3 tipy jak svůj život víc žít

Stále hledáme, čím bychom si svůj život zlepšily. Jak to udělat, abychom byly šťastnější? Ptáme se samy sebe… Jak? Jak? Jak? Ptáš se taky?

 

Co si pořídit, co nám bude dělat radost do konce života?

Vždyť všechno časem omrzí… Většina lidí má pocit, že když si pořídí nový telefon, tablet nebo počítač, přinese jim to radost. Ano, možná do té chvíle než si tu věc okoukají.

To prostě není to pravé ořechové pro kvalitní prožívání života. Zahlcovat se věcmi, které pak vyhazujeme nebo prodáváme a kupujeme si nové…

V průběhu svého života jsem se utvrdila v tom, že největší kvality ve svém životě získáš když:

  1. budeš žít přítomností – prostě TADY A TEĎ
  2. budeš naslouchat svému vnitřnímu hlasu (Bohu v sobě)
  3. budeš se radovat z maličkostí

I to krásné, roztomilé štěňátko, co jste si pořídily, vás časem omrzí… Partner, do kterého jste byly tak moc zamilované… Ze začátku se to všechno zdá růžové, ale ejhle, pak ten pocit spokojenosti postupně vyprchává… Co tedy dělat, aby byl člověk šťastný a radoval se ze svého života? (I zadarmo?)

 

ŽIJ PŘÍTOMNÝM OKAMŽIKEM
a POSLOUCHEJ SVŮJ VNITŘNÍ HLAS

Každý ho tam máme, jen někdo ho slyší víc, někdo míň. Odvíjí se to od toho, jak moc jsme otevřeni a jestli máme svůj mozek zahlcen nepotřebnými myšlenkami nebo ne.

Možná jsi to už někde četla. Možná Ti to zní jako fráze… Přítomnost, OK. Ale jak se to dělá? Vždyť žiju přítomností, můžeš odvětit… Nabízí se otázka: Opravdu jí žiješ?

Zjistila jsem, že kvalitní prožívání toho, co je tady a teď, Ti může dát nový pohled na Tvůj život. Vyžene z Tvého života staré vzorce, kdy Ti rodiče tvrdili, že vydat se na ten vrchol hory, kam chceš už dlouho jít, je totální kravina.

Když žiješ přítomností a řídíš se svým vnitřním hlasem,
nenecháš se obalamutit názory ostatních lidí.

Prostě jdeš a uděláš to, co Ti velí srdce, navzdory názorům jiných lidí, kteří by na tu horu prostě nešli. Ale Ty jo. Žiješ přeci svůj život, je to tak? Nebo život jiných lidí? Odpověz si na tu otázku upřímně.

3 tipy jak si svůj život užívat
12. 9. to byly tři měsíce, co se mnou žije tenhle úžasný pejsek, fenka Roxy. Dle fotky se můžeš přesvědčit o tom, že naše sny se plní opravdu do puntíku. Fotografie pejska na růžovém pozadí je totiž obrázek, který jsem vídala každý den, asi dva roky, na ploše svého monitoru.

Snila jsem si o ní… A netušila, že pak budu mít takovou potvůrku v „bledě modrém“. Vysnila jsem si ji ve svých nejtajnějších snech, i když mě ostatní od pořízení pejska odrazovali… Je to zodpovědnost.

Ano, je, to jsem zjistila. Když chcete jet na dovolenou, prostě máte závazek, který se nedá jen tak uklidit do šuplíku… Dlouho jsem přemýšlela a dnes vím, že poslechnout svůj vnitřní hlas je to největší BOHATSTVÍ, které pro sebe můžete udělat. To si pak všechny miliardy v korunách můžete „sežrat“… Tohle je bohatství.

Vědět, že to, CO CHCI, je prostě to, CO MĚ UDĚLÁ ŠŤASTNOU.

I TEBE. Nezapomínej naslouchat a poté následovat to, co Ti říká srdce, Bůh v Tobě. On ví nejlíp, co potřebuješ k tomu, abys byla spokojená.

Každý máme ve svém srdci ten hlas, který nám říká, co je pro nás to nejlepší. Když však budeme zahleděni do minulosti, nebo se naopak budeme upínat na budoucnost, tak ten hlas neuslyšíme. A je to škoda! Protože vnitřní hlas je jako směrovka na dálnici, která nám říká, kde máme odbočit, abychom dojeli do správného cíle…

Když směrovky nebudeme sledovat, budeme dokolečka bloudit.

