Běžte za svým snem

Začnu citátem Mary Cholmondeleyové:

„Rok od roku jsem stále silněji přesvědčena, že promarnění života spočívá v lásce, kterou jsme nedali, v síle, kterou jsme nevyužili, v sobeckém opatrnictví, které nic neriskuje a které vyhýbaje se bolesti mine své štěstí. Nikdo nebyl kdy chudší než ten, kdo v dlouhém běhu života alespoň jednou ,,nepovolil otěže na co největší možnou délku,,.“

V prvním e-booku – pod názvem ,,Slyšte hlas svého srdce,, jste se dozvěděli o mém životním příběhu. A jsem moc ráda, že můj příběh pomohl, inspiroval a donutil pár mých přátel uvažovat o svém životě jinak. Díky tomu do mé schránky přicházely a stále přicházejí děkovné zprávy a já za ně moc děkuji. Ve zprávách dostávám poděkování za to, že můj příběh čtenáře inspiroval. Díky mému příběhu se dokázali zvednout ze židle a udělat ve svém životě okamžitou změnu. A naopak děkovné zprávy čtenářů inspirovaly mě k sepsání dalšího příběhu o mém velkém snu. Můj sen je jen můj, ale věřím, že každý z nás nosí v sobě velký sen.

Možná si říkáte, že nemáte prostředky, abyste své sny realizovali. Možná sedíte za oknem a tiše si sníte svůj velký sen a váš vnitřní hlas vám říká, že sen zůstane jen snem. Chci se proto s vámi podělit o můj další příběh a říci vám, že možná cesta ke snu je snadnější než si myslíte. Nevím, jestli se mi můj sen podaří zrealizovat, ale vím, že nikdo na světě mi nemůže zabránit, abych dnes udělala první krok a zítra další ke svému snu. Možná se mi jednoho dne můj sen objeví před očima v celé své kráse. Dnes již vím, že snít a postupně realizovat svůj sen pěkně krok za krokem je pouze a jen má volba. Stejně tak i vaše, a pokud se jednou rozhodnete jít za snem, nikdo a nic vás nemůže zastavit.

Svůj čas nejraději trávím na horách. Když se vracím domů do světa složenek, starostí a každodenního vstávání do práce, cítím určitý neklid. Pracovat mě baví, ale v klidu, pohodě a s radostí. Nejraději bych na horách trávila veškerý svůj čas a návraty do města omezila jen na návštěvu obchodního domu. A tak jsem si vystřihla v novinách obrázek krásného dřevěného srubu a rozhodla se, že na srub budu šetřit peníze, abych si ho jednou mohla koupit. Pár týdnů vystřižený obrázek jsem si neustále prohlížela a přemýšlela nad tím, že je mnoho lidí, kteří hledají cestu z města a nemají možnost jezdit na hory. A tak do mého srubu přibylo i pět pokojíků k pronájmu. Co, by to však bylo za místo, bez bazénu a lehátek na odpočinek. K mému snovému srubu, jsem domalovala krásný bazén, opalovací lehátka a bar s nápoji.

Jenže co by to bylo za místo, bez mých knížek a tak jsem do mého snu domalovala i kouzelné chaloupky moudrosti.

První chaloupka moudrosti, bude zasvěcena hrnčířství. Hrnčířství nemá nic společného s moudrostí, přesto tento obor mám moc ráda. Hrozně ráda se dívám na otáčení hrnčířské kruhu. Je to jako dívat se na nový život. Když pod rukama hrnčíře, z neforemné a obyčejné hlíny, vzniká nový tvar. Je to, jakoby vznikal úplně nový život. Práce s hlínou a hrnčířským kruhem je odpočinková a povzbuzují zároveň. S láskou vyrobený hrníček z hlíny je krásný dárek pro přátele, které máme rádi.

Vedle chaloupky s hrnčířským kruhem bude stát chaloupka moudrosti, zasvěcená matematice. Matematika nemůže, chybět. To je obor, který nás provází po staletí a již Pythagoras říkal, že v číslech se ukrývá tajemství života. Nejen tajemství života umět pracovat s čísly je dost důležité v našem životě. Musíme si umět dobře spočítat délku, šířku, výšku a další vědomosti, které jsou skryty v tajemství čísel.

