Být magicky ženská? Stačí vám 15 minut denně

Máte sebe samotnou až na 156. místě žebříčku priorit? Nejdřív děti, rodina, práce, vaření… a až teprve když náhodou zbyde chvilka, vzpomenete si, že máte vlastně i sebe samu?

A přitom dát sebe samu na první místo je ten nejdůležitější krok k sebe-lásce. Navíc péče o sebe je o každodenních malých rituálech, na které potřebujete jen 15 minut,“ říká autorka knihy Magicky ženská.

Michala Měřínská provází ženy světem vědomé ženské krásy a ukazuje jim, jak spojit vnější krásu s vnitřní krásou jejich ženské duše. Už několik let učí ženy, jak mohou díky změnám v myšlení, jemnému líčení a vkusnému oblékání svoji krásu zářit do světa každý den. A my jsme ji dnes vyzpovídaly:

13682390_10210557617243155_1211075378_o

Míšo, co pro tebe znamená být magicky ženská?

Je to pro mě umění být vnitřně spokojená sama se sebou i se svým vzhledem a uvědomění, že já a moje krása jsme jedinečný originál. Spojení vnitřní krásy s tou vnější – pohoda v ženské duši spojená s přirozeným ženským vzhledem, jemným líčením a oblečením, které vždy podtrhne moji náladu a ve kterém se cítím skvěle. Energie, smích a vědomí, že jsem krásná taková, jaká jsem a že mi to sluší. To pro mě znamená být magicky ženská.

Často od žen slýcháváme, že nemají čas o sebe pečovat. Je to opravdu tolik o čase?

Teď možná některé ženy naštvu. Nemyslím si totiž, že by ženy na péči o sebe neměly čas. Spíš to není jejich priorita a péči o sebe odsunují na 156. místo žebříčku priorit. Péče o sebe totiž nemusí znamenat být hodiny zavřená v koupelně. Vůbec ne! Péče o sebe je o každodenních malých rituálech a péči, která zabere třeba jen deset minut. Samozřejmě, že je úžasné, když si dopřejeme jednou měsíčně kosmetiku, kadeřníka nebo masáž, ale daleko víc je naše krása ukrytá v těch dennodenních maličkostech, které pro sebe můžeme udělat doma.

Jsi maminkou, ale zároveň toho hodně zvládáš i profesně. Můžeš nám říct, kdo všechno je dnes Michala Měřínská?

To je zajímavá otázka. :) Cítím se být především spokojenou ženou, která našla sama sebe a uvědomila si, že na svém vnitřním světě může pracovat jen ona sama. On se pak jen jednoduše odráží navenek. Jsem 9 měsíců maminka a hodně jsem díky tomu začala vnímat, jakým velkým příkladem jsme pro naše děti, a jak moc jim svým přístupem k životu ukazujeme směr v jejich budoucím životě.

Jsem partnerka, která pochopila, jakou chce mít ve svém vztahu roli a co pro ni vztah a partnerství skutečně znamená. A v neposlední řadě jsem make-up artistka a stylistka s velkou vášní pro eleganci, ženskost a přirozenost a s posláním dělat svět krásnější tím, že ženám pomůže najít jejich krásu. Zkrátka nadšená propagátorka vědomé ženské krásy.

Právě jsi vydala knihu Magicky ženská. Kdy a jak vznikl nápad napsat tuto knihu?

Sen vydat knihu jsem měla víc jak deset let. Ten nápad jako takový vznikl možná tehdy, když jsem byla malá holka a knihy si zamilovala. A myšlenky napsat knihu o ženské kráse? Přišly ke mně hned, když jsem si uvědomila, že je mou vizí podporovat krásu žen a provázet je světem ženské krásy. Jen jsem nevěděla, kdy přijde moment samotné realizace.

13639617_10210557617003149_1264706775_o

Co pro tebe při psaní knihy bylo nejtěžší?

Neumím asi pojmenovat úplně ten nejtěžší moment… Těch fází, kdy jsem potřebovala víc energie, bylo na cestě ke knize víc. Každopádně zásadní pro mě bylo rozhodnout se, že nastal den D a začít psát. A pak se nechat překvapit, kam mě myšlenky zavedou.

Knihu sis vydala úplně sama. Jak to maminka s maličkým miminkem dokázala?

Jsem tvůrce a psaní mě neuvěřitelně baví, je to pro mě doslova relax. Moc ráda se o své myšlenky dělím se svými čtenářkami, takže pro mě psaní bylo zábavou. Samozřejmě s naším malým princem jsem musela být při tvoření flexibilní. Psala jsem hodně v době jeho dopoledního spánku, kdy mi spokojeně spinkal na břiše v nosítku. A pak jsem hodně tvořila v noci, kdy mi nápady chodí samy. Ještěže má můj partner tak velkou trpělivost a byl v době mého kreativního období velmi tolerantní.

