnáváme partnerskou rovnováhu „jin a jang“. Určitě to znáte. A to mám u všeho.
V práci, lásce, životě, prožívání sama sebe, svého ženství a intimity.
Ve vaření, domácnosti a plánech, které se prostě dějí. Bez mého přičinění.

Nekonečné cesty dobrodruha

 

Cesty jsou pro dobrodruha jako džbán vody
po hodinách putování v poušti

Někdy typicky letní romantické cesty s několika kufry, pohodlné ubytování, moře, kavárničky, památky a kouzla Itálie s partnerem. Užíváme si tam nový závan našeho vztahu, energii moře, pohody, dlouhé promluvy a výjimečné večery i noci. I přesto však si dobrodruh neodpustí zažít i něco jako jsou třeba noční toulky po pláži, noční zakázané koupání a nahlédnutí do mimo turistických míst. Manžel ženy-dobrodruha to někdy ví a někdy dělá, že to neví … ;)

Jindy to byly holčičí dobrodružné cesty napříč Bostonem, New Yorkem a osamocené toulky kolem oceánu a rozhovory s lidmi z mnoha koutů světa. No, to prostě miluju! Stojíte na zastávce vlaku, zapovídáte se s indickou dívkou, jež vám z ničeho nic vypráví o životě a proč utekla do Amerika. Večer jdete s kamarádkami po ulici, přiláká vás hudba, spontánně všechny roztancujete jinak poklidně sedící návštěvníky a jen s kytarou a vlahým letní větrem celá ulice tančí.

Během jediné minuty se seznámíte asi s 20 lidmi
a každý vám vypráví o svém životě
.

Báječné! :) Jindy si jdete pro zmrzlinu a vyhlídne si vás postarší italský emigrant, který potřebuje slyšet důrazné „NO“ asi v deseti dalších jazycích, aby pochopil jeho pravý význam. Do toho užívání s v New York City – neznámo, nová energie, svoboda a další přátelé.
To se dobrodruhovi moc líbí.

 

Přichází úplně obyčejný víkend nebo volné odpoledne a co udělá žena dobrodruh? Nechá doma telefon, peníze, kabelku a vše, co má normálně u sebe a jde k rybníku, lesům. Jen co tam dorazí, sundá boty a bosá se prochází v trávě, automaticky se jí objeví úsměv na tváři i uvnitř těla.

Někdy, když si potřebuje mnoho věcí srovnat, dostat další náboj, inspiraci a odvahu, tak si jen tak sedne k vodě, ke stromům a do trávy. A jen je. Rozjímá. Zavře oči a vdechuje ten zázrak přírody do sebe. Se vším se tak spojí, že v tuto chvíli jí jsou i všichni zvířata přátelé. Žádní komáři ji neobtěžují, veverky jen bez útěku pozorují a občas i zdálky lecjaká srnka, jež je tak fascinující. Někdy si tak uvědomím, jaký zázrak máme přímo vedle sebe, a mnohdy to jen tak mineme. A to je škoda, nemyslíte? :)

Nekonečné cesty dobrodruha

 

Rodinné výlety jsou stejně tak úžasné jako mohou být i vysilující. :) Ale já je také zbožňuji. S rozličnými členy rodiny si jdeme užít společný čas a jsou to chvilky, na které se vážně nezapomíná. Nevím proč, ale vždy se mi vybaví scéna „Hujerovi“ ze známého českého filmu. Je to kouzelné a tak zábavné. Děti křičí, rodiče buď ještě víc či jen rezignovaně pozorují, a nebo se naopak naladí na své vnitřní děti a „blbnou“ také. A to je nejlepší varianta, myslím.

Sisters Trip v Holandsku, romantika a zastavení se v Itálii, vzdělávání a poznávání v Belgii a Americe, toulky přírodou po České Republice, inspirace s vínkem a sýrem ve Francii, neplánované „zkratky“ a „prozkoumávání“ kamkoliv přijedu a kdokoliv je se mnou přítomen :) … Tak i takto ve zkratce lze popsat ty báječné cesty dobrodruha, za které jsem vážně moc vděčná.