O tajemství čísel také hovoří numerologie, proto bude postavena i další chaloupka. Tento obor je také hodně zajímavý a dokáže vypovídat o naší povaze. Numerologická mřížka dokáže vypovídat o našem osudu o naší životní cestě.

Máme postavenou matematickou a numerologickou chaloupku. Proto nesmí chybět chaloupka zasvěcená fyzice. Fyzika je věda, která nezastupitelně patří do našich znalostí. A vzhledem k tomu, že již velký Albert Einstein byl fyzik a stále není dokončena jeho velká teorie všeho. Možná se jednou najde někdo, kdo velkou teorii všeho dokončí. Musí zde stát chaloupka fyziky i mě samotnou by zajímalo, tajemství velké teorie všeho, kterou bohužel Albert Einstein nestihl dokončit.

Když už jsme u té matematiky a fyziky, přidám i chaloupku finančního vzdělávání. Dlouho mě zajímalo, jaké tajemství skrývá Waren Buffete – nejlepší investor světa. Začínal s patnácti dolary v kapse a stal se nejbohatším mužem světa. Musel najít nějaký klíč nebo fintu. Možná na první pohled za složitým ekonomickým systémem žádné tajemnosti nejsou. Jak učí Robert Kioysakii ve svých knížkách, k tomu abychom se dokázali pohybovat ve složitém ekonomickém světě, potřebujeme znalosti. Pokud je máme, ekonomika se stává velmi zajímavou a zábavnou hrou, kde si můžeme vydělat peněz, kolik chceme.

Zlem dnešní doby nejsou peníze, zlem je nevědomost a nevzdělanost. Chaloupku finančního vzdělávání považuji za velmi důležitou. Ve znalostech finančního systému se skrývá svoboda.

Za úspěchy lidí, většinou nestojí žádná tajemství, dali jen do práce své srdce a úspěch se nakonec dostavil sám. S úspěchem přišla i vytoužená odměna. Velmi úspěšní lidé, dokázali vstát ze svého gauče, vzít si učebnice a začít dělat práci, která je bavila a dávala jim smysl, většinou nepočítali s velkým finančním ziskem. Jen vstali a udělali, co bylo potřeba, a nestěžovali si, že jim něco nejde.

Bude zde i chaloupka věnovaná znalostem o počítačích. Steven Jobs se také snažil, abychom mohli mít počítače v každé domácnosti. Snažil se, abychom obsluhu počítače dobře pochopili a sloužil nám ke zkvalitnění života. Díky počítači můžeme číst znalosti celého světa. Máme k sobě tak blízko a můžeme si sdělovat své radosti, starosti, znalosti a úspěchy. Díky počítači máme spojení s celým světem a můžeme komunikovat s přáteli z různých končin světa.

Toto jsou základní chaloupky moudrosti, které budou stát na mém snovém poli. Nabyté vědomosti by vždy měly sloužit k dobru. Velký učitel národů Jan Amos Komenský by se mnou jistě souhlasil. Souhlasil by i Jan Masaryk, který byl nadšen myšlenkou nových technologií ve své době, o kterých si představoval, že budou sloužit ke vzdělávání dětí. Jak sám říkal, pokud se budou vynakládat větší peníze na zbraně než na vzdělání, nikdy nebude mír na zemi. S tímto tvrzením by jistě souhlasila i Matka Tereza, která čekala na pozvánku k mírovému pochodu.

Vzdělání je nejdůležitější součástí našeho života, a musí být dostupné všem. Jen vzdělaný, chytrý a šikovný lid je zárukou míru a spokojenosti. Ve všech kulturách, je na vzdělání kladen ten největší důraz. Nemusí být nutně podmíněno známkami ani tituly, musí to být vzdělání, které vede ke kvalitnímu, spokojenému a šťastnému životu.

Herman Hesse dodává:
„Vezměte konečně rozum do hrsti! Máte žít a máte se naučit smát. Máte se naučit poslouchat prokletou rádiovou hudbu života, máte ctít ducha, který je za ní, máte se naučit smát se jí se vším všudy. A dost, víc se po vás nežádá!“

Gabriela Urválková

E-book s názvem BĚŽTE ZA SVÝM SNEM, získáte ZDE.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Dll Files napsal:

    right but all dreams are not follow able

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.