5 tipů pro radostné a bezstarostné vánoce

Jak si vytvořit o Vánocích radost na stromku a kolem něj?

Vánoce jsou nejkrásnější svátky v roce, ale pro některé lidi také velmi stresujícím obdobím.  Mám pro vás patero doporučení pro radostné a usměvavé Vánoce.

 

TIP 1 – OZDOBTE SI SVŮJ DOMOV VESELÝMI BARVAMI

Zima je nejchladnějším obdobím roku, a proto je dobré do našich domovů dát energii tepla a ohně – zapalování svíček a krbu, vánoční osvětlení, výzdoba v barvách zlaté, červené,  sytě růžové nebo fialové.

DOPORUČENÍ: Hlavní zásadou Feng Shui je rovnováha. Pokud použijete moc ohně, může v prostoru dojít k nevyváženému prostředí tzn. nastanou emocionální výbuchy nebo hádky.  Doporučuji tedy zvolit kolem sebe i chladnější barvy jako např. modrá, stříbrná, bílá nebo šedá. Energie bude tak vyrovnaná.

 

TIP 2 – VYTVOŘTE SI USMĚVAVÝ STROMEČEK

5 tipů pro radostné a bezstarostné vánoceI stromeček se na vás může usmívat. Jak? Dekorujte ozdoby na vánočním stromu tak, aby vytvářely úsměv spolu s větvemi. Smutek mohou podvědomě evokovat větve visící dolů.

DOPORUČENÍ:  Zaměřte se nejvíce na výzdobu stromku v úrovni očí, protože ty vnímáme nejvíce. Není nutné dávat na stromeček všechny ozdoby, které máme doma.

Zkuste se nejdříve před vánočním zdobením trošku zastavit a zamyslet, vyřadit ozdoby, které nemáte až tak rády. Přece si nezkazíte příjemnou atmosféru Vánoc díváním se na postavičku od hádavé sousedky, kterou vám dala minulé Vánoce.

 

TIP 3 – UKLÍZEJTE  S ÚSMĚVEM

Proč před Vánocemi tolik uklízíme? Protože nečistíme pouze prostor kolem sebe, ale také očišťujeme i sebe. Jsme s prostorem propojeni, ať chceme nebo ne, odrážíme jeho stav. Svůj dům či byt je proto před Vánocemi dobré zbavit nepotřebných a rozbitých věcí, abychom udělaly místo novému a čistému.

DOPORUČENÍ:  Sledujte jakému úklidu věnujete největší pozornost, a zda-li to není jen únik před úklidem jiným. Vše by mělo být v rovnováze, a proto si i při úklidu najděte čas i na úklid v emocích.

 

TIP 4 – DARUJTE RADOSTNÉ DÁRKY

Ne vše se hodí věnovat darem. Věnujete-li dárek se špatným symbolem, tak můžete nevědomě, a neúmyslně, ovlivnit vztah s daným člověkem. Pokud darujete např. ostré předměty, může to mít vliv do budoucna na váš vztah s danou osobou. Vaše vztahy mohou být „na nože“, symbolicky rozetnou pouto, vztah, který s dotyčnou máte. Pozor tedy na nože a sekáčky, protože ty rozdělují lidi a rozbíjejí přátelství.

DOPORUČENÍ: Předtím, než koupíte někomu dárek, je dobré zamyslet se, jakou symboliku se chystáte předat. Má dar přátelskou nebo agresivní energii? Pohladí nebo poraní? Jde o rychlé a jednoduché otázky, které pomohou okamžitě zjistit, zda se jedná o dobrý dárek.

 

TIP 5 – JMENOVKY S ÚSMĚVEM

A na závěr mám pro vás NÁPAD, jak letos zabalit dárky jinak. Vyberte usměvavé fotky lidí, které chcete obdarovat, a dejte je jako jmenovku na dárky. Dáváte tak usměvavý dárek.

 

Ať jsou vaše svátky ty nejkrásnější a plné radosti

Olga Bušková PF 2015

 

Olga
Žena milující Vánoce a chvíle s přáteli
Specialistka na harmonický prostor

www.olgabu.cz
www.facebook.com/olgabu.cz

Domov je odrazem naší duše, pojďte „Zdravě myslet, zdravě žít…“ >>>
19.1.2016 Večerní workshop: Co potřebujeme pro mít se rád – vstupní prostory | Praha
26.1.2016 Večerní workshop: Naplněné vztahy a příjemný sex – ložnice | Praha
2.2.2016 Večerní workshop: Zdraví a vyrovnanost – kuchyně + host | Praha
9.2.2016 Večerní workshop: Emoční komplexy – koupelna | Praha
16.2.2016 Večerní workshop: Seberealizace a relax – pracovna | Praha
23.2.2016 Večerní workshop: Jak (ne)vychovávat, ale vést moje dítě – dětský pokoj | Praha

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Lenula napsal:

    No, abych si já Vánoce užila v klidu a s úsměvem, tak je pro mě asi nejdůležitější, abych měla včas sehnané všechny dárky. Vážně nemám ráda shánění dárků na poslední chvíli. Třeba dárek pro manžela jsem letos měla už v červenci. Povedlo se mi totiž úplnou náhodou na jednom eshopu najít hodinky Tissot u kterých jsem si byla jistá, že by se mu líbily. Měli poslední kus, tak jsem je rovnou objednala. Byly i za super cenu. No a s tím, že se mu budou líbit jsem měla pravdu. Když si je u stromečku rozbalil, byl z nich nadšený. :)

    • Janka napsal:

      V tomto s vámi úplně souhlasím. Nakupování dárků na poslední chvíli je nejhorší. Já teď právě přemýšlím co manželovi koupit k narozeninám. Bude je mít za měsíc. Hodinky určitě nejsou špatný nápad. Jedny už ale má a nedá na ně dopustit. Ještě jsem se dívala na taková ta army trika. Je to dost jeho styl, tak jsem si říkala, že by se mu to mohlo líbit. Ale nevím jestli je to dobrý dárek. Co myslíte?

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. TDFWve napsal:

    evolution korea
    571TDFWve{_/

  4. Terka napsal:

    No, já třeba minulý rok tak nějak promeškala nákup dárků. Řešila jsem spoustu jiných věcí a na nakupování dárků nebyl čas, tak jsem to všechno honila na poslední chvíli. Musím ale říct, že nakonec to dopadlo dobře. Třeba pro manžela jsem měla fakt moc pěkný dárek. Z https://www.beny.cz/hodinky/panske/vlastnosti-vojenske/ jsem mu koupila takové vojenské hodinky. :)

  5. Val napsal:

    Já už se Vánoc nemůžu dočkat. :) Ráda bych tento rok zkusila vyrobit nějaké vlastní ozdoby. Manžel si teď staví 3D tiskárnu, jen čeká na nějaký spojovací materiál z https://eshop.sharplayers.cz/spojovaci-material a bude hotová. Tak bych právě ráda k tvorbě dekorací využila právě ji. Jsem docela zvědavá jak to dopadne. :)

  6. JanaK napsal:

    Já se letos na Vánoce těším. Baví mě péct vánoční cukroví, ale vždycky skončím u třech druhům, ale letos bych jich chtěla upéct několik. Zainvestovala jsem do hnětače těsta z https://www.atfornax.cz/k:477/hnetace-testa/ , takže se mi těsto „samo“ umíchá, takže si ušetřím hodně práce a času a mohla bych tak zvládnout víc druhů :-) .

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.