Ale ty největší sny jsou ještě přede mnou – Himaláje, Afrika a Aljaška…

 

Co mi daly tyto cesty v mém osobním i pracovním životě?

Vše dobré. Jen těžko to asi popsat slovy. Daly mi mnoho uvědomění, lásky, pochopení, co je opravdový život, sebe-vědomí a nalezení sama sebe. Když cestuji, ztratím sice kontakt s každodenním životem, ale najdu ten nejcennější. Kontakt sama se sebou. Napojení se na svou duši, hluboké potřeby a touhy. Naladím se na svou pravou podstatu. Otevřu se tak, jak jsem si myslela, že už to více nejde. Ale ono to jde vždycky.

Po cestách v Itálii mne tamní lidé naučili, co je to radost, užívání si jídla, prožitku a přátelství kolem sebe. V Americe jsou se naučila, že každý je důležitý a výjimečný. Také mi energie toho místa a lidé předávali, že sebevědomí, plnění si snů a žití naplno není něčí výsada, ale přirozenost a povinnost každého.

Osamocené toulky přírodou otevírají a ukazují mou celistvost a moudrost. Síla Matky Země mi dává odvahu a stabilitu, vítr a vzduch podporuje můj rozlet a svobodu, dřevo a slunce jsou mými průvodci k mému tělu, tvořivosti a rozhodnosti. A měsíc s hvězdami mne navracejí do kontaktu s mou duší a mými programy, které buď měním nebo ukotvuji…

Každá cesta, dlouhá, krátká, výlet na kole, procházka pro mne jako ženu-dobrodruha není „jen“ dovolenou, výletem nebo odpočinkem. Vždy je to pro mě transformací – menší či větší, upozorňující či hloubkovou, ale důležitou.

OTEVŘENÍ – UVĚDOMĚNÍ – PRAVDIVOST – ODVAHA
NAVRÁCENÍ K SOBĚ  – LÁSKA – NEUSTÁLÁ PROMĚNA

Tak to žena – dobrodruh potřebuje k žití svého snu.

 

Jak to máte vy??

 

S láskou

Jana HruškováJana Hrušková
lektorka, celostní terapeutka, tvůrkyně, mentorka

www.vivaenergia.cz

facebook/uzivejme.si

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Ivanka082 napsal:

    S mým chlapem jsme v létě objeli kus Evropy. Bylo to krásné se po delší době zase podívat za hranice. Jak se tak koukám na aktuální situaci po Evropě, tak se asi v lednu do toho vysněného Amsterdamu nepodíváme. Lidičky mě to tak hrozně štve. Já chci létat na dovolené jako obvykle, jezdit na festivaly, ale nic nejde.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. Eliška napsal:

    S holkami čas od času vezmeme bágly a jedeme někam na čundr po Česku a Slovensku. Moc nás baví že naprosto vypneme, zapomeneme, že v práci používáme notebooky a prostě se jenom tak bavíme a užíváme si současnosti. Člověk navnímá přírodu a do pracovního režimu se pak vrací úplně vyklidněný.

  4. Blanka napsal:

    My jsme s manželem také dobrodruzi. Letos nás třeba čeká dovolená v Argentině, tak jsem zvědavá, co nás tam čeká. Už pokukuju po letenkách na https://www.cklub.cz/pruvodce/argentina , tak jen co se objeví nějaká za dobrou cenu, tak frčíme :-) . Evropu už máme procestovanou, tak teď přišla na řadu jižní Amerika :-) .

  5. Marina napsal:

    Ahojky, v srpnu letíme k příbuzným do USA. Letenky máme, ale potřebovali bychom nějaké levné hlídané parkoviště, samozřejmě co nejblíže k letišti (budeme tam tři týdny). Když jsem dívala, našla jsem toho dost, ale nějak se v tom nemůžu zorientovat. Pak jsem objevila
    https://praha-letiste-parking.cz/ . Máte někdo zkušenosti s rezervací přes tyto stránky? Díky moc. Hezký den.