A taky mi v celém procesu vydávání knihy hodně pomohl eBook Jak napsat a vydat knihu, který napsala Alice Kirš se Stáňou Mrázkovou. Protože ten mi ušetřil skutečně hodně času, který bych věnovala hledání a zjišťování informací. A čas je (nejen) pro maminky někdy skutečně vzácný.

Prozradíš nám, na co se v knize můžeme těšit?

Určitě. :) Knihu jsem psala s vizí, aby byla ženám milou průvodkyní ve světě krásy, ke které se čas od času vrátí pro inspiraci. Stavěla jsem hlavně na svém příběhu, který jsem na cestě za krásou ušla, protože jsem se sama přesvědčila, že skutečné příběhy inspirují. V některých místech jsem se v knize svlékla „dost do naha“, ale cítila jsem, že je to tak správně. V knize se ženy dozví, jakou moc má v kráse ženy jen pouhý úsměv a myšlenka.

Podělím se o inspiraci z míst, která jsem navštívila při svých cestovatelských výpravách, odhalím svět péče o pleť, líčení a rtěnek. Nakoukneme společně do světa stylu, šatních skříní a fotoateliérů. Ale především pomůže kniha ženám nakouknout do jejich duše a odhalit, jak to skutečně se svou krásou mají ony samy. Věřím, že to pro ženy bude oddychové a inspirující čtení.

Jak ty sama, expertka na ženskou krásu, o sebe pečuješ? Jaký je tvůj denní rituál v péči o pleť?

Za posledních tři roky se moje péče o sebe samotnou hodně změnila. Věnuji jí daleko míň času, zato vidím daleko lepší výsledky. Není to paráda? :) Rituálů, které mi pomáhají mít pěknou pleť, mám hned několik a ženy se je mohou dozvědět v mém eBooku zdarma. Tím největším každodenním rituálem je věnovat své pleti vědomě 15 minut času. Půlku ráno a půlku večer.

Všechny chceme vypadat dobře a líbit se nejen sobě, ale i okolí. Poděl se, prosím, s námi na závěr o jeden tip na posílení vnější i vnitřní krasy. :)

Když jen jeden, tak ten, který mě napadl jako první. ;-) Moc bych si přála, aby se ženy v kráse zaměřovaly na své přednosti. Aby si každý den 3 minuty vědomě pojmenovaly, co se jim samotným na jejich kráse a vzhledu líbí – krásné oči, pěkné vlasy, dlouhé nohy, štíhlý pas, pěkné nehty….  Každá máme něco.

Bohužel ženy tyhle svoje přednosti přehlížejí a spíš se každý den jen trápí tím, co se jim na sobě samotných nezdá tak dokonalé. Obrátit to znamená velký posun v kráse uvnitř i navenek.

Screenshot_2

Michala Měřínská

MakeUp Artistka a Stylistka – „Pomáhám ženám měnit pohled na jejich krásu“

Autorka knihy Magicky ženská a ebooku Dokonalé líčení krok za krokem – jak během 5 minut podtrhnout líčením svou krásu.

Autorka ebooku Kouzla oblékání aneb to nejdůležitější pro váš šik styling.

michalamerinska.cz  / www.makeupforyou.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Laverne Reichert napsal:

    Beli Beton Precast Online bermutu dengan harga murah terkini 2020 di MegaconBeton.com! Pembayaran gampang, pengiriman kencang se Indonesia. info lebih detail https://pipadrainasemegacon.kedungsepur.my.id/2020/09/harga-pipa-drainase-megacon-kaliwungu.html

  2. Estelle Sule napsal:

    Jasa Kontraktor Kolam Renang Lazim dan Pribadi, Berapa Tarif Pembuatan Kolam Renang Pribadi di Rumah? Saran Renovasi dan Perawatan … tap https://hargaperawatankolam.blogspot.com/2019/08/jasa-perawatan-kolam-renang-sidoarjo.html untuk lebih detail

  3. Magdalen Rhoads napsal:

    Beton Precast atau juga disebut beton pracetak yaitu bahan beton yang sudah dijadikan di pabrik dengan wujud layak cetakan, kemudian … silahkan kunjungi https://fiturbeton.blogspot.com/2017/07/jual-road-barrier-beton-di-jayapura_22.html

  4. Janelle Willia napsal:

    Kami menyediakan penawaran jual dan isu harga ready mix murah atau istilah lainnya beton cor MegaconBeton.com, padahal untuk truk/mixer molen minimix holcim. selengkapnya https://pipadrainasemegacon.jabodetabek.my.id/2020/09/supplier-pipa-drainase-megacon-benda.html

  5. Teodora Kawski napsal:

    Kaca Tempered (Kaca Diperkeras) yakni kaca dengan memanaskan float glass awam sampai menempuh suhu sekitar 700 °C kami berada di … info lebih lanjut https://etalase-tempered.blogspot.com/2019/09/jual-kaca-tempered-etalase-1-palopo.html

  6. Glinda Rameriez napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id offer a reliable and resilient surfaces floor for professional and commercial … We provide a selection of affordable companies without compromising quality. lf Progressing Epoxy… tap https://floorhardener.jabodetabek.my.id/2020/09/floor-hardener-bekasi-081297462407.html for detail.

  7. Penny Nesvig napsal:

    DistributorPintu.com is usually a all steel metal security doors manufacturer that steadily in addition specially designed & made industry-leading actual physical stability solutions, visit https://distributorrollingdoor.blogspot.com/2019/10/distributor-rolling-door-terpercaya-1_22.html for more information.

  8. Rosio Costin napsal:

    Phenolic board is a toilet partition panel created from craft paper and resin laminated with an ornamental paper on both sides. Phenolic board is a glue high … tap https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2018/09/cubicle-toilet-phenolic-langsa-murah.html for detail.

  9. Ivanka082 napsal:

    U nás se s rekonstrukcí koupelny začalo teprve před 2 měsíci, takže to u nás vypadá jako někde na bojišti. Ale jelikož máme partu schopných kamarádů a já se zase vyznám v ženském klubu tak vím, že po dokončení to bude vypadat kouzelně. Našla jsem si dokonce na internetu na https://www.greenmat.cz různé EKO doplňky, které rozhodně nebudou v létě u nás doma chybět.

  10. Ivulena napsal:

    Jo, tak to si teda nemyslím, že stačí být pouze magická, ale měli byste si udělat i magický byt a vlastně všechno okolo sebe, aby to mělo pořádné grády :) Třeba my jsme si nedávno nechávali udělat kompletně nový interiér od této firmy zde – http://www.pwinterier.cz a máme z toho opravdu velikánskou radost, proto je zde také zmiňuji :)

  11. Jana napsal:

    Dobrý den, moc děkuji za povzbudivý článek. V minulosti jsem svůj vzhled poměrně odbývala, ale pak mi došlo, že možná proto se necítím tak dobře, jak bych chtěla. Po rekonstrukci koupelny, jsem si tedy na tomto e-shopu: https://www.kutilmarket.cz/info/grohe-sanitarni-vybaveni/ koupila vířivou vanu a vždy si dopřála alespoň patnáct minut ničím nerušené pohody. Po pár týdnech jsem se cítila mnohem lépe.

  12. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  13. Karolína napsal:

    Super článek! Já osobně nejsem zastáncem nějakého velkého líčení, vlastně se to ke mně ani nehodí a pořádně nalíčená jsem byla jen párkrát v životě, když k tomu byla nějaká událost. A to jsem se stejně nelíčila sama, ale odbornice :-). Doma mám na líčení jen menší výbavu od https://www.biooo.cz/bio-kosmetika/liceni/, odkud si objednávám i další kosmetiku.

    • Lenka napsal:

      Tak v tomto se určitě shodneme. Mám to stejně. Taky se musíte o pleť v zimě tolik starat? Já s tím mám v posledních letech hrozné problémy. Hlavně teda s jejím vysoušením. Teď už to zase pomalu začíná. Každý rok zkouším různé krémy pro suchou a citlivou pleť, ale zatím jsem teda pořád nenašla ten pravý. Nemáte nějaký tip?

  14. jZkVFE napsal:

    evolution korea
    550jZkVFE}‘)

  15. Berniece Bera napsal:

    Very best along with Most economical Jabodetabek Personal Instruction, your workers and teachers arrive home, arranged your review schedule and will opt for virtually any discipline associated with analysis … visit https://kursus-ekonomi.netlify.app/les-privat-ekonomi-kramat-jati.html for further

  16. Katlyn Yannantuono napsal:

    Jabodetabek private tutoring services with teachers coming to the house. In excess of many hundreds of active tutors will be ready teach various skills and lessons of the to adults … go to https://privat-matematika.vercel.app/les-privat-matematika-ciracas.html for further

  17. Vicki Laggan napsal:

    You will discover a cheaper fee compared to table above, be certain again concerning the qualifications with the teacher / Kindergarten teacher recommended to you … click for more detail https://fisika-exed.blogspot.com/2022/04/les-privat-fisika-di-gambir-temurah.html

  18. Sienna Ortiz napsal:

    Join our esteemed foreign language course at Executive-Education.id and begin a linguistic adventure of the lifetime. Immerse yourself inside richness within your target language, guided by expert instructors who understand the nuances and intricacies of effective language acquisition. Whether you’re a novice or an advanced learner, our tailored curriculum will empower you to definitely navigate diverse cultures with finesse and flair. Click https://kursus-korea.github.io/kursus-bahasa-korea-pancoran.html for more.

  19. Věra z vesnice napsal:

    Jsem nadšená z toho že jsme s partnerem našli shodu v tom o co se budeme na zahradě starat a že nám bude stačit si alespoň pro začátek pořídit kurník pro slepice. My jsme dříve měli ještě třeba kozy na vesnici, ale chápu že manžel je z města a je toho dobytku na něj najednou moc.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.