 

Od té chvíle, co jsem si ji pořídila, se můj život změnil

Roxy mě učí ŽÍT PŘÍTOMNOSTÍ KAŽDÝ DEN v každém okamžiku. DĚKUJI JÍ! Ona se prostě nezabývá tím, co bylo. Ona žije tím, co je teď. Jen tak se rozeběhne za motýlem, kterého vidí poletovat na louce. Pozoruje ptáčky, sleduje, co kuchtím…

romca-sedlackova-koloMoje rada nezní, pořiď si psa, abys věděla, jak si užívat přítomnost… :-) Prostě jen nemysli na minulost, ta byla. Budoucnost bude. Jediné, co je teď, je PŘÍTOMNOST. Jedinou tu můžeš ovlivnit svým činem…

Věř tomu, že pokud přestaneš přemýšlet nad tím, co bylo nebo bude, a více se soustředíš na to, CO JE TEĎ, ubyde zbytečně zahlcený prostor v mozku a uděláš prostor na věci, které stojí za to, abys tam měla. Bude prostor na nápady, radost, plány do budoucna, tvorbu Tvých snů

Roxynka mi dala to, co jsem dlouho postrádala.

Mít se o koho starat. Nabíjí mě to neskutečně příjemnými pocity. Jsem pro někoho potřebná. Teď pro ni! Ten pocit, když přijdu domů a ona na mě několik minut skáče radostí, je k nezaplacení.

Mohla bych ji odstrčit, že nemám čas… Zahlcena myšlenkami na práci, kde mě mohlo cokoliv vytočit do běla. Ale neudělám to. Odděluji věci – soukromé od pracovních a pracovní od soukromých. Dělejte to taky tak.

Když jdete domů, vyhoďte z hlavy, co se vám v práci nepovedlo – nemyslete na to – vypněte. Otevřete si s přítelem/manželem dobré víno a popovídejte si. Jasně, sdílejte s partnerem (pracovní) zážitky ze svého dne, ale už se v tom tak nepitvejte. TO BYLO – už to nezměníte. Mějte to na mysli a bude se Vám žít o dost lépe…

Je jen na vás, jaký život se rozhodnete vidět. Takový totiž bude.

 

RADUJ SE Z MALIČKOSTÍ

Poslední věc! Protože právě ty malé věci dělají velký rozdíl v životě. Když budete za ty malé věci, události vděčni, tak porostou. Budou z nich větší a větší příjemné zážitky. Až budete překvapeni!

Na závěr mám pro vás úkol, který vám pomůže k hlubšímu prožitku z maličkostí a přinese vám více radosti do každého dne: pořiďte si malý bloček nebo diář, kde si budete každý den (já to dělám večer před spaním) zapisovat, za co jste vděčni v ten daný den.

  1. Co se vám událo příjemného/z čeho jste měly radost?
  2. Co se vám povedlo – i kdyby ten úspěch měl být, že jste stihly ráno autobus do školy
  3. Čeho si vážíte, že máte (zdraví, hezké vlasy, domov), oceňte se za něco/oceňte to, co máte

3 tipy jak život víc žít

Byla doba, kdy jsem si deník vděčnosti psala každý den a cítila jsem se opravdu skvěle. Pak jsem na nějaký čas přestala. Nesmírně jsem na sobě začala pociťovat, jak mi to chybí. A tak jsem znovu začala – při příležitosti mých narozenin, kdy mi mamka věnovala diář na rok 2016. Zapisuji si do něj vděčnost už nyní a pak v roce 2016 budu srovnávat.

Jako lidi máme tendence na své úspěchy zapomínat a vidět jen to špatné.

Pokud vás takový stav přepadne, vytáhněte svůj diář a připomeňte si, že je váš život vlastně mistrovským dílem!

Nechci však tvrdit, že nemáme smutnit. Každý si můžeme dovolit být smutný, rozzlobený… Jsme jen lidi, v životě není nic dokonalé.

Dokonalé je pouze to, když náš život začneme brát s radostí i jako „nedokonalý“.

 

Romča SedláčkováRomča Sedláčková
www.romcasedlackova.cz

Pomáhám lidem měnit jejich myšlení, díky čemuž pak přesednout ze svého Favorita do Ferrari.
Pod pojmem „Ferrari“ si můžete představit cokoliv: šťastné partnerství, více peněz, spokojenou rodinu, být oblíbený mezi ostatními…

autorka e-booku „10 tipů, jak najít vysněného partnera

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. Lenka napsal:

    Super článek. Jak už jsem trochu starší, tak pomalu zjišťuji jak je neskutečně důležité mít v životě nějaké hobby. Něco čím člověk může zabíjet dlouhé chvíle a zároveň u toho třeba i něco pěkného vytvářet. Mě takto začalo bavit háčkování. Začalo to tak, že na mě při úklidu vypadla taková sada háčků na háčkování. Řekla jsem si tedy že to zkusím. Začala jsem podle různých návodů na internetu a musím říct, že teď už mi to celkem jde. :)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.