  6. Věra888 napsal:

    Zajímalo by mě velmi, jestli se vám už ozvala nějaká půjčovna dodávek, která by vám třeba nabídnula i jako sponzorský dar pronájem některých z vozů. Někdy mně přijde, že takové společnosti vlastní starší lidé a vůbec nevěnují pozornost tomu, že se objevují nové a moderní trendy ve světě reklamy.

  7. Olga napsal:

    Už delší dobu přemýšlím nad koupí menší čtyřkolky, se kterou by se dalo vyjíždět ty kopce tady u nás na vesnici. Delší dobu už mám malou dodávku, ale musí se pořád opravovat, takže mi přijde levnější ji raději vyměnit. Pokud budu něco potřebovat odvést, tak mi více pomůže půjčovna dodávek.

  8. Valll napsal:

    Hezký článek. To já si letos o prázdninách také hrála po letech na dobrodruha. Měli jsme totiž takovou celkem zajímavou dovolenou. Manžela napadlo, že bychom mohli jet po letech zase někam kempovat. Vybrali jsme tedy kemp, objednali z https://armik.cz/ nějaké vybavení a vyrazili jsme. No můžu vám říct, že to byl fakt zážitek, ale moc se mi to líbilo. Klidně bych hned jela znovu. :)

  9. Val napsal:

    Já mám třeba ráda objevování nových věcí. Máme tady u nás v okolí moc pěknou přírodu, takže hrozně ráda chodím na procházky a objevuji. Už jsem našla několik překrásných míst. Snažím se takto na vycházky chodit i teď přes zimu, ale celkem by se mi šikla nějaká zimní turistická obuv. Bez té je člověku hned zima na nohy.

  10. Věra napsal:

    S mým chlapem jsme se rozhodovali o tom kam vlastně vyrazíme na dovolenou. On furt říkal jak se mu z Prahy chce odjet třeba na Vysočinu ale já říkala že to je málo. Nakonec jsme strávili na můj tip víkend na Valašsku a bylo to jedno z těch lepších rozhodnutí.

  11. Lenka napsal:

    Tyjo, taky jsem posledních pár let měla takových dobrodružných. Neustále jsem někde cestovala. Bohužel mě to ale i dost finančně vysálo, takže letos si během prázdnin spíše užívám odpočinek doma. To je občas taky potřeba. Přemýšlela jsem ale i tak, že bych nějaký výlet zkusila podniknout. Dlouho jsem se například nebyla podívat v Praze. Docela ráda bych to spojila i s tím, že bych chtěla vyzkoušet erotické masáže, které tam plno salonů nabízí. :)

  12. věra napsal:

    Nekonečně jsme procestovali s manželem slovensko a tak dnes už třeba víme že zajet na dovolenou na https://www.daen.cz/slovensko/termalni-koupaliste-a-aquaparky pro nás je naprostá normálka. Někteří lidé vydrží v České republice celý život, to naštěstí není nic pro nás. My se chceme cestovat po světě, nezůstat v zavšiveném Česku, to není to terno.

    • Jana napsal:

      Tak to my toho s manželem taky najezdíme celkem dost. Vesměs všude jezdíme autem. Manžel řídí rád, takže v tomto není žádný problém. Jediné co, tak bohužel nikdy nevíte kdy na silnici narazíte na nějakého šílence. Právě z tohoto důvodu jsme si nedávno tady odtud do auta raději koupili takovou tu záznamovou kameru. Myslím si, že v dnešní době je to hodně užitečná věc.

  13. Věra z vesnice napsal:

    Já jsem si teda zase něco zažila. Neměla jsem skoro žádné peníze abych se ze Slovenska dostala domů a tak jsem nějakému slovákovi začala na dvorku umývat jeho staré https://www.cbdily.cz/kategorie/pneu-komplety-disky disky na auto. On celý šťastný mě pak hodil na vlak. Aspoň něco, jsem dobroduh.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.