Každý MUŽ chce doma pěknou ženskou. Nebo ne?

A když tvrdí opak, tak je nějakej divnej… A nebo ne? A když opravdu urputně tvrdí, že pěknou ženskou doma nechce, tak lže (teda pokud doma vůbec ženu chce). Snad mě za tento názor neukamenujete. Proč dneska tohle zamyšlení? Budu upřímná. Dostala jsem se do situace, která mě donutila se zastavit a trochu se zamyslet.

 

„Chtěla bych se líčit, ale nemůžu…“ 

Překvapeně se podívám. „To mě mrzí, jste na něco alergická?“ „Nene, to naštěstí nejsem, jen můj muž si to rozhodně nepřeje.“ Aha. Co na to mám říct?

Tak jsem se prudce zamyslela a nenapadlo mě opravdu nic chytřejšího, než otázka zakořeněná ještě snad ze školky. „A PROČ?“ (No, vím, mohlo to být trochu víc profi, ale bylo to upřímný.) Odpověď byla odzbrojující. „Protože to prostě nemá rád.“

Aha. A vy TO ráda máte?

„No, já bych se i líčit chtěla, ale můžu jen řasenku. A i tak mu to přijde hodně.“ Byla jsem ztracená. Přiznám se. Nejsem moc zvyklá, že mi muž mluví do toho, jak se chci líčit nebo oblékat.

Byl to pro mě neznámý rybník. Ale donutilo mě to zamyslet se nad tím, že možná je takových žen okolo mě víc. Proto vznikl tento článek.

 

Sensual woman looking in rear view mirror and putting make up in car

Milé ženy, chápu, že jsou mezi vámi ty, které se líčit nechtějí. A je to naprosto v pořádku. Chcete ukázat světu jen tu svoji přirozenou tvář a toto přesvědčení je jako vaše druhá kůže. Stojíte si za tím a máte můj naprostý respekt.

Ale pokud vaše srdce touží potom, vyzkoušet něco nového, nenápadného, jemného? Pokud si říkáte, proč být pořád tou šedou myškou, i já chci zkusit svoji ženskost a krásu podtrhnout, tak to vyzkoušejte. Bez ohledu na to, co si myslí váš muž. BUĎTE ODVÁŽNÁ!

Nejdřív jsem si říkala, co to je za blbce…

Přemýšlela jsem nad tím, co je to za pána, co takto kecá manželce do líčení. Vždyť ona je ta, která má nejlíp vědět a cítit, co jí sluší. Říkala jsem si, že je to asi pěkný blbec. Ale nemám ve zvyku lidi odsuzovat ani hodnotit, nepřísluší mi to.

A tak jsem tento svůj autopilotní program v hlavě rychle přepla a přemýšlela, co toho pána k tomuto názoru asi vede.

A on má možná důvod si to myslet…

Pár věcí jsem si uvědomila a chci se s vámi o ně podělit.

  • Musím přiznat, že některé ženy v líčení opravdu neznají míru a prostě to přeženou. Možná nevědomky, možná schválně. Každopádně výsledek? Ráno se muž skutečně probudí vedle cizí paní. Vypadá jinak. Vypadá cizí. Vypadá, že večer to byla jen hra. A muži nemají rádi, když s nimi nehraje někdo fér.
  • Muži mají rádi jednoduchost a přímost. Myslím, že je to tak od přírody. Ulovit mamuta, teď nebo nikdy. ;-) Takže je často děsí, když to žena v líčení přežene s barvami. A víte co? Podívejte se do přírody. V přírodě jsou samičky víc přirozené, méně křiklavě barevné.
    To samci jsou ti, co barvami v přírodě ukazují „hele já jsem tady“ a dvoří se své vyvolené. Takže si dejte pozor na to, aby vaše oční stíny nebyly zbytečně pestrobarevné a třpytivé, tak že upoutají na první pohled pozornost (nic proti barvám, jen je potřeba vědět, jak na ně).
  • Mužům se nelíbí lacinost. Moc blýskavého na obličeji, nepřirozené umělé aplikace nebo maska místo jemného makeupu. Všeho moc škodí. Nemám nic proti pěkně udělaným umělým řasám, ale když se to nepovede, chápu, že se muži zaleknou.

Michala Měřínská

 

Každý muž chce doma pěknou ženskou

Tak jim to, milé ženy, dopřejme. Buďme sami sebou a líčením a oblékáním svoji krásu jen podpořme. Podtrhněme, dolaďme. Ale buďme stále sami sebou! K tomu vám pomůže, když budete mít na srdci několik základních pravidel:

  • Líčením jen podtrhněte přirozenou krásu a rysy vašeho obličeje. Není potřeba mít na obličeji tunu líčidel.
  • Naučte se dívat do zrcadla a poznejte, které rysy dělají váš obličej jedinečným. Buďte sama sebou a nedělejte se nikým, kým nejste.
  • Ctěte pravidlo „méně je více“ a to jak v líčení, tak v oblékání. Vzpomeňte si na moji oblíbenou Coco Chanel, a její citát: Před tím, než vyjdete na párty, vraťte se k zrcadlu a sundejte jeden šperk.
  • Pečujte každý den o svoji pleť, protože krásná pleť je základem dokonalého líčení.
  • Naučte se, které barvy očních stínů podpoří vaši přirozenou barvu oka a zvýrazní váš pohled. Není potřeba, aby se vaše okolí na první pohled soustředilo na barvičky okolo. Váš pohled je přece to NEJ.
  • Sjednoťte barvu pleti přirozeným a hlavně správně vybraným make-upem, který bude vypadat skutečně svěže a sedne vám jako zadek na hrnec.
  • Naučte se 13 nesmrtelných zásad ženské krásy, které znala už i Coco Chanel. Jestli jste o nich ještě neslyšela, doporučuji si je zdarma stáhnout.

 

A hlavně. Mějte se ráda a respektujte sama sebe. Pokud to s líčením myslíte vážně, elegantně a žensky, nenechte si ho vzít. Respektujte se a nenechte se mužem omezovat. Nenechte si do hlavy nasadit myšlenku, že líčení není pro vás. Rozhodně ne do doby, než ho sama vyzkoušíte a otestujete, v čem se cítíte dobře a co vám sluší.

Obavy vašeho muže berte s respektem. Každý chce doma pěknou ženskou a pokud tvrdí opak, má možná jen STRACH, aby o vás nepřišel. Abyste se mu před očima úplně neproměnila. Respektujte tyto obavy, ale ukažte mu, že vy to umíte jinak a i na tomto poli vám může důvěřovat. Nenechte se odradit od toho, co chcete VY.

Ať už v líčení nebo v oblékání. EXPERIMENTUJTE. HLEDEJTE. ZKOUŠEJTE.

Vy přece nejlíp víte, co vám sluší a v čem se cítíte skvěle. A pokud ještě trošku váháte, ráda vám na vaší cestě pomůžu.

Ať je pro vás péče o sebe i líčení radostí.

Michala Měřínská

 

Michala Měřínská

MakeUp Artistka a Stylistka – „Pomáhám ženám měnit pohled na jejich krásu“

Autorka ebooku Dokonalé líčení krok za krokem – jak během 5 minut podtrhnout líčením svou krásu

Autorka ebooku Kouzla oblékání aneb to nejdůležitější pro váš šik styling

michalamerinska.cz  / www.makeupforyou.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. karikari7 napsal:

    Musím říct, že dost zajímavé čtení. Je ale pravda, že třeba můj muž mě má prý také mnohem raději nenalíčenou. :) Jak už jsme spolu delší dobu, tak už například čím dál méně řeším to, jak vypadám když jsem doma. Většinou tu chodím v nějakých legínách a vytahaném tričku a vlastně to ani jednomu z nás ani trochu nevadí.

  2. Dana napsal:

    Mě třeba můj muž řekl už když jsme se poznali, v našich začátcích, že se mu nenalíčená líbím mnohem víc. Ale pro mě je to skoro až nepochopitelné, protože to, jak vidím sama sebe nalíčená a nenalíčená je opravdu velký rozdíl a necítím se nenalíčená moc sebevědomě. Uvažuji teda alespoň o obočí https://radchenko.cz/permanentni-make-up-oboci/ abych si ho nemusela líčit každý den.

  3. Fialka napsal:

    Podle mě mi k mé „magické ženskosti“ stačí, abych se hezky oblékla a nějak nalíčila a učesala. To je podle mě celé kouzlo. Nemusím si o tom číst žádné knihy. Nedávno jsem si třeba pořídila krásné šaty na tomto webu: https://www.onlinesekac.cz/. Je to eshop second hand a zároveň tržiště s oblečením. Mají super ceny a veliký výběr! :-)

  4. Renata napsal:

    Tak já si myslím že je to i o tom si to tak nějak připustit. Ano, můj manžel chce, abych byla pěkná a nechce mít doma šmudlu. A já zase chci, aby se můj manžel pěkně oblékal, udržoval a neměl pivník (pivní pupík :D). Já se o sebe třeba hodně starám i kvůli sobě. Teď jsem zrovna vybírala sérum na řasy, protože jsem dlouho měla umělé, ale řekla jsem si, že na to kašlu a ukážu všem svoje vlastní řasy. :)

    • Lenka13 napsal:

      Pivník, tak to mě rozesmálo. :D Jinak to vidím úplně stejně. Já jsem hrozně ráda, že se můj manžel snaží o sebe starat a já dělám to samé. Myslím si, že třeba s postavou nemáme problém ani jeden. Já si díky tomu můžu třeba dovolit nosit různá sexy trička což se manželovi hrozně líbí. :)

  5. Valounek napsal:

    Upřímně moc nevím, jak bych na tohle reagovala. Jak na to, kdyby mi tohle řekla kamarádka, tak kdyby s tím přišel můj muž. Já a lak na nehty jsme jedna rodina. Líčím se ráda a líčím se hodně. Ne že bych chodila zmalovaná, ale prostě jsem ten tip, který se i k popelnicím oblékne. Naštěstí jsme v tomhle s partnerem na jedné vlně. O koupelnu je u nás pravidelný spor. :-D A taky si vzájemně krademe různé vodičky a olejíčky na pleť. :-D

  6. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  7. JaneX napsal:

    Tak kdo by doma nějakou pěknou kočičku nechtěl. Ale na druhou stranu já říkám, že dneska může být pěkná fakt každá. Jednak jsou tu možnosti jako tady, čili estetická medicína a chirurgie, která vám trochu upraví fasádu, a na druhou stranu dneska se chlapi pomalu bojí ženský říct, že má trochu zadek, aby nebyli za čuňata, takže taky pohoda. :)

  8. Mirka napsal:

    Když už máme my ale tak pěknou postavu tak je také důležité aby ostatní chlapi byli trošku zruční. Tak třeba u nás manžel instaloval předokenní rolety a jsem ráda že to dělal zrovna on. Kdybych si totiž pozvala třeba hodinového manžela, tak by to také dost možná dopadlo blbě.

  9. Kečitka napsal:

    Možná bych k tomu jen dodala, že krása skutečně není všechno. Jasně, chlap chce mít doma pěknou ženskou, ale zároveň i praktickou ženskou. Třeba takovou, která v Showroom nábytek Olomouc klidně vybere nábytek do obýváku a nebude ho tím otravovat, když je pracovně vytížený. A nemyslím tím teď to, že chce mít doma ženu v domácnosti.

  10. Tereza napsal:

    Ahoj, všimla jsem si, že tu některé z vás zmiňovaly ty plastické zákroky. Neřešila některá z vás tímto způsobem například i vrásky? Já nad tím teď právě přemýšlím. Dívala jsem se, jaké všechny možné procedury se dnes dělají a hodně mě zaujal plazmalifting. Nemá s tím některá z vás zkušenost? Popřípadě jakou? Díky. :)

  11. SweetyPie napsal:

    Já vím, že na to v článku narážíte. Nicméně já jsem prostě obecně proti takové generalizaci. Znám třeba ženy, který kosmetika fakt nic moc neříká, ale přesto jsou tak nějak přirozeně krásné. A na druhou stranu znám i muže, kterým je to fakt úplně jedno a dávají těm ženám volnost v tom ohledu, ať si nosí a strojí se, jak se jim to líbí. :)

  12. Kristýna napsal:

    To si taky myslím. Nikdo nechce mít doma šmudlu. I když jsem s manželem už skoro 10 let, tak i tak chci, aby mi to doma slušelo. Rozhodně nechodím doma ve vytahaných teplácích a triku. Taky se každý den líčím a používám svůj oblíbený květinový parfém , abych se líbila i sama sobě